Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Συναντήσεις με την Αντιστράτηγο Τσιριγώτη Ζαχαρούλα και τον Ταξίαρχο Σκανδάλη Αχιλλέα το Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Δ.Α.Ν.Α.

Σε διαδοχικές συναντήσεις το διήμερο 29-30/06/2017 με την Αντιστράτηγο Τσιριγώτη Ζαχαρούλα και τον Ταξίαρχο Σκανδάλη Αχιλλέα προχώρησε το Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Δ.Α.Ν.Α. , προκειμένου να ενημερώσει την Ηγεσία για το πλαίσιο κανόνων μεταγωγών στο εξωτερικό και της ημερήσιας αποζημίωσης αυτών. Δημοσιεύονται από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο facebook ο πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Δ.Α.Ν.Α. Θωμάς Μπόζιαρης , οι κοινοποιήσεις  προς ενημέρωση των αστυνομικών.

Απόσπασμα της 29.06.2017
Σήμερα στις 29.06.2017 είχαμε συνάντηση στο γραφείο της Γενικής Επιθεωρητριας Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστρατηγου κ.Τσιριγώτη Ζαχαρουλας...Ο λόγος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση τής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σε εθνικές συνοδείες- απελάσεις και στην συμετοχή της Ελλάδας σε κοινές Ευρωπαϊκές αποστολές-charter του Ευρωπαϊκού οργανισμού Συνοριοφυλακης και Ακτοφυλακής( Frontex). Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα με κυριότερο θέμα της ημερήσιες αποζημιώσεις όσων συναδέλφων συμμετέχουν σε αυτές και τον λόγο για τον οποίο είναι τόσο χαμηλές...Η Αντιστράτηγος γνώριζε για τα προβλήματα μας και υποσχέθηκε να συμβάλει και να συνεργαστεί μαζί μας για την επίλυση τους... Επίσημη ανακοίνωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στην επίσημη σελίδα του σωματείου.

Απόσπασμα της 30.06.2017
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που εχει αναλάβει το Σωματείο μας έτσι ώστε να αναδείξει προβλήματα και παραλείψεις που σχετίζονται με την καθημερινότητα των συναδέλφων αλλα και να προτείνει λύσεις επι αυτών - μετά την συνάντηση χτες με την αντιστράτηγο κυρία Τσιριγωτη Ζαχαρούλα -κλιμάκιο της ένωσης μας συναντήθηκε σήμερα με τον κλαδαρχη Αλλοδαπών και Προστασιας Συνόρων Ταξίαρχο κύριο Σκανδάλη Αχιλλέα και έγινε μια πρώτη ενημέρωση σε θέματα- προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί του τμήματος επιστροφών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικης κατα την άσκηση των καθηκόντων τους .

Μουστακίδης Σάκης "παραμένει ως έχει η αποσπασμένη δύναμη εθελοντών στον Έβρο¨

Τοποθέτηση του Α' Αντιπροέδρου Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Μουστακίδη Σάκη για τους αποσπασμένους αστυνομικούς στον Έβρο,το Παρανέστι και την Ξάνθη.


  Εκδόθηκε τις περασμένες ημέρες η διαταγή των εθελοντών αστυνομικών που παραμένουν αποσπασμένοι σε Έβρο, Ξάνθη και Δράμα για την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» .
    Παρόλο που οι φήμες καλλιεργούνταν για μειώσεις των αστυνομικών που επιθυμούν με δικές τους δαπάνες να υπηρετούν στην περιοχή του Έβρου για την αντιμετώπιση και την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, αυτοί παραμένουν ως έχει. Η Ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα, επεσήμανε στην Ηγεσία την ιδιαίτερη ανάγκη να παραμείνουν οι συνάδελφοι ως έχει, καθώς ήταν αναγκαίοι για την διαχείριση των ροών και την φύλαξη των συνόρων.  Τόσο στην ΔΑ Αλεξανδρούπολης όσο και στην ΔΑ Ορεστιάδας, ο αριθμός των  αποσπασμένων αστυνομικών παραμένει αμετάβλητος .
  Παράλληλα, οι μειώσεις είναι εμφανείς και σημαντικές σε Ξάνθη και κυρίως στο Παρανέστι Δράμας , αφού  οι κρατούμενοι μετανάστες στις κλειστές δομές εκεί έχουν αυξηθεί και αγγίζουν την πληρότητα.
   Οι επισημάνσεις  της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.  τόσο για την αναγκαία παρουσία των συναδέλφων στον Έβρο όσο και σε Ξάνθη και Παρανέστι θα συνεχίσουν ώστε να μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα που υπάρχει εκεί.

BorderNews.gr


Συνελήφθη Βούλγαρος, που παρέλαβε λαθρομετανάστες στον Έβρο και τους παράτησε στην Κομοτηνή

Ένας 50χρονος Βούλγαρος συνελήφθη χθες Τετάρτη 28-6-2017 το απόγευμα, στο δυτικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, γιατί προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν και ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, αφού όπως προέκυψε, παρέλαβε τους εννέα μη νόμιμους μετανάστες από παραμεθόρια περιοχή στον Έβρο και στη συνέχεια τους μετέφερε, παράνομα, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μέχρι τον δυτικό κόμβο Κομοτηνής, όπου και τους αποβίβασε.  Αυτοί μετέβησαν στο ΚΤΕΛ Κομοτηνής, προκειμένου να επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Εκεί όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης και την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

 Πηγή:evros news.gr


Μέρκελ: Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Ιταλία για το προσφυγικό


«Εάν είμαστε μαζί γύρω από ένα τράπεζι, εάν έχουμε κοινά εξωτερικά σύνορα, τότε πρέπει μια μέρα να μπω στη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ιταλού πρωθυπουργού, οι οποίοι δέχονται κάθε μέρα καινούργιους πρόσφυγες και μετανάστες» είπε η Ανγκελα Μέρκελ και προσέθεσε: «Δεν μπορώ απλά να χαίρομαι που βρίσκομαι στο κέντρο της Ευρώπης και δεν έχω αυτό το πρόβλημα με τους πρόσφυγες. Είναι πολύ σημαντικό να μπαίνεις στη θέση των άλλων, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι για να βρούμε ένα συμβιβασμό».

