Συνελήφθη σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  το πρωί, στον κόμβο Αγίου Σίλα της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 22χρονος, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Το περιστατικό ξεκίνησε στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας (ύψος Άσπρων Χωμάτων), όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 22χρονο συλληφθέντα – διακινητή, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Στη συνέχεια, στον κόμβο του Αγίου Σίλα, ο συλληφθείς διακινητής έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί.

Ο 22χρονος διακινητής, για να αποφύγει τη σύλληψη, επιτέθηκε με βιαιότητα σε αστυνομικό, χτυπώντας τον με τα χέρια, ενώ παράλληλα επιχείρησε να του αποσπάσει το υπηρεσιακό του όπλο.

Προκειμένου να αποτραπεί ο αφοπλισμός, πραγματοποιήθηκαν αρχικά βολές εκφοβισμού προς ασφαλή κατεύθυνση και στη συνέχεια βολές ακινητοποίησης του δράστη, ο όποιος συνέχιζε την επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη γλουτιαία περιοχή και την παλάμη.

Σε Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ο αστυνομικός που δέχτηκε την επίθεση, ο συλληφθείς διακινητής και οι δέκα διακινούμενοι, που τραυματίστηκαν από το τροχαίο ατύχημα.

Ο συλληφθείς διακινητής θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Πηγή:faros24.gr