Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ουγγαρία: Ο Ορμπάν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να φυλακίζονται οι μετανάστες

Την πρόθεσή του να θέσει υπό συστηματική κράτηση τους μετανάστες που φτάνουν στην Ουγγαρία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, μέτρο που αντιτίθεται, ωστόσο, στο ευρωπαϊκό δίκαιο.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει την κράτηση των αλλοδαπών από την αστυνομία», ανέφερε ο συντηρητικός ηγέτης σε δήλωσή του στη δημόσια ραδιοφωνία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Μια συστηματική κράτηση των μεταναστών θα ήταν «πράγματι αντίθετη στην ΕΕ», παραδέχθηκε ο Ορμπάν. Αλλά «πρέπει να προασπίσουμε την κυριαρχία μας», είπε, υπογραμμίζοντας πως θέλει να διεξαγάγει «σημαντικές μάχες» κατά των Βρυξελλών φέτος.
Ο Ορμπάν, ο οποίος συχνά προβαίνει σε προκλήσεις προς την ΕΕ, έχει αναχθεί εδώ και δύο χρόνια σε αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της άφιξης μεταναστών στην Ευρώπη. Για μία ακόμη φορά σήμερα συνέδεσε τους τελευταίους με «τρομοκρατικές ενέργειες».
Στις 27 Δεκεμβρίου (σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση), 467 άνθρωποι βρίσκονταν σε κέντρα μεταναστών στην Ουγγαρία, από τους οποίους οι 273 σε κλειστές δομές.
Η Βουδαπέστη έθεσε τέρμα στη συστηματική κράτηση μεταναστών το 2013, υπό την πίεση κυρίως της Ε.Ε., της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ωστόσο «η κράτηση κατά τη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου δεν είναι εξαίρεση», ανέφερε η μκο Επιτροπή του Ελσίνκι.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι θέλει να καταστήσει πιο περιοριστική την ουγγρική νομοθεσία για τις ΜΚΟ, τις οποίες καταγγέλλει για «προσπάθειες να επηρεάσουν» την πολιτική ζωή της χώρας. 
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Βερολίνο: Από τον Μάρτιο η επαναπροώθηση στην Ελλάδα των αιτούντων άσυλο

Από τον Μάρτιο σκοπεύει να ξεκινήσει η Γερμανία την επαναπροώθηση στην Ελλάδα των αιτούντων άσυλο που φτάνουν στο έδαφός της προερχόμενοι από το ελληνικό έδαφος, θέτοντας έτσι σε ισχύτη Συνθήκη του Δουβλίνου.
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ζήτησε από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες (BAMF) να εφαρμόζει από τις 15 Μαρτίου την ευρωπαϊκή Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία προβλέπει την εξέταση της αίτησης για παροχή ασύλου από την πρώτη χώρα της ΕΕ στην οποία φτάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, κυρίως δηλαδή η Ελλάδα και η Ιταλία.
«Βάσει της σύστασης της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, η Γερμανία εκτιμά σήμερα ότι οι επαναπροωθήσεις αυτές θα είναι δυνατές από τις 15 Μαρτίου», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Τομπίας Πλάτε στο AFP.
Η γερμανική οργάνωση υποστήριξης των μεταναστών Pro Asyl επέκρινε την απόφαση του Βερολίνου επισημαίνοντας ότι θα επιφέρει πλήγμα στις ικανότητες υποδοχής της Ελλάδας, τις οποίες χαρακτηρίζει ήδη προβληματικές.
Σύμφωνα με την Pro Asyl, τα κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα «είναι σε φριχτή κατάσταση», ενώ προσθέτει ότι οι αιτούντες άσυλο πρέπει να ζουν «μέσα στο χιόνι, τον πάγο και τη λάσπη», όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Διδυμότειχο- Φιλοξενούσαν τους παράνομους μετανάστες σε ξενοδοχείο

