Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων Πόθεν Έσχες

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και Οικονομικών 
Συμφερόντων έτους 2017 (χρήση 2016) είναι η 21η Οκτωβρίου 2017.

πηγή: eaynh.gr,bloko.gr

Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς και τον ένα υπήκοο Πακιστάν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος διακινητής με συνοδηγό τον δεύτερο υπήκοο Πακιστάν και με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο οχήματα να κινούνται σε επαρχιακή οδό του νομού Καβάλας. Ο οδηγός του οχήματος με το οποίο μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό, διέφυγαν πεζή, σε παρακείμενη δασική περιοχή, ενώ το δεύτερο όχημα συνέχισε την πορεία του κατευθυνόμενο προς τη Θεσσαλονίκη.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν στην δασική περιοχή, εντοπίσθηκε, λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη ο συνοδηγός του αυτοκινήτου (υπήκοος Πακιστάν), ενώ ο οδηγός του κατάφερε να διαφύγει.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του παραπάνω οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, το οποίο και ακινητοποίησαν, συλλαμβάνοντας τους υπόλοιπους τρείς δράστες.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Πηγή:faros24.gr

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (11-9-2017) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας ηλικίας 54 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των γαλλικών αρχών και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Πηγη:faros24.gr

Σύλληψη 2 διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (11-9- 2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή του Διδυμότειχου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 27 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν, πεζοί, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου. Πηγή:e-evros.gr


Συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (11-9- 2017) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Οχτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και πέντε (5) υπήκοοι Πακιστάν.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 36χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει.

Ο δράστης υπάκουσε στις υποδείξεις των αστυνομικών, ακινητοποιώντας το όχημα που οδηγούσε και στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει πεζός, σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος, μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης. Πηγή:e-evros.gr


Πολιτικό άσυλο στον Έβρο έχουν ζητήσει περίπου 500 Τούρκοι τους τελευταίους μήνες

Πολιτικό άσυλο έχουν ζητήσει περίπου 500 Τούρκοι, που ήρθαν τους τελευταίους μήνες με διάφορους τρόπους στον Έβρο. Είτε περνώντας τον ποταμό, είτε από την θάλασσα, γιατί μετά το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν φοβούνται πως θα υπάρξουν εναντίον τους διώξεις, όπως έχει συμβεί με χιλιάδες άλλους συμπατριώτες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evrοs-nerws.gr, πρόκειται στην πλειοψηφία τους για ανώτερου πνευματικού και οικονομικού επιπέδου Τούρκους πολίτες, καθηγητές πανεπιστημίων και ανώτερους κρατικούς λειτουργούς ή επιχειρηματίες, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειες τους έρχονται στην Ελλάδα, περνώντας κρυφά το ποτάμι ή με βάρκες από την θαλάσσια περιοχή. Οι τοπικές αρχές στις οποίες απευθύνονται και υποβάλλουν αιτήσεις πολιτικού ασύλου, προσπαθούν να κρατήσουν το θέμα είτε μυστικό, είτε… χαμηλά, γιατί υπάρχει κεντρική εντολή να μην βγαίνουν αυτά τα θέματα στη δημοσιότητα, ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα.

Σήμερα όμως, η ιστοσελίδα militaire.ge του συναδέρφου Πάρη Καρβουνόπουλου, επικαλούμενη πληροφορίες της τουρκικής ιστοσελίδας turkishminute.com, η οποία με την σειρά της αναφέρεται σε δημοσιεύματα της Καθημερινής, τονίζει ότι τουλάχιστον 995 Τούρκοι πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα μετά από το απίστευτο κύμα καταστολής που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν.

Κι αυτό «δένει» με τις πληροφορίες σε τοπικό επίπεδο που έχει το evros-news.gr, ενώ επισημαίνει ότι ο αριθμός των Τούρκων αιτούντων άσυλο έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους έξι μήνες, με πάνω από 236 να έχουν υποβληθεί μόνο μέσα στον Φεβρουάριο. Μετά από το πραξικόπημα περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 55.000 φυλακίστηκαν ενώ χιλιάδες διαβατήρια έχουν ανακληθεί .