Πηγή: skai.gr

Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθη ένας 50χρονος Βούλγαρος, ο οποίος παρέλαβε εννέα παράτυπους μετανάστες από παραμεθόρια περιοχή του Νομού Έβρου, για να τους μεταφέρει με ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο, στον όμορο Νομό Ροδόπης, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Θεσσαλονίκη, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 50χρονο, στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, όπου είχε αποβιβάσει τους παράνομα εισερχομένους στη χώρα, ενώ στη συνέχεια εντόπισαν και τους οκτώ Ιρανούς και έναν Αφγανό, οι οποίοι είχαν μεταβεί στο ΚΤΕΛ Κομοτηνής για τη συνέχιση του ταξιδιού τους. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης.

Πηγή: skai.gr

Χίος 2017: Γροθιά στο στομάχι

«Χιλιάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στη Χίο. Το νησί έχει φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων του. Οι ελληνικές αρχές και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν μπορούν πλέον να αντιδράσουν».

Με τις λέξεις αυτές, η Deutsche Welle περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στην πολύπαθη Χίο, στο νησί του Β. Αιγαίου όπου πρόσφυγες και μετανάστες, άνθρωποι βασανισμένοι που έχουν βιώσει τη φρίκη του πολέμου, την οικονομική ανέχεια και πολλές ακόμη κακουχίες, εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να μείνουν σε πρόχειρους καταυλισμούς.


Η DW κάνει ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα μονοπάτια της προσφυγιάς, εκεί όπου άνθρωποι στοιβάζονται σαν σακιά σε μικροσκοπικές σκηνές, έκθετοι στις καιρικές συνθήκες, σε αρρώστιες, στην πείνα...

Το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στον καταυλισμό της Σούδας:

Παραλία Σούδας, Χίος. Το νησί των 60.000 κατοίκων, που απέχει μόλις 7 χλμ. από τα τουρκικά παράλια, φαίνεται με μια πρώτη ματιά ο απόλυτα ειδυλλιακός προορισμός. Κόσμος στη θάλασσα, κολύμπι, γέλια, παιχνίδια. Η τέλεια εικόνα για να διαφημίσει κανείς την Ελλάδα στο εξωτερικό. 

Όμως αυτή είναι μόνο η επιφάνεια. Αν στρέψει κανείς το βλέμμα του λίγα μέτρα πιο μακριά πέφτει πάνω στο κέντρο υποδοχής προσφύγων της Σούδας, το οποίο φιλοξενεί χιλιάδες πρόσφυγες και τελεί υπό τον έλεγχο του δήμου Χίου.

Οι σκηνές στις οποίες διαμένουν οι πρόσφυγες φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι τη θάλασσα. Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να διακρίνει κανείς με μια πρώτη ματιά τα σοβαρά προβλήματα. Δίχως αμφιβολία πρόκειται για ένα από τα χειρότερα προσφυγικά καταλύματα στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή στο προσφυγικό κέντρο της Χίου διαμένουν 4000 πρόσφυγες. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι απάνθρωπες και χειροτερεύουν ολοένα περισσότερο καθώς περνάει ο καιρός. Η βοήθεια από τις τοπικές αρχές αλλά και την ελληνική κυβέρνηση είναι μηδαμινή. Η DW προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Ο Βαλίντ και η Φαράχ είναι ένα ζευγάρι Σύρων από τη Δαμασκό. Έφτασαν στη Χίο με μια βάρκα. Η Φαράχ, 20 ετών, είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ο Βαλίντ ήταν ξεναγός τουριστών στη Δαμασκό κι έτσι μιλά άπταιστα ελληνικά. Για μήνες ζούσαν στο προσφυγικό καταυλισμό στον χώρο του παλιού εργοστασίου της ΒΙΑΛ, επίσης στη Χίο. «Φύγαμε από εκεί γιατί οι συνθήκες ήταν τραγικές. 

Η Φαράχ αναγκάστηκε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο επειδή έπαθε τροφική δηλητηρίαση», ανέφερε στη DW o Bαλίντ. Από τη ΒΙΑΛ μεταφέρθηκαν στη Σούδα. Από το κοντέινερ που ζούσαν μαζί με άλλα οχτώ άτομα οι σκηνές της Σούδας φάνταζαν ως καλύτερη λύση. «Δεν μας πειράζει να μείνουμε στην Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες. Μιλώ τη γλώσσα κι έτσι θα είναι εύκολο. Απλά δεν θέλουμε να μείνουμε στη Χίο», είπε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ μέχρι το τέλος Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, ενώ οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή θα αναγκαστούν να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους. «Το νησί βρίσκεται δίχως αμφιβολία σε κρίσιμη κατάσταση. 

Βέβαια, δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει όταν επιληφθεί του θέματος η ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε στη DW η Αριάν Μίν, από το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (NRC).

Ναρκωτικά, κλοπές, βία

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να αναλάβει εξ ολοκλήρου από τον Ιούλιο τη διαχείριση της κατάστασης 

Στο μεταξύ η κατάσταση εντός των καταυλισμών της Χίου έχει αρχίσει να παίρνει μια άλλη τροπή. Οι παραβατικές συμπεριφορές είναι καθημερινό φαινόμενο. Διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές αλλά και βία μεταξύ προσφύγων διαφορετικών εθνικοτήτων είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά που καταγράφονται.

