Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Συνελήφθη 33χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (29-8-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης. Πηγη:evros24.gr


Βούλγαροι οι διακινητές μεταναστών

Συνελήφθη χθες (29-8-2017) το βράδυ, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον βρέθηκε στην κατοχή του ένα (1) μαχαίρι.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το μαχαίρι και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης. Πηγή:faros24.gr


Η αστυνομία εξετάζει τη λύση των πλωτών κεντρων προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

Ήταν μια σκέψη που "ρίχθηκε" για πρώτη φορα στο τραπέζι των πιθανών λύσεων επί εποχής Δενδια, αλλά αποσύρθηκε ή αν μη τί άλλο δεν εξετάστηκε με τη δέουσα ή την
πρέπουσα σοβαρότητα, δεδομένων μάλιστα των αντιδράσεων της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης.

Το θέμα όμως της αγοράς ή της μίσθωσης πλωτών κέντρων προσωρινής κράτησης προσφύγων, μέχρι την τελική απόφαση των συμβουλίων εξέτασης των προσφυγών ασύλου, φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος στην σκέψη των κυβερνητικών παραγόντων που ασχολούνται με το προσφυγικό και του ιδίου άνευ καμίας αμφιβολίας πρωθυπουργού.

Ασφαλείς όσο κι έγκυρες πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν πως λίγα μόνο 24ωρα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο κλιμάκι τς ΕΛΑΣ με επικεφαλής την αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη μετέβη στην Ολλανδία, προκειμένου να δει και να εξετάσει πλωτά μεγαθήρια 5 αστέρων, ώστε με τη σειρά τους στη συνέχεια να ενημερώσουν τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη για προδιαγραφές και δυνατότητες.

Όπως σημειώνεται, με δεδομένη την άρνηση των τοπικών κοινωνιών στα νησιά για την κατασκευη κέντρων κράτησης σε συνθήκες αξιοπρεπείς και σεβασμού των κανόνων υγιεινής και φυσικά των ανθρωπίνων δικαιωματων, η προθεση καταρχήν είναι οι πλωτές ξενοδοχειακές μονάδες να στηθούν στη θάλασσα δίπλα στα νησιά στα οποία γίνεται η μεγαλύτερη υποδοχή προσφύγων και μεταναστών.  Πηγή:bloko.gr

Στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία η κατασκήνωση των παιδών των αστυνομικών Β. Ελλάδος στη Νέα Πέραμο Καβάλας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η κατασκηνωτική περίοδος 21-30 Αυγούστου 2017 στη Νέα  Πέραμο Καβάλας στην οποία φιλοξενήθηκαν 312 παιδιά.

Η ανακοίνωση:

Οφείλουμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Παγγαίου συνολικά και ειδικότερα το Δήμαρχο κ, Αναστασιάδη Φίλιππο , τον Πρόεδρο των κατασκηνώσεων κ. Μεταξά Αναστάσιο όπως και την διαχειρίστρια κ. Ηλιάδου Κωνσταντίνα  , για τη τεράστια συμβολή τους στην οργάνωση και λειτουργία της κατασκήνωσης.
Θερμές ευχαριστίες αξίζει το ίδρυμα Εξοχές  ΕΛ.ΑΣ. που ικανοποίησε δια του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του  το πάγιο αίτημα της Ενώσεως μας που ήταν το δικαίωμα στην κατασκήνωση για τα παιδιά μας  στην Β.Ελλάδα. Θέλουμε να αναφέρουμε ότι φέτος μας τίμησε με την παρουσία του  ο Αστυν. Δ/ντης κ. Μπακαλάρος Γεώργιος.
Όλα αυτά φυσικά έγιναν πράξη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με την τελική έγκριση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κου Τσουβάλα Κων/νου που είναι πάντα αρωγός, προστάτης και συμπαραστάτης για το κοινό καλό.
Στη τελετή λήξης που διεξήχθη το βράδυ της 29ης Αυγούστου, μας τίμησαν με τη παρουσία τους τόσο ο Γενικός Αστυν. Δ/ντής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Υποστράτηγος κ. Μενεξίδης Νικόλαος όσο και ο Αναπλ. Γενικός  Δ/ντης  Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Πουρσανίδης Μίλτος , ο Δ/ντης της Δ/νσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κος Φεύγας Θωμάς,  Ο Αναπλ Γενικός Αστυν. Δ/ντής Καβάλας Υποδ/ντης κος Σιμούδης , Ο Διοικητής του Τμήματος Ελευθερούπολης Α/Α' Τσακίρης Αλέξανδρος . Την Ένωση μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κος Χασεκίδης Δημήτρης ο Γεν. Γραμματέας κος Τσομπάνης Αναστάσιος , ο Αντιπρόεδρος Α΄κος Τσολακίδης Χρήστος και ο Αντιπρόεδρος Β΄ κος Νάκου Στέργιος . Την ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ εκπροσώπησε ο Α' Αντιπρόεδρος Μουστακίδης Ισαάκ.
Είναι μεγάλη ικανοποίηση για την Ένωσή μας διότι ο στρατηγικός σχεδιασμός  και οι πολύμηνες προσπάθειες εκπληρώθηκαν στο ακέραιο. Να γνωρίζετε ότι πλέον οι κατασκηνώσεις για τα παιδιά των Αστυνομικών της  Βορείου Ελλάδος έχουν καθιερωθεί ως θεσμός . Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά και ευχόμαστε στα παιδιά να έχουν μια καλή και παραγωγική χρονιά . 
                                          Μετά τιμής,
                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΧΑΣΕΚΙΔΗΣ                              ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ 
Πηγή:bloko.gr

Αυξάνονται οι σοροί προσφύγων «χωρίς όνομα»

Σε τεράστιο πρόβλημα για τις αρχές ασφαλείας αλλά και σε ένα ζήτημα με εξαιρετικά μεγάλες ανθρωπιστικές προεκτάσεις εξελίσσεται η αδυναμία ταυτοποίησης εκατοντάδων σορών προσφύγων. Προσφύγων που χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθεια εισόδου στη χώρα μας από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ακόμη, εξαιρετικά μεγάλος είναι ο αριθμός ανθρώπων που έχουν εντοπισθεί νεκροί, τα τελευταία χρόνια, σε άλλες περιοχές και χρονικές στιγμές και παραμένει άγνωστο για ποιους πρόκειται...

Με πρόσφατο έγγραφό τους τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές να αποφεύγονται μοιραία λάθη στη λήψη του DNA από τους μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα και από συγγενείς τους που επιβίωσαν. Σε μια μακάβρια διαδικασία όπου φαίνεται - σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτονται τώρα - να υπάρχει σύγχυση. Με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός συγγενών να μη γνωρίζουν την τύχη των ανθρώπων τους.

Οι πρόσφυγες-θύματα, από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα στη Μεσόγειο, ξεπερνούν τις 6.000. Στο Ανατολικό Αιγαίο έχουν χάσει τη ζωή τους, την τελευταία τριετία, περίπου 450 πρόσφυγες.

 Σύμφωνα με στοιχεία των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. που δόθηκαν στο «Βήμα» προ μερικών ημερών «στο Εθνικό Αρχείο Δεδομένων Γενετικών Τύπων της Χώρας μας - Βάση Δεδομένων DNA - είναι καταχωρισμένοι 710 γενετικοί τύποι μη ταυτοποιημένων σορών/σωματικών/σκελετικών υπολειμμάτων, καθώς και 246 γενετικοί τύποι συγγενών που αναζητούν δικούς τους ανθρώπους και αφορούν  περαιωθείσες υποθέσεις που έχουν εξεταστεί από την έναρξη λειτουργίας του εργαστηρίου DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι και σήμερα».

Ωστόσο, ειδικά για την ταυτοποίηση των σορών των προσφύγων σημειώνεται ότι «από τον Οκτώβριο του 2015 έως και σήμερα έχουν εισέλθει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βόρειας Ελλάδας υποθέσεις που αφορούν τη διακρίβωση ταυτότητας 200 σορών (137 αφορούν σορούς προσφύγων)». 

