Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Διαβάστε τις ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής για τα Σώματα Ασφαλείας

Διαβάστε τις ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής, που κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών για το ειδικό μισθολόγιο των Ενστόλων. Τί είναι και πώς υπολογίζεται η "προσωπική 
διαφορά", τί άλλαξε για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, σε ποια σημεία ακολουθούν τις διατάξεις, που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
       Πηγή:bloko.gr

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Παραθέτουμε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

     Σαν σήμερα 19 Μαΐου 1919 οι Νεότουρκοι αποβιβάζονται στις πόλεις  Σαμσούντα, Τραπεζούντα,Αμάσεια  και σε άλλες πόλεις της ευρύτερης περιοχής του Πόντου. Τότε ξεκίνησε και η ποιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, με αποτέλεσμα το ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού.

    Όσοι γλίτωσαν από το ξεριζωμό πήγαν στη Νότια Ρωσία και άλλοι στη   Μητέρα Ελλάδα. Περίπου 353.000 Έλληνες του Πόντου εξοντώθηκαν την περίοδο 1916-1923.Φθάνοντας με καραβάνια στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδος, άφησαν ένα πολιτισμό 3 χιλιετιών, και ξεκινώντας από την αρχή έδωσαν ένα αγώνα επιβίωσης, ενώ παράλληλα διατήρησαν  το Ποντιακό Πολιτισμό, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα τους.

    Η 19η Μαΐου εχει αναγνωριστεί το 1994 από το Ελληνικό κοινοβούλιο ως ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων  του Πόντου. Ιδεοληψίες και προσωπικές εμμονές δεν μπορεί να ανατρέπουν την Ελληνική Ιστορία. Τιμούμε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης για τους 353.000 χιλιάδες διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες, Έλληνες του Πόντου.

    Δε γυρίζουμε τη πλάτη στην Ιστορία. Οι αναφορές στα γεγονότα και οι εκδηλώσεις μνήμης που γίνονται  για τη Γενοκτονία, είναι πράξεις δικαίωσης των αδικοχαμένων νεκρών, και πράξεις ευθύνης για τις γενιές που θα έρθουν.

   Κανένας  δεν  ξεχνά,  τίποτα δεν ξεχνιέται…..      


         -ΓΙΑ ΤΟ-

        ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πηγή:bloko.gr

Χρέος μας να θυμόμαστε

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Αστυνομικών Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης:

Είναι χρέος μας  να μη ξεχάσουμε  τα φρικτά εγκλήματα που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός όχι 
στο όνομα της εκδίκησης ,αλλά στο όνομα της Αλήθειας .Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων να μνημονεύουν την Ποντιακή Γενοκτονία έτσι ώστε οι νέες γενιές να μαθαίνουν τι είχε συμβεί στα αδέλφια μας .
ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ……..!!!!!
                                                                       Μετά τιμής,
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΧΑΣΕΚΙΔΗΣ                                                  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ
Πηγή:bloko.gr

Σύριος και Αιγύπτιος μετέφεραν μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (18-5-2017) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 43χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 36χρονος υπήκοος Αιγύπτου, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί  συνέλαβαν τους δύο δράστες διότι όπως προέκυψε ο 36χρονος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 43χρονος και με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν:

  • 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • 3 κινητά τηλέφωνα
  • τα χρηματικά ποσά των 560 ευρώ, των 80 δολαρίων Η.Π.Α. και των 10 λιρών Τουρκίας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Πηγή:faros24.gr

Συλλήψεις με περιπέτεια για διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη χθες (15-5-2017) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες. Δύο (2) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Συρίας.