Όλοι ξέρουν τι γίνεται εκεί και κανείς δε μιλά. «Πρέπει να μείνεις στη Σούδα για πάνω από μια βδομάδα και μετά καταλαβαίνεις τι συμβαίνει», λέει χαρακτηριστικά ο Φατί από την Αλγερία, που έφτασε εδώ από τα τουρκικά παράλια κολυμπώντας. Στόχος του είναι να ξεφύγει από δω με κάθε τρόπο και να φτάσει αρχικά στην Αθήνα. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα ταξιδέψει παράνομα με κίνδυνο ζωής. Βέβαια ακόμη κι αν φτάσει στην Αθήνα, οι περιπέτειές του δεν θα τελειώσουν εκεί. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην ελληνική ενδοχώρα, οπότε οι δύο επιλογές που έχει είναι οι εξής: είτε να επιστρέψει στα νησιά, όπου αρχικά ζήτησε άσυλο είτε να επιστρέψει στη χώρα προέλευσής του.

Με όσους πρόσφυγες συνομίλησε η DW, όλοι ανέφεραν ότι οι διαδικασίες παροχής ασύλου κινούνται εξαιρετικά αργά και στο τέλος καταλήγουν στην άρνηση χορήγησης. Ο Ιμπραήμ, 20 ετών, κατηγορεί τους υπαλλήλους ιδίως της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου (EASO) ότι λαμβάνουν υπόψη τους μόνο τον χρόνο παραμονής των προσφύγων στην Τουρκία χωρίς να εξετάζουν σε βάθος τις υποθέσεις τους. Πολλοί άλλοι καταγγέλουν ακόμη και περιπτώσεις εκφοβισμού και απειλών σε βάρος τους από υπαλλήλους στις υπηρεσίες ασύλου. Στο μεταξύ σύμφωνα με έναν ακτιβιστή που μίλησε στη DW τα ίχνη πολλών προσφύγων χάνονται, κανείς δεν γνωρίζει αν συλλαμβάνονται, αν κρατούνται ή αν έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία. Γεγονός είναι πάντως ότι παρά τα φαινόμενα πρόσφυγες εξακολουθούν να φτάνουν στη Χίο, ενώ η πολιτική βούληση για λύση στο πρόβλημα είναι απούσα μέχρι στιγμής, τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο. Πηγη:zougla.gr

*Λίγες μέρες μετά τη συνέντευξη του Βαλίντ και της Φαράχ στη DW τους παρασχέθηκε κανονική στέγη.
* Tα ονόματα των προσφύγων που δέχθηκαν να μιλήσουν δεν είναι πραγματικά.  

Βoύτσης: "Προβοκάτσια" όλο αυτό από τους αστυνομικούς στα Εξάρχεια

Δείτε την τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής κου Βούτση Νικόλαου

Θέση για την ανυπόφορη κατάσταση που επικρατεί με το θέμα των σκουπιδιών αλλά και για την "απαγορευμένη" συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Για τα σκουπίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός της ημέρας θα λυθεί το πρόβλημα. «Ευελπιστώ και ως πολίτης και ως πρόεδρος της Βουλής ότι σήμερα θα λυθεί το ζήτημα» δήλωσε ο κ. Βούτσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις ευθύνες που υπάρχουν για το αδιέξοδο στο ζήτημα των σκουπιδιών.
Όλα αυτά τα είπε με αφορμή συνέντευξη Τύπου που έδωσε, για τις δράσεις και τον προγραμματισμό του Ιδρύματος της Βουλής. Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει την απαγόρευση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης της συγκέντρωσης που διοργανώνει σήμερα στην πλατεία Εξαρχείων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο κ. Βούτσης αρχικά απέφυγε να πάρει θέση λέγοντας: «Δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο και αυτή είναι θέση που λέω».
«Προβοκασιόν…»
Ο Πρόεδρος της Βουλής όμως ερωτήθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης και για την αντιμαχία που έχει προκύψει σχετικά με την δυνατότητα της εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων. Ο κ. Βούτσης απάντησε χαρακτηριστικά πως «δεν απαντώ και αυτό είναι θέση». Στο τέλος της συνέντευξης τύπου όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε και ποια είναι η «θέση» του εξήγησε ότι εκλαμβάνει την κίνηση της ΠΟΑΣΥ ως "προβοκασιόν.”
«Θα ήταν άλλο εάν η ΠΟΑΣΥ είχε προγραμματίσει και έκανε μια σειρά από τέτοιες εκδηλώσεις για να μιλήσει με τους κατοίκους για την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά σε διάφορες άλλες πλατείες και μετά ερχόταν και στην πλατεία Εξαρχείων να κάνει μια τέτοια εκδήλωση και άλλο είναι να ανακοινώνει και να κάνει μια εκδήλωση μόνο στην πλατεία Εξαρχείων… Θα μπορούσα κάλλιστα να ρωτήσω το αντίθετο, γιατί δεν έχουν πάει να κάνουν κάτι τέτοιο σε άλλες πλατείες και γειτονιές αλλά επιλέγουν την συγκεκριμένη πλατεία! Αυτό νομίζω ότι δείχνει ότι πίσω από αυτό εξυπηρετούνται ή υπάρχουν άλλοι ιδεολογικοί στόχοι και αυτό είναι λάθος. Μάλιστα ο κ. Νίκος Βούτσης στον διάλογο που αναπτύχθηκε σημείωσε πως τέτοιες ενέργειες πυροδοτούν εντάσεις και αντιδράσεις π.χ. μια αντι-εκδήλωση στην πλατεία Κολωνακίου που μπορεί να είχε ως συνέπεια να σπάσουν και πέντε αυτοκίνητα ή καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και αυτό δεν το θέλει κανείς». Και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση κακώς αισθάνεται, εάν το αισθάνεται, ότι είναι στριμωγμένη με αυτό το θέμα.
Τοποθετήσεις on και off κάμερα του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτσης που ερμηνεύονται ως πλήρης κάλυψη του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα και της κυβέρνησης για το θέμα της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια. 