Ενα πολύ σημαντικό ποσοστό δεν έχει ταυτοποιηθεί. Μόνο τους τελευταίους μήνες αναδείχθηκαν περίπου 65 νέες περιπτώσεις μη ταυτοποιημένων σορών και 100 επιπλέον συγγενών που αναζητούν στοιχεία για την τύχη των ανθρώπων τους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε πρόσφατο έγγραφό τους τα εγκληματολογικά εργαστήρια επισημαίνουν τη «ραγδαία αύξηση των μη αναγνωρισμένων σορών προσφύγων». Οπως σημειώνεται, στην αύξηση αυτή συντελούν ορισμένα σημαντικά λάθη που γίνονται στη διαδικασία, όπως «η επιμόλυνση των δειγμάτων DNA που παίρνονται από τα άψυχα σώματα, από γενετικό υλικό άλλων ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο ίδιο πολύνεκρο ναυάγιο». Και έτσι υπάρχουν λάθη στις ταυτοποιήσεις. Δηλαδή, πιο απλά, «μπερδεύουν» τα πτώματα των άτυχων μεταναστών και υπάρχουν λάθος αναγνωρίσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται η ανάγκη να υπάρχει ακριβής σήμανση των δειγμάτων DNA που αποστέλλονται (κυρίως οι βαμβακοφόροι στειλεοί και τα φιαλίδια αίματος). 

Και αυτό γιατί πολλές φορές τα σχετικά στοιχεία και τα δείγματα γενετικού υλικού που στέλλονται είναι ασαφή και δεν μπορούν να γίνουν οι αντιστοιχίσεις. 

Ενα ακόμη μεγάλο λάθος που φαίνεται ότι γίνεται από τις τοπικές Αρχές στα νησιά είναι - σύμφωνα με το έγγραφο των εγκληματολογικών εργαστηρίων - να μην προσδιορίζεται ακριβώς ο βαθμός συγγενείας και άλλα στοιχεία των ανθρώπων που αναζητούν τους οικείους τους. 

Οι συγγενείς δίνουν δείγμα DNA για να γίνουν οι συγκρίσεις, όμως οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί των νησιών δεν αναφέρουν με σαφήνεια τι βαθμό συγγενείας έχουν. Και αυτό επηρεάζει τη διαδικασία αναγνώρισης, αφού οι μεγάλες ομοιότητες σε γενετικούς κώδικες εμφανίζονται κυρίως μεταξύ συγγενών Α' βαθμού (φυσικά τέκνα, φυσικοί γονείς κ.λπ.).

Στο πρόσφατο έγγραφο των εγκληματολογικών εργαστηρίων δηλώνεται με σαφήνεια ότι «η αρχή του «ΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΠΟΙΟΝ» πρέπει να συνοδεύει κάθε δείγμα βιολογικού υλικού». 

Αλλιώς, όπως σημειώνεται, «ξεκινούν στατιστικές επεξεργασίες με τα DNA των συγγενών μικρότερου βαθμού που δεν οδηγούν πολλές φορές σε ασφαλή συμπεράσματα». Επιπλέον, εκφράζεται διαρκώς η ανησυχία για λανθασμένες διαδικασίες που οδηγούν στο δράμα των νεκρών προσφύγων χωρίς όνομα. 

Με επισήμανση ότι η ανάγκη ταυτοποίησης των προσφύγων που χάνουν τη ζωή τους «αντικατοπτρίζει το επίπεδο πολιτισμού της ίδιας της χώρας».

Πηγη:Βασίλης Λαμπρόπουλος - tovima.gr

Μετανάστης καλλιεργούσε χασίς μέσα στο κέντρο φιλοξενίας που διέμενε

Ο μετανάστης είχε φτιάξει τη δική του φυτεία πίσω από το κοντέινερ στο οποίο κοιμόταν, στις εγκαταστάσεις του Καρά Τεπέ, στη Λέσβο

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός μετανάστη, ο οποίος διέμενε στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, στο νησί της Λέσβου, προχώρησε η αστυνομία, με την κατηγορία της καλλιέργειας χασίς εντός των εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα πίσω από το κοντέινερ στο οποίο κατοικούσε.