Αναλυτικότερα, ο δράστης, οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στην Ελλάδα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων στο ρυμουλκούμενο, διαπίστωσαν ότι ο 39χρονος μετέφερε, παράνομα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω φορτηγό αυτοκίνητο με το ρυμουλκούμενο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν χθες (16-5-2017) το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και τέσσερις (4) υπήκοοι Μπανγκλαντές.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 20χρονο και συνοδηγό τον 19χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθεια του 20χρονου να εξέλθει από την Εγνατία Οδό στον ανατολικό κόμβο Ξάνθης, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ακολούθως, οι δύο διακινητές, οδηγός και συνοδηγός, εγκατέλειψαν το όχημα, επιχειρώντας να διαφύγουν πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες, μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Συνελήφθησαν δύο διακινητές υπήκοοι Πακιστάν οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες 

Το όχημα της διακίνησης εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες  

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν οι δύο διακινητές και όλοι οι διακινούμενοι 

Συνελήφθησαν προχθές (15-5-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 17 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 17χρονο και συνοδηγό τον 28χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ο 17χρονος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, επιχείρησε να εξέλθει από την Εγνατία Οδό στον κόμβο Εξοχής, όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του, να προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες και να ακινητοποιηθεί σε παρακείμενους αγρούς.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές, οδηγός και συνοδηγός, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες στο όχημα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Από αυτούς οι διακινούμενοι εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ οι δύο διακινητές νοσηλεύτηκαν.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης.   Πηγή:faros24.gr

 


Συνελήφθησαν 5 μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διακινούσε ναρκωτικά στην Ορεστιάδα και την Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν την 16-5-2017, στην Ορεστιάδα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 31, 25, 24, 18 (άνδρες) και 21 (γυναίκα) ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διακινούσε ναρκωτικά στην Ορεστιάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, του Τμήματος Ασφάλειας Ελληνικού και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, προέκυψε ότι οι δράστες αποτελούν μέλη κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται, τουλάχιστον από τις αρχές του 2017, στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ορεστιάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι 25χρονος μετέβαινε στην Αθήνα και προμηθευόταν από τον 31χρονο ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της 21χρονης διακινούσε μέρος των ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, ενώ την υπόλοιπη ποσότητα την έστελνε με δέμα, μέσω ΚΤΕΛ, στον 18χρονο. Αυτός με τη σειρά του, πουλούσε την ακατέργαστη κάνναβη στη ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας. Τέλος για τον 24χρονο διακριβώθηκε ότι ήταν αυτός που συντόνιζε κάποιες από τις συναλλαγές μεταξύ των μελών της σπείρας.

Στο πλαίσιο της οργανωμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή και τις οικίες των δραστών:
535,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης
1 τεμάχιο φύλλου αλουμινίου εμποτισμένο με έλαιο κάνναβης
2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
8 κινητά τηλέφωνα
1 βιβλιάριο καταθέσεων
1 γκλοπ
το χρηματικό ποσό των 1940 ευρώ
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Πηγή:alexpoli.gr

Νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

Από το πρωί της Τετάρτης μέχρι και σήμερα Παρασκευή το πρωί έφτασαν 58

Συνολικά 58 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 48ωρο, δηλ. από το πρωί της Τετάρτης μέχρι και σήμερα Παρασκευή το πρωί. 

Από αυτούς οι 18 πέρασαν στη Λέσβο, οι 29 στη Χίο και οι 11 στη Σάμο.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα, βρίσκονται 8.892 άτομα. Από αυτά 3.144 βρίσκονται στη Λέσβο, 3.909 στη Χίο και 1.839 στη Σάμο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το πρωί της Πέμπτης τα στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ανά την ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικά:

Πηγή:zougla.gr

Στους 58 οι πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν στο βόρειο Αιγαίο

Συνολικά 58 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 48ωρο, δηλαδή από το πρωί της Τετάρτης μέχρι και σήμερα. Από αυτούς οι 18 πέρασαν στη Λέσβο, οι 29 στη Χίο και οι 11 στη Σάμο.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα, βρίσκονται 8.892 άτομα. Εξ αυτών 3.144 βρίσκονται στη Λέσβο, 3.909 στη Χίο και 1.839 στη Σάμο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πηγή:zougla.gr

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΜΚΟ κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση μεταναστών


ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση μεταναστών, διαφθορά και άλλες έκνομες ενέργειες. Για βαρύτατες κατηγορίες ελέγχεται ΜΚΟ που βρίσκεται στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στον τομέα του Μεταναστευτικού.
Οπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια, η Κομισιόν ξεκίνησε ήδη, από κοινού με τον ευρωπαϊκό οργανισμό καταπολέμησης απάτης και τις ελληνικές Αρχές, διερεύνηση των καταγγελιών. Ωστόσο δεν θέλησε να δώσει το όνομα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θεσπίσει αυστηρό μηχανισμό για την παρακολούθηση και διασφάλιση ότι η χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής βοήθειάς της παγκοσμίως υλοποιείται με πλήρη σεβασμό όλων των ανθρωπιστικών αρχών και με χρηστή δημοσιονομική διαχείριση. «Μέσω του μηχανισμού αυτού έχουμε εντοπίσει δυνητικά σοβαρούς ισχυρισμούς σχετικά με ένα από τα ανθρωπιστικά έργα που υλοποιείται από εταίρο στην Ελλάδα.

Ενας ισχυρισμός αφορά περίπτωση ενδεχόμενης σεξουαλικής εκμετάλλευσης δικαιούχων από μέλη του προσωπικού του εταίρου. Ενας άλλος ισχυρισμός αφορά ενδεχόμενη οικονομική διαφθορά των εν λόγω μελών του προσωπικού», δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος. «Πρόκειται για ισχυρισμούς υπό διερεύνηση. Παρ' όλα αυτά η Επιτροπή τούς λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη.
Πηγή : ethnos.gr

Μικροένταση μπροστά από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των ενστόλωνΜικροένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας των ενστόλων το απόγευμα της Τετάρτης και συγκεκριμένα όταν αυτοί έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος.

Αστυνομικοί προσπάθησαν να εισέλθουν στη Βουλή από την είσοδο της Βασ. Σοφίας και απωθήθηκαν από τους συναδέρφους τους.

Οι ένστολοι οι οποίοι έχουν σταματήσει μπροστά από τη Βουλή φωνάζουν «Φρουρά φρουρά μας πήρα τα λεφτά».
Αναδημοσίευση από policenet.gr

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Με πανό στον Λυκαβηττό ειδικοί φρουροί & συνοριακοί:Με το νομοσχέδιο «ξυπνάμε νεκροί»

Με πανό στον Λυκαβηττό ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους οι ειδικοί φρουροί.  Το πανό έχει το ίδιο ερώτημα γραμμένο στα γερμανικά και τα ελληνικά: «Πόσο κοστίζει η ζωή ενός
αστυνομικού;» «Κοιμόμαστε Έλληνες και ξυπνάμε Γερμανοί. Κοιμόμαστε ελεύθεροι και ξυπνάμε σκλαβωμένοι. Με αυτό το νομοσχέδιο ξυπνάμε "νεκροί"» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου Βασίλης Ντούμας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Οπως είπε, «με αυτό το νομοσχέδιο "σκοτώνουν" τον ένστολο».
Όπως εξήγησε «αυτοί που είναι το πεζοδρόμιο και αντιμετωπίζουν το έγκλημα είναι οι φτωχότερα αμειβόμενοι» διευκρινίζοντας ότι «σε μια καταδίωξη πλέον θα υπάρχουν εργαζόμενοι τεσσάρων ταχυτήτων».Πηγη:thetoc.gr

Δείτε φωτογραφίες από το λογαριασμό του προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ:

