Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Για το βαθμολόγιο και τη χρήση πτυχίων η ΠΟΣΥΦΥ στο Γενικό Γραμματέα και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

 Στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τoν Αρχηγό του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. μετέβη η ΠΟΣΥΦΥ  για τη συζήτηση του βαθμολογίου των χαμηλόβαθμων αστυνομικών. Σε μία προγραμματισμένη συνάντηση, αναπτύχθηκε εκτενώς το πλαίσιο αλλαγών που προτείνει η ΠΟΣΥΦΥ.  Έναντι άλλης πρότασης της ΠΟΑΣΥ που κατατέθηκε σε Επιτροπή του Αρχηγείου και που δεν περιγράφει καμία αλλαγή για τους προερχόμενους Συνοριακούς Φύλακες, η ΠΟΣΥΦΥ ζήτησε την ίση μεταχείριση και την άρση των αδικιών απο την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία. " Είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε σε μια συλλογική προσπάθεια βελτίωσης του βαθμολογίου για τους χαμηλόβαθμους αλλά και την δημιουργία ενός ισορροπημένου συστήματος  προαγωγής του προσωπικού όλων των κατηγοριών. Φαινόμενα όμως βαθμολογικής στασιμότητας για εως και 24 έτη σε έναν βαθμό, θα πρέπει να εκλείψουν " τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ  Χαρέλας Παναγιώτης.

         Μετά την σύσκεψη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εξέδωσε το ενημερωτικό δελτίο που ακολουθεί:
Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων για συνάντηση και ανάπτυξη από την πλευρά μας επίκαιρων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας, ανταποκρίθηκαν τόσο η Φυσική  Ηγεσία όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου μας.
        Ειδικότερα, στη σύσκεψη της Ομοσπονδίας μας με τον Αρχηγό του Σώματος  Αντ/γο Κωνσταντίνο Τσουβάλα παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας  του Πολίτη κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη συμμετείχαν και ο προϊστάμενος Επιτελείου ΑΕΑ Αντ/γος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντ/γος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντ/γος Μπάκας Αντώνιος, ο προϊστάμενος του κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού του ΑΕΑΥποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο προϊστάμενος του Επιτελικού Γραφείου του ΑρχηγούΤαξίαρχος κ. Στυλιανός Βολυράκης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προσωπικού κ. Μιχαήλ Λαδωμένος.   
      Η Ομοσπονδία εδώ και αρκετό διάστημα έχει επεξεργαστεί και έχει καταθέσει στη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία πλαίσιο αναμόρφωσης του βαθμολογίου των  κατωτέρων.  Διακρίνοντας τις ισχυρές ανισότητες και την ιδιαίτερη στασιμότητα της κατηγορίας των μη ανακριτικών υπαλλήλων στο βαθμολόγιο,  επεξεργάστηκε και κατέθεσε τους προηγούμενους μήνες πρόταση αναμόρφωσης του συγκεκριμένου πλαισίου θέτοντας  την αντιστοιχία με το ανάλογο βαθμολόγιο του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.
      Στο πλαίσιο της συλλογικής αντιμετώπισης του ζητήματος για το προσωπικό των μη ανακριτικών υπαλλήλων, η Ομοσπονδία έθεσε τον προβληματισμό προς την Ηγεσία της μακροχρόνιας παραμονής σε έναν βαθμό ( Αρχιφύλακα) στο μέγιστο ακόμη και για 24 χρόνια ! Φαινόμενο ιδιαίτερο και εξαιρετικά υποτιμητικό για έναν ένστολο που από το 16ο έτος του εργασιακού του βίου και έπειτα δεν αναγνωρίζεται καθόλου η εμπειρία του και η προϋπηρεσία του στο Σώμα.
       Ζήτησε τόσο από την Πολιτική Ηγεσία όσο και από τη Φυσική, να τεθεί το ζήτημα ως ιδιαίτερος προβληματισμός από κάθε εμπλεκόμενο φορέα και να αναληφθεί πρωτοβουλία για έναν υγιή διάλογο ώστε το απαρχαιωμένο αυτό σύστημα να αλλάξει χωρίς να διατηρήσει ανισότητες και αδικίες.

