Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Συνεχίζει τις επαφές της η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. για τα προβλήματα του κλάδου

Η Ομοσπονδία συνεχίζοντας τις επαφές της, προκειμένου να αναδείξει με κάθε δυνατό τρόπο τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα σειρά επαφών τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη με τον βουλευτή Έβρου και τέως Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη και τον βουλευτή Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Θέοδωρο Καράογλου.

Η Ομοσπονδία έθεσε για ακόμη μία φορά τα μείζον προβλήματα που αντιμετωπίζει σε υπηρεσιακό επίπεδο, τις ελλείψεις και τις δυσκολίες κατά την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων των αστυνομικών - συνοριακών και κατέθεσε εκτενέστερα τις προτάσεις της για τη συνοριακή φύλαξη και την δίωξη της παράνομης μετανάστευσης. Κατέθεσε τις ενστάσεις της για την επικείμενη αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και επεσήμανε τους προβληματισμούς της για το κλείσιμο των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης.

Κοινός τόπος, η ανάγκη ενίσχυσης αυτών των Υπηρεσιών τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα που είναι αναγκαία για την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Πηγή:posyfy.gr


Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Συνελήφθησαν 4 διακινητές και 10 μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (8-3-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 25 ετών και δύο 24χρονοι, υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Πακιστάν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τους τρεις από αυτούς, ηλικίας 25, 24 και 24 ετών να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος, με το οποίο προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης.

Πηγή:faros24.gr

Guardian: Για κάθε 100 δολάρια που παίρνει η Ελλάδα για το προσφυγικό, 70 χάνονται!

Δημοσίευμα «καταπέλτης» για τους αμφιλεγόμενους χειρισμούς - Βαρβιτσιώτης: Τα έργα Μουζάλα μας εκθέτουν διεθνώς

«Πριν από δύο χρόνια, 57.000 πρόσφυγες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι όταν έκλεισαν τα νότια σύνορα της Ευρώπης. Αυτό που ακολούθησε έχει χαρακτηριστεί ως η πιο ακριβή ανθρωπιστική ανταπόκριση στην Ιστορία».

Με αυτή τη φράση ξεκινά το εκτενές δημοσίευμα του Guardian με τίτλο «Πού πήγαν τα χρήματα; Πώς οι Έλληνες τα έκαναν μαντάρα με την προσφυγική κρίση», με την υπογραφή των Ντάνιελ Χάουντεν και Αποστόλη Φωτιάδη, το οποίο βάζει στο μικροσκόπιο τους αμφιλεγόμενους - κατά τη βρετανική εφημερίδα - χειρισμούς του προσφυγικού ζητήματος στην χώρα μας.

Ακολουθώντας την πορεία μιας 17χρονης Σύριας προσφυγοπούλας, της Widad Madrati, και της οικογένειάς της «από την Μόρια στη Λέσβο, ως την Ειδομένη και το Ωραιόκαστρο» η βρετανική εφημερίδα καταγράφει μια οδύσσεια χωρίς τέλος, η οποία «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη διεθνή χρηματοδότηση και την ενέργεια που έχει δαπανηθεί για τη βοήθεια αυτών των ανθρώπων» από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια αλληλουχία γεγονότων που ξεκίνησε από την αθρόα άφιξη χιλιάδων προσφύγων στις ελληνικές ακτές τον Ιούνιο του 2015 και κορυφώθηκε με τον θάνατο του μικρού Αϊλάν Κούρντι, αφύπνισαν τη διεθνή κοινότητα. Το αποτέλεσμα ήταν μια τεράστια κινητοποίηση με επίκεντρο την Ελλάδα, όπου άρχισαν να καταφθάνουν πλήθη εθελοντών, αλλά και η ενεργοποίηση ευρωπαϊκών μηχανισμών παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας για πρώτη φορά στο εσωτερικό της ΕΕ.

«Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, επρόκειτο για την πιο ακριβή ανθρωπιστική απόκριση στην ιστορία, με βάση το κόστος ανά δικαιούχο», αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.

«Το πόσα ακριβώς χρήματα έχουν δαπανηθεί για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι που έχει καταγραφεί σε αρκετά δημοσιεύματα, ωστόσο ελάχιστοι το έχουν κατανοήσει. Η διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης Refugees Deeply έχει υπολογίσει ότι από το 2015 έως σήμερα έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα 803 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια που έχουν εκχωρηθεί ή δαπανηθεί, καθώς και τις ιδιωτικές δωρεές.

Τα μεγαλύτερα ποσά προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία επιβλέπει το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης  και ένταξης (AMIF) καθώς το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF).
Οι δύο υπηρεσίες εκχώρησαν από κοινού 541 εκατ. δολάρια το κόστος των συνοριακών ελέγχων στην Ελλάδα, το άσυλο και την προστασία των προσφύγων. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το εκτεταμένο στρατηγικό σχεδιασμό που απαιτείται, η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε σημαντικά ποσά αυτών των κονδυλίων, κάτι που κατέστησε απαραίτητη τη χρηματοδότηση μέσω άλλων καναλιών.

Η σύγχυση σχετικά με τα πραγματικά μεγέθη των ευρωπαϊκών δαπανών βαθαίνει ακόμα περισσότερο από τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος τακτικά παραθέτει στοιχεία που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ, αν και το ποσό αυτό αφορά προφανώς τα διαθέσιμα και θεωρητικά κεφάλαια, και όχι εκείνα που έχουν πραγματικά δαπανηθεί.