Πηγή: newsit.gr

Από το Γιάννενα έφυγε το μήνυμα κατά της εγκληματικότητας: ''Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι...''
Στην θρασύτητα και στο αδίστακτο των Αλβανών κακοποιών , που δεν δίστασαν να διασχίσουν με τα πόδια χιλιόμετρα ατελείωτα  , για να φτάσουν σε ερημικό βενζινάδικο 20 χιλιόμετρα έξω 
από τα Ιωάννινα , μέσα στη νύχτα, να κολλήσουν στον ...κρόταφο το πολεμικό όπλο καλάσνικοφ, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, απάντησε με τον πιο καταλυτικό ,  παραδειγματικό και άμεσο τρόπο η Ελληνική Αστυνομία.
Γράφει η Δημοσιογράφος Βίλιαν Στασινού.


Οργανώθηκε και στην τελευταία λεπτομέρεια,για να μη γίνει το λάθος και για να μη γίνει το ολέθριο λάθος , όχι μόνο για την επιχείρηση αλλά και για την ζωή των αστυνομικών ,καθώς οι οπλισμένοι κακοποιοί δεν διστάζουν να τραβήξουν σκανδάλη όταν απειλούνται, 
Ήταν θέμα τιμής για ολόκληρη την Ελληνική Αστυνομία, οι αδίστακτοι ληστές να συλληφθούν. Ήταν θέμα Εθνικής Ασφάλειας ,να περαστούν στα χέρια τους χειροπέδες και νοερά σε κάθε επίδοξο κακοποιό με καλάσνικοφ ή τοκάρεφ ή οτιδήποτε σκοτώνει ,προκειμένου να καταπατήσει και να λεηλατήσει.
Η Ελληνική Αστυνομία, από τα Γιάννενα , έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε πλευρά , ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι.
Από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα , που δεν περιορίστηκε στο να ενημερώνεται συνεχώς από τη νύχτα της ένοπλης ληστείας μέχρι τη στιγμή της σύλληψης των τεσσάρων αδίστακτων κακοποιών , αλλά με εντολή του ειδικές μονάδες ανδρών από τη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκαν στην αστυνομική  επιχείρηση , με σκοπό να συνδράμουν και να προστατέψουν τους συναδέλφους τους από τα τυχόν πυρά των ληστών, καθώς η επιχείρηση ήταν άκρως επικίδυνη. Μάλιστα ο κ. Τσουβάλας φρόντισε να σηκωθεί και ελικόπτερο εξοπλισμένο με θερμική κάμερα, άσχετα αν δεν χρειάστηκε τελικά. 
Τον Στρατηγό της Αστυνομίας Ηπείρου Κωνσταντίνο Σκούμα που είχε την ευθύνη της επιχείρησης και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Γιάννη Βασιλάκο, που δεν κλείστηκε στο γραφείο περιμένοντας, αλλά ήταν δίπλα στους 70 και πλέον αστυνομικούς που κατάφεραν με την εμπειρία και το φρόνημά τους να εγκλωβίσουν τους επικίνδυνους και οπλισμένους ληστές την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη θέση. Δικαίως μετά το πέρας της επιχείρησης οι εικόνες των ανακουφισμένων αστυνομικών να αγκαλιάζονται μεταξύ τους άγγιξαν ιδιαιτέρως την ηγεσία, αλλά και τον ίδιο τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ , που με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδε το μήνυμα κατά της εγκληματικότητας να στέλνεται ηχηρά από την πατρίδα του.

πηγή: http://www.bloko.gr/2017/06/blog-post_9533.html

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ενίσχυση δύναμης Νότιου και Βόρειου Αιγαίου με 247 Αστυνομικούς

Εκδόθηκε την 28/6 ανανέωση της διαταγής των 247 αστυνομικών που αποσπούνται στα νησιά του βορείου και νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών για το διάστημα 1/7 έως και 30/9 ( τρίμηνη).

Δειτε σχετικούς πίνακες - άμεση εφαρμογή
  

Πηγή:posyfy.gr

Νέα Διαταγή - Με 60 αστυνομικούς ενισχύεται το Ανατολικό Αιγαίο

κδόθηκε την 28/6 νέα δίμηνη διαταγή για την ενίσχυση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ανατολικολυ Αιγαίου με αστυνομικό προσωπικό και Ειδ. Φρουρούς για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Άμεση εφαρμογή - πίνακες κατανομής ανά Διεύθυνση