       Επιπρόσθετα, η Ομοσπονδία έθεσε ζητήματα,
  • επί του βαθμολογίου σχετικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας  για την συμμετοχή στιςεξετάσεις  αρχιφυλάκων  και ΤΕΜΑ όπως και για κριτήρια επιλογής αλλά και την διαδικασία  εξετάσεων. Η αύξηση του εργασιακού βίου, απαιτεί παράλληλα και την αναμόρφωση των ορίων ηλικίας για την συμμετοχή στις εξετάσεις Αρχιφυλάκων και ΤΕΜΑ.
  •  για προσαύξηση του συντάξιμου χρόνου κατά τρία (3) έτη και για την κατηγορία προερχομένων από συνοριακούς φύλακες.  Με βάση το ισχύον συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό πλαίσιο όπως αυτό διαμορφώθηκε έως σήμερα και ιδιαίτερα με τον Ν. 3865/2010 για τους στρατιωτικούς και γενικότερα για τους ένστολους, γίνεται αντιληπτό πως δεν έχουν ληφθεί ιδιαιτερότητες της κατηγορίας του προσωπικού προερχομένου από συνοριακούς φύλακες.   
  •  για τον λογισμό της υπηρεσίας στις ένοπλες δυνάμεις ( κληρωτού ή εφέδρου) ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και για τις βαθμολογικές προαγωγές.   Για την  κατηγορία των προερχομένων  από συνοριακούς φύλακες  αλλά και των αστυνομικών που εισήλθαν στο Σώμα πριν την 01.01.1996 η στρατιωτική θητεία αποτελούσε και αποτελεί απαραίτητο κριτήριο για την είσοδο στο Σώμα της Αστυνομίας με την επιπρόσθετη μοριοδότηση για θητεία σε ειδικές δυνάμεις αλλά και εφέδρων αξιωματικών.   Κατά συνέπεια και κατ' ελάχιστον, ο νομοθέτης μπορεί και είναι δίκαιο να προβεί στην  αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας όχι μόνο όπως λογίζεται σήμερα στη  μισθολογική προαγωγή και χρονοεπίδομα αλλά  και στην βαθμολογική προαγωγή. 
  • για την αναγνώριση του χρόνου σπουδών ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και για τις μισθολογικές προαγωγές αλλά  και της δυνατότητας προαγωγής με τη χρήση πτυχίου στο βαθμό του Αρχιφύλακα όπως ίσχυε έως το 2008.  Έως το 2008 το κατοχυρωμένο δικαίωμα χρήσης του πτυχίου ακόμη και για την βαθμολογική προαγωγή πρόσδιδε αναγνώριση από την υπηρεσία και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.  στις ανώτερες και ανώτατες σπουδές του προσωπικού του. Με το άρθρο 8 του Π.Δ.100/2008 η ΕΛ.ΑΣ κατήργησε αυτή την ηθική κυρίως αναγνώριση.
        Από πλευράς Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας, ήταν κοινώς παραδεκτό πως η ενδεχόμενη παραμονή για τόσα χρόνια σε έναν βαθμό, είναι πράγματι κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει. Λαμβανομένης υπόψη και άλλων παραμέτρων πρέπει να βρεθεί κοινή συνισταμένη που θα άρει αδικίες αλλά και θα διασφαλίζει την ισορροπία του συστήματος.  Πεποίθηση τόσο του Αρχηγού του Σώματος όσο και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου μας είναι η κοινή διάθεση για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού από χρόνιες αγκυλώσεις κι η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης όλων των κατηγοριών του προσωπικού. Η ελάχιστη προσφορά τους στο προσωπικό αντανακλάται με αυτή την πρωτοβουλία αφήνοντας ως παρακαταθήκη στο Σώμα, καλύτερες συνθήκες και ένα σύγχρονο σύστημα λειτουργίας του Σώματος. Σε αυτή την προσπάθεια τόσο ο Αρχηγός όσο και ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε την συνεισφορά και την συνεργασία και της Ομοσπονδίας μας  ώστε τα επιτευχθεί ο κοινός στόχος.
        Στο πλαίσιο των επιμέρους θεμάτων, ακολούθησε μετά τις εισηγήσεις της Ομοσπονδίας εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών. Η κοινή θετική διάθεση για να θέσουμε επί νέας βάσεως τόσο σημαντικά ζητήματα, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων αλλά και θα δημιουργήσουν ένα νέο – σύγχρονο και ισορροπημένο βαθμολόγιο που θα είναι ανάλογο των προσδοκιών, αποτελεί για την Ομοσπονδία αφετηρία μιας τέτοιας προσπάθειας που θα άρει παράλληλα τις μακροχρόνιες αδικίες.
       Ως δευτεροβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας, δεν έχουμε περιθώρια επιλογών για εγωιστικές και μικροσυνδικαλιστικές πολιτικές αντιπαράθεσης, παρά μόνο για διάθεση συμμετοχής σε μια συλλογική προσπάθεια με σκοπό την  δημιουργία ενός ισορροπημένου βαθμολογίου για το χαμηλόβαθμο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. Οφείλουμε να σεβαστούμε την διαφορετικότητα της κάθε αφετηρίας μέσα στο ενιαίο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά παράλληλα θα τολμήσουμε να διαφωνήσουμε σε διαθέσεις παραγκωνισμού και απαξίωσης από όπου και αν προέρχονται.
      Η Ομοσπονδία, ανανέωσε την επαφή με την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, αφού μελετηθεί από την πλευρά τους το πλαίσιο το οποίο καταθέσαμε, προκειμένου αναζητηθούν συλλογικές εκφράσεις για την αναμόρφωσή του. πηγή www.posyfy.gr

Ενα ιγκλού με σωσίβια προσφύγων -Η δημιουργία του 16χρονου Ελληνα

Ενα ιγκλού, φτιαγμένο από σωσίβια που χρησιμοποίησαν πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη, φιλοξενείται σε εκθεσιακό χώρο στην Εβδομάδα Ντιζάιν, στο Μιλάνο.

Ο Αχιλλέας Σούρας, ο 16χρονος που γεννήθηκε στο Λονδίνο και ζει στη Βαρκελώνη, χρησιμοποίησε 1.000 σωσίβια, τα οποία έκοψε και δίπλωσε, προκειμένου να μοιάζουν με κολώνες πάγου, πριν τα συναρμολογήσει προκειμένου να φτιάξει το ιγκλού.

Το κατασκεύασε για την έκθεση «SOS Save Our Souls» που έχει την υποστήριξη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη. Ενα παρόμοιο ιγκλού, από 52 σωσίβια από τις ακτές της Λέσβου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, είχε παρουσιάσει και στο Μουσείο Θαλασσινής Ιστορίας στη Βαρκελώνη.

Πρόθεση του 16χρονου είναι η αδιάβροχη δομή που προέκυψε να πυροδοτεί συνειρμούς και καταφύγιου και καλωσορίσματος για τους πρόσφυγες που φτάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές.

«Η κρίση του προσφυγικού ήταν απλά μια σειρά αριθμών στις ειδήσεις» είπε στο Dezeen. «Όταν, όμως, σήκωσα απ' το έδαφος ένα σωσίβιο, έπαψε να είναι μόνον υλικό. Όταν κρατάς ένα σωσίβιο στα χέρια σου και μυρίζεις τη θάλασσα, βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικό πρίσμα και συνειδητοποιείς ότι κάθε σωσίβιο αντιπροσωπεύει μια ανθρώπινη ζωή».

«Δεν μπορεί, πια, οι πρόσφυγες, οι άστεγοι και οι λιγότερο προνομιούχοι να είναι εκτός "οπτικής γωνίας μας" εκτός "της σκέψης μας". Αυτά είναι παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν όλους μας, και πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Για το καλό όλων μας» κατέληξε ο 16χρονος καλλιτέχνης, που ελπίζει να βρει η κατασκευή του πρακτική χρησιμότητα στις επιχειρήσεις διάσωσης.Πηγή:iefimerida.gr

Μόνο 20 ώρες άντεξε το «Ελ. Βενιζέλος» τους αυστηρούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

Προκλήθηκε απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών καθώς το προσωπικό δεν επαρκούσε, όπως καταγγέλλουν αστυνομικοί - Το μέτρο κατά πληροφορίες έχει ανασταλλεί προφορικά και αναμένεται η επίσημη γραπτή διαταγή

Μόνο 20 ώρες άντεξε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» η εφαρμογή του μέτρου των αυστηρότερων ελέγχων για Ευρωπαίους πολίτες στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής την Παρασκευή, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου που προβλέπει να ελέγχονται διεξοδικά οι επιβάτες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εισέρχονται και εξέρχονται από την Ελλάδα «η κατάσταση που δημιουργήθηκε ήταν απελπιστική». «Οι ουρές που δημιουργήθηκαν στις Αφίξεις και στις Αναχωρήσεις του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ανεπανάληπτες με τους επιβάτες να βρίσκονται σε απόγνωση» αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Για την κατάσταση ενημερώθηκε από τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ και κατά πληροφορίες και κατά πληροφορίες δόθηκε προφορική εντολή αναστολής της εφαρμογής του μέτρου - ενώ αναμένεται και η γραπτή διαταγή -  καθώς τα κράτη μέλη έχουν υποχρέωση πλήρους εφαρμογής του νέου κώδικα συνόρων Σένγκεν μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής έχει ως εξής:

Από την Παρασκευή 07/04/2017 το αδιαχώρητο γίνεται στον έλεγχο διαβατηρίων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος μετά τη νέα εφαρμογή της τροποποίησης του κώδικα συνόρων Schengen που προβλέπει να ελέγχονται διεξοδικά οι επιβάτες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα μας.

Μέχρι τώρα ο έλεγχος των επιβατών πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης γινόταν με ταυτοπροσωπία, έλεγχο γνησιότητας, και δειγματοληπτικά με πληκτρολόγηση στοιχείων σε κάποιους από αυτούς. Ενώ πληκτρολόγηση των στοιχείων γινόταν σε όλους τους επιβάτες πολίτες Τρίτων Χωρών. 

Είναι λοιπόν αδύνατο να αντεπεξέλθει το υπάρχον Αστυνομικό Προσωπικό του Αερολιμένα στις απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί με την ανωτέρω αλλαγή του κώδικα συνόρων.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε ισχύ η εφαρμογή της τροποποίησης του κώδικα συνόρων ήταν απελπιστική, οι ουρές που δημιουργήθηκαν στις Αφίξεις και στις Αναχωρήσεις του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ανεπανάληπτες με τους επιβάτες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Φυσικά, ο Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε είχε ενημερώσει την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία για τα καινούργια δεδομένα και ζήτησε την ενίσχυση με προσωπικό προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί έτσι ώστε να μην εκτεθούμε ως Χώρα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης επισκέφτηκε εκτάκτως τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει για την νέα κατάσταση, και έλαβε ξανά ίδιες διαβεβαιώσεις ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην υπάρχει μείωση του προσωπικού αλλά και για να μειωθούν τα μέτρα τάξης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Φυσικά, η κατάσταση δεν είναι απογοητευτική μόνο στον έλεγχο διαβατηρίων με τα καινούργια δεδομένα αλλά και στα Τμήματα Τάξης και Τροχαίας του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου εκεί παρατηρείται το φαινόμενο να αυξάνονται οι απαιτήσεις ενώ ο αριθμός των υπηρετούντων να μειώνεται συνεχώς, ειδικά στο Τμήμα Τάξης το κλίμα δεν είναι το ενδεικνυόμενο έτσι ώστε οι συνάδελφοι να εργάζονται χωρίς να πιέζονται καθημερινά.

Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απευθυνόμαστε στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία έτσι ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί με Αστυνομικό Προσωπικό το Ελευθέριος Βενιζέλος. Άλλωστε την προκειμένη χρονική στιγμή δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών και την εικόνα μας στο Εξωτερικό.

Το οποιοδήποτε περιστατικό στο Ελευθέριος Βενιζέλος θα έχει διεθνή απήχηση με ολέθρια αποτελέσματα για τη Χώρα μας.  ΠΗΓΗ:protothema.gr

Απόρρητη έκθεση της Frontex: Υπό κατάρρευση η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ στο Προσφυγικό

Στο κείμενο επισημαίνεται η αποδυνάμωση των τουρκικών αρμοδίων υπηρεσιών που επέφεραν οι εκκαθαρίσεις μετά το πραξικόπημα

Τη σοβαρή πιθανότητα ακύρωσης της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Προσφυγικό, μετά την αποδυνάμωση των τουρκικών αρμόδιων υπηρεσιών εξαιτίας των εκκαθαρίσεων με αφορμή το πραξικόπημα, επισημαίνει σε απόρρητη έκθεσή της η Frontex, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η γερμανική εφημερίδα Welt.

Η Frontex προειδοποιεί για την πιθανότητα η Τουρκία να μην είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει πρόσφυγες που θέλουν να φύγουν για την Ελλάδα. Η απόρρητη έκθεση της Frontex, που αναλύει τις φετινές προκλήσεις στο προσφυγικό, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση στην Τουρκία «προκαλεί ερωτήματα σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα της συμφωνίας» της ΕΕ με την Άγκυρα.