ΠΟΣΥΦΥ: Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη

Ενώ γνωρίζαμε εδώ και αρκετούς μήνες - από φήμες - , πως η Κυβέρνηση έχει ετοιμάσει νέο μισθολόγιο για τους  ενστόλους, αδυνατούσαμε να πιστέψουμε πως μια αριστερή  Κυβέρνηση θα
μπορούσε να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος που  θα είχε  ως αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωση κάθε παραγωγικής τάξης στα Σώματα ασφάλειας της Χώρας. 
       Αδυνατούμε να πιστέψουμε, καθώς οι προεκλογικές της εξαγγελίες, μας έπειθαν πως όχι μόνο θα διατηρούσαν  το σημερινό μισθολόγιο αλλά και θα το αποκαταστούσαν σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
        Αδυνατούσαμε να πιστέψουμε, καθώς πριν λίγο καιρό, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμευόταν δημοσίως για την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου, και σήμερα καταργεί σειρά επιδομάτων.
        Αδυνατούμε γιατί οι ίδιοι που μιλούσαν για ληστρικά μνημονιακά μέτρα των προηγούμενων Κυβερνήσεων, αυτοί σήμερα τα υλοποιούν με την καλύτερη μαεστρία.
         Αδυνατούμε να πιστέψουμε, τον Υπουργό μας που λέει «δεν χάνεται ούτε ένα ευρώ από το νέο μισθολόγιο» γιατί απλά ήτανε καλά κρυμμένο τόσους μήνες.
         Γίνεται πασιφανές πως η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να μειώσει και να βάλει φραγμό σε κάθε εξέλιξη έστω και μακροχρόνια του μισθολογίου μας. Η πλήρη μυστικότητα για τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν το σύνολο των ενστόλων της Χώρας, αποτελεί από μόνη της βασική αιτία αμφισβήτησης των «καλών» προθέσεων της.
         Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει απέναντι στις προθέσεις αυτής της  αναξιόπιστης Κυβέρνησης, με κάθε μέσο που της παρέχεται και να ενώσει την φωνή της μαζί με όλες τις άλλες συνδικαλιστικές εκφράσεις, ώστε να επανέλθει η δικαιοσύνη και η αξιοπιστία.

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη…

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΕΛΑΣ                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ
Πηγή:bloko.gr

Πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ: Πού είναι η φρουρά; Την... Πέμπτη

Διαβάστε πώς σχολιάζει τα όσα έγιναν στη Βουλή, με το επεισόδιο Κασιδιάρη-Δένδια, ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ στο Facebook: "...Φρουρά ; Φρουρά ; Δεν υπάρχει Φρουρά ; που 
ειναι η Φρουρά ρε παιδιά ; ..."
Αν και το περιστατικό δεν θα έπρεπε να αποτελούσε υπο κανονικές συνθήκες, αντικείμενο σχολιασμού λόγω της σοβαρότητάς του, οι εξελίξεις όμως με την επικέίμενη ψήφιση των μειώσεων και της οικονομικής εξαθλίωσης των ενστόλων απο την Κυβέρνηση, δεν μπορεί κανείς να το αφήσει ασχολίαστο. " ...που είναι η Φρουρά ρε παιδιά ; Φρουρά ; ...." η επιμονή του προεδρεύοντα  για την ανευρεση της Φρουράς για το περιστατικό Κασιδιάρη και Δένδια, δινει όλα τα δικαιώματα για άπειρους σχολιασμούς. Φρουρά !!! ..... την Πέμπτη.  Πηγή:bloko.gr

Χίος: Πρόσφυγες με τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο - Ποιες οι ευθύνες των ΜΚΟ

Συνολικά, μεταφέρθηκαν 40 άτομα, από τα οποία δυο τελικά παρέμειναν νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά - Σωματεία ζητούν τη παραίτηση εργαζομένων από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στη Χίο

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μεταφέρονταν στο νοσοκομείο Χίου, χθες Τρίτη από το μεσημέρι έως το βράδυ, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στον καταυλισμό της Σούδας. Συνολικά, μεταφέρθηκαν 40 άτομα, από τα οποία δυο τελικά παρέμειναν νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο.


   
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η δηλητηρίαση προκλήθηκε από το μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο. Τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών, που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας, έχει αναλάβει το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), το οποίο με τη σειρά του έχει αναθέσει την παρασκευή του συσσιτίου σε τοπική επιχείρηση.

Τα πρώτα συμπτώματα έγιναν αντιληπτά σε διάφορα άτομα περί τις 5 το απόγευμα που παρουσίασαν έντονη τάση προς εμετό και λιποθυμικές τάσεις. Το πρώτο κρούσμα διαδέχθηκαν ακόμα περισσότερα στη συνέχεια, με αποτέλεσμα περί τις 21:00 της Τρίτης το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου της Χίου να έχει γεμίσει ασφυκτικά με δεκάδες άτομα από τον καταυλισμό της Σούδας, ανάμεσά τους και 7 μικρά παιδιά.
Όπως τόνισαν στο politischios.gr άτομα που διαμένουν στον καταυλισμό, τόσο οι συνθήκες όσο και το φαγητό είναι άθλια, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστες οδηγούνται στο Νοσοκομείο σε αυτή την κατάσταση.
Παράλληλα η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έλαβε δείγματα από τις συγκεκριμένες μερίδες προκειμένου να ελεγχθούν και να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Να σημειωθεί ότι το κύριο βάρος της μεταφοράς των ασθενών στο Νοσοκομείο σήκωσαν εθελοντές και αλληλέγγυοι που βρέθηκαν στον καταυλισμό ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων. 

    

Και καταγγελίες για απολύσεις
   
Εν τω μεταξύ, την απόλυση 42 εργαζομένων από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στη Χίο για την περίθαλψη μεταναστών και προσφύγων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.
   
Στη ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι το NRC μετέφερε την έδρα του στη Θεσσαλονίκη και «μάλιστα χρησιμοποίησε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που έχει διαμορφωθεί το προηγούμενο διάστημα, για να μπορέσει να απολύσει 42 εργαζόμενους, αλλά και για να μην τους καταβάλει αποζημιώσεις». 

Όπως δε σημειώνεται, ανάλογα έπραξε στη Χίο και η ΜΚΟ Praksis. Σημειώνεται ότι το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Χίου πρόσφατα κατήγγειλε τη ΜΚΟ PRAKSIS, που δραστηριοποιούνταν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ για την απόλυση 25 εργαζομένων.
   
Με αφορμή τις απολύσεις αυτές, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταγγέλλει ότι «πίσω από την δράση των ΜΚΟ στο σοβαρό πρόβλημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού, έχει στηθεί ένας χορός εκατομμυρίων στις πλάτες εργαζόμενων και ξεριζωμένων προσφύγων. Η θέση των εργαζόμενων δεν είναι με τα συμφέροντα αυτών των επιχειρήσεων παραγωγής «ανθρωπισμού».
   
«Η στάση της NRC και PRAKSIS δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα. Οι πρόσφυγες χρειάζονται ανθρώπινους και αξιοπρεπείς ανοιχτούς και δημόσιους, προσωρινούς και βραχείας διάρκειας χώρους υποδοχής και φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την πρόσληψη των εργαζομένων που σήμερα είναι σε ΜΚΟ και με συμβάσεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.  Πηγή:protothema.gr

Σύλληψη 40χρονου διακινητή μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά

Στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού, προέβησαν πρωινές ώρες της Δευτέρας, στον λιμένα Πειραιά, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή στελεχών του Α' Λιμενικού Τμήματος Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά καθώς και προσωπικού των Λιμενικών Αρχών Ρόδου, Κω και Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του γκαράζ Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι, εντός της καμπίνας επιβατών Ε.Ι.Χ. οχήματος ιδιοκτησίας του 40χρονου, τρεις αλλοδαποί, τους οποίους ο οδηγός επρόκειτο να μεταφέρει σε άγνωστη περιοχή του Νομού Αττικής.


Οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν παραβιάσει τους περιορισμούς διαμονής που τους είχαν επιβληθεί στην Κω καθώς και ο 40χρονος οδηγός, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων, συνελήφθησαν και πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.  Πηγή:zougla.gr

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τετάρτη 17:00 Πλατεία Κολοκοτρώνη

Σε συνέχεια της από 13 Μαΐου 2017 ανακοίνωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μαζικής, Ένστολης Πανελλαδικής Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας, στην Αθήνα, την
προσεχή Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 17.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
Καλούμε τους συναδέλφους μας στην ενέργεια και στην αποστρατεία, με τις οικογένειές τους, να μεταφέρουν το αγωνιστικό μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην επιτυχή διοργάνωση της διαμαρτυρίας μας, που αποσκοπεί στην αποτροπή των επαχθών μέτρων της Κυβέρνησης.
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!
Οι Πρόεδροι 
Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Αναδημοσίευση από bloko.gr