Πηγή:posyfy.gr

Χαρακόπουλος: Το Μεταναστευτικό μείζον εθνικό ζήτημα

«Το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό έχει πλέον εξελιχθεί σε μείζον εθνικό ζήτημα για τη χώρα. Η μέχρι τώρα διαχείριση του θέματος από την πλευρά της Κυβέρνησης έχει αποδειχθεί ανεπαρκής, με
αποτέλεσμα η Ελλάδα να απειλείται πλέον σε δημογραφικό και εθνικό επίπεδο, αλλά και να πλήττεται ταυτόχρονα η εικόνα της διεθνώς». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε επερώτηση που συνυπογράφει και απευθύνεται στους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στην επερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτή Β. Αθηνών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπογραμμίζεται ότι η ΝΔ «δεν πρόκειται να γίνει συμμέτοχος και στη δική τους διαχειριστική ανεπάρκεια και ανικανότητα».
Οι επερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού παρουσιάζουν εκτενώς το μέγεθος του προβλήματος και τη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης, καταλήγουν ζητώντας να πληροφορηθούν, μεταξύ άλλων, από τους αρμόδιους υπουργούς:
• Ποιες οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβουν, στο εξής, προκειμένου να διασφαλιστεί ο επαρκής και αποτελεσματικός έλεγχος των θαλασσίων συνόρων της χώρας.
• Ποιες οι ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν για την αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου-Ανατολικού Αιγαίου από τους υπεράριθμους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.
• Ποιες ενέργειες θα ληφθούν, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης απορρόφηση των διαθέσιμων κοινοτικών κονδυλίων.
• Αν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Μητρώου διαπιστευμένων φορέων, ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ.
• Ποιος ο σχεδιασμός τους, ενόψει της επερχόμενης θερινής τουριστικής περιόδου, προκειμένου να μην εμφανιστούν και φέτος οι εικόνες ντροπής στα λιμάνια των νησιών και να μη δεχθεί η χώρα μας -εν γένει- ένα ακόμη πλήγμα στο τουριστικό της προϊόν.
• Γιατί εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν αξιοποιηθεί στο ελάχιστο τα 60 εκατομμύρια ευρώ που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας στη φύλαξη των συνόρων.
• Πόσα χρήματα έχει καταφέρει να απορροφήσει συνολικά η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια για τη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού από τα συνολικά 998 εκατομμύρια, που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
• Ποιος ο ακριβής αριθμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται σε κάθε ένα ξεχωριστά Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης, σε θέσεις φιλοξενίας της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και λοιπών ΜΚΟ και ποιος ο ακριβής αριθμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών που βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας.
Πηγή:bloko.gr

Εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων στην Τουρκία! Πώς έχει στηθεί η επιχείρηση με πρόσφυγες

Μια ιδιόμορφη δημοπρασία, ένα αλλόκοτο αλισβερίσι που επιβεβαιώνει ότι το τράφινκινκ, η εμπορία ανθρώπινων οργάνων, η αγορά όχι μόνο υπάρχει αλλά αναπτύσσεται γεωγραφικά
πλησιάζοντας την Ευρώπη. Αν μέχρι πρότινος οι φήμες περιορίζονταν στον φτωχό πληθυσμό της Ινδίας του Πακιστάν και της Αφρικής, τώρα αγγίζει πληθυσμούς οικείους στους Έλληνες (Σύριοι πρόσφυγες) και γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία.
Την αλήθεια επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) κ. Ανδρέας Καραμπίνης
«Το εμπόριο οργάνων από πληθυσμούς εν κινδύνω που έχουν αυτή την στιγμή ανάγκη από πόρους για να επιζήσουνε, είναι ένα φαινόμενο γνωστό την τελευταία εικοσαετία, στον ιατρικό κόσμο. Είναι μια μορφή ιατρικού τουρισμού, σε χώρες του Τρίτου κόσμου. Τώρα τελευταία έχουμε στοιχεία ότι σε ορισμένα κράτη της Μεσογείου, κυρίως μετά την προσέλευση πολλών μεγάλων ροών προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, υπάρχει μια τάση να εμπορεύονται μερικοί εξ αυτών τα όργανα τους, κυρίως των νεφρών τους για να μπορέσουν να πληρώσουν τη διαδρομή τους και τις πρώτες μέρες επιβίωσης .Είναι μια καταδικαστέα πράξη ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας που δεν μπορεί κανένας γιατρός Ευρωπαίος αλλά και σε όλο τον κόσμο να αποδεχθεί αυτή την αισχρή πραγματικότητα".
«Δεν είχα άλλη επιλογή»
Στην επαρχία Χατάϊ της Τουρκίας μετά από 6 χρόνια πολέμου στην Συρία, η εικόνα της φτώχειας είναι ορατή παντού . Τρία εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες ζουν πλέον στην Τουρκία και εμπόδια όπως η γλώσσα, η δυσκολία εύρεσης εργασίας και η σφράγιση των συνόρων στην Ευρώπη έχουν δημιουργήσει αφόρητες συνθήκες διαβίωσης και μια μιζέρια οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στο απόλυτο αδιέξοδο. Η αβεβαιότητα του αύριο για ορισμένους τους οδηγεί να αποφασίσουν να πουλήσουν ένα μέρος του σώματος τους ένα ζωτικό όργανο του εαυτού τους. Ας ζήσουν με ένα από τα δύο νεφρά φτάνει να ανοίξουν κάποιες προοπτικές, στους ίδιους ή τις οικογένειες τους.
Η Ουμομάρ πούλησε ένα νεφρό. Είναι 45 χρονών μητέρα τεσσάρων παιδιών και ήταν ανθοπώλης στην Συρία. Το 2015 σε έναν αεροπορικό βομβαρδισμό σκοτώθηκε ο άνδρας της και καταστράφηκε το μαγαζί της.
«Είναι τραγικό το ξέρω, αλλά δεν είχα επιλογή» «Ξέρω δεν έπρεπε να το κάνω και αισθάνομαι άσχημα, δεν έπρεπε να συμβεί… Είμαι τόσο θυμωμένη»
Μετά το θάνατο του συζύγου της η Ουμομάρ δεν έχει πλέον τίποτα.. Της προτείνουν την πώληση οργάνων και αποφασίζει να συναντήσει έναν αγοραστή που γνώρισε στα κοινωνικά δίκτυα.
Αυτός ζει στην Σαουδική Αραβία, η μεταμόσχευση θα γίνει στην Άγκυρα .
Μια παράνομη εγχείρηση καθώς επίσημα η πώληση οργάνων απαγορεύεται στην Τουρκία.
Η Ουμομάρ δείχνει αναλύσεις αίματος και τεστ συμβατικότητας που έκανε πριν την εγχείρηση. Όλα φαίνονται σαν να έγιναν νόμιμα και όπως πρέπει . Ένα νεφρό μπορεί να πουληθεί 100 χιλιάδες ευρώ. Η Ουμομάρ το έκανε για να μπορέσει να φύγει ο γιός της στην Γερμανία. Ο στόχος της ήταν όταν φτάσει να ζητήσει επανένωση της οικογένειας της και να πάνε όλοι εκεί.
Αποκαλυπτικά στοιχεία
Σε πολλές μικρές πόλεις της Τουρκίας ο πληθυσμός των Σύριων προσφύγων ξεπερνά εκείνο των Τούρκων. Adana. Gaziantep, Hatay αλλά και σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Στους περισσότερους προσφυγικούς καταυλισμούς όλοι έχουν ακούσει για τη δυνατότητα μεταπώλησης νεφρών και ότι στην Τουρκία μπορεί να βρεθεί τρόπος να πραγματοποιηθεί μισονόμιμα , μισοπαράνομα… πάντως να γίνει.
Ο Ανδρέας Καραμπίνης που τον συναντήσαμε στο Ωνάσειο, δεν κρύβει την πεποίθηση του ότι το εμπόριο οργάνων βρίσκεται σε έξαρση. Άλλωστε πριν 6 μήνες στην Μαδρίτη είχε συμμετάσχει σε ημερίδα με εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη όπου επιβεβαιώθηκε το τράφινκινκ και συγκεντρώθηκαν αποκαλυπτικά στοιχεία και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
«Το επίσημο τουρκικό κράτος δεν αποδέχεται αυτή την πραγματικότητα», μας λέει και προσθέτει: «Έχουμε καταγγελίες πάρα πολλές στα διεθνή Φόρουμ ότι πραγματικά οι οικονομικοί μετανάστες και οι πρόσφυγες , είναι ευάλωτοι σε αυτή τη διαδικασία, Πρέπει να το ψάξουμε. Υπάρχουν πάρα πολλά sites που έχουν αυτή την στιγμή αγγελίες για να δώσει κανείς τα νεφρά του. Ξέρουμε ότι έγιναν κάποιες πειρατικές παρεμβάσεις στο Κόσοβο. Η Ελλάδα το καταγγέλλει. Η Ευρώπη το καταγγέλλει και δεν μπορούμε ως γιατροί να αποδεχθούμε αυτή την πρακτική και να την εφαρμόσουμε στη χώρα μας».
https://youtu.be/-O7NcfrAHtw      Πηγή:AΠΕ-ΜΠΕ bloko.gtΑπίστευτη κρύπτη σε Βουλγαρικό φορτηγό