Η ανάλυση της Frontex, που βρίσκεται στη διάθεση της κυριακάτικης WELT, ασχολείται και με το ζήτημα της ταυτοποίησης προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Όπως διαπιστώνεται, όντως οι περισσότεροι από αυτούς καταγράφονται στα Hot Spot της Ελλάδας και της Ιταλίας. Παρ' όλα αυτά παραμένει μια «σημαντική πρόκληση η ακριβής ταυτοποίηση μεγάλου αριθμού μεταναστών που δεν διαθέτουν δελτία ταυτότητας». Χωρίς όμως μια ικανοποιητική ταυτοποίηση οι μετακινήσεις αυτών των ατόμων εντός της ΕΕ θα έχουν σημαντικές συνέπειες για την ασφάλεια.

Η Frontex προειδοποιεί επίσης ότι εξακολουθεί να υφίσταται ο κίνδυνος μαζί με τους πρόσφυγες να έρχονται και τρομοκράτες στην Ευρώπη. Όπως εκτιμάται στην ανάλυση, λόγω των στρατιωτικών ηττών του «Ισλαμικού Κράτους» ευρωπαίοι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης επιδιώκουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Για αυτόν το λόγο, καταλήγει η έκθεση, «ο ρόλος των συνοριακών αρχών αναφορικά με τον έλεγχο των μετακινήσεών τους θα είναι όλο και πιο σημαντικός».

Πηγή: www.dw.com


Τρεις Βούλγαροι μετέφεραν 24 μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (7-4-2017), το πρωί, στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 48, 45 και 42 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Παλαιστίνης, επτά (7) υπήκοοι Συρίας, τέσσερις (4) υπήκοοι Υεμένης και δύο (2) υπήκοοι Ιράκ.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης. Πηγή:faros.gr


Κατέληξε ο Σύριος πρόσφυγας που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί στη ΒΙΑΛ

Κατέληξε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν με εγκαύματα στο 90% του σώματος του, ο 29χρονος Σύριος πρόσφυγας που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί πριν 10 μέρες περίπου στο HOTSPOT της ΒΙΑΛ.
Τη δραματική αυτή εξέλιξη, που δυστυχώς από την πρώτη στιγμή (30/3/2017) φοβόντουσαν στο Νοσοκομείο της Χίου, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η αναπληρώτρια διοικήτρια στο Σκυλίτσειο- ψυχίατρος Ελένη Βουτιέρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το διαδίκτυο, πρόκειται για τον Amar Mohamad, που έφυγε από τον πόλεμο για να σωθεί, αλλά οι άθλιες συνθήκες στη ΒΙΑΛ και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα τον οδήγησαν τελικά στο θάνατο…
Να σημειωθεί ότι από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, είχε ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή να γίνει έρευνα για το συμβάν.
ΠΗΓΗ: era-aegean.gr

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΕΛ.ΑΣ στον Έβρο: Εθνικό ανάχωμα!

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε για την Ελληνική Αστυνομία, ότι σκοπό της έχει την πάταξη της εγκληματικότητας σε κάθε μορφή, εδώ στον ακριτικό Έβρο δεν είναι το μόνο που επιτελεί. Κατά μήκος των συνόρων μας έχει αναλάβει και το τεράστιο και πολυεπίπεδο έργο του ελέγχου της εισροής προσφύγων και μεταναστών.
Όσο απλό και αν ακούγεται ή κάποιος το φαντάζεται, στην πράξη η υλοποίηση αυτής της αποστολής εμπεριέχει πολλούς κινδύνους και απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Με δεδομένα την άσχημη κατάσταση του στόλου των οχημάτων -συνέπεια και αυτή της οικονομικής κρίσης, των ιδιαιτεροτήτων των εισερχομένων αλλά και την αφάνταστη ταλαιπωρία των υπηρετούντων αστυνομικών, το αποτέλεσμα που παράγεται είναι εντυπωσιακό και πραγματικά μπορούμε να μιλάμε, ότι έχει στηθεί ένα Εθνικό ανάχωμα. Αρκεί, να σκεφτούμε, ότι αν "πέσει" ο Έβρος και αρχίσουν οι εισροές, θα γεμίσει με μετανάστες και πρόσφυγες όλη η Ελλάδα, αφού δεν θα υπάρχει κάποιο φυσικό εμπόδιο, για να σταματήσουν.

