Στο θέμα των κονδυλίων που δεν λαμβάνουν οι αποσπασμένοι στα νησιά και τον Έβρο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Χαρέλας Παναγιώτης. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τον τρόπο που ορισμένοι συνδικαλιστές "καρπώνονται"  συνδικαλιστικά οφέλη από την απόδοση των αναγκαίων χρημάτων των Υπηρεσιών προς τους αποσπασμένους, την ώρα που αυτά που λαμβάνουν είναι μέρος αυτών που η Υπηρεσία τους είναι υποχρεωμένη να αποδώσει, πριν καν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους.
Ειδικότερα, έγραψε : 

   Περί  συνδικαλιστικού "αγώνα" για τις προκαταβολές των αποσπασμένων συναδέλφων σε νησιά και Έβρο :


   Είναι λυπηρό η συνδικαλιστική δράση στο κομμάτι αυτό να περιορίζεται στο να ευλογούν κάποιοι συνδικαλιστές τα γένια τους για τις προσπάθειες που έχουν κάνει (!!!), μετά τις παρεμβάσεις τους (!!!) και μετά τις "επίπονες" προσπάθειές τους, να χορηγηθούν στους συναδέλφους μας που βρίσκονται ήδη αποσπασμένοι, τα ...αυτονόητα. Τις προκαταβολές δηλαδή, για να τα καταφέρουν οικονομικά εκεί που υπηρετούν ( ξενοδοχεία, μετακινήσεις, εισιτήρια, φαγητό, κλπ). 
    Ντρέπομαι ειλικρινά, όταν αυτοί οι συνάδελφοι ζητούν τα αυτονόητα, το ελάχιστο και το καθορισμένο ποσό για να ξεκινήσουν να φύγουν για τα νησιά ...και εμείς όταν δοθεί κάποια προκαταβολή στη διάρκεια του μήνα, να σπεύδουμε να ανακοινώνουμε "...μετά από επίμονες προσπάθειες και μετά από παρεμβάσεις μας στη ηγεσία ... κλπ κλπ", λες και κάτι κάναμε. Αντί να ντρεπόμαστε, προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε γεγονότα για να δείξουμε ότι εμείς σας τα λύσαμε. Ποιά ; Τα αυτονόητα ; 
Και μάλιστα, αναπαράγουμε και ηλεκτρονικά και την τοποθέτηση αυτή, με τους συναδέλφους μας συνδικαλιστές. Αυτή είναι η δουλειά μας!!! Η αναπαραγωγή ειδήσεων και τα ευχολόγια για τον συνδικαλισμό μας !!!
    Αυτή είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος, που δυστυχώς δεν είναι μόνο σε αυτό το κομμάτι. Αναπαράγουμε, αναπαράγουμε, αναπαράγουμε δημοσιεύματα. 



Συνδικαλισμό ουσιαστικό πότε θα παράγουμε ;

bordernews.gr