Σε φυλάκιση 94 ετών καταδικάσθηκε νεαρός αστυνομικός από την Αλεξανδρούπολη, για συμμετοχή του σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Η απόφαση πάρθηκε στο εφετείο κομοτηνής και ο Αστυνομικός οδηγήθηκε στις φυλακές.

Η υπόθεση εξελίχθηκε τον Ιούλιο του 2016 με την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, ενώ ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 17 χιλιάδων ετών!!!, αλλά θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 25 ετών, ενώ αν εργσθεί στις φυλακές εκτιμάται πως σε 8 χρόνια θα μπορέσει να αποφυλακισθεί.

Διαβάστε τι είχε γίνει εκέινη την περίοδο με το συγκεκριμένο κύκλωμα:

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε σε Θεσσαλονίκη, Έβρο και Αττική, είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεταναστών και στην προώθηση τους στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας. Η εξιχνίαση των υποθέσεων επετεύχθη έπειτα από πολύμηνη και εμβριθή έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος συνέδραμαν η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης και η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά (29) άτομα, μεταξύ των οποίων 53χρονος ημεδαπός και 27χρονος ομογενής, επικεφαλής των δύο οργανώσεων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα περίπτωση αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», «προώθησης στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής», «παράνομης διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα σε παράτυπους μετανάστες» και «διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις».

Αναλυτικότερα: ? Για την πρώτη οργάνωση, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν (22) άτομα και συγκεκριμένα δεκατέσσερις ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ο 53χρονος επικεφαλής, τρεις ομογενείς και πέντε αλλοδαποί. ? Για την δεύτερη οργάνωση, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, δύο ομογενείς, μεταξύ των οποίων ο 27χρονος «εγκέφαλος» και δύο αλλοδαποί.

Τα μέλη των οργανώσεων παραλάμβαναν από σημείο του Νομού Έβρου, τους παράτυπους μετανάστες και ακολούθως τους μετέφεραν είτε στην Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα. Σε όλες τις διακινήσεις χρησιμοποιούσαν οχήματα-προπομπούς προκειμένου να παρέχουν ενημέρωση στα οχήματα μεταφοράς για την παρουσία αστυνομικών περιπολιών και μπλόκων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της πρώτης οργάνωσης πραγματοποίησαν τουλάχιστον 23 διακινήσεις περίπου 400 αλλοδαπών από το Δεκέμβριο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2016, ενώ τα μέλη της δεύτερης οργάνωσης ενέχονται σε τουλάχιστον 16 λαθροδιακινήσεις περίπου 200 αλλοδαπών από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους μέχρι τον Μάιο του 2016. Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της πρώτης οργάνωσης εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 320.000 ευρώ, ενώ τα μέλη της δεύτερης οργάνωσης προσπορίστηκαν παράνομο χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 360.000 ευρώ. Μεταξύ των συλληφθέντων της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνεται και ένας αστυφύλακας, που υπηρετεί  σε Υπηρεσία του Έβρου για τον οποίο διακριβώθηκε η συμμετοχή του σε μία λαθροδιακίνηση ως προπομπού, καθώς επίσης παρείχε ουσιώδεις πληροφορίες στον αρχηγό της οργάνωσης σχετικά με την επιχειρησιακή δράση των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής που υπηρετεί. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο (2) φορτηγά οχήματα, στο ένα εκ των οποίων είχε κατασκευασθεί ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη για τη μεταφορά παράτυπων αλλοδαπών. Οκτώ (8) αυτοκίνητα εκ των οποίων τρία (3) ΤΑΞΙ και πέντε (5) Ι.Χ.Ε. Το χρηματικό ποσό των (6.600) ευρώ. Πλήθος κινητών τηλεφώνων και ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Πηγή:faros24.gr