"Πολλοί επιχείρησαν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, με ορισμένους να συλλαμβάνονται στα σύνορα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να πνιγούν στον ποταμό Έβρο, τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών", σημειώνει το ρεπορτάζ της τουρκικής ιστοσελίδας.

Τουλάχιστον 408 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο στην Ελβετία μέσα σε ένα χρόνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ 620 κατέφυγαν στη Γερμανία κατά την ίδια περίοδο. Πηγή:evrosnews.gr


Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΗΕ: Έκκληση για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στα νησιά

Έκκληση για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στα νησιά του Αν. Αιγαίου απευθύνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (ΥΑ), εκφράζοντας την ανησυχία της για την επιδεινούμενη κατάσταση

Έκκληση για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στα νησιά του Αν. Αιγαίου απευθύνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (ΥΑ), εκφράζοντας την ανησυχία της για την επιδεινούμενη κατάσταση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όπου περιλαμβάνονται δηλώσεις της Σεσίλ Πουιγί, εκπροσώπου Τύπου της ΥΑ, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Μέγαρο των Εθνών (Palais des Nations), στη Γενεύη, ο αριθμός των νέων αφίξεων, που αυξήθηκε τον Αύγουστο, ασκεί πίεση στις υπερπλήρεις δομές υποδοχής και παρεμποδίζει τις προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τη Λέρο, που έχουν δεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, αναφέρει ο οργανισμός. Οι περισσότεροι από τους μισούς νεοαφιχθέντες προέρχονται από τη Συρία και το Ιράκ, που μαστίζονται από τις συγκρούσεις. Τον Αύγουστο σημειώθηκαν 3.695 αφίξεις, σε σύγκριση με τις 2.249 του Ιουλίου.

Αν και έχει σημειωθεί πρόοδος μέχρι σήμερα, επισημαίνει η ΥΑ, ζητά πιο δυναμική δράση, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες στους χώρους υποδοχής. Καλεί επίσης για την επείγουσα αποστολή επιπλέον προσωπικού, ιδίως για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και προστασίας για τα ασυνόδευτα παιδιά.

Πολλοί από τους ανθρώπους μένουν στα νησιά εδώ και μήνες και οι συνθήκες διαβίωσής τους έχουν επηρεάσει την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Υπερπληθυσμός και συμφόρηση σε δομές σε Σάμο, Χίο, Λέσβο και Λέρο

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στη Σάμο. Παρά την πρόσφατη μεταφορά περίπου 640 ανθρώπων στην ηπειρωτική Ελλάδα, περισσότεροι από 1.900 άνθρωποι παραμένουν συνωστισμένοι σε έναν χώρο με μέγιστη χωρητικότητα 700 ανθρώπων, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ. Ανάμεσά τους υπάρχουν πάνω από 600 παιδιά, καθώς και έγκυοι, άτομα που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και άτομα με αναπηρίες.

Στη Χίο, υπήρξαν πάνω από 500 αφίξεις τον Αύγουστο. Το ΚΥΤ στη ΒΙΑΛ έχει περισσότερους από 1.100 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πάνω από 100 άνθρωποι δεν έχουν κατάλληλο κατάλυμα. Η πλειονότητα μένει σε προκατασκευασμένους οικίσκους και κάποιοι από τους νεοαφιχθέντες σε 12 σκηνές που τοποθετήθηκαν πρόσφατα από την ΥΑ. Επίσης, περίπου 180 άνθρωποι παραμένουν στον χώρο της Σούδας που διαχειρίζεται η δημοτική αρχή και η οποία αναμένεται να κλείσει από καιρό.

Στη Λέσβο, εξακολουθούν να υπάρχουν συχνά εντάσεις στο ΚΥΤ της Μόριας. Τις τελευταίες βδομάδες έχουν ξεσπάσει δύο φορές ταραχές για τον αργό ρυθμό της καταγραφής και της διαδικασίας ασύλου για ορισμένες εθνικότητες, καθώς και για τις συνθήκες υπερσυνωστισμού. Τον Αύγουστο σημειώθηκαν στη Λέσβο 1.052 αφίξεις και πάνω από 700 την πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή, στη Λέσβο βρίσκονται περίπου 5.000 άνθρωποι.