Συνελήφθησαν χθες (10-1-2017) το πρωί, στον Έβρο, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 38, 37 και 32 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι παρείχαν κατάλυμα σε μη νόμιμους μετανάστες που διακινούσε το κύκλωμα.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψε η δράση κυκλώματος, το οποίο αρχικά μεταφέρει από την Τουρκία στη Χώρα μας μη νόμιμους μετανάστες, ακολούθως τους οδηγεί σε ξενοδοχείο στον Έβρο, όπου διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια τους προωθεί στην ενδοχώρα.
Μέλη του εν λόγω κυκλώματος είναι οι τρεις ημεδαποί, διαχειριστές και υπάλληλος ξενοδοχείου στον Έβρο, οι οποίοι όπως προέκυψε παρείχαν κατάλυμα, στους μη νόμιμους μετανάστες που διακινούσε η εγκληματική ομάδα, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες στο πρωί στο παραπάνω ξενοδοχείο εντοπίσθηκαν να διαμένουν σε έξι δωμάτια, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδίας, Συρίας και Ιράν, στους οποίους παρείχαν κατάλυμα οι τρεις δράστες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας,  ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
Πηγή: faros-24.gr

«Καρφιά» Αυγής κατά κυβέρνησης για την παγωμένη Μόρια

Βολές κατά της κυβέρνησης για την αποτυχία της να προστατεύσει στοιχειωδώς από τον χιονιά τους πρόσφυγες εξαπέλυσε η Αυγή στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Αργά αντανακλαστικά».  
Με αφορμή τις εικόνες ντροπής από τον πνιγμένο στα χιόνια καταυλισμό της Μόριας, η εφημερίδα τονίζει πως είναι ασυγχώρητο «ότι μόλις σήμερα θα φτάσει στη Λέσβο ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για να στεγάσει κάποιους από τους παγωμένους πρόσφυγες».
«Και σε αυτή τη φάση», συμπληρώνει, «λίγη σημασία έχει ποιος φταίει, το αν αρνούνται οι ξενοδόχοι να ανοίξουν -επί χρήμασι- τα άδεια τους δωμάτια ή αν βρήκε την ευκαιρία ο κάθε δήμαρχος να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση σε βάρος των παγωμένων ή αν δεν κάνουν τη δουλειά που ανέλαβαν οι χρυσοπληρωμένες από την Ε.Ε. ΜΚΟ».
Στο άρθρο προστίθεται ότι αυτά ήταν γνωστά «και πριν πέσει το πρώτο χιόνι, αλλά στην τελική είναι ευθύνη του κράτους –εν προκειμένω του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής- να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να βρει λύση».
Πηγή: naftemporiki.gr

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας για την επίθεση στη Διμοιρία


Με δελτίο Τυπου η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει την επίθεση των τρομοκρατών σε συναδέλφους σε διμοιρία στην Αθήνα, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό Ειδικού Φρουρού.
Δελτίο Τύπου
Ακόμη και στις φαβέλες τις Βραζιλίας η τοπική αστυνομία επιβάλλει τον νόμο και την τάξη. Αντιθέτως,  στην φαβέλα των Εξαρχείων ο νόμος δεν υπάρχει και η τάξη χάθηκε στα στενάκια της Χαριλάου Τρικούπη. Όλα τα σύγχρονα και συντεταγμένα κράτη προστατεύουν και θωρακίζουν υλικοτεχνικά και νομικά τους αστυνομικούς τους, ώστε κι αυτοί με την σειρά τους να προστατεύουν τους πολίτες της χώρας τους. Αντίθετα   στην χώρα μας οι αστυνομικοί είναι "τα πιόνια στο παιχνίδι" της εκάστοτε πολιτικής και φυσικής ηγεσίας. Εκτεθημένοι και τοποθετημένοι σαν ακίνητοι στόχοι απέναντι  στις δολοφονικές ορέξεις άνανδρων  δήθεν επαναστατών  και  άλλοτε χρησιμοποιούμενοι ως σάκος του μποξ για χάρη της λαϊκής εκτόνωσης.
Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη δολοφονικής επιθέσης σε βάρος αστυνομικού, ο δράστης της οποίας χάθηκε μέσα στο άβατο των Εξαρχείων. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε κάποιον συνάδελφο.   Κύριοι αρμόδιοι συνάδελφοι και μη, στη δημοκρατία δεν χωράνε άβατα και τρομοκράτες, βγάλτε επιτέλους  την αστυνομία από τον γύψο κι αφήστε την να κάνει την δουλειά της, ώστε να παρέχει το μέγιστο αγαθό στην ελληνική κοινωνία, αυτό της ασφάλειας των πολιτών.
Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον τραυματία συνάδελφο και αναμένει την έμπρακτη επίσημη απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. σε αυτή την επίθεση προκηρύσσοντας τον δράστη την επίθεσης. 

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ καταδικάζει την δολοφονική επίθεση στη διμοιρία της ΥΑΤ έξω απο τα Γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


      Η ΠΟΣΥΦΥ καταδικάζει με το παρακάτω δελτίο τύπου την άνανδρη και δολοφονική επίθεση σε αστυνομικούς που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Ειδικού Φρουρού.  
                                                   


           

                                                                                                         Θεσσαλονίκη     10 . 01 . 2017
Αριθμ. Σχετ . : 01   /2017

                             Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ     
  Η ΠΟΣΥΦΥ καταδικάζει την αιματηρή επίθεση στη διμοιρία της Υ.Α.Τ.

     Η Ομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της  για  την εγκληματική επίθεση με  Καλάσνικωφ   τα ξημερώματα σε αστυνομικούς της διμοιρίας της Δ.Α.Ε.Α. που βρίσκονταν στην Χαριλάου Τρικούπη και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό  ενός  συναδέλφου  Ειδικού Φρουρού.  Εκφράζει την στήριξη στον ίδιο και την οικογένεια του και  του εύχεται  ταχεία  ανάρρωση.
      Σε διάστημα λίγων εβδομάδων οι επιθέσεις κατά  αστυνομικών παίρνουν  ανεξέλεγκτες διαστάσεις φτάνοντας στο σημείο να τους ενδιαφέρει  μόνο η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής. Συνθήκες - όπως ανεκτικά διαμορφώνονται - δημιουργούν στην καρδιά της Αθήνας περιοχές – άβατου και ασύλου για τους τρομοκράτες, που σε κάθε περίπτωση εγκυμονούν κινδύνους για την πολιτεία αλλά και τον ένστολο αστυνομικό. 
      Τονίζουμε την ανάγκη,  η συντεταγμένη πολιτεία να θωρακίσει επιτέλους  την ασφάλεια των πολιτών και των ίδιων των αστυνομικών και καλούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα  να  περιβάλουν με πολιτική στήριξη και σεβασμό τον Έλληνα Αστυνομικό.
    Επισημαίνουμε τέλος, πως συντασσόμαστε και ενισχύουμε κάθε φωνή που απαιτεί πλέον συνθήκες ασφάλειας για το εργασιακό περιβάλλον του αστυνομικού αλλά και συνθήκες ευνομίας  για ολόκληρη την κοινωνία.
  

      

 πηγη www.posyfy.gr

Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α και ΠΟΑΣΥ για την δολοφονική επίθεση στη διμοιρία των ΥΑΤ στην Αθήνα


        Με Δελτίο Τύπου απο 10.01.2017 η ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΑΣΥ καταδικάζουν την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε διμοιρία της ΥΑΤ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Ειδικού Φρουρού.
                                
