Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Μέχρι και Καναδά έστελνε τους μετανάστες το κύκλωμα που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Αλλοδαπών

Κύκλωμα λαθροδιακινητών μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρώπης, ακόμα και τον Καναδά, εξάρθρωσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, που πέρασαν χειροπέδες σε 
επτά μέλη του κυκλώματος, έξι από το Αφγανιστάν και ένα από το Σουδάν, ενώ κατάσχεσαν πλήθος διαβατηρίων, κινητών τηλεφώνων και άλλων πειστηρίων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα τών αστυνομικών, το κύκλωμα ήταν χωρισμένο σε δύο βασικούς πυρήνες: ο Α' που είχε έδρα την Αττική και μετέφερε τους μετανάστες είτε οδικώς είτε αεροπορικώς και ο Β', που είχε έδρα τη Βόρειο Ελλάδα και έκανε μόνο οδικές μεταφορές.

Τα μέλη του πρώτου πυρήνα εντόπιζαν τους υποψήφιους για μεταφορά στην Αττική και ανάλογα με τα χρήματα, που μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να επιλέξουν, είχαν δύο εναλλακτικές: τη "Βαλκανική Οδό" ή το αεροπορικό ταξίδι.

Οδικώς έφθαναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Ευζώνων και από εκεί περνούσαν στην ΠΓΔΜ και με ταξίδι μέσω Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας, έφθαναν στην Αυστρία, τη Γερμανία και κάποιοι στην Ολλανδία, καταβάλοντας στο κύκλωμα 1000-2000€.

Όσοι είχαν χρήματα επέλεγαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Ο πυρήνας χρησιμοποιούσε τα αεροδρόμια της Αθήνας, του Ηρακλείου και της Μυτιλήνης και από εκεί "έστελνε" τους μετανάστες σε Ελβετία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία και Ισπανία με 4000-6000€, Μεγάλη Βρετανία με 8000-10000€ και Καναδά με 16.000€.

Ο Β' πυρήνας χρησιμοποιούσε τη "Βαλκανική Οδό" και ανά άτομο ζητούσε 800-1300€.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής έχουν συμπεριλάβει 26 υποθέσεις στη δικογραφία.  Πηγή:bloko.gr

Μουζάλας για Ελληνικό: Η εκκένωση έγινε με ευγενικό τρόπο

Όπως είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής «οι μετανάστες θα ζήσουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας» 

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για το μεταναστευτικό και τη χώρα μας. Μετά από καιρό, περίπου 18 μήνες, έκλεισε οριστικά το Ελληνικό. Ενεπλάκησαν πολλοί φορείς στην προσπάθεια εκκένωσης του Ελληνικού, η δουλειά ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες τουλάχιστον, και σήμερα έγινε η τελική φάση, χωρίς την άσκηση της παραμικρής βίας». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Mεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας από το νεοσύστατο κέντρο προσφύγων στη Θήβα: μία δομή που φιλοξενεί ήδη από το μεσημέρι, το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών και προσφύγων - κυρίως οικογενειών - μετά την εκκένωση του Ελληνικού.
 
Αυτή η δομή αναμένεται να υποδεχθεί 800 πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς αποτελείται από 65 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα αλλά και 65 κοντέινερ.
 
Τον Γ. Μουζάλα υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Θήβας, Σπύρος Νικολάου, και μαζί επισκέφθηκαν τις αίθουσες διδασκαλίας, το ιατρείο και τους κοινόχρηστους χώρους του καταυλισμού. Ο κ. Μουζάλας μίλησε με οικογένειες, άκουσε τα προβλήματά τους και διαβεβαίωσε ότι «μένουν ακόμη πολλά να γίνουν προς το καλύτερο». Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι «οι μετανάστες θα ζήσουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας, αφού τα σπιτάκια είναι εξοπλισμένα με κουζίνες, ψυγεία, δύο δωμάτια με διπλές κουκέτες και τραπεζαρία. Στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν ειδικά δωμάτια μόνο για γυναίκες, χώρους λατρείας αλλά και ιατρεία».
 