Στη Λέρο καταγράφηκαν μέσα στον Αύγουστο 290 αφίξεις, με τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται στο νησί να φτάνει σήμερα τους 649. Το γεγονός αυτό ασκεί πίεση στην υπάρχουσα χωρητικότητα των υποστελεχωμένων χώρων φιλοξενίας που διαχειρίζεται η κυβέρνηση (συμπεριλαμβανομένου του ΚΥΤ στα Λέπιδα).

Η ΥΑ χαιρετίζει την υλικοτεχνική βοήθεια που παρέχει ο στρατός κατά την μεταβατική αυτή περίοδο, όπου μεταφέρεται η περίθαλψη και φροντίδα από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους διεθνείς οργανισμούς στα χέρια των ελληνικών αρχών. Η ΥΑ στηρίζει την κυβέρνηση στον εντοπισμό κενών κατά την μεταβατική αυτή περίοδο και συνεχίζει να παρέχει στοχευμένες υπηρεσίες στον τομέα της παιδικής προστασίας, στήριξη στους επιζήσαντες περιστατικών σεξουαλικής και έμφυλης βίας, είδη πρώτης ανάγκης, υπηρεσίες μεταφοράς και διερμηνεία, χάρη σε μια πρόσφατη επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τους δικηγόρους που εμφανίζονται μόλις λαθρομετανάστες περνούν τον ποταμό Έβρο;

Έχει «φουντώσει» τελευταία το φαινόμενο της εμφάνισης δικηγόρων, που σπάνια προέρχονται από τον Έβρο και είναι από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι ειδοποιούν την αστυνομία ότι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες πέρασαν τον ποταμό Έβρο και ζητούν πολιτικό άσυλο. Μάλιστα εδώ και λίγο καιρό, περνούν τα σύνορα δεκάδες λαθρομετανάστες στις περιοχές κυρίως του Διδυμνοτείχου και του Σουφλίου.

Πρόσφατα το evros-news.gr είχε δημοσιεύσει την καταγγελία, πως όταν περισσότεροι από 100 παράνομοι μετανάστες που πέρασαν το ποτάμι και βρέθηκαν στο χωριό Πύθιο, πριν ακόμα φτάσει η αστυνομία εμφανίστηκε αυτοκίνητο με δικηγόρους, οι οποίοι δεν ήταν από το νομό και επιλήφθηκαν της υπόθεσης, ενημερώνοντας τους αστυνομικούς ότι υπάρχουν αιτήσεις για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Το ίδιο συμβαίνει μαθαίνουμε και στις περιοχές του Πραγγίου, των Πετράδων, των Ψαθάδων και του Αμορίου. Μόλις περνούν το ποτάμι, οι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες δηλώνουν Σύριοι, οπότε έχουν το δικαίωμα να πάρουν ένα έγγραφο που τους δίνει το δικαίωμα να κινούνται ελεύθερα στην χώρα μας και να την εγκαταλείψουν όταν περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν έχει εγκριθεί η χορήγηση πολιτικού ασύλου.Φαίνονται όπως λένε οι αστυνομικοί, πολύ καλά ενημερωμένοι, «δασκαλεμένοι» θα λέγαμε, για τον τρόπο που θα ενεργήσουν και τί θα υποστηρίξουν. Τα ερωτηματικά αυξάνει το γεγονός ότι οι δικηγόροι που εμφανίζονται για να αναλάβουν την υποστήριξη τους, προέρχονται από νομούς όπως η Θεσσαλονίκη και οι γειτονικοί της, ακόμα και η Αθήνα. Μάλιστα η αστυνομία έχει «δεμένα χέρια» και δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό, αφού η κυβερνητική πολιτική στον συγκεκριμένο τομέα δίνει το δικαίωμα στους δικηγόρους αλλά και τους παράνομους μετανάστες να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Πηγή:evrosnews.gr


1000 συλλήψεις μέσα στον Αύγουστο πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στην περιφέρεια ΑΜ- Θ

Κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου του έτους 2017, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης:

α. Συνελήφθησαν συνολικά 1009 άτομα και ειδικότερα:

• Έξι (6) άτομα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
• Τριάντα τέσσερεις (34) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών
• Εξακόσοι εβδομήντα τέσσερις (674) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα
• Εξήντα δύο (62) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
• Δέκα (10) άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
• Δεκαοκτώ (18) άτομα, για κλοπές – διαρρήξεις.
• Έντεκα (11) άτομα, για απόπειρα κλοπής.
• Ένα (1) άτομο, για απόπειρα απάτης.
• Τέσσερα (4) άτομα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
• Ένα (1) άτομο, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
• Πέντε (5) άτομα, για πλαστογραφία.
• Δύο (2) άτομα, διωκόμενα με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης.
• Σαράντα ένα (41) άτομα, διωκόμενα με Εντάλματα Σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.
• Είκοσι ένα (21) άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
• Εκατόν δεκαεννέα (119) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα (υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. κ.λ.π.).

β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

• Δύο (2) απόπειρες ανθρωποκτονίας
• Πενήντα έξι (56) κλοπές – διαρρήξεις.
• Έντεκα (11) απόπειρες κλοπής.
• Τέσσερα (4) απάτες, εκ των οποίων δύο μέσω διαδικτύου.
• Μία (1) απόπειρα απάτης.

γ. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• Κάνναβη 17 κιλά και 173,13 γραμμάρια
• Δενδρύλλια κάνναβης 86
• Ναρκωτικά δισκία 338
• Σπόροι κάνναβης
• Ζυγαριές 3
• Τρίφτες 2
• Λαθραία πακέτα τσιγάρων 175
• Χρηματικά ποσά 14.957,5 ευρώ, 360 ελβετικά φράγκα και 280 λέβα
Βουλγαρίας
• Κυνηγετικά όπλα 10
• Πιστόλια 6
• Φυσίγγια 26
• Μαχαίρια 20
• Γκλοπ 2
• Σιδερογροθιά 1
• Διαρρηκτικά εργαλεία
• Πλαστά έγγραφα 11
• Οχήματα 26
• Κινητά τηλέφωνα 43
• Είδη παρεμπορίου

δ. Ανευρέθηκαν συνολικά:

• Είκοσι δύο (22) κλεμμένα οχήματα (αυτοκίνητα - δίκυκλα).

Πηγή:e-evros.gr

«Νέος δρόμος» για τους πρόσφυγες η Μαύρη Θάλασσα;

Πάνω από 200 πρόσφυγες και μετανάστες «αναχαίτισε» χθες η ρουμάνικη ακτοφυλακή στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε. Πρόκειται για την τέταρτη παρόμοια περίπτωση στην περιοχή από τα
μέσα του Αυγούστου.
Ειδικότερα, δύο πλεούμενα μετέφεραν 217 μετανάστες, το ένα εκ των οποίων συνοδεύτηκε ως το ρουμάνικο λιμάνι Μανγκάλια, ενώ για το άλλο ανέλαβαν την ευθύνη οι τουρκικές αρχές, όπως ανακοίνωσε η συνοριοφυλακή.
Το αλιευτικό για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη η ρουμάνικη ακτοφυλακή εντοπίστηκε χθες το πρωί ένα ναυτικό μίλι από τα θαλάσσια σύνορα Ρουμανίας-Βουλγαρίας κι από τις βουλγαρικές ακτές.
Σε «κάθε εκατοστό» του πλοίου επέβαιναν 97 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 21 γυναίκες και 36 παιδιά. Δήλωσαν ότι «είναι Ιρανοί και Ιρακινοί», διευκρίνισε η ρουμανική αστυνομία.
Οι αρχές άρχισαν έρευνα για την υπόθεση, προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευση του πλοίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της ακτοφυλακής της Κονστάντσας, η Γιονέλα Πάσατ.
Ένα άλλο «ύποπτο αλιευτικό σκάφος», το οποίο «κατευθυνόταν προς τα ρουμανικά χωρικά ύδατα» εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής καθώς μετέφερε «περίπου 120 πρόσωπα», σύμφωνα με τη ρουμάνικη αστυνομία.
Άνδρες της ρουμάνικης ακτοφυλακής το εμπόδισαν να συνεχίσει την πορεία του καθώς έφθαναν στην περιοχή τούρκοι ομόλογοί τους, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για το σκάφος και τους επιβαίνοντες σε αυτό.
Η Ρουμανία, η οποία δεν ανήκει στον Χώρο Σένγκεν, μέχρι τώρα γενικά παρέμενε αλώβητη από την κρίση των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ.
Όμως το Βουκουρέστι φοβάται ότι η Μαύρη Θάλασσα ενδέχεται να μετατραπεί σε μια εναλλακτική οδό για τους παράτυπους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πλέον εγείρονται όλο και περισσότερα εμπόδια στη Μεσόγειο, όπως η απαγόρευση στις ΜΚΟ να περιπολούν με πλοία εντός των χωρικών υδάτων της Λιβύης για να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών και προσφύγων.
Πηγη:efsyn.gr ,bloko.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έχει 11.000 κλεμμένα συριακά διαβατήρια