Παρ'όλα αυτά, το συνολικό ποσό των 803 εκατ. δολ. αντιπροσωπεύει την πιο ακριβή ανθρωπιστική ανταπόκριση στην ιστορία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν υπολογίσει κανείς ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών 1.030.000 ανθρώπων που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από το 2015, το κόστος ανά δικαιούχο αγγίζει τα 780 δολ. ανά πρόσφυγα.

Ωστόσο, συνεχίζει ο Guardian, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κεφαλαίων χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των αναγκών των τουλάχιστον 57.000 ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των συνόρων στις 9 Μαρτίου 2016 και, με βάση αυτά τα δεδομένα, το κόστος ανά δικαιούχο εκτοξεύεται στα 14.088 δολάρια!

Ένας ανώτερος αξιωματούχος στον τομέα της βοήθειας υπολογίζει ότι για κάθε 100 δολάρια που δαπανώνται για την Ελλάδα, έως και 70 δολάρια χάνονται!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σπατάλης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, κατά τον Guardian, αποτελεί το κέντρο υποδοχής «Απάνεμο» στην Λέσβο, μια εγκατάσταση αξίας 1 εκατ. δολ. που σχεδιάστηκε με την προοπτική να υποδέχεται 2.000 πρόσφυγες τη μέρα, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ σύμφωνα με το πρόγραμμα. Πηγή:protothema.gr

Επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Μυτιλήνη


Τη Μυτιλήνη θα επισκεφθεί, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας, Καρμέλο Αμπέλα, της χώρας που ασκεί γι΄ αυτό το εξάμηνο την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Σκοπός της επίσκεψης, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, είναι να εκτιμηθεί από κοντά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί ως αποτέλεσμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Η απόφαση της επίσκεψης λήφθηκε χθες στις Βρυξέλλες στη διάρκεια συνάντησης των κ. Μουζάλα και Αβραμόπουλου κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της επιτάχυνσης του ρυθμού μετεγκατάστασης και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου δράσης που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη, επισκέπτεται τη Σάμο ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας για να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών για την αντικατάσταση των σκηνών του καταυλισμού στο νησί, με προκατασκευασμένους οικίσκους.

Πηγή: skai.gr


Οργή Μουζάλα μετά το δημοσιεύμα για προσλήψεις & αμοιβές στο υπουργείο του

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προκάλεσε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», συμφώνα με το όποιο το υπουργείο έχει τον... πρωταγωνιστικό ρόλο στην αύξηση των μισθολογικών δαπανών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο πολλαπλασίασε αναδρομικά από επτά σε 24 τους υπαλλήλους που μπορεί να έχει στο γραφείο του ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας, ενώ ο μισθός της διευθύντριας υποδοχής αυξήθηκε από τα 2.604 στα 3.950 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό συμβαίνει τη στιγμή που το συγκεκριμένο υπουργείο άφησε επί μήνες απλήρωτους δεκάδες συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου, και τους προσφυγές στο έλεος της χειμωνιάτικης κακοκαιρίας.

Απαντώντας, το υπουργειο Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για «κατασκευή ψευδών ειδήσεων με στόχο την ελλιπή και παραπλανητική ενημέρωση των πολιτών».

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την αύξηση του μισθού της διευθύντριας, το υπουργείο διευκρινίζει ότι με κοινή υπουργική απόφαση (23/2/2017) διορθώνεται η εκ παραδρομής ταύτιση της θέσης του διευθυντή της αυτοτελούς υπηρεσίας Υποδοχής με τη θέση του προϊσταμένου διεύθυνσης των υπόλοιπων υπηρεσιών.

Σχετικά με την αύξηση των θέσεων μετακλητών, υποστηρίζει ότι έγινε λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.


Πηγή:skai.gr


Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Στα τελάρα φρούτων έκρυβε μετανάστες

Συνελήφθη χθες (7-3-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι τρεις (23) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, δύο (2) υπήκοοι Ινδίας και ένας (1) υπήκοος Ιράν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους είχε επιμελώς κρυμμένους στο χώρο των εμπορευμάτων, πίσω από χαρτοκιβώτια και τελάρα φρούτων.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, ένα tablet, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Πηγή:faros24.gr

Εκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας διοργανώνουν οι Συνοριοφύλακες Καστοριάς

Ανακοίνωση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς Για την ημέρα της Γυναίκας

 synoriofylakes ekdilosi gynaikes

Ξυπόλητοι και ταλαιπωρημένοι οι 113 μετανάστες που εντοπίστηκαν στους Παξούς

Οι πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους δεν υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, έχουν μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, όπου τους δόθηκε φαγητό και νερό

Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε σήμερα το πρωί το εμπορικό πλοίο που μετέφερε 113 πρόσφυγες μετανάστες, τους οποίους περισυνέλεξε χθες το απόγευμα από θαλάσσια περιοχή, ανοικτά των Παξών.

Οι πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους δεν υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, έχουν μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, όπου τους δόθηκε φαγητό και νερό. Επίσης, στους χώρους του λιμανιού υπάρχου γιατροί και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας.

Όταν ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, αναμένεται να αποφασισθεί το πού ακριβώς θα μεταφερθούν.

Οι διασωθέντες εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα να επιβαίνουν σε ακυβέρνητο πλοίο 32 ναυτικά μίλια δυτικά των Παξών και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τη διάσωσή τους. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


 

Πηγή φωτογραφιών: thebest protothema.gr

Ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας για τα μέλη της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Στη δημιουργία Ομαδικού προγράμματος ασφάλισης Υγείας με την Interamerican προχωρά η ΠΟΣΥΦΥ για τα μέλη της και τις οικογένειες τους. Δηλώσεις και ενδιαφέρον σε κάθε τοπικό Σωματείο - Μέλος της ΠΟΣΥΦΥ.