ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

Εντοπισμός 18 μεταναστών και σύλληψη του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα

Στον εντοπισμό 18 υπηκόων τρίτων χωρών και στη σύλληψη του 35χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά νοτιοδυτικά των Αντιπαξών.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.


Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του Κλάδου Ασφάλειας & Αστυνόμευσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συμμετοχή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, και την συνδρομή περιπολικών σκαφών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας και Λευκάδας, κατόπιν κοινής επιχείρησης στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, εντόπισαν Ι/Φ σκάφος με συνολικά δεκαοκτώ (18) υπηκόους τρίτων χωρών, τους οποίους ο 35χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του, είχε σκοπό να μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος. Πηγή:zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου