Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

«Ο (Αστυνομικός) Γιάννης πηρε σύνταξη στα 42, και ο… ανίκητος»

…»Υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι γιατί ο Γιάννης πήρε σύνταξη στα 42 του, βέβαια οι επόμενοι Γιαννηδες θα πάρουμε στα 60 μας, γιατί εσύ δεν πλήρωσες ποτέ τους φόρους που σου αναλογούσαν.. πριν πεις όμως την κακία σου, σκέψου πρώτα εσύ τι χρωστάς στον Γιάννη και τί χρωστάει σε σένα ο Γιάννης»….

Το κείμενο * όπως αναρτήθηκε ως έκφραση κριτικής σκέψης.

«Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του λοχαγού μου «ο μαλακας είναι ανίκητος Νίκο» έλεγε. Ε κάτι τέτοια άρθρα έρχονται να τον δικαιωσουν!

Βρε τσολια, ο Γιάννης πήρε σύνταξη στα 42 (με αποδοχές ανάλογες των χρονών που δούλεψε) γιατί όταν εσύ κοιμόσουν, αυτός ξενυχταγε. Ο Γιάννης όταν εσύ έκανες γιορτές με την οικογένεια σου, ήταν στο περιπολικό. Ο Γιάννης εξέθεσε την ζωή του σε κίνδυνο για να προστατέψει την δικιά σου ζωή κ περιουσία. Ο Γιάννης δούλεψε αμέτρητες εργατοώρες χωρίς να πληρωθεί ούτε ώρα υπερωρία. Ο Γιάννης τα Σαββατοκύριακα που εσύ καθόσουν δούλευε. Ο Γιάννης επειδή είναι παλιός δούλευε τα βράδια κ δεν πληρωνόταν νυχτερινά (τώρα θα τα πληρωνόταν). Ο Γιάννης δεν είχε επιλογή κ επρεπε να είναι κ μαζί με άτομα που είχαν μεταδιδομενες ασθένειες (μεταγωγες, κρατητήρια, κλπ). Ο Γιάννης κάθε μέρα έφευγε από το σπίτι του κ δεν ήξερε αν θα ξαναγυρίσει. Ο Γιάννης χρόνια τώρα αποτελεί το μαύρο πρόβατο της κοινωνίας μας κ φορτωνεται τα λάθη κ τις παραλείψεις της Πολιτείας κ δεν μιλάει. Ο Γιάννης επίσης είχε ταμεία εύρωστα αλλά έπρεπε να συγχωνευτούν για να πάρουν επαγγελματίες άλλων κλάδων συντάξεις. Ο Γιάννης πληρώνει εισφορά αλληλεγγύης. Ο Γιάννης ενώ πληρώνει για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατ ουσίαν δεν έχει. Ο Γιάννης τέλος θα πάρει 600€ σύνταξη δεν θα πάρει καμιά σύνταξη 1500€.

Τελος θα σου πω ότι από το 1983 που έγινε η ενοποίηση πάνω από 140 Γιαννηδες έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας.

Υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι γιατί ο Γιάννης πήρε σύνταξη στα 42 του, βέβαια οι επόμενοι Γιαννηδες θα πάρουμε στα 60 μας, γιατί εσύ δεν πλήρωσες ποτέ τους φόρους που σου αναλογουσαν, όπως πλήρωσε ο Γιάννης, αλλά αυτό δεν σε συμφέρει να το πεις.

Μπορώ να κατανοήσω το κόμπλεξ σου για τον Γιάννη, πριν πεις όμως την κακία σου, σκέψου πρώτα εσύ τι χρωστάς στον Γιάννη κ τί χρωστάει σε σένα ο Γιάννης»….

______

* Κείμενο γνώμης** του Νίκου Μπαλούρδου, μέλος ΔΣ ΠΟΣΥΦΥ

**Το κείμενο, αφορμή σκέψης, του Στρατή Μαζίδη (Freepen.gr), με τίτλο «Ο Γιάννης μου έκανε την καλύτερη κίνηση. Πήρε σύνταξη στα 42» (και τον πληρώνετε κορόιδα)

«Ο Γιάννης μου έκανε την καλύτερη κίνηση. Πήρε σύνταξη στα 42» μας έλεγε περήφανη, που ο γιος της φέρθηκε καπάτσα, η μητέρα του.

