Στον εντοπισμό 18 υπηκόων τρίτων χωρών και στη σύλληψη του 35χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά νοτιοδυτικά των Αντιπαξών.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.


Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του Κλάδου Ασφάλειας & Αστυνόμευσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συμμετοχή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, και την συνδρομή περιπολικών σκαφών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας και Λευκάδας, κατόπιν κοινής επιχείρησης στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, εντόπισαν Ι/Φ σκάφος με συνολικά δεκαοκτώ (18) υπηκόους τρίτων χωρών, τους οποίους ο 35χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του, είχε σκοπό να μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος. Πηγή:zougla.gr