Συνελήφθησαν την Δευτέρα στην Ορεστιάδα και το Πρωτοκκλήσι Έβρου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, ένας 29χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλη σπείρας που προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Σε βάρος των παραπάνω δραστών, καθώς και ενός ακόμη 21χρονου ημεδαπού, επίσης μέλους της σπείρας, σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία), σε συνδυασμό με παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες συνέστησαν συμμορία που είχε ως σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, από την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στην ενδοχώρα.

Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, αρχικά παραλάμβαναν από παρέβρια περιοχή, αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από μη θεσμοθετημένα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθόριου. Ακολούθως, τους μετέφεραν σε διαμέρισμα στην Ορεστιάδα, όπου τους απέκρυπταν, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο τους επιβίβαζαν σε οχήματα και τους προωθούσαν στην ενδοχώρα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, χθες το μεσημέρι, στο Πρωτοκκλήσι Έβρου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρονο να οδηγεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 21χρονου και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο διαμέρισμα που είχαν εκμισθώσει οι δράστες για να αποκρύπτουν τους διακινούμενους μετανάστες, εντόπισαν οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, τους οποίους όπως προέκυψε είχαν μεταφέρει – αποκρύψει στο διαμέρισμα το πρωί της 5-11-2017.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Πηγή:faros24.gr