Στις δηλώσεις του ακόμη, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι υπήρχαν 25 ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία επίσης, έπειτα από ένα προσωρινό καθεστώς προστασίας υπό την εποπτεία του εισαγγελέα ανηλίκων, πρόκειται επίσης να μεταφερθούν στη Θήβα, όπου στη νέα δομή «προβλέπεται η κατάλληλη υποδομή γι' αυτό».
 
Σχετικά με την εκκένωση είπε ότι «έγινε με αποφασιστικό, αλλά και ευγενικό τρόπο», και πρόσθεσε: «Η επιχείρηση αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την εξαιρετική βοήθεια του κ. Τόσκα και της αστυνομίας». Μάλιστα, είπε ότι έχουν εξειδικευθεί, καθώς είναι η τέταρτη εκκένωση που κάνουν σε μεγάλες και δύσκολες συγκεντρώσεις, ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη με τους 35.000 πρόσφυγες και μετανάστες, την πλατεία Βικτωρίας με τους 2.000, την Ειδομένη με τους 20.000 και το Ελληνικό».
 
«Το να μπορέσεις να κάνεις εκκενώσεις χωρίς βία απαιτεί μια δουλειά ουσίας, και να έχεις δημιουργήσει θέσεις για να πάνε αυτοί οι άνθρωποι» δήλωσε ο κ. Μουζάλας. «Απαιτεί επίσης να έχεις σταματήσει τον ερχομό των χιλιάδων ανθρώπων που έφταναν κάθε μέρα. Στο Ελληνικό έφτασε να φιλοξενούμε και 6.500 χιλιάδες ανθρώπους» επισήμανε.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Θήβας διαβεβαίωσε τον κ. Μουζάλα ότι θα προχωρήσουν έργα θωράκισης της ασφάλειας των προσφύγων-μεταναστών που θα βρίσκονται στη νέα δομή, καθώς βρίσκεται σε έναν κεντρικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα.
 
Τέλος, ο κ. Μουζάλας τόνισε με νόημα σχετικά σε ό,τι αφορά τις κινδυνολογίες που είχαν ακουστεί γύρω από την εκκένωση του Ελληνικού: «Άκουσα από πολύ σοβαρή ΜΚΟ, ότι ασχολιόντουσαν με την υγεία αυτών των ανθρώπων και στεναχωρήθηκαν γιατί η μεταφορά τους διακόπτει αυτή την επαφή, άκουσα για απεργίες πείνας, άκουσα πολλές σαχλαμάρες. Μέχρι να εκκενωθεί το Ελληνικό όλοι βρίζανε το Ελληνικό. Τώρα που εκκενώθηκε, όλοι πιστεύανε - και εσείς οι δημοσιογράφοι - ότι στο τέλος θα ασκηθεί βία. Η διάψευση αυτή σας κάνει χαρούμενους, δεν αμφιβάλλω».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Ελληνικού από πρόσφυγες και μετανάστες

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των τελευταίων προσφύγων και μεταναστών από τους χώρους και τα κτήρια του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Η επιχείρηση εκτελέστηκε χωρίς προβλήματα ή ταραχές.

Στο χώρο βρέθηκε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Οι οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, που αριθμούν περίπου 450 άτομα, μεταφέρονται με εννέα πούλμαν μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και αστικά λεωφορεία στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα.

Οι 150 πρόσφυγε και μετανάστες που είναι μόνοι τους θα μοιραστούν σε διάφορες δομές, όπως στη Θήβα στο Δερβένι και στα Οινόφυτα), αφού πρώτα μεταφερθούν για εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα αλλοδαπών.

Πηγή: skai.gr

Σύλληψη 2 Τούρκων στους Κήπους οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μία μη νόμιμη μετανάστρια, υπήκοο Συρίας.

Συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 50 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μία μη νόμιμη μετανάστρια, υπήκοο Συρίας.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 30-5-2017, ο 50χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβη στο παραπάνω σημείο, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Λίγο πριν τον χώρο του διαβατηριακού ελέγχου, ο 50χρονος αποβίβασε από το όχημα, μία μη νόμιμη μετανάστρια, προκειμένου να αποφύγει τον προβλεπόμενο έλεγχο. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Ακολούθως, στην είσοδο της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν και τον 23χρονο, ο οποίος, όπως προέκυψε, ανέμενε σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να επιβιβάσει τη μη νόμιμη μετανάστρια και να την προωθήσουν με αυτόν τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν συνολικά:
2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
τα χρηματικά ποσά των 1.465 ευρώ και των 465 λιρών Τουρκίας
6 κινητά τηλέφωνα
7 κάρτες SIM

