Συνελήφθησαν χθες (17-11-2017) το μεσημέρι, στη παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας 37χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 17χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ερυθραίας.

Αναλυτικότερα, στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 17χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον οικισμό Πόρτο Λάγος, ο 17χρονος ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον 37χρονο συνοδηγό, επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι προωθούσαν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Πηγή:faros24.gr