Οι γερμανικές αρχές υπολογίζουν ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει στη διάθεσή της πάνω από 11.000 κενά συριακά διαβατήρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αποκάλυψε χθες η
εφημερίδα Bild am Sonntag. Ερευνητές έχουν καταρτίσει έναν κατάλογο με τους σειριακούς αριθμούς αυτών των κενών διαβατηρίων και τις αρχές που τα εξέδωσαν, διευκρίνισε η κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας, επικαλούμενη εμπιστευτικά έγγραφα της ομοσπονδιακής αστυνομίας και του υπουργείου Εσωτερικών.
Τα κλεμμένα διαβατήρια είναι αυθεντικά έγγραφα στα οποία όμως δεν έχουν ακόμη προστεθεί ονόματα κατόχων, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικά για τους παραχαράκτες.
Συνολικά, οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας υπολογίζουν ότι 18.002 κενά συριακά διαβατήρια έχουν κλαπεί από εγκαταστάσεις της συριακής κυβέρνησης, εκ των οποίων χιλιάδες έχουν περιέλθει στην κατοχή άλλων οργανώσεων, πέραν του ΙΚ. «Οι εξελίξεις που συνδέονται με την κατάσταση των προσφύγων έχουν δείξει ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις ώστε να περνούν δυνητικοί δράστες επιθέσεων ή συμπαθούντες στην Ευρώπη και τη Γερμανία χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν», δήλωσε μια εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας (BKA) στην Μπιλτ αμ Ζόνταγκ.
Μέλη της ομάδας των τζιχαντιστών που διέπραξε τις επιθέσεις στο Παρίσι—130 νεκροί τον Νοέμβριο του 2015—αποδείχθηκε ότι ήταν κάτοχοι πλαστών συριακών διαβατηρίων. Πάντως «τα πλαστά ή τροποποιημένα διαβατήρια χρησιμοποιούνται πιο συχνά για παράνομες εισόδους (μεταναστών στην Ευρώπη), χωρίς απώτερο κίνητρο να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες», πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Σύμφωνα με έγγραφα που συμβουλεύθηκε η Μπιλτ αμ Ζόνταγκ, τα 8.625 από τα διαβατήρια που ελέγχθηκαν από τις γερμανικές υπηρεσίες μετανάστευσης το 2016 αποδείχθηκαν πλαστά. Η Γερμανία υποδέχθηκε από το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων Σύρων.
Πηγη:militaire.gr ,bloko.gr

Κρήτη: 28χρονος Πακιστανός, ο δράστης που «πολτοποίησε» το κεφάλι ομοεθνή του

Η φρικτή δολοφονία αποκαλύφθηκε χθες - Τα ξημερώματα ομολόγησε ο δράστης - Πιθανόν τα κίνητρα είναι σεξουαλικά

Ένας 28χρονος Πακιστανός είναι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος με θύμα έναν ομοεθνή του εργάτη που αποκαλύφθηκε χτες στο Τυμπάκι της Κρήτης, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ομολόγησε τα ξημερώματα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου και του αστυνομικού τμήματος Μοιρών και επικαλέστηκε προσωπικές διαφορές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το έγκλημα φαίνεται να σχετίζεται με σεξουαλικά κίνητρα. 