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Πηγή:alexpoli.gr

Καταδίωξη αυτοκινήτου για διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη σήμερα (2-6-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 33χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Στον κόμβο Άσπρων Χωμάτων Καβάλας, ο δράστης εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς το εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β'. Εκεί, στην προσπάθεια του να διαφύγει προσέκρουσε σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ακολούθως το όχημα κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης όπου ο 33χρονος το ακινητοποίησε και τράπηκε πεζός σε φυγή, κινούμενος σε παρακείμενη δασώδη περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος, μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς και της αντίστασης, καθόσον από την πρόσκρουση, υπέστη υλικές ζημιές ένα υπηρεσιακό όχημα καθώς επίσης ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.   Πηγή:faros24.gr


Επιστροφή 11 μεταναστών στην Τουρκία

Τρεις από Αλγερία, ένας από Μαρόκο, ένας από Νιγηρία και έξι από το Πακιστάν

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας, σήμερα, 01 Ιουνίου 2017, επιστράφηκαν στην Τουρκία 11 παράτυποι μετανάστες - όλοι άνδρες και συγκεκριμένα τρείς από την Αλγερία, ένας από το Μαρόκο, ένας από τη Νιγηρία και έξι από το Πακιστάν.
 
Για τους έξι υπήρξε απορριπτική απόφαση χορήγησης καθεστώτος ασύλου σε β΄βαθμό, ένας ανακάλεσε τη βούλησή του για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας, ενός η σχετική βούληση τέθηκε στο αρχείο, δύο δεν εξέφρασαν σχετική βούληση και ένας ζήτησε να διακοπεί η εξέταση της υπόθεσής του στον β΄βαθμό.
 
Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.  Πηγή:protothema.gr

Αλλοδαποί προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα από την Πάτρα στην Ιταλία

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό το λιμένα Μπάρι Ιταλίας, οκτώ (08) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και του αλλοδαπού συνεργού τους προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με την άμεση συνέργεια ενός 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τους συνόδευε και θα συνταξίδευε μαζί τους με το ως άνω πλοίο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.  Πηγή:zougla.gr

Χίος: «Φάμπρικα» πλαστών εγγράφων έστησε 28χρονος Ιρακινός

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες βρίσκεται 28χρονος Ιρακινός μετανάστης σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 28χρονου στη Χίο, κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 12 δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας αλλοδαπών, ορισμένα από τα οποία, όπως διακριβώθηκε, έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.


Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς δραστηριοποιούταν στη διάθεση πλαστών υπηρεσιακών εγγράφων, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε αλλοδαπούς στη Χίο. 

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν επίσης στον ίδιο χώρο και κατασχέθηκαν:

-ένα κενό δελτίο αιτήσαντος ασύλου,
-φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
-πλήθος εγγράφων με στοιχεία αλλοδαπών προσώπων,
-αποδείξεις μεταφοράς χρηματικών ποσών μέσω ιδιωτικής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων,
-το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ.

Πηγή: politischios.gr

Συνοριακοί Θεσ/νίκης ποιοι και γιατί θέλουν την μεταφορά του ΤΔΜ Θεσ/νικης από το Κορδελιό στη Μενεμένη?

Η 'Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης παράνομης Μετανάστευσης  Θεσσαλονίκης εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο θέτει ερωτήματα σχετικά με το ποιοι επιθυμούν και γιατί την μεταφορά του ΤΔΜ Θεσσαλονίκης από το Κορδελιό στη Μενεμένη,ενώ αναφέρεται ότι τις επόμενες ημέρες το Προεδρείο θα έχει επαφές με την Πολιτική και Φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναλυτικότερα : 