Την Κυριακή 27/8/2017, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Σύλληψη ενός ατόμου στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, (25-08-2017) στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκαν, σε υπαίθριο χώρο στην παραπάνω περιοχή, τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 10 έως 43 εκατοστά, τα οποία όπως διακριβώθηκε, τα καλλιεργούσε ο 46χρονος.
Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.»

Πηγή: www.lesvosnews.gr

Διαδήλωση Αφγανών μεταναστών στη Μυτιλήνη

Διαμαρτύρονται για την πολύμηνη απαγόρευση μετακίνησης που τους έχει επιβληθεί στη Λέσβο

Διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη απαγόρευση μετακίνησής τους από τη Λέσβο, διαδήλωσαν στους δρόμους της Μυτιλήνης, Αφγανοί μετανάστες που διαμένουν σε καταυλισμούς του νησιού.

Φορώντας μπλούζες που ανέγραφαν την ημερομηνία αφίξεώς τους στο νησί και το διάστημα της παραμονής τους και με σύνθημα «το Αφγανιστάν δεν είναι ασφαλής χώρα, οι απελάσεις πρέπει να σταματήσουν» ζήτησαν την έγκριση της αίτησης ασύλου.

Όπως υποστήριξαν, πολλοί από αυτούς βρίσκονται στο νησί πάνω από ένα χρόνο, ενώ οι συνεντεύξεις τους για το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει μετατέθηκαν για το 2018. Πηγή:protothema.gr

Εγκατάσταση προσφύγων σε διαμερίσματα

Έως και 420 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε 70 διαμερίσματα στην Λάρισα, με βάση την σύμβαση του Δήμου Λαρισαίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και ειδική τελετή υπογραφής της σύμβασης, παρουσία του δημάρχου της πόλης.


Τα παραπάνω διευκρινίστηκαν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ τονίστηκε πως το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία με το ποσό των 431.000 ευρώ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 και με το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ για ολόκληρο το 2018. Πηγή:zougla.gr

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Διασώθηκαν 48 πρόσφυγες στο Καστελόριζο

Συνελήφθη ένας 18χρονος φερόμενος ως διακινητής

Ακόμη σαράντα οκτώ πρόσφυγες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σήμερα το πρωί στο Καστελόριζο ενώ συνελήφθη και ένας 18χρονος που φέρεται ως διακινητής τους.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση των προσφύγων προέβη πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'' και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, τα δύο πλωτά εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νησίδας Ρω, πνευστή λέμβο με πρόσφυγες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα πληρώματα των ανωτέρω σκαφών προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων, ενώ συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός φερόμενος ως διακινητής.

Οι πρόσφυγες μαζί με τον 18χρονο διακινητή οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Μεγίστης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών - Ταυτοποιήθηκε και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος

Εξαρθρώθηκε, προχθές (26-08-2017), μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικώνστο νησί της Λέσβου.

Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 33 και 36 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας (1) ακόμη ομοεθνής τους, ηλικίας 42 ετών, ο οποίος είναι κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της κατοχής, της μεταφοράς και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή αστυνομικών τωνΟ.Π.Κ.Ε. (Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) Λέσβου.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων προέκυψε ότι, τα μέλη του κυκλώματος, προ πενταμήνου τουλάχιστον, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση καθώς και διακριτούς ρόλους, υπό την καθοδήγηση του 42χρονου, με αποκλειστικό σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο νησί της Λέσβου.

Ως προς τη μεθοδολογία και τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από διάφορες περιοχές της Αττικής και ακολούθως τις διέθεταν, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε υποψήφιους αγοραστές – χρήστες ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε προχθές το μεσημέρι, σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Λέσβο, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, ο 36χρονος και ο 33χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στον εσωτερικό χώρο του οχήματος και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 1.030 γραμμαρίων.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, τη συγκεκριμένη ποσότητα της ηρωίνης, τη μετέφερε ακτοπλοϊκώς στη Λέσβο, ο 28χρονος υπό την καθοδήγηση του 42χρονου, από περιοχή της Αττικής, προχθές το πρωί. Ο 28χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και συνελήφθη.

