- επί του βαθμολογίου σχετικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας για την συμμετοχή στιςεξετάσεις αρχιφυλάκων και ΤΕΜΑ όπως και για κριτήρια επιλογής αλλά και την διαδικασία εξετάσεων. Η αύξηση του εργασιακού βίου, απαιτεί παράλληλα και την αναμόρφωση των ορίων ηλικίας για την συμμετοχή στις εξετάσεις Αρχιφυλάκων και ΤΕΜΑ.
- για προσαύξηση του συντάξιμου χρόνου κατά τρία (3) έτη και για την κατηγορία προερχομένων από συνοριακούς φύλακες. Με βάση το ισχύον συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό πλαίσιο όπως αυτό διαμορφώθηκε έως σήμερα και ιδιαίτερα με τον Ν. 3865/2010 για τους στρατιωτικούς και γενικότερα για τους ένστολους, γίνεται αντιληπτό πως δεν έχουν ληφθεί ιδιαιτερότητες της κατηγορίας του προσωπικού προερχομένου από συνοριακούς φύλακες.
- για τον λογισμό της υπηρεσίας στις ένοπλες δυνάμεις ( κληρωτού ή εφέδρου) ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και για τις βαθμολογικές προαγωγές. Για την κατηγορία των προερχομένων από συνοριακούς φύλακες αλλά και των αστυνομικών που εισήλθαν στο Σώμα πριν την 01.01.1996 η στρατιωτική θητεία αποτελούσε και αποτελεί απαραίτητο κριτήριο για την είσοδο στο Σώμα της Αστυνομίας με την επιπρόσθετη μοριοδότηση για θητεία σε ειδικές δυνάμεις αλλά και εφέδρων αξιωματικών. Κατά συνέπεια και κατ' ελάχιστον, ο νομοθέτης μπορεί και είναι δίκαιο να προβεί στην αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας όχι μόνο όπως λογίζεται σήμερα στη μισθολογική προαγωγή και χρονοεπίδομα αλλά και στην βαθμολογική προαγωγή.
- για την αναγνώριση του χρόνου σπουδών ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και για τις μισθολογικές προαγωγές αλλά και της δυνατότητας προαγωγής με τη χρήση πτυχίου στο βαθμό του Αρχιφύλακα όπως ίσχυε έως το 2008. Έως το 2008 το κατοχυρωμένο δικαίωμα χρήσης του πτυχίου ακόμη και για την βαθμολογική προαγωγή πρόσδιδε αναγνώριση από την υπηρεσία και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. στις ανώτερες και ανώτατες σπουδές του προσωπικού του. Με το άρθρο 8 του Π.Δ.100/2008 η ΕΛ.ΑΣ κατήργησε αυτή την ηθική κυρίως αναγνώριση.
πηγή www.posyfy.gr