  Θεσσαλονίκη 02/06/2017


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Γ.Α.Δ.Θ. και της Δ.ΑΛ.Θ. από την ίδρυση του το έτος 2001 έως και σήμερα. Στα δεκαέξι (16) αυτά συναπτά έτη λειτουργίας του έχει συμβάλει σημαντικά στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην ευαίσθητη από πλευράς εγκληματικότητας περιοχή της δυτικής Θεσ/νίκης και έχει παρουσιάσει πάρα πολλές επιτυχίες στο ιδιαίτερο υπηρεσιακό του αντικείμενο, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.
   - Το Τ.Δ.Μ. Θεσσαλονίκης λειτουργεί από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του στο τριώροφο  κτήριο επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου  με Κατσαντώνη στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης ,για το οποίο καταβάλεται ετησίως το ποσό των  (13.000) που αντικειμενικά κρίνεται οικονομικό και συμφέρον για το Ελληνικό δημόσιο.
   -Το Τ.Δ.Μ. Θεσ/νίκης καθ’ όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τις συνεχείς, καθημερινές και αποτελεσματικές προσπάθειες των εκάστοτε διοικητών, Αξιωματικών και του προσωπικού και με την άριστη συνεργασία με τους διευθυντές της οικίας διεύθυνσης παρέχει σημαντικότατες υπηρεσίες, γι’ αυτό και η παρουσία του στην κατά τα λοιπά υποβαθμισμένη περιοχή του Κορδελιού κρίνετε απ΄ όλους ως ιδιαιτέρως επιτυχημένη και συνακόλουθα η συνέχιση της παρουσίας του στο χώρο επιβεβλημένη.
   - Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα γίναμε και εμείς αποδέκτες κάποιων δήθεν καλοπροαίρετων αναφορών από διάφορους επώνυμους «ανώνυμους» της πόλης που θέλουν να επιτύχουν μεταφορά του Τ.Δ.Μ. Θεσσαλονίκης εκμεταλλευόμενοι την γενικότερη συζήτηση που έχει ανοίξει για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών σε έτερο κτήριο του πρώην Τ.Α. Μενεμένης.
Οι ανωτέρω προσπάθεια τους όμως δεν δύναται να δικαιολογηθεί  και μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τούτο διότι:
α) Πως γίνεται να επιδιώκουν να μετακομίσει το Τ.Δ.Μ. Θεσσαλονίκης στο κτήριο του πρώην ΤΑ Μενεμένης το μίσθωμα του οποίου είναι από το αντίστοιχο του κτηρίου του Κορδελιού  τριπλάσιο προκαλώντας κατά αυτόν τον τρόπο τεράστια οικονομική ζημία στο Δημόσιο;
β) Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η μετακίνηση μιας Υπηρεσίας που λειτουργεί εύρυθμα κατά γενική ομολογία έχοντας αξιόλογα κρατητήρια στα οποία επενδύθηκαν χρήματα από την υπηρεσία αλλά και από την βοήθεια και προσπάθεια των συναδέλφων όταν η φημολογούμενη μετακίνηση στο κτήριο του πρώην Τ.Α. Μενεμένης δεν έχει τα απαραίτητα κατάλληλα κρατητήρια αλλά ούτε μπορούν να δημιουργηθούν εκ νέου αντίστοιχα με τα παρόντα καθόσον προϋποθέτουν επένδυση πολλών χρημάτων ;
γ) Πώς γίνεται κάποιοι κύριοι επώνυμοι «ανώνυμοι» της πόλης που υποτίθεται ότι ενεργούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος , να προσπαθούν να χαρακτηρίσουν ακατάλληλο το κτήριο που στεγάζεται το  Τ.Δ.Μ. Θεσ/νίκης , το οποίο λειτουργεί τα τελευταία δεκαέξι (16) συναπτά έτη εύρυθμα ενώ για τα υπόλοιπα αστυνομικά τμήματα να εθελοτυφλούν ; (πάνω  από το 70% των κτηρίων είναι ακατάλληλα προς χρήση σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η Κτηματική Υπηρεσία π.χ. Α.Τ.-Τ.Α. Αμπελοκήπων που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή Τ.Α. Μενεμένης) .
δ) Πώς γίνεται  στο πρόσφατα εκδοθέν (09/02/2017) υπ΄αριθμ. 7/2017 Π.Δ. να αναφέρεται ρητώς ότι το κτήριο του Ελευθερίου Κορδελιού κρίνεται  κατάλληλο  και ότι το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης   Θεσσαλονίκης παραμένει στο κτήριο που ήδη στεγάζεται, στην περιοχή του Ελευθερίου Κορδελιού και μάλιστα  όλα τα ανωτέρω να ισχύουν  κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης της συγκληθείσας επιτροπής;
    Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και χωρίς να έχουν μεταβληθεί-τροποποιηθεί τα στοιχεία που είχαν ληφθεί υπόψιν  να επαναπροσδιορίζονται τα αρχικά δεδομένα και  να κρίνεται το εν λόγω κτήριο  ΄΄ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ΄΄ και να δρομολογείτε περιέργως η μεταφορά του;
  ‘Όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο  Τ.Δ.Μ. Θεσσαλονίκης επιθυμούν την παραμονή του ως έχει. Από τη πλευρά μας αναλάβαμε απέναντι στους συναδέλφους την δέσμευση να ενημερώσουμε επισταμένως  τόσο τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ  όσο και τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ, αλλά και τις εισαγγελικές και λοιπές αρμόδιες αρχές για όλα τα ανωτέρω ζητήματα που πρόσφατα περιέργως ανέκυψαν.
  Θεωρούμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική για το κοινό συμφέρον. 
Πηγή: http://www.sinoriakoithes.gr/2017/06/blog-post.html