Στην κατοχή των δραστών αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε μία οικία και σε ένα εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα, το οποίο χρησιμοποιούταν για την απόκρυψη ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 1.065 ευρώ, προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών,
  • (4) κινητά τηλέφωνα,
  • (4) κάρτες sim,
  • πλαστικό δοχείο, μεγάλης χωρητικότητας, με υπολείμματα κάνναβης,
  • ακτοπλοϊκό εισιτήριο,
  • διάφορα έγγραφα και παραστατικά.

Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω επιβατικό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.  Πηγή:policenet.gr


Νεκροί δύο μετανάστες – Τους παρέσυρε το τρένο στο ύψος της Θυμαριάς Έβρου

Δύο άτομα, βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν παρασύρθηκαν από επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Δίκαια, στο ύψος της Θυμαριάς Έβρου. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μετανάστες.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Τυχερού της διεύθυνσης αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Πηγή:thrakinea.gr

Ακόμη δύο κυκλώματα εντόπισαν οι συνοριοφύλακες

Συνελήφθη χθες (27-7-2017) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, τρεις (3) υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας (1) υπήκοος Ιράκ.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες 

Το όχημα με το οποίο γινόταν η παράνομη μεταφορά, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός οδοστρώματος  

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε ο ένας διακινητής και οι τέσσερις διακινούμενοι 

Συνελήφθησαν χθες (26-8-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 16 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 16χρονο και συνοδηγό τον 24χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο δυτικό κόμβο Ξάνθης, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς την πόλη της Ξάνθης. Πλησίον της διασταύρωσης του  Πετροχωρίου, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί εκτός οδοστρώματος.

Στη συνέχεια, ο 16χρονος διακινητής, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο δράστες, μετέφεραν με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο 24χρονος διακινητής και οι τέσσερις διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Τέσσερις από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ ο ένας μη νόμιμος μετανάστης εξήλθε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 16χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, ένα ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης. Πηγή:faros24.gr


Έβρος: Συνελήφθησαν τέσσερις Βούλγαροι με πλαστά ευρώ από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων

Οι συλληφθέντες έκαναν συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ σε χωριά του Σουφλίου της Ορεστιάδας 

Συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, πραγματοποίησαν τέσσερις Βούλγαροι σε χωριά του βόρειου τμήματος του νομού Έβρου. Μετά την καταγγελία των περιστατικών, οι δράστες, ηλικίας 37,45,46 και 50 ετών, εντοπίστηκαν στο Μικρό Δέρειο Σουφλίου και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.
 
Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν, δύο ακόμη πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, δύο μαχαίρια μήκους 21 εκατοστών, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλοπ) και το χρηματικό ποσό των 558 ευρώ.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραχάραξη, κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, απάτη και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.
 
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ατύχημα διακινητών που προσπαθούσαν να αποφύγουν την Αστυνομία

Δυο άτομα που μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους παράνομα τέσσερις μετανάστες από το Πακιστάν, συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης ενώ στην προσπάθειά τους να διαφύγουν έπαθαν τροχαίο ατύχημα.

Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων ήταν ο οδηγός, 16 ετών, και ο άλλος 24 ετών, και οι δύο επίσης από το Πακιστάν.


Ο οδηγός του αυτοκινήτου αντί να σταματήσει στο σήμα της Τροχαίας, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε. Στο δυτικό κόμβο Ξάνθης, το όχημα βγήκε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς την πόλη της Ξάνθης. Ωστόσο, κοντά στη διασταύρωση του Πετροχωρίου, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα την ανατροπή του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια, ο 16χρονος διακινητής, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, που τους καταδίωκαν.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο δράστες μετέφεραν παράνομα τέσσερις μετανάστες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο 24χρονος διακινητής και οι τέσσερις διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Τέσσερις από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Πηγή: ΑΠΕ