Ο Γιάννης μπήκε στα 17-18 στην Αστυνομία. Στα 42 είχε 24-25 χρόνια, εκμεταλλεύθηκε τις διατάξεις ενός συστήματος δομημένου να αποδίδει καλές συντάξεις ακόμη κι αν ο ασφαλισμένος είχε καταβάλει ελάχιστες εισφορές ή εργάστηκε λίγα χρόνια.

Το θράσος ήταν τέτοιο που η γυναίκα δεν σκέφτηκε καν ότι τα έλεγε σε δύο ανθρώπους όπου ο ένας πέρασε αυτήν την ηλικία πριν 2-3 χρόνια και ο άλλος την πλησιάζει.

«Αν είχε καθίσει, τώρα θα τον έπιανα τα νέα μέτρα και θα έβγαινε πολύ μετά» σχολίασε στη συνέχεια η μητέρα του με ένα ύφος στη φωνή που έδινε την εντύπωση της εξασφάλισης του παιδιού της, ότι δηλαδή αφού βγήκε, βγήκε. Τελείωσε. Θα πληρώνεται για πάντα. Νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Χωρίς αμήν!

Θα με ρωτήσετε. Της απήντησες; Όχι, δεν προσφερόταν ο τόπος και ο χρόνος για να απαντήσω και βασικά να αποδείξω ότι ακόμη και ο Γιάννης που κααααααθεται, δεν είναι διασφαλισμένος.

Ο Γιάννης της όμως δεν έκανε την καλύτερη κίνηση για όλους. Την έκανε για την πάρτη του και αυτό μέχρι να καταρρεύσουν εντελώς οι συντάξεις σε λίγο καιρό. Διότι όσο υπάρχουν Γιάννηδες που κάθονται από τα 42, τα άλλα παιδιά της ίδιας γυναίκας δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη. Για τα εγγόνια ας μη μιλήσουμε.

Δεν είναι μόνο ότι πληρώνουμε ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων έλκονται από τη νοοτροπία του τεμπέλη, διότι ποιος ζωντανός άνθρωπος θέλει να λέγεται συνταξιούχος στα 42; Είναι και ότι όλους αυτούς, τους έχουμε πληρώσει και τα προηγούμενα χρόνια σε μισθούς, σεμινάρια, μετεκπαιδεύσεις κ.ο.κ., και όταν φτάνουν στην καλύτερη αποδοτική ηλικία μαζί με τη σημαντική τους εμπειρία, τότε που μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα, αυτοί πάνε για καφέ και τάβλι στο καφενείο.

Ναι ο Γιάννης σου έκανε την καλύτερη κίνηση. Πήρε σύνταξη στα 42. Και τον πληρώνουμε τα κορόιδα. Και δεν είναι μόνο ο Γιάννης. Ξέρω αρκετούς συνταξιούχους με κοντά παντελονάκια ή φουστίτσες».

Πηγη:www.nantiareport.gr


Η BMW έκρυβε μετανάστες

Συνελήφθησαν σήμερα (20-4-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 22 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.  

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 18χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο 22χρονος δράστης, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, το όχημα ακινητοποιήθηκε και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι οι δύο (2) δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης.

Πηγή:faros24.gr

Επιστροφή 60 μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία

Το πλοίο αναχώρησε από την Κω με προορισμό το λιμάνι της Ιασσού (σημερινό Γκιουλούκ) - Οι 56 ήταν από το Πακιστάν, τρεις από το Μπανγκλαντές και ένας από το Νεπάλ

Στην επιστροφή 60 μεταναστών, οι οποίοι δεν πληρούσαν τους όρους για παροχή ασύλου, προχώρησαν την Πέμπτη οι ελληνικές αρχές προς την Τουρκία, σύμφωνα με το πλαίσιο της συμφωνίας επανεισδοχής που έχει υπογραφεί ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Άγκυρα.