Ως πότε δεν θα αξίζει την προσοχή της πολιτείας η ζωή του Αστυνομικού;
Η ένοπλη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση, νέα επίθεση σε διάστημα λίγων εβδομάδων, εναντίον συναδέλφων μας, αυτή τη φορά στα Εξάρχεια, έρχεται ως «φυσική» συνέχεια των πολύμορφων τρομοκρατικών προκλήσεων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή και που μερικοί αδυνατούν είτε δεν θέλουν να κατανοήσουν, την αναγκαιότητα λήψης δραστικών μέτρων για την οριστική εξάλειψή τους.
Η συνεχιζόμενη αδιαφορία τους και η καθημερινή έκθεση των συναδέλφων που αποστέλλονται ως «πρόβατα επί σφαγή» σε μια περιοχή που έχει καταστεί γκέτο, γεννά πολλά ερωτηματικά για τις αποφάσεις που λαμβάνονται και τις εντολές που δίνονται.
Είναι προφανές ότι οι δολοφονικές επιθέσεις αποσκοπούν στην απαξίωση του αστυνομικού θεσμού, στην υπονόμευση της έννομης τάξης και της κοινωνικής συνοχής, έχοντας ως απώτερο στόχο την ίδια τη Δημοκρατία, σε μια περίοδο κατά την οποία το αγαθό της ασφάλειας αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή σε μια τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν θα αρκεστεί αυτή τη φορά στο να καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις νοσηρές ενέργειες, εκφράζοντας τη στήριξή του στον τραυματισμένο συνάδελφό μας ή διαβεβαιώνοντας την ελληνική κοινωνία ότι τέτοιες ενέργειες προφανώς και δεν πτοούν τον Έλληνα Αστυνομικό, αλλά θα θέσει προ των ευθυνών τους όλους τους ιθύνοντες σε υψηλό επίπεδο για τη συνέχιση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης.
Δεν είναι δυνατόν η ζωή των συναδέλφων μας να είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τη συντεταγμένη πολιτεία, διότι δεν εξηγείται αλλιώς η εγκληματική αδιαφορία με την οποία «αντιμετωπίζονται» οι τραυματισμοί συναδέλφων μας, οι εμπρησμοί περιουσιών και υλικών αγαθών, η κοινωνική αναστάτωση και η παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας στη συγκεκριμένη περιοχή.
Οι καταδρομικές αυτές επιθέσεις, που από θαύμα δεν αφήνουν νεκρούς συναδέλφους μας, πρέπει επιτέλους να αφυπνίσουν τους κυβερνώντες και το πολιτικό σύστημα γενικότερα και να μην περιορίζονται σε βαρύγδουπες δηλώσεις και κροκοδείλια δάκρυα, αναλωνόμενοι σε ωραία λόγια για το ρόλο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας.
Άραγε, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι όσο συνεχίζεται το «χάιδεμα» των «γνωστών αγνώστων» γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη η εγκληματική τους δράση;
Άραγε, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αναγνωρίσουν επιτέλους την επικινδυνότητα της εργασίας του Αστυνομικού;
Άραγε, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κατανοήσουν την ανάγκη ενίσχυσης, με ανθρώπινο δυναμικό, της Ελληνικής Αστυνομίας;
Το γεγονός ότι ειδικά η σημερινή επίθεση ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά την επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη σύλληψη - την οποία και χαιρετίζουμε - της γνωστής καταζητούμενης για συμμετοχή σε τρομοκρατικές και άλλες εγκληματικές ενέργειες, πρέπει όχι απλώς να προβληματίσει αλλά πρωτίστως να θέσει ηχηρά και αυταπόδεικτα σε πλήρη συναγερμό και δράση όλους τους αρμοδίους. Όχι μόνο για να αποτραπούν τα χειρότερα, αλλά για να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες εκσυγχρονισμού αστυνομικών δομών και υπηρεσιών, αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν ατελέσφορες έως και επικίνδυνες πρακτικές φύλαξης «στόχων», όπως εν προκειμένω συμβαίνει στην περιοχή των Εξαρχείων και δη στο συγκεκριμένο «στόχο».
Καλούμε την πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ουσιαστική ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας και την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού της από τους οξυμένους κινδύνους που το απειλούν.
Καλούμε, τέλος, την ελληνική κοινωνία να απομονώσει τους αυτόκλητους «επαναστάτες» εκφράζοντας παντοιοτρόπως την υποστήριξή της στον αστυνομικό θεσμό και στον Έλληνα Αστυνομικό που τον υπηρετεί ανελλιπώς με πενιχρά μέσα, θέτοντας διαρκώς και εν γνώσει του σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή του.
Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε ακατάπαυστα να αγωνιζόμαστε για τη θωράκιση της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι κάθε επίθεση εναντίον αστυνομικού είναι επίθεση εναντίον της κοινωνίας.
2015 07 poaxia poasy

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για το αιματηρό χτύπημα Διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στην Αθήνα


Δελτίο τύπου εξέδωσε το Σωματείο των Ειδκών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής για την αιματηρή επίθεση που δέχθηκε Διμοιρία της Υ.Α.Τ.  στη Χαριλάου Τρικούπη στην Αθήνα.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 11:26

Δελτίο Τύπου Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. σχετικά με την επίθεση στη Διμοιρία της Υ.Α.Τ.


