Αναδημοσιεύουμε επιστολή προς το policenet 

Αγαπητό policenet καλησπέρα σας υπηρετώ στον Αστυνομικό Σταθμό Πάργας  και θα ήθελα να σας 
αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία από τις φετινές εξετάσεις των Αρχιφυλάκων.

Είμαι 45 ετών και εφέτος ήταν η δεύτερή και τελευταία χρόνια που είχα τη δυνατότητα να λάβω μέρος στις εξετάσεις των Αρχιφυλάκων Γενικών Καθηκόντων λόγω του ορίου ηλικίας μου που καθορίζεται από το ΠΔ.

Η προετοιμασία μου ξεκίνησε από το 2014 όμως τότε θα έχανα την οργανική μου θέση διότι ως τρίτεκνος πατέρας δεν μπορούσα να συμπεριληφθώ στις εξαιρέσεις του ΠΔ. Αυτό έγινε το 2016 όπου έλαβα μέρος και την 345 σειρά ως "Επιτυχών". Δεν το έβαλα κάτω και προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος εφέτος. Έκανα φροντιστήριο για το μάθημά της Έκθεσης σε μια από τις καλύτερες φιλολόγους της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Οι συνάδελφοί μου με βοήθησαν με Βιβλία διότι κατάλαβαν ότι ένας μη ανακριτικός υπάλληλος το ήθελε πραγματικά και προσπαθούσε.

Σχεδόν κάθε πρωί στις 5 (διότι τα δύο μικρότερα παιδιά μου πηγαίνουν στο σχολείο στις 7) διάβαζα και προσπαθούσα να κατανοήσω και να μπω στον "κόσμο" του ποινικού Δικαίου και της Ποινικής Δικονομίας διότι δεν είμαι ανακριτικός υπάλληλος (Αρχιφύλακας μη παραγωγικής σχολής) και να κατανοήσω τους νόμους, να αποστηθίσω τα άρθρα ώστε να αναλύσω τα πρακτικά όσο το δυνατό καλύτερα και να ανεβάσω την βαθμολογία μου. Γνώριζα από την αρχή ότι το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό αλλά πήγα να κάνω την δική μου προσπάθεια διότι το ήθελα παρά τα προβλήματα που μπορούν να απασχολούν μια πενταμελή οικογένεια με ένα παιδί στο στρατό ένα στο δημοτικό και το άλλο στο λύκειο.

Έτσι έλαβα μέρος φέτος στην Αθήνα έχω την εντύπωση ότι ήμουν ο μοναδικός με άσπρα μαλλιά που λάμβανε μέρος τουλάχιστον στην Αθήνα. Κοιτούσα τα νέα παιδιά τους συναδέλφους μου και χαιρόμουν. Η προσπάθεια ήταν τρομερή. Παρά τον μεγάλο αγώνα που έκανα ο οποίος ήταν αγώνας θέλησης δεν τα κατάφερα να είμαι σε σειρά ονομασίας (βρίσκομαι στην θέση 287).

Αυτό μου στεναχωρεί είναι ότι το ΠΔ μου στερεί το όνειρο να μπορέσω να εξελιχθώ παρ' όλο που θα βρίσκομαι στο Σώμα για άλλα 17 χρόνια. Καλές γιορτές με υγεία σε όλους!!!"



Πηγη:policenet.gr