Η Ανακοίνωση της ΠΟΑΞΙΑ για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ : 

07 Νοέμβριος 2017
Η νέα τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, που στόχο είχε να αφαιρέσει ζωές συναδέλφων μας, δεν πρέπει να μείνει, για μια ακόμα φορά, ως απλή στατιστική καταγραφή, με την παρήγορη βεβαίως επισήμανση, ότι «είχαν άγιο» κι ενώ το πρόβλημα σπρώχνεται και πάλι κάτω από το χαλί, θεωρώντας ότι όλοι έκαναν το καθήκον τους με τη συνήθη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας!
Πρόκειται για μια επικίνδυνη κλιμάκωση της ένοπλης βίας στο κέντρο της Αθήνας που επιτέλους πρέπει να απαντηθεί από την οργανωμένη πολιτεία με όλα τα διαθέσιμα μέσα και με ό,τι παρέχει η διεθνής αστυνομική πρακτική πλέον στον τομέα της ασφάλειας και της δίωξης της τρομοκρατίας.
Η αναγκαιότητα της αλλαγής του ισχύοντος μοντέλου αστυνόμευσης, πρόληψης και καταστολής τέτοιων συμβάντων βίας και τρομοκρατίας, αποτέλεσε για την Ομοσπονδία μας αντικείμενο ουσιαστικού προβληματισμού και υποβολής προτάσεων. Έχουμε αναδείξει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι εφαρμόζεται επί δεκαετίες ένα αναχρονιστικό και επικίνδυνο πλέγμα μέτρων τάξης και ασφάλειας για την προστασία διαφόρων «στόχων» που εν τέλει καταλήγει στο φαινόμενο αστυνομικοί να φυλάνε αστυνομικούς - «θυρωρούς» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ίδιο το σύστημα αστυνόμευσης, την αποτελεσματικότητα και την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας. Και όλα αυτά όταν από κανέναν Κανονισμό, δεν προβλέπεται η άσκηση τέτοιων καθηκόντων και σε τέτοια έκταση από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία (ΥΑΤ) αφού οι αστυνομικοί μετατρέπονται πλέον σε προβλέψιμους και ανυπεράσπιστους «στόχους», έρμαιο στις αρρωστημένες ορέξεις κάθε κακοποιού στοιχείου ή οργανωμένου τρομοκράτη.
Η ολιγωρία και αναποτελεσματικότητα που παρατηρούνται -άραγε γιατί - στην αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων είναι επόμενο να οδηγούν σε πιο επικίνδυνες για τους συναδέλφους μας καταστάσεις και όταν μάλιστα καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα σε αντίστοιχες δολοφονικές επιθέσεις κατά το παρελθόν, παρότι, έχουν υποβληθεί και μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η χθεσινή αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας συναδέλφων μας θα αφυπνίσει τους θεσμούς και όλους όσοι ευθύνονται για την ατιμωρησία και την αποθράσυνση των δήθεν «επαναστατών».
Αναμένουμε από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να προβεί επιτέλους στη λήψη καινοτόμων αποφάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τη σύγχρονη διεθνή αστυνομική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, εγκαταλείποντας τα αναχρονιστικά μοντέλα αστυνόμευσης και προστατεύοντας ουσιαστικά όσους κινδυνεύουν από τους εγκληματίες τρομοκράτες.
Από την πλευρά μας, αυτονόητο είναι ότι θα στηρίξουμε κάθε απόφαση της πολιτείας που θα ενδυναμώνει το θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας, άλλως θα αναζητήσουμε τυχόν ευθύνες όσο ψηλά κι αν αυτές εντοπίζονται. 
2014 poaxia no ypografes




πηγή ΠΟΑΞΙΑ