Έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, έχουν δώσει, για σήμερα, ραντεβού πολίτες από τα νησιά του βορείου Αιγαίου με επικεφαλής τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου που έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Μαζί τους και οι νησιώτες της Αττικής, οι τελευταίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δήμων των νησιών απ' όπου κατάγονται, αλλά και ομοσπονδιών τους στην Αττική. «Να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν τα νησιά μας, από νησιά της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, σε νησιά φυλακές» είναι το κεντρικό σύνθημα της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα πολιτική της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αιτήματα της συγκέντρωσης είναι:

- Η άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση από όλες τις δομές φιλοξενίας,

- Η μη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, συμπεριλαμβανομένης και της χρησιμοποίησης πλωτών μέσων,

- και η μη αποδοχή λήψης αποφάσεων χωρίς τους κατοίκους των νησιών, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου.

«Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το σαφές και ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο Λεσβιακός Λαός με τη γενική απεργία του και τη συγκέντρωση του στα τέλη Νοεμβρίου, δεν έδειξαν διάθεση ανταπόκρισης, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει ίδια, χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών» είπε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Πηγή:zougla.gr