Η επιχείρηση οργανώθηκε υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού της Frontex. Από τους 60 που πήραν τον δρόμο της επιστροφής, οι 56 ήταν Πακιστανοί, τρεις από το Μπανγκλαντές και ένας από το Νεπάλ, όλοι άνδρες.
 
Όπως έγινε γνωστό, οι αιτήσεις ασύλου των 36 είχαν μπει στο αρχείο, οι 21 είχαν απορριφθεί και οι υπόλοιποι τρεις είχαν παραιτηθεί των δικαιωμάτων τους. 

Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Κω με προορισμό το λιμάνι της Ιασσού (σημερινό Γκιουλούκ) της Τουρκίας. Πηγή:protothema.gr

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Σηκώνει το δάχτυλο Τσαβούσογλου: «Είτε θα ακυρωθούν όλα, είτε…»

«Είτε θα ακυρωθούν όλα, είτε θα εφαρμοστούν όλα», προειδοποίησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας για άλλη μια φορά με ακύρωση της συμφωνίας που έχει κάνει η χώρα του με την ΕΕ για το προσφυγικό.

Μιλώντας στο CNN TURK απείλησε ότι όλες οι συμφωνίες της Άγκυρας με την ΕΕ, ανάμεσά τους και αυτή που συνήφθη για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, θα τεθούν σε κίνδυνο, αν οι Βρυξέλλες, δεν προχωρήσουν στην απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η χώρα του θα παρουσιάσει ένα τελικό κείμενο στην ΕΕ «και είτε θα ακυρωθούν όλα, περιλαμβανομένης της απελευθέρωσης της παροχής αδειών εισόδου και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, είτε θα εφαρμοστούν όλα».

Πηγη:gatzoli.gr

Μηδενικές οι ροές προσφύγων και μεταναστών στο βόρειο Αιγαίο

Χωρίς ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου κύλησε το τελευταίο 24ωρο, από χθες Τρίτη μέχρι και σήμερα Τετάρτη το πρωί.Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.653 άτομα. Από αυτά 3.167 στη Λέσβο, 3.708 στη Χίο και 1.778 στη Σάμο. Πηγη:ethnos.gr

Δύο αστυνομικοί παραπέμπονται σε δίκη για απάτη και πλαστογραφία

Στην αποκάλυψη δύο ακόμη περιπτώσεων πρόσληψης αστυνομικών που φαίνεται ότι προσλήφθηκαν με νοθευμένα δικαιολογητικά, προέβη το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. 
 
Πρόκειται για αστυνομικούς από τη Βόρεια Ελλάδα που πέτυχαν σε διαγωνισμούς κατά το έτος 2000 για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, προσκομίζοντας απολυτήρια Λυκείου, στα οποία κατηγορούνται ότι είχαν «αλλοιώσει» προηγουμένως τις βαθμολογίες τους. 
 
Ο πρώτος φέρεται ότι αύξησε από «16» σε «19» τον γενικό βαθμό του απολυτηρίου, ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται να έχει αποφοιτήσει με γενικό βαθμό «19,5», από «14,2» που ήταν η πραγματική βαθμολογία. 
 
Υπό αυτές τις συνθήκες, εισέπραξαν αποδοχές που για την τελευταία 15ετία κυμαίνονται -κατά περίπτωση- από 275.000 έως 310.000 ευρώ, ποσά που συνιστούν τη ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο. 
 
Με ξεχωριστά βουλεύματα, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης τους παραπέμπει τώρα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για απάτη και πλαστογραφία. 
 
Δεν είναι όμως οι μοναδικές περιπτώσεις αστυνομικών με πλαστούς τίτλους σπουδών που απασχόλησαν τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης. 
 
Πρόσφατα, δύο συνάδελφοί τους κάθισαν στο σκαμνί για απάτη και πλαστογραφία και καταδικάστηκαν σε εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης 4 και 6 ετών, αντίστοιχα. 
 
Πλαστά πτυχία ή δικαιολογητικά με τα οποία διορίστηκαν στο Δημόσιο φαίνεται ότι προσκόμισαν και δημόσιοι υπάλληλοι, όπως προκύπτει από δικογραφίες που εκκρεμούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. 
 