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχει βρεθεί και το όπλο του εγκλήματος και πρόκειται για ένα σφυρί με το οποίο ο δράστης πολτοποίησε το κεφάλι του ομοεθνή του. 

Το πτώμα του νεαρού Πακιστανού εντόπισε μέσα σε ρυάκι αγρότης, που περνούσε από το σημείο, εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας, που αναδυόταν σε ολόκληρη την περιοχή.

Πηγή: cretalive.gr

Λέσβος: Aπό την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα πέρασαν περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες

Ανησυχητικές διστάσεις παίρνουν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. Ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα στο νησί πέρασαν περισσότεροι από 1.000 άτομα, αριθμός ανάλογος του θεωρούμενου υψηλού αριθμού αφιχθέντων σε όλη τη διάρκεια του περασμένου Αυγούστου. (1053).

Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα το πρωί και σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βοείου Αιγαίου πέρασαν και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο 994 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 155 και στη Σάμο 338. 


Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως και τις 12 το μεσημέρι έχουν εντοπισθεί οι αφίξεις άλλων 80 περίπου ατόμων στη Λέσβο που δεν έχουν μεταφερθεί σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προκειμένου να ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός τους. Πηγή:zougla.gr

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Διδυμότειχο: Δυο νεαροί Σύριοι συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση συμπατριωτών τους

Συνελήφθησαν χθες Σάββατο 9-9-2017, στο Διδυμότειχο δυο νεαροί Σύριοι ηλικίας 22 ετών, για παράνομη διακίνηση συμπατριωτών τους που πέρασαν από τον ποταμό Έβρο στη χώρα μας.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και ακόμα δύο διακίνησης παράνομων μεταναστών: «Συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας  Ορεστιάδας, Ροδόπης και Ξάνθης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, δύο 22χρονοι υπήκοοι Συρίας, ένας 55χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 54χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή του Διδυμοτείχου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δύο υπηκόους Συρίας, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν, πεζοί, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι, στον Ίασμο Ροδόπης,  αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον υπήκοο Βουλγαρίας, διότι όπως προέκυψε, μετέφερε με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, αρχικά οι αστυνομικοί εντόπισαν ακινητοποιημένο στον Ίασμο,  το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και σε κοντινή απόσταση τους επτά μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα και τις αναζητήσεις στην περιοχή, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 55χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος όπως προέκυψε, οδηγώντας το παραπάνω αυτοκίνητο, προωθούσε, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τους επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες και τους εγκατέλειψε στο σημείο λόγω βλάβης του οχήματος.
Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, εντόπισαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) με οδηγό τον 54χρονο υπήκοο Αλβανίας και από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο εσωτερικό της καρότσας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Ιράκ, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τα παραπάνω οχήματα, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Ιάσμου και Ξάνθης.

 