Συνελήφθησαν σήμερα (28-6-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) 48χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοοι Ινδίας.

Σε βάρος των δύο διακινητών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Συγκεκριμένα, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.

Από την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν στο φορτηγό, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή της καρότσας του, δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν με αυτό τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι από τη μορφολογία κατασκευής της κρύπτης, την απουσία επαρκούς εξαερισμού, την ιδιαίτερα αυξημένη θερμοκρασία που αναπτύσσονταν στο εσωτερικό του οχήματος, την απουσία οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών και του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού ατόμων, προέκυπτε εμφανής κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Πηγή:faros24.gr

Πάτρα: Μετανάστης έκανε τον πεθαμένο για να μην συλληφθεί!

Απίστευτες εικόνες στο λιμάνι της Πάτρας - Εντοπίστηκε από λιμενικούς σε τριαξονικό φορτηγό που προοριζόταν να ταξιδέψει για Ιταλία - Αρχικά κάλεσαν το ΕΚΑΒ

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε λίγα λεπτά πριν τις έξι το απόγευμα σήμερα Τετάρτη στο νέο λιμάνι της Πάτρας , με πρωταγωνιστή έναν νεαρό μετανάστη και άντρες του λιμενικού.

Όπως μεταδίδει το patrastimes.gr, ο μετανάστης σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε τριαξονικό φορτηγό που προοριζόταν να ταξιδέψει για Ιταλία, εντοπίστηκε από τους λιμενικούς, οι οποίοι τον καλούσαν να βγει από το σημείο που είχε κρυφτεί, αλλά αυτός δεν έδινε κανένα σημείο ζωής και δεν αντιδρούσε.

Οι λιμενικοί θεώρησαν ότι ο νεαρός άνδρας είχε χάσει τις αισθήσεις του παραμένοντας εγκλωβισμένος στην καρότσα του οχήματος άγνωστο για πόσες ώρες  Και μάλιστα υπέθεσαν ότι ενδεχομένως να έχει χάσει τη ζωή του.

Κάλεσαν επειγόντως το ΕΚΑΒ προκειμένου να επιληφθεί του περιστατικού στο κέντρο επιχειρήσεων του οποίου σήμανε συναγερμός, ωστόσο λίγο πριν το ασθενοφόρο φτάσει στον  Νέο λιμένα της Πάτρας δόθηκε εντολή να ακυρώσει τον προορισμό του, καθώς όπως ενημερώθηκε το κέντρο, ο μετανάστης προσποιόταν τον πεθαμένο προκειμένου να γλιτώσει την σύλληψη από τους λιμενικούς. Ωστόσο μη αντέχοντας άλλο την ακινησία και την παραμονή μέσα στον ήλιο κάτω από την καρότσα του φορτηγού «έσπασε» και  αναγκάστηκε να δώσει σημεία ζωής , αντιδρώντας στις εντολές των λιμενικών.