Προσφορές και ειδικές εκπτώσεις για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα για τα μέλη της ΠΟΣΥΦΥ και του ΣΕΦΕΑΑ


Για ακόμα μια χρονιά ΠΟΣΥΦΥ και ΣΕΦΕΑΑ εξασφάλισαν για τα μέλη τους προσφορές σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

Προσφορές και ειδικές εκπτώσεις για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα για τα μέλη της ΠΟΣΥΦΥ και του ΣΕΦΕΑΑ
Τηλέφωνο για ΠΟΣΥΦΥ - 690 753 9690
Τηλέφωνο για ΣΕΦΕΑΑ - 697 463 5810 & 2130 354098
Επειδή οι παραπάνω αριθμοί τηλεφώνων είναι προσωπικοί συναδέλφων, παρακαλούμε να τηλεφωνείτε "λογικές" ώρες

Πήλιο | Οικισμός Καμάρι


Το συγκρότημα « Tsonos Apartments » περιλαμβάνει ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες έως και πέντε μέλη.
Βρίσκεται στον οικισμό «ΚΑΜΑΡΙ» δίπλα στη θάλασσα, κάτω από το γραφικό Πηλιορείτικο χωριό «Κεραμίδι».
Με όλες τις ανέσεις ( περιλαμβάνει κουζίνα, κλιματισμό, wifi, θέα στη θάλασσα ) εξασφαλίζει ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές.
Το συγκρότημα προσφέρει για τα μέλη της ΠΟΣΥΦΥ και του ΣΕΦΕΑΑ ειδικές τιμές με έκπτωση για όλη την καλοκαιρινή σεζόν 50%.
Ειδικότερα για τον μήνα Ιούνιο η έκπτωση για τα μέλη ανέρχεται στο 67% !.
Κρατήσεις μέσω των φορέων ΠΟΣΥΦΥ & ΣΕΦΕΑΑ για την ενεργοποίηση της προσφοράς.

 


Θεσσαλονίκη | Grand Hotel Palace

Το ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE πέντε αστέρων στη Θεσσαλονίκη προσφέρει στα μέλη της ΠΟΣΥΦΥ και ΣΕΦΕΑΑ ειδικές τιμές για όλο το χρόνο, με έκπτωση έως 35% στα δίκλινα δωμάτιά του.
Στις προσφερόμενες τιμές συμπεριλαμβάνεται πλήρες πρωινό γεύμα.
Κρατήσεις μέσω των φορέων ΠΟΣΥΦΥ & ΣΕΦΕΑΑ για την ενεργοποίηση της προσφοράς.
Ιστότοπος : http://grandhotelpalace.gr
Αθήνα | Zafolia Hotel
Το ξενοδοχείο ZAFOLIΑ HOTEL τεσσάρων αστέρων στην Αθήνα προσφέρει στα μέλη της ΠΟΣΥΦΥ και ΣΕΦΕΑΑ ειδικές τιμές για όλο το χρόνο, με έκπτωση έως 35% στα δωμάτιά του.
Στις προσφερόμενες τιμές συμπεριλαμβάνεται πλήρες πρωινό γεύμα.
Κρατήσεις μέσω των φορέων ΠΟΣΥΦΥ & ΣΕΦΕΑΑ για την ενεργοποίηση της προσφοράς.
Ιστότοπος : https://www.zafoliahotel.gr