Σαν επιδημία εξαπλώνεται η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών-μεταναστών στην Ελλάδα

Εκδίδονται για 15 ευρώ γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τους δουλέμπορους και να συνεχίσουν προς την Ευρώπη - Πέφτουν θύματα εκβιασμού, μπλέκουν και με ναρκωτικά και δεν μπορούν να ξεφύγουν - Αδρανείς οι αρχές, κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα, επισημαίνουν οι ερευνητές

Σαν επιδημία εξαπλώνεται η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών - μεταναστών στην Ελλάδα, επισημαίνει νέα, σοκαριστική έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στις πόλεις, όσο και στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας μας. 

Τα παιδιά-πρόσφυγες στην Ελλάδα αναγκάζονται να «πουλούν το κορμί τους» για να πληρώσουν τους δουλέμπορους που θα τους μεταφέρουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, όμως το δράμα τους δεν τελειώνει εκεί: Συνήθως μπλέκουν με ναρκωτικά, πέφτουν θύματα εκβιασμού από αδίστακτους που τους τραβούν ακόμα και φωτογραφίες ή βίντεο την ώρα που εκδίδονται και απειλούν να στείλουν το ντροπιαστικό υλικό στις οικογένειές τους, πίσω στην πατρίδα τους και έτσι, δεν ξεφεύγουν ποτέ...

Η έρευνα διεξήχθη από τον τομέα Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Χάρβαρντ, από την ερευνήτρια δρ Βασιλεία Ντιγκιντίκη και την καθηγήτρια Ζακλίν Μπαμπά. «Τα παιδιά αναγκάζονται να πουλούν το κορμί τους μέρα μεσημέρι, στην καρδιά της Αθήνας, απλώς για να επιβιώσουν. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί», λέει η δρ. Ντιγκιντίκη. 

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα, τα παιδιά εκδίδονται για 15 ευρώ. Πρόκειται συνήθως για αγόρια από το Αφγανιστάν, αλλά και την Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Πελάτες τους είναι επίσης άντρες, ηλικίας άνω των 35 ετών. 

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, το 2016 έφτασαν στην Ελλάδα 5.174 ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες. Από αυτά μόλις 191 είχαν μετεγκατασταθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ, βάσει των συμφωνιών, καθώς τα κράτη - μέλη, είτε αρνούνται, είτε προχωρούν με μεγάλη καθυστέρηση την διαδικασία.  Πηγή:protothema.gr

Kόρινθος: Μετανάστες ανέβηκαν στη στέγη του κέντρου κράτησης

Στο σημείο έχουν σπεύσει διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι με τη συνδρομή διερμηνέα προσπαθούν να κατεβάσουν τους αλλοδαπούς από τη στέγη

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στο στρατόπεδο της Κορίνθου, καθώς δύο μετανάστες, που κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Κορίνθου ανέβηκαν στην ταράτσα του ενός κτιρίου για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Σύμφωνα με το Korinthostv.gr, στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρα, όχημα της Πυροσβεστικής αλλά και διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι με τη συνδρομή διερμηνέα προσπαθούν να κατεβάσουν τους αλλοδαπούς από τη στέγη.

Πηγή:protothema.gr

Διακινητής με όχημα που είχε πλαστές πινακίδες συνελήφθη στον Έβρο

Συνελήφθη προχθες (17-4-2017) το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι όπως προέκυψε, προμηθεύτηκε από άγνωστο συνεργό του ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβη στην περιοχή του Έβρου, προκειμένου να παραλάβει ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας (βουλγάρικων αρχών) οι οποίες ήταν τοποθετημένες στο παραπάνω όχημα ήταν πλαστές. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: • 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο • 2 πινακίδες κυκλοφορίας • το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ • 2 κινητά τηλέφωνα Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Πηγή:alexpoli.gr

Πιάστηκε «επί το έργον» 33χρονος διακινητής μεταναστών από το Πακιστάν

Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού από το Πακιστάν προχώρησαν στην Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, καθώς εντοπίστηκε να προωθεί στο εσωτερικό της χώρας εννέα μη νόμιμους μετανάστες, ομοεθνείς του.