Πηγή: patrastimes.gr

Με «μπλόκο» των πλοίων διάσωσης μεταναστών στα λιμάνια της απειλεί η Ιταλία

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να υποχρεώσει τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ να δεχθούν τα πλοία, αφού πολλές από τις ΜΚΟ που διεξάγουν τις επιχειρήσεις διάσωσης εδρεύουν σε αυτά

Απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αθρόες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, απηύθυνε την Τετάρτη η Ιταλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιώντας ότι εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την είσοδο πλοίων διάσωσης μεταναστών στα λιμάνια της.

Τα παραπάνω μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές της ιταλικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου, ο πρεσβευτής της Ρώμης στην ΕΕ Μαουρίτσιο Μασάρι φέρεται να συναντήθηκε με τον επίτροπο για θέματα μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο και να του είπε «ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της στην χώρα του».

«Η ιδέα να απαγορευτεί η επιστροφή των πλοίων ανθρωπιστικών οργανώσεων με ξένες σημαίες στα ιταλικά λιμάνια έχει ήδη συζητηθεί», ανέφερε μια άλλη πηγή στο Reuters. Όπως επισήμανε, αυτή η εξέλιξη μπορεί να υποχρεώσει τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ να δεχθούν τα πλοία, αφού πολλές από τις ΜΚΟ που διεξάγουν τις επιχειρήσεις διάσωσης εδρεύουν σε αυτά.

«Η Ιταλία έχει φτάσει σε οριακό σημείο», εξήγησε ο αξιωματούχος της ιταλικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πως η Ρώμη είχε προβλέψει θέσεις φιλοξενίας για 200.000 αιτούντες ασύλου οι οποίες έχουν κιόλας σχεδόν καλυφθεί.

Περισσότεροι από 75.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω θαλάσσης φέτος, 14% περισσότεροι σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, όταν και καταγράφηκε αριθμός-ρεκόρ 181.000 αφίξεων. Πηγή:protothema.gr

Περισσότερες από 5.000 διασώσεις σ’ ένα 24ωρο ανοικτά της Λιβύης

Περισσότεροι από 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Οι διασωθέντες επέβαιναν σε 18 φουσκωτές βάρκες και 5 πλοιάρια. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν μονάδες της ιταλικής ακτοφυλακής, πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων και ρυμουλκά.


Σχεδόν 8.500 μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρονται στις ιταλικές ακτές από 14 πλοία. Έξι από αυτά ετοιμάζονται να εισέλθουν στα λιμάνια της Σικελίας και της Καλαβρίας, ενώ άλλα οκτώ διαπλέουν ακόμη τη Μεσόγειο. 

Πρόκειται για στοιχεία και επιχειρήσεις που δείχνουν ότι προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατός ο περιορισμός των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Λιβύη προς την Κάτω Ιταλία, παρά τις προσπάθειες της Ρώμης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε γυμναστήριο των Χανίων μεταφέρθηκαν οι μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο

Στο κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής μεταφέρθηκαν το απόγευμα της 29ης Ιουνίου, οι μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος, που εντοπίστηκε ενώ έπλεε βόρεια της Κρήτης, όταν και εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω μηχανικής βλάβης.

Το πλοίο οδηγήθηκε το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας και από εκεί οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, όπου θα παραμείνουν. 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χανιά: Στο λιμάνι της Σούδας το ιστιοφόρο με τους 120 μετανάστες

Στο λιμάνι της Σούδας αναμένεται να οδηγηθεί, το μεσημέρι, ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επιβαίνουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 120 μετανάστες.

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Χανίων.


Στο σημείο έσπευσαν σκάφος του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία και αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του σκάφους στη Σούδα.

Οι μετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν στο κλειστό γυμναστήριο της παλιάς ηλεκτρικής ενώ ήδη οι υπηρεσίες πρόνοιας προετοιμάζονται για τη φιλοξενία τους.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας οι υπηρεσίες του δήμου έχουν προετοιμαστεί για την παροχή κάθε βοήθειας. «Έχει δοθεί εντολή να προετοιμαστεί ο χώρος της παλιάς ηλεκτρικής. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για όσο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι αυτοί θα παραμείνουν στα Χανιά» τόνισε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν οι μετανάστες αναμένεται στη Σούδα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Πηγή:zougla.gr

Συνολικά 96 πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο τριήμερο

Συνολικά 96 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις τελευταίες τρεις μέρες, από το πρωί της περασμένης Δευτέρας έως και σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου το πρωί. Ειδικότερα, στη Λέσβο πέρασαν 34 άτομα, στη Σάμο 62, ενώ στη Χίο για μια ακόμα φορά οι ροές ήταν μηδενικές.

Συνολικά, και σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου ζουν σε καταυλισμούς και άλλες δομές 9.603 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 3.886 στη Λέσβο, 3.726 στη Χίο και 1.991 στη Σάμο. Πηγή:zougla.gr

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Μπλόκο Τόσκα στους αστυνομικούς για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια

Αναβρασμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. μία ημέρα πριν από τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, με την ηγεσία της αστυνομίας να προχωρά σε απαγόρευση συγκεντρώσεων.

Μάλιστα οι τόνοι ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ να καλεί τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι». Ωστόσο, ο ίδιος σχετικά με την αναμενόμενη απαγόρευση δεν θέλησε να πάρει θέση, καθώς είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας και όχι της πολιτικής ηγεσίας, αλλά δεν δίστασε να εκφράσει για άλλη μια φορά την άποψή του για αυτή την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ και τα «παράγωγα» αυτής.