Η πτώση της Ράκα σημαίνει συναγερμό στην Αστυνομία

Συναγερμό έχουν σημάνει στη λεωφόρο Κατεχάκη ειδοποιήσεις αμερικανών αξιωματούχων ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται κύμα επιστροφής περίπου 3.000 ευρωπαίων «μαχητών» του ISIS μέσω Ελλάδας αλλά και Ιταλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ελληνικό νησί 2-3 βαλκάνιοι βασικοί ύποπτοι για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος. Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να αποκρυπτογραφήσει μια περίεργη κινητικότητα που παρατηρείται σε οκτώ «τζαμιά» της Αθήνας αλλά και σε κατάστημα στα πέριξ της οδού Αχαρνών όπου φέρεται να γίνεται διακίνηση όπλων και πλαστών εγγράφων μεταξύ φανατικών ισλαμιστών - κυρίως από τη Βόρεια Αφρική - αλλά και ποινικών. Ενδεικτικό των ανησυχιών των διωκτικών αρχών είναι ότι προ μερικών μηνών η ΕΛ.ΑΣ. εκπόνησε το απόρρητο σχέδιο «Ελλη» - μυστική καταγραφή μουσουλμάνων που διαμένουν στην Ελλάδα, τα στέκια στα οποία κινούνται κ.λπ. Οι ελληνικές υπηρεσίες προχώρησαν στον σχετικό καταρτισμό λίστας ατόμων και «επαφών» τους. Χωρίς όμως κάτι ουσιώδες σε πρώτη φάση...

Αυτά είναι ορισμένα από τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για την ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της νέας ισλαμιστικής απειλής. Με τον τεράστιο κίνδυνο η χώρα να βρεθεί εκ νέου υπόλογη για... ανενόχλητη διέλευση τζιχαντιστών, όπως συνέβη μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες στα τέλη του 2015.

«Σε κρίσιμη φάση»

Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία που παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής», προ μερικών ημερών υπήρχε ενημέρωση κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων από αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες ότι «η τελική πτώση της Ράκα που ήταν προπύργιο του ISIS στη Συρία θα σημάνει, τις επόμενες εβδομάδες, τη μαζική επιστροφή τουλάχιστον 3.000 μαχητών με ευρωπαϊκά διαβατήρια που παρέμεναν στο πολεμικό μέτωπο. Και ότι μία από τις δύο βασικές πύλες εισόδου τους θα είναι κυρίως πάλι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η περιοχή του Εβρου, όπως και άλλα σημεία της ενδοχώρας». Σύμφωνα με έλληνες κρατικούς λειτουργούς «εισερχόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση και μια περίοδο νέων πιέσεων για τα θέματα με τον ISIS».

Τα στοιχεία των ξένων υπηρεσιών είναι σχετικά σαφή. Από τους 30.000 φανατικούς ισλαμιστές που πολέμησαν για τον ISIS οι 6.000 περίπου προέρχονταν από τη Δυτική Ευρώπη (οι περισσότεροι από Γαλλία, Μ. Βρετανία, Βέλγιο και Γερμανία) οι 4.700 από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, περίπου 900 από τα Βαλκάνια, περίπου 8.000 από τη Βόρεια Αφρική, 8.000 από τη Μέση Ανατολή και άλλοι περίπου 1.300 από ΗΠΑ, Καναδά αλλά και τη Νοτιοανατολική Ασία. Μέχρι στιγμής είχε παρατηρηθεί σταδιακά ή και πολυδιασπασμένα επιστροφή της τάξης του 30%-35% μαχητών του ISIS σε όλες τις χώρες προέλευσής τους. Ομως οι εκτιμήσεις των ξένων υπηρεσιών είναι ότι η πτώση της Ράκα, της μεγάλης τελευταίας γραμμής άμυνας του Ισλαμικού Κράτους, θα σηματοδοτήσει την αναχώρηση περίπου 15.000 μαχητών, συνολικά, από το πολεμικό μέτωπο, και ανάμεσα σε αυτούς ένα μεγάλο τμήμα των «ευρωπαίων μαχητών».
 
Η ανησυχία που έχει μεταφερθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές αρχές αυξάνεται από το γεγονός ότι η Ράκα ήταν η βάση εκπαίδευσης και οργάνωσης του δικτύου του ενόπλου Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος από τον Νοέμβριο του 2015 προχώρησε στις πλέον αιματηρές επιθέσεις σε Γαλλία, Βέλγιο και αλλού. Με τις ξένες διωκτικές αρχές να εκτιμούν ότι «οι δυνάμεις του ισλαμικού κράτους που θα απελευθερωθούν από τη συγκεκριμένη πόλη της Συρίας θα είναι πολύ ισχυρές».

