Συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 25χρονος αλλοδαπός, παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι εννιά μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Ιράκ, Σομαλίας και Λιβάνου.

Αναλυτικότερα, πλησίον των διοδίων Μέστης στην Εγνατία Οδό, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Μετά τα διόδια Μουσθένης, το όχημα παρουσίασε μηχανική βλάβη και ο διακινητής, αφού ελάττωσε ταχύτητα, το εγκατέλειψε εν κινήσει, επιχειρώντας να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι εννιά (29) μη νόμιμους μετανάστες.

Ο 25χρονος μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας Σαπών, καθόσον τραυματίσθηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Πηγή:faros24.gr