Βεργίνα | Αρχαιολογικός χώρος
Το hotel Αρχοντικό «Δήμητρα» τριών αστέρων, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, προσφέρει στα μέλη της ΠΟΣΥΦΥ και του ΣΕΦΕΑΑ ειδική τιμή για την διαμονή τους με έκπτωση 40% για όλο το χρόνο.
Τα ευρύχωρα δωμάτιά του, μπορούν άνετα να φιλοξενήσουν μέχρι και τετραμελή οικογένεια.
Στην τιμή της προσφοράς περιλαμβάνεται και πρωινό.
Κρατήσεις μέσω των φορέων ΠΟΣΥΦΥ & ΣΕΦΕΑΑ για την ενεργοποίηση της προσφοράς.
 


Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Επαφές της ΠΟΣΥΦΥ στη Σάμο για τις νέες Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης                                                                                                         Θεσσαλονίκη    31/05/2017
Αριθμ. Σχετ . :     11  / 2017


                             Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο    Δ Ε Λ Τ Ι Ο
                   επαφές της ΠΟΣΥΦΥ στη Σάμο για τις νέες Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης             
                                                     
        Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας μας με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Β. Αιγαίου Υποστράτηγο κ. Ζησιμόπουλο Νικόλαο, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου στο πλαίσιο επίσκεψης του και σειρά επαφών του, σχετικά με την λειτουργία του νέου Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στο νησί.
            Στη συνάντηση, την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Γ. Γραμματέας της Ένωσης Δράμας Μαυρίδης Ελευθέριος και παραβρέθηκε ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης Αττικής Τσιμπίδας Βασίλειος.
            Μας γνωστοποιήθηκε ότι την 10η  Ιουνίου ξεκινάει η λειτουργία της νέας υπηρεσίας όχι μόνο στο νησί της Σάμου, αλλά και σ’ αυτά της Χίου και Λέσβου.
        Από την πλευρά μας επαναλάβαμε για άλλη μια φορά τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας για την αναγκαιότητα της λειτουργίας των υπηρεσιών σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. που εκδόθηκε το 2008 αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε και όσα προβλέπει η νεοϊδρυθείσα Ευρωπαϊκή Συνοριακή Αστυνομία και Ακτοφυλακή, με ολοκληρωμένο σύστημα και Μέσα για την σωστή λειτουργία τους.

Τονίσαμε επίσης την πάγια θέση μας για νέες προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων και ότι οι νέες υπηρεσίες θα πρέπει να στελεχωθούν πλήρως σε προσωπικό. Εκτός όμως από τις νέες προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων, αναγκαίες είναι και μεταθέσεις συναδέλφων από την υπόλοιπη χώρα που επιθυμούν να εργαστούν στο αντικείμενο της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους και να μην γίνεται αφαίμαξη του ήδη υπάρχοντος λιγοστού προσωπικού των λοιπών υπηρεσιών.   

Πηγή: posyfy.gr

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ακτινογραφία» στις νταλίκες με μετανάστες - Τί είδε η Βild στο λιμάνι της Πάτρας (φωτογραφίες)

Την τραγική εικόνα που επικρατεί στο λιμάνι της Πάτρας αποτυπώνει ο φακός και το ρεπορτάζ της Bild με πρόσφυγες να στριμώχνονται σε νταλίκες για την Ιταλία.

Αυτές οι τραγικές ιστορίες συμβαίνουν κάθε βράδυ στο μεγάλο ελληνικό λιμάνι και σημαντικό κόμβο προς την Ευρώπη. Εκατοντάδες μεταναστών προσπαθούν να βρουν τα καλύτερα σημεία και να κρυφτούν σε φορτηγά και νταλίκες τα οποία μπαίνουν στο καράβι για Ιταλία.