Για τον ρόλο της ΠΟΑΣΥ ο κ. Τόσκας ανέφερε: «Η ΠΟΑΣΥ, εάν διαβάσετε τις ανακοινώσεις της, ανακηρύσσει τον εαυτό της ως τον «θεματοφύλακα αρχών και αξιών της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας». Εάν καθένας αυτοανακηρύσσεται σε θεσμικό θεματοφύλακα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας, τότε να θυμίσω ότι αυτές οι πρακτικές ξεφεύγουν από τα όρια συνδικαλιστικών οργάνων και γνωρίζετε ποιοι και πότε τις επικαλούνται. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες και κάτι τέτοιο παραπέμπει σε άλλες εποχές τύπου «εσείς είστε το κράτος», κ.λπ. Ο αστυνομικός είναι εργαλείο εξυπηρέτησης του κράτους και ο ρόλος του είναι να διασφαλίζει την τάξη και όχι να την διαταράσσει».

Παράλληλα τόνισε ότι η προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Εξάρχεια πυροδοτεί εντάσεις και για την απαγόρευση πέταξε το μπαλάκι στην ΠΟΑΣΥ. «Αναρωτιέμαι εάν στην ΠΟΑΣΥ έβγαλαν το καπέλο του συνδικαλιστή-αστυνομικού και καλούνταν να αποφασίσουν ως επιτελικοί αστυνομικοί για αυτή τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια τι θα έκαναν; Τι απόφαση θα έπαιρναν;» δήλωσε ο κ. Τόσκας.

Σε ερώτηση, πως απαντά σε αυτούς που, στην περίπτωση απαγόρευσης της συγκέντρωσης, θα τον κατηγορήσουν ότι επιβεβαιώνει το άβατο, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Μα αυτή είναι η επιδίωξη αυτής της συγκέντρωσης. Να απαγορευτεί και να παρουσιαστεί μετά σαν επιβεβαίωση του άβατου. Εάν η ΠΟΑΣΥ ήθελε πράγματι να συμβάλει σε ένα διάλογο για τα Εξάρχεια, θα μπορούσε να ξεκινήσει με μια εκδήλωση κάπου αλλού. Γνωρίζουν ότι με την επιλογή τους το πλέον πιθανό είναι ότι θα πυροδοτήσουν εντάσεις. Για κάποιον που πράγματι ενδιαφέρεται για την κοινωνική ειρήνη δεν το κάνει. Θα έπρεπε να διευκολύνουν τις προσπάθειες που γίνονται, με την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στην περιοχή και τις άλλες ενέργειες και όχι να ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά. Δεν είναι συνδικαλιστική πρακτική αυτή».

Καταλήγοντας ο κ. Τόσκας επεσήμανε: «Αύριο είναι μια δύσκολη μέρα, γιατί έχουν και τη μεγάλη συγκέντρωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ, με την οποία αισιοδοξούμε ότι θα βρεθεί μια λύση. Όμως, σε συνδυασμό και με την προγραμματισμένη εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ, αν πραγματοποιηθεί, το κλίμα θα είναι εκρηκτικό. Επίσης, σε μια χρονική στιγμή, που γίνονται μεγάλες προσπάθειες για τη χώρα, με επενδύσεις κοινωνική ειρήνη μείωση της εγκληματικότητας. Κάποιοι πυροδοτούν καταστάσεις. Αυτό πρέπει να τελειώσει.

Η ΠΟΑΣΥ έχει ανακοινώσει μια εκδήλωση, όπως την ονομάζει, χωρίς να ανακοινώσει ούτε πρόγραμμα, ούτε θέματα, ούτε ομιλητές, λέει ο αναπληρωτής υπουργός και συνεχίζει: «Ο πρόεδρός της, ο κ. Γερακαράκος, με συνέντευξή του, καλεί τους αναρχικούς να παραβρεθούν. Νομίζω πως όποιος σε αυτή τη χώρα διαθέτει στοιχειώδη λογική σκέψη μπορεί να καταλάβει που μπορεί να οδηγήσει αυτό το κάλεσμα. Και νομίζω ότι και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί το καταλαβαίνουν. Δηλώνει επίσης ο κ. Γερακαράκος ότι το κάνουν για να βρεθεί μια λύση, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση. 'Αρα γιατί το κάνουν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αν αυτός που κάνει αυτά τα πράγματα δεν είναι επιπόλαιος και αφελής, τότε είναι επικίνδυνος».

Πηγή:eleftheros typos.gr

Το γιόρτασε "το τιμημένο" η ποδοσφαιρική ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης

Η πρωταθλήτρια ποδοσφαιρική ομάδα βορείου Ελλάδος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξ/πολης, γιόρτασε δεόντως την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Στα πλαίσια της φιέστας που διοργάνωσε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκαν, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού "ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ" (ΜΑΡΑΚΑΝΑ) εκδηλώσεις.

Αρχικά διεξήχθη αγώνας 8Χ8 μεταξύ των νέων και των παλιών αστυνομικών και το αποτέλεσμα ήρθε σε 9 - 6 με τους νέους να παίρνουν τη νίκη! Μπορεί ο παλιός να είναι αλλιώς... όμως ο νέος είναι ωραίος!

Έπειτα όλοι μαζί, ηττημένοι και κερδισμένοι, μιας και στόχος του παιχνιδιού ήταν να περάσουν καλά έφαγαν παρέα. Και όχι δεν τελειώνει εδώ... Αργότερα διασκέδασαν υπό τους ρυθμούς του Dj.

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή τρόπαιου από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Στρατηγό κο Μενεξίδη Νικόλαο.

Θερμά συγχαρητήρια και πάντα τέτοια!

Πηγή :e-evros.gr