Δελτίο Τύπου Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. σχετικά με την επίθεση στη Διμοιρία της Υ.Α.Τ.
 Αθήνα, 10/1/2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Αποφράδα ημέρα ξημέρωσε για τους Συναδέλφους της Διμοιρίας της Υ.Α.Τ , μετά την απόπειρα δολοφονικής  εκτέλεσης από τρομοκράτη που κατάφερε τρεις στοχευμένες βολές στο εσωτερικό του λεωφορείου, έμπροσθεν  των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.
     Από τύχη το Καλάσνικωφ του τρομοκράτη δεν αφαίρεσε ανθρώπινες ζωές, τραυμάτισε όμως ελαφρά στο πόδι και το στήθος συνάδελφο Ειδικό Φρουρό ο οποίος νοσηλεύεται στο 401. Τον συνάδελφο  επισκεφθήκαμε ήδη νωρίς το πρωί να πληροφορηθούμε για την υγεία του, να  συμπαρασταθούμε στον ίδιο και τους δικούς του και να του ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση.
  • Η δολοφονική απόπειρα εντός του "κράτους" των Εξαρχείων, επιβεβαιώνει τους "φόβους" μας , αλλά κυρίως τις δημόσιες αναφορές μας, για μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας η οποία μπορεί να αποτελεί ορμητήριο τρομοκρατών και χώρος διαφυγής και ασύλου μετά από κάθε τους εγκληματική ενέργεια.
  • Η επιχειρησιακή δράση και δυνατότητα, ακόμη και για την αναζήτηση και σύλληψη των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης , ήταν αντίστοιχη της καθημερινής, υποτυπώδους αστυνόμευσης εντός των ορίων του κράτους του "Εξαρχιστάν".
  • Παρά ταύτα, οι "κλούβες" των Υ.Α.Τ στολίζουν το χιονισμένο τοπίο της Αθήνας και όχι μόνο, ακίνητες - σταθερές φρουρώντας στόχους , όντας εκείνες εύκολοι στόχοι στις επιθυμίες καθένα παρανοϊκού τρομοκράτη.
  • Οι "κλούβες" των Υ.Α.Τ αντί να επιχειρούν  τίθενται καθηλωμένες δια "πάσα νόσον και πάσα μαλακίαν " στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.
     Καλούμε την Ηγεσία του Υπουργείου μας αντί να αναζητεί ευθύνες στα πρόσωπα που ευθαρσώς καταγγέλλουν, να διαβάσει το περιεχόμενο των καταγγελιών τους , που δεν είναι καθόλου διαφορετικό από εκείνα που καταγγέλλουν συνάδελφοι αστυνομικοί και συμπολίτες μας .
     Να διδαχθεί από την πρόσφατη και παλαιότερη  ιστορία και να αναθεωρήσει την "στρατηγική"  της στα τόσο ευαίσθητα θέματα αστυνόμευσης .
 Για το Δ.Σ

   -O-                                                               -O-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                      ΜΑΥΡΟΕΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ


 

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κομισιόν: Ευθύνη της Ελλάδας η διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών για τους πρόσφυγες

Ανεπαρκή χαρακτηρίζει η Κομισιόν την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, όπου τις τελευταίες ημέρες σκηνές θάφτηκαν στο χιόνι. 
Η αρμόδια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νατάσα Μπερτό υπενθύμισε ότι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, καθώς και η διαχείριση των προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα, είναι πρώτα απ' όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών.
Ακόμη, είπε ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στα νησιά και έχει ενημερώσει τις τοπικές και εθνικές αρχές πως είναι έτοιμη να τα χρηματοδοτήσει.
Η Κομισιόν είναι έτοιμη να παράσχει «οικονομική και τεχνική στήριξη», κατέληξε. 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Στ. Θεοδωράκης: Απαγόρευσαν τη φωτογράφιση παγωμένων καταυλισμών

«Η μεταναστευτική μας πολιτική πέφτει πολύ χαμηλά, σε θερμοκρασίες κυριολεκτικά κάτω από το μηδέν», παρατηρεί το Ποτάμι και κάνει λόγο για εικόνα πραγματικής ντροπής στους καυταλισμούς, όπου σκηνές βυθίστηκαν στο χιόνι. 
Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση το κόμμα τονίζει ότι «δεν πίστευαν τον Απρίλιο του 2015 ότι οι προσφυγικές ροές θα αυξηθούν, δεν πίστευαν τον Δεκέμβριο του 2015 ότι τα σύνορα με τα Σκόπια θα κλείσουν». «Έλεγαν ότι οι πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα θα μείνουν μόλις λίγες εβδομάδες και στα νησιά μόλις λίγες ημέρες, μόνο για υποδοχή και ταυτοποίηση», συμπληρώνει.
«Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά την έκρηξη της προσφυγικής κρίσης, χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται ακόμη σε καλοκαιρινές σκηνές, στα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς καμία προστασία από το κρύο», καταλήγει. Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης καταγγέλλει με ανάρτησή του στο twitter ότι η κυβέρνηση απαγόρευσε τη φωτογράφιση παγωμένων καταυλισμών.
«Σταλινική λύση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απαγόρευσαν τη λήψη φωτογραφιών στους παγωμένους καταυλισμούς. Δεν θα τους βλέπουμε, δεν θα νοιαζόμαστε», γράφει στο σχετικό του tweet.