 Έρπονται και μπαίνουν στον μηχανισμό των τροχών, πιέζονται ανάμεσα σε τσάντες με ελιές ή ακόμα καλύπτονται σε βαρέλια χωρίς αέρα. Κάνουν τα πάντα για να φύγουν από αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν ελληνικό "καθαρτήριο". Ρισκάρουν τη ζωή τους για να φτάσουν στο Μπάρι, στο Πρίντεζι ή στη Βενετία.

apisteutes-krupswnes-prosfugwn-mesa-se-fortiga-gia-italia_1.w_l.jpg

"Τον Μάρτιο του 2016 συλλάβαμε 38 πρόσφυγες. Αυτόν τον μήνα ο αριθμός τους έφτασε τους 242", λέει στη Bild ο διευθυντής του λιμένα Δημήτρης Κυριακόπουλος.  "Η κατάσταση χειροτερεύει από μέρα σε μέρα, από τότε που έκλεισε η βαλκανική οδός".

Κάθε ημέρα οι αρμόδιοι ελέγχουν περισσότερα από 400 φορτηγά στην Πάτρα. Έχουν μηχανήματα X-ray και σκύλους. Παρόλα αυτά κάποιοι θα διαφύγουν του ελέγχου και αυτό ίσως να είναι 
χειρότερο για τους ίδιους.

Τελωνειακός είπε στη γερμανική εφημερίδα:

Δεν θα πιστέψετε τι σκαρφίζονται για να κρυφτούν. Ακόμα και μέσα στις μηχανές όπου η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει ακόμα και τους 200 βαθμούς Κελσίου. Κάποιοι από αυτούς θα πεθάνουν. Είναι καλύτερα λοιπόν εάν τους ανακαλύψουμε".

Πηγή: Εφημερίδα Bild/Tempo24

Εισαγγελική έρευνα για τη σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση προσφύγων και μεταναστών

Έρευνα, μετά τα στοιχεία που παρέδωσε ο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας για σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση μεταναστών και προσφύγων από Μη Κυβερνητική Οργάνωση, παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Ο κ. Μουζάλας επισκέφτηκε αργά το μεσημέρι την ανώτατη εισαγγελική λειτουργός στην οποία παρέδωσε φάκελο με στοιχεία και λίστα των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα οποία δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη ΜΚΟ. Επίσης, της προσκόμισε επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλλει τη δράση της εν λόγω Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.


Στη συνάντηση με την κ. Δημητρίου ήταν και δυο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι όσα στοιχεία έχουν στην κατοχή τους θα τα παραδώσουν στις Ελληνικές εισαγγελικές αρχές, καθώς επιθυμούν να συμβάλουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε ήδη παραγγελία στους οικονομικούς εισαγγελείς να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση.

Ο κ. Μουζάλας, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι απέστειλε ότι απέστειλε προς τον γερμανό ομόλογό του, στην οποία κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην διαδικασία επανένταξης, μετεγκατάστασης και επανασύνδεση προσφυγικών οικογενειών από την πλευρά των Γερμανικών αρχών, την οποία «βάφτισε» μήνυμα προς την Γερμανία για την επιβράδυνση της μεταστέγασης και επανασύνδεση οικογενειών.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Θα ήταν εύκολο για εμάς να καταγγέλλουμε. Όμως δεν καταγγέλλουμε, έχουμε διαλέξει την διπλωματική διαχείριση που είναι δύσκολη. Παλεύουμε με όλους τους τρόπους που έχουμε. Θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία βάσει νόμου, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στους πρόσφυγες», δήλωσε ο κ. Μουζάλας οποίος έχει ζητήσει παράταση του χρόνου, που λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τις μεταστεγάσεις των προσφύγων.  Πηγή:zougla.gr

Β. Αιγαίο: 390 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων τις τελευταίες πέντε ημέρες

Συνολικά 390 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις τελευταίες πέντε ημέρες, από το πρωί της περασμένης Τετάρτης 24 Μαΐου μέχρι και σήμερα το πρωί. Από αυτούς οι 102 πέρασαν στη Λέσβο, οι 131 στη Χίο και οι 157 στη Σάμο.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα, βρίσκονται 9.137 άτομα, αριθμός ανάλογος με αυτόν του περασμένου Φεβρουαρίου. Από αυτά, τα 3.174 βρίσκονται στη Λέσβο, 3.949 στη Χίο και 2.013 στη Σάμο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το πρωί της Τρίτης τα στοιχεία για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που παραμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ανά την ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικά:


Πίνακας 1
Πίνακας 2    Πηγή:zougla.gr