Κατασχέθηκε το όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης

Πηγή: skai.gr

Συνολικά 32 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 32 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο, από χθες Δευτέρα μέχρι και σήμερα Τρίτη το πρωί. Στη Λέσβο και στη Χίο οι αφίξεις ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.681 αιτούντες άσυλο. Από αυτούς 3.183 βρίσκονται στη Λέσβο, 3.718 στη Χίο και 1.780 στη Σάμο. Πηγή:zougla.gr

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Τσεχία: Δεχτήκαμε 12 πρόσφυγες, δεν πρόκειται να πάρουμε άλλους κι ας μας τιμωρήσει η ΕΕ

Συνολικά 1.600 πρόσφυγες θα πρέπει να μετεγκατασταθούν στην χώρα, που διαφορετικά κινδυνεύει με πρόστιμο 250.000 ευρώ για κάθε θέση που θα μείνει κενή

Η Τσεχία δέχτηκε μόλις 12 πρόσφυγες, από τους 1.600 που πρέπει να πάρει βάσει του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης και δεν πρόκειται να πάρει κανέναν άλλον, διαμυνήει ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μίλαν Κόβανετς και συμπληρώνει: Ακόμα και αν η ΕΕ μας τιμωρήσει. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κόβαντες δήλωσε πως η Τσεχία είναι πρόθυμη να αντιμετωπίσει ακόμα και οικονομικές κυρώσεις στο θέμα αυτό, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει στάση. «Καθώς ελέγχουμε τους πρόσφυγες που έχουν απομείνει, θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να πάρουμε κανέναν άλλον», είπε. 

«Από εκεί και πέρα, εναπόκειται στην κυβέρνηση το να αποφασίσει εάν αξίζει να υποστεί τις κυρώσεις ή όχι. Κατά την γνώμη μου, αξίζει. Δεν μπορείς να αφήνεις ανθρώπους έτσι εδώ χωρίς έλεγχο», συμπλήρωσε. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να επιβάλει κυρώσεις για το θέμα αυτό τόσο στην Τσεχία όσο και στην Πολωνία και την Ουγγαρία, που αρνούνται επίσης να δεχτούν πρόσφυγες και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Το πρόστιμο μπορεί να ανέλθει έως και τα 250.000 ευρώ για κάθε «θέση», όπως καταγράφηκε στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάιο του 2016. 

Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε ήταν και οι δηλώσεις του Τσέχου προέδρου Μίλος Ζέμαν που επανειλημένως έχει πει ότι το να δεχτεί πρόσφυγες θα θέσει την χώρα του σε κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης. Πηγή:protothema.gr

Ρόδος: Συνελήφθησαν μετανάστες, ανάμεσά τους και 13 μικρά παιδιά

Πρόκειται για επτά υπηκόους Ιράκ (τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες που συνόδευαν 9 παιδιά) πέντε υπηκόους Συρίας (δύο άνδρες και τρεις γυναίκες που συνόδευαν τέσσερα παιδιά) και ένα υπήκοο Λιβύης

Εικοσιέξι πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων 13 παιδιά, που αποβιβάστηκαν με σκάφος σε παραλία της Ρόδου, προερχόμενοι από την Τουρκία συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Πρόκειται για επτά υπηκόους Ιράκ (τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες που συνόδευαν 9 παιδιά) πέντε υπηκόους Συρίας (δύο άνδρες και τρεις γυναίκες που συνόδευαν τέσσερα παιδιά) και ένα υπήκοο Λιβύης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 


Χίος: Η τουρκική ακτοφυλακή σταμάτησε δύο σκάφη με 199 μετανάστες

Τα δύο πλεούμενα κατευθύνονταν προς το ελληνικό νησί - Εντοπίστηκαν κοντά στην ακτή Σεφέρ Χισάρ, στη Σμύρνη

Από αέρος εντοπίσθηκε σήμερα στις 6:30 το πρωί, σε ακτή κοντά στο Σεφέρ Χισάρ της Σμύρνης στην Τουρκία, ιστιοπλοϊκό σκάφος με σημαία Ιταλίας ενώ απέπλεε πιθανά με κατεύθυνση τη Χίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με φωτογραφίες αλλά και βίντεο από την επιχείρηση, δύο σκάφη της σταμάτησαν το ιστιοπλοϊκό μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπου αποδείχθηκε ότι επέβαιναν συνολικά 199 πρόσφυγες και μετανάστες.

Από αυτούς οι 157 ήταν από το Πακιστάν, οι 37 από τη Συρία, τρεις από τη Σρι Λάνκα και δύο από το Ιράν. Οι 175 ήταν άνδρες, οι οκτώ γυναίκες ενώ επέβαιναν και 16 παιδιά. Επί του σκάφους συνελήφθησαν και δυο Τούρκοι που κατηγορήθηκαν ως διακινητές. Το σκάφος με όλους τους επιβαίνοντες, οδηγήθηκε στο λιμάνι του Σιτζαλίκ. Πηγή:protothema.gr

Καταδίωξη από τους Φιλιάτες μέχρι τα Γιάννενα - Έξι συλλήψεις

Από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν έξι άτομα (τρεις ημεδαποί, ηλικίας 27, 26 και 27 ετών και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 40 και 46 ετών), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών, της υπόθαλψης εγκληματία, παράνομης εισόδου στη χώρα και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών . 

Επιπρόσθετα, σε βάρος του 26χρονου ημεδαπού δράστη διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χίου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών. 

Αναλυτικότερα, στο Κουρεμάδι Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. 

Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν στον 26χρονο ημεδαπό οδηγό του, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. 

Το όχημα εντοπίστηκε τελικά στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων και στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ο 29χρονος αλλοδαπός διακινητής (συνοδηγός του οχήματος) καθώς και δύο ομοεθνείς του, μη νόμιμοι μετανάστες (ηλικίας 40 και 46 ετών) ενώ ο 26χρονος οδηγός του οχήματος είχε τραπεί πεζός σε φυγή. 

Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων, εντοπίστηκε αργότερα στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, ο 26χρονος δράστης να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με συνεπιβάτες τους 26χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι τον μετέφεραν, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη. 

Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του 26χρονου διακινητή διαπιστώθηκε επίσης ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χίου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ενώ στην κατοχή του ενός 27χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. 

Τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν. Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.


Πηγη:thespro.gr

Κομοτηνή: Συνελήφθη 33χρονος για προώθηση παράτυπων μεταναστών

Στη σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, προχώρησαν το πρωί στην Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, καθώς εντοπίστηκε να προωθεί στο εσωτερικό της χώρας εννέα μη νόμιμους μετανάστες, επίσης υπηκόους Πακιστάν.

Κατασχέθηκε το όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης. Πηγη:zougla.gr

Το Πάσχα αφίχθησαν 181 μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο και τη Χίο

Πάσχα με αφίξεις 181 μεταναστών και προσφύγων σε Λέσβο και Χίο. Συγκεκριμένα το μεγάλο Σαββάτο στη Λέσβο πέρασαν 12 άτομα και στη Χίο 38. Αντίστοιχα ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα στη Λέσβο πέρασαν 62 άτομα και στη Χίο 69. Οι αφίξεις στη Σάμο για μια ακόμα φορά ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.654 άτομα. Από αυτά 3.183 στη Λέσβο, 3.723 στη Χίο και 1.748 στη Σάμο. Πηγή:zougla.gr

Οπλισμός εντοπίστηκε σε hot spot της Χίου – 4 συλλήψεις

Παράνομος οπλισμός εντοπίστηκε στην κατοχή μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας της Χίου μετά από επιχείρηση «σκούπα» που διεξήχθη από τις δυνάμεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 24 προσαγωγές αλλοδαπών οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι για διάφορα αδικήματα, ενώ τελικά συνελήφθησαν οι τέσσερις καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν πέντε μαχαίρια, μια φαλτσέτα και τέσσερα μεταλλικά και ένα ξύλινο γκλομπ.


Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ ένας ακόμη συνελήφθη με 313 γραμμάρια λαθραίου καπνού και 200 κενές φύσιγγες τσιγάρων και κατηγορείται για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Πηγή:zougla.gr