Αυτά που πρέπει να αναγνωριστούν σε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν στον Έβρο είναι η «Καρδιά» και το «Πατριωτικό Καθήκον». Μόνο με αυτά πορεύονται, ξεχνώντας ωράριο, οικογένεια, εορτές και ξεκούραση. Αυτή η υπέρτατη Εθνική αίσθηση που τους διακατέχει, δεν μπορεί ούτε να προσμετρηθεί ούτε και να αποδοθεί ως έχει, αν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να ζήσει από κοντά την καθημερινότητά τους. Και ειλικρινά, νιώθω πολύ τυχερή που έχω γνωρίσει αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, που έχουμε γίνει φίλοι και που μου δίνεται η δυνατότητα, να αποτυπώσω, έστω και στο ελάχιστο, την μεγάλη προσπάθειά τους. Μια

προσπάθεια, που δίνει την αίσθηση της σιγουριάς στους πολιτικούς των Αθηνών, ώστε να ¨φιλοσοφούν¨ στα Εθνικά θέματα, χωρίς όμως να έχουν ιδία γνώση του τιτάνιου έργου που κάποιοι άγρυπνοι φρουροί πράττουν.
Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι είμαι και θα είμαι συνεχώς δίπλα τους, σαν αρωγός του μεγάλου αγώνα τους αλλά και έχοντας αναλάβει την άτυπη υποχρέωση, να γνωστοποιήσω σε όσο περισσότερους γίνεται, το τι ακριβώς συμβαίνει εδώ.Από εμένα, μετά και αυτό το ταξίδι, θα εισπράξουν ένα μεγάλο Ευχαριστώ από καρδιάς και για την επικοινωνία μας και για το Εθνικό έργο τους. Και μπορεί οι πολιτικοί να μην ασχολούνται ιδιαίτερα, υπάρχουν όμως πολλοί Έλληνες που τους σκέφτονται και τους έχουν στην ψυχή τους και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν.

Πηγη:Της Θάλειας Χούντα Διάλογοι.

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Θεσσαλονίκης με τον κ. Γ.Α.Δ.Θ. Υποστράτηγο Φώτιο ΔΟΜΖΑΡΙΔΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΩΞΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
- Την Τετάρτη 29/3/2017 το Δ.Σ. της Ένωσης,   πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Γ.Α.Δ.Θ.  Υποστράτηγο  Φώτιο  ΔΟΜΖΑΡΙΔΗ, στο γραφείο του . Συζητήθηκαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από το Δ.Σ. της Ένωσης, τόσο στην πολιτική όσο και στη φυσική ηγεσία του Σώματος. Υπήρξε ταύτιση απόψεων και πλέον απομένει η υλοποίηση των προτάσεων μας από τις αρμόδιες αρχές.
- Επιπλέον συζητήθηκαν και θέματα καθημερινότητας της Γ.Α.Δ.Θ.  γενικότερου αστυνομικού ενδιαφέροντος.
- Η Ένωση μας  συνεχίζει τις επαφές της, σε  κορυφαίο επίπεδο προκειμένου να ολοκληρώσει το στρατηγικό της πλάνο.-
 
                                                            Μετά Τιμής
                                                           για το Δ.Σ.
 
                              -  Ο -                                                       - Ο -
                   Πρόεδρος                                          Γεν. Γραμματέας
             Δημήτριος Χασεκίδης                            Αναστάσιος Τσομπάνης
Πηγή:posyfy.gr

Γνωστοποίηση σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου ένωσης Αττικής

ΘΕΜΑ : Γνωστοποίηση  σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου

    

    Η  νέα  σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της  Ένωσης  μας  που προέκυψε μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 30 και 31 Μαρτίου 2017  και κατόπιν των αρχαιρεσιών που ακολούθησαν στις 01/04/2017  έχει ως εξής :

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ  ΘΩΜΑΣ

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΔΗΜΑΚΗΣ  ΛΑΖΑΡΟΣ

Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΓΑΛΑΖΙΟΣ  ΛΑΖΑΡΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ                                   ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            ΤΕΓΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

-ΓΙΑ ΤΟ-

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πηγή:posyfy.gr

Ηράκλειο: Τέσσερις συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα

Τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν για πλαστογραφία πιστοποιητικών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για Γερμανία και Ελβετία.

Πρόκειται για ένα 23χρονο από τη Συρία, έναν 28χρονο από το Καμερούν και ένα 28χρονο και μία 31χρονη από το Ιράκ, που σε αστυνομικό έλεγχο επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών της Βουλγαρίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ελβετία και τη Γερμανία.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: skai.gr

Επιστροφή 49 μεταναστών στην Τουρκία μέσω Μυτιλήνης

Οι 38 ήταν από το Πακιστάν, 7 από την Αλγερία, 2 από το Μπανγκλαντές, ένας από την Γκάνα και ένας Παλαιστίνιος

Στην Τουρκία επεστράφησαν μέσω Μυτιλήνης 49 μετανάστες, με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και την συνδρομή της Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017.

Πρόκειται στο σύνολό τους για άνδρες, εκ των οποίων 38 από το Πακιστάν, επτά από την Αλγερία, δύο από το Μπαγκλαντές, ένας από την Γκάνα και ένας Παλαιστίνιος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για 43 υπήρχε απορριπτική απόφαση χορήγησης ασύλου σε β΄ βαθμό, πέντε χωρίς βούληση για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας και ένας με παραίτηση από σχετικό αίτημα ασύλου.

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς, με πλοίο ναυλωμένο από την Frontex που απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.

Πηγή: www.astraparis.gr


Επιστροφή 49 μεταναστών στην Τουρκία μέσω Μυτιλήνης

Οι 38 ήταν από το Πακιστάν, 7 από την Αλγερία, 2 από το Μπανγκλαντές, ένας από την Γκάνα και ένας Παλαιστίνιος

Στην Τουρκία επεστράφησαν μέσω Μυτιλήνης 49 μετανάστες, με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και την συνδρομή της Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017.

Πρόκειται στο σύνολό τους για άνδρες, εκ των οποίων 38 από το Πακιστάν, επτά από την Αλγερία, δύο από το Μπαγκλαντές, ένας από την Γκάνα και ένας Παλαιστίνιος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για 43 υπήρχε απορριπτική απόφαση χορήγησης ασύλου σε β΄ βαθμό, πέντε χωρίς βούληση για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας και ένας με παραίτηση από σχετικό αίτημα ασύλου.

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς, με πλοίο ναυλωμένο από την Frontex που απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.

Πηγή: www.astraparis.gr


Οι μετανάστες έφτασαν μέχρι τη Μύκονo

Λιμενικοί εντόπισαν 20 μετανάστες, ανάμεσά τους και 5 παιδιά, στην παραλία Μερχιά - Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και τον Αύγουστο του 2016 στην παραλία Λια

Μέχρι και τη Μύκονο έφτασαν για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες οι παράτυποι μετανάστες και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Ήταν λίγα λεπτά μετά τη 1 τα ξημερώματα όταν άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν στην παραλία Μερχιά της Μυκόνου 20 άτομα ανάμεσα τους και πέντε παιδιά.

Και οι 20 δήλωσαν Σύροι μετανάστες, ισχυρισμός που μένει να βεβαιωθεί.

Το γεγονός ότι οι παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν στο νησί των Κυκλάδων προκαλεί προβληματισμό στις διωκτικές αρχές καθώς έφτασαν μέχρι και σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά.

Οι μετανάστες θα κρατηθούν στο λιμεναρχείο του νησιού μέχρι την Κυριακή και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στη Σύρο.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει τον Αύγοστο του 2016 όταν λουόμενοι στην πολυσύχναστη παραλία της Λιάς είδαν να φτάνουν πρόσφυγες και μετανάστες συνοδευόμενοι από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Τότε είχε αποδειχθεί ότι οι περίπου 35 μετανάστες είχαν φτάσει με ιστιοφόρο στην Φραγκιά και στη συνέχεια πήγαν ως την παραλία Λια.

Πηγή:protothema.gr

Συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών

Συνολικά 62.204 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ανά την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής.

Οι 13.807 βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας στα νησιά.


Πατήστε εδώ για να δείτε τους πίνακες...  Πηγή:zougla.gr

Δύο κυκλώματα διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η Αστυνομία- Τραυματισμοί

Συνελήφθη προχθές (3-4-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Ινδίας. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του διακινητή.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν στον 25χρονο οδηγό του, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και  ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον ανατολικό κόμβο Ξάνθης το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και λίγο πιο κάτω, ο 25χρονος το ακινητοποίησε και συνελήφθη, ενώ ο συνοδηγός του οχήματος τράπηκε πεζός σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι οι  δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Γεωργίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες 

Ο διακινητής έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί και να ανατραπεί εκτός οδοστρώματος

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε ο διακινητής και τέσσερις από τους διακινούμενους

Συνελήφθη χθες (4-4-2017) το πρωί, στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Θεσσαλονίκης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες των βουλγαρικών αρχών και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Σε σήματα στάσης που πραγματοποίησαν στον 43χρονο οδηγό του οχήματος, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και στο ύψος της Αμφίπολης έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί και να ανατραπεί εκτός οδοστρώματος.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 43χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε ο διακινητής και τέσσερις από τους διακινούμενους, ο οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Καβάλας και των Σερρών για νοσηλεία.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Πηγή:faros24.gr

Οι Σύριοι “κάλεσαν” ταξί από την Βουλγαρία

Συνελήφθη χθες (5-4-2017) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 59χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο (ταξί), με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Πηγη:faros24.gr

Οι διακινητές επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς στον Εβρο

Συνελήφθησαν χθες (3-4-2017) το πρωί, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας 28χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 31 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς επίσης για απλή σωματική βλάβη και αντίσταση.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί  συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 28χρονος, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο αλλοδαποί δράστες, αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Επίσης, προέκυψε ότι, και οι δύο οδηγοί των οχημάτων στερούνταν αδειών ικανότητας οδήγησης.

Ο τραυματίας αστυνομικός μετέβη στο Κέντρο Υγείας Φερών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

Πηγη:faros24.gr

Δύο κυκλώματα διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η Αστυνομία- Τραυματισμοί

Συνελήφθη προχθές (3-4-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Ινδίας. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του διακινητή.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν στον 25χρονο οδηγό του, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και  ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον ανατολικό κόμβο Ξάνθης το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και λίγο πιο κάτω, ο 25χρονος το ακινητοποίησε και συνελήφθη, ενώ ο συνοδηγός του οχήματος τράπηκε πεζός σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι οι  δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Γεωργίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες 

Ο διακινητής έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί και να ανατραπεί εκτός οδοστρώματος

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε ο διακινητής και τέσσερις από τους διακινούμενους

Συνελήφθη χθες (4-4-2017) το πρωί, στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Θεσσαλονίκης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες των βουλγαρικών αρχών και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Σε σήματα στάσης που πραγματοποίησαν στον 43χρονο οδηγό του οχήματος, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και στο ύψος της Αμφίπολης έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί και να ανατραπεί εκτός οδοστρώματος.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 43χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε ο διακινητής και τέσσερις από τους διακινούμενους, ο οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Καβάλας και των Σερρών για νοσηλεία.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Πηγή:faros24.gr

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

"758 ημέρες μετά αντιλήφθηκαν πως κλειστά κέντρα κράτησης χρειάζονται"

3.3.2015 - 31.3.2017 : Χρειάστηκαν 758 ημέρες να περάσουν για να αντιληφθούμε πως τελικά τα κλειστά κέντρα κράτησης χρειάζονται. Με την Υπουργό Μεταναστευτικού τότε
την Χριστοδουλοπούλου Τασία και με την περίφημη διαταγή του αρμόδιου κλάδου του Αρχηγείου μας την 3.3.2015 τα κλειστά κέντρα άδειαζαν και τους μετανάστες όλους τους λέγαμε πρόσφυγες. Μπορεί η διαταγή εκείνη να ανακλήθηκε την επόμενη μέρα, αλλά εφαρμόστηκε πλήρως και άμεσα !.

Η ΠΟΣΥΦΥ τότε με ανακοίνωσή της 
http://posyfy.gr/…/2011-10-26-07-21…/463-2015-03-03-18-03-00
χτυπούσε καμπανάκια για το τι θα επακολουθήσει. Κατηγορήθηκε, στοχοποιήθηκε και οι ΠΔΕ και ΕΔΕ σε βάρος μας είχαν ξεκινήσει. Σήμερα ο ίδιος ο Υπουργός Μεταναστευτικού κ. ΜΟΥΖΑΛΑΣ θέτει την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας κλειστών δομών. 
 

Είμαστε βεβαιοι πως σε ότι εχουμε πει και οτι έχουμε καταγράψει μεσα απο τις προτάσεις μας, οι επιβεβαιώσεις δεν θα αργήσουν να έρχονται απο δω και πέρα. Επιμένουμε γιατί γνωρίζουμε καλύτερα απο τον καθένα τις συνέπειες κάθε διαχείρισης στο μεταναστευτικό. Τα 17 χρόνια που υπηρετούμε στον κλάδο αυτό είναι αρκετά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους αλλά και να υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους αποδέκτες τις συνέπειες. 
Τελικά όλοι κρινόμαστε ..εκ του αποτελεσμάτος !
του Παναγιώτη Χαρέλα
προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