Τα στοιχεία της Ιντερπόλ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένες διωκτικές αλλά και μυστικές υπηρεσίες ζήτησαν από τους έλληνες αξιωματούχους ενίσχυση των μέτρων φρούρησης στις παραμεθόριες περιοχές αλλά και στα αεροδρόμια της χώρας - με βάση και το ειδικό σύστημα PNR ελέγχου επιβατών αεροπορικών πτήσεων - για ευρωπαίους πολίτες που έρχονται από το πολεμικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Οπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, ήδη υπάρχει κινητοποίηση των ελληνικών υπηρεσιών. Προσφάτως η Ιντερπόλ εξέδωσε λίστα με 173 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που πιθανώς να έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για επιθέσεις στην Ευρώπη. Επιπλέον, η Ιντερπόλ διαθέτει στοιχεία για περίπου 7.000 μαχητές του ISIS και από τις 60 χώρες προέλευσής τους. Επίσης εξαιρετικά μικρός είναι ο αριθμός των φανατικών ισλαμιστών για τους οποίους έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης. Ακόμη, σε ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει διαφορετικός τρόπος ποινικής μεταχείρισης μαχητών του ISIS που επιστρέφουν στις χώρες τους.

Ολα αυτά αναμένεται να δυσχεράνουν τον χειρισμό ευρωπαίων πολιτών που μπορεί να εντοπιστούν από τις ελληνικές αρχές να επιστρέφουν από το πολεμικό μέτωπο. Σύμφωνα λοιπόν με τη Συνθήκη Σένγκεν, σε περίπτωση εντοπισμού από τις ελληνικές υπηρεσίες υπόπτου Ευρωπαίου για εμπλοκή στις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή θα συγκεντρωθούν στοιχεία για τυχόν συνεργούς του, για συγγενικά πρόσωπα που τον συνοδεύουν, για έλεγχο στα κινητά τηλέφωνά του, για τυχόν τραυματισμούς τους κ.λπ. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί στοιχειώδης καταγραφή και παρακολούθηση των κινήσεών του ενώ θα υπάρξει ενημέρωση των διωκτικών υπηρεσιών της χώρας του για την «άφιξή» του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξένες αρχές ζητούν την άμεση «παράδοσή» τους, χωρίς την εξάντληση όλων των τυπικών διαδικασιών. Κάτι το οποίο φαίνεται να συνέβη και με τον εντοπισμό των βαλκανίων υπόπτων για εμπλοκή στον ISIS που φαίνεται ήδη να έχουν... αναχωρήσει από την Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες.
Στο στόχαστρο τα άτυπα τζαμιά

Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η Ασφάλεια Αττικής και η ΕΥΠ στρέφουν το ενδιαφέρον τους και για τυχόν στρατολόγηση τζιχαντιστών σε 8-10 περίπου άτυπα τζαμιά στην Αθήνα και για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι στεγάζουν ιμάμηδες που προχωρούν σε κηρύγματα μίσους. Ακόμη, έχουν συγκεντρωθεί πληροφορίες και υλικό για κατάστημα-ορμητήριο ισλαμιστών κοντά στον Αγιο Παντελεήμονα που φαίνεται να προμηθεύονται όπλα, έγγραφα κ.λπ. με άγνωστη «στόχευση». Για πολλά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «όλα αυτά ίσως σημαίνουν ότι μπορεί να οργανωθεί ένοπλη επίθεση σε ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για ανησυχητικές ενδείξεις για πυρήνα του ISIS – ίσως και από χώρες της Βόρειας Αφρικής – που τώρα ενεργοποιείται ή μοναχικού λύκου. Ισως αυτός ο κίνδυνος πολλαπλασιαστεί από τυχόν εγκλωβισμό στην Ελλάδα ευρωπαίων μαχητών του ISIS, που δεν εντοπιστούν στα σημεία ελέγχου. Υπάρχει επιφυλακή διά παν ενδεχόμενο και προετοιμασία χειρισμού μιας τέτοιας αιματηρής επίθεσης».

}Ωστόσο, άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί επισημαίνουν ότι «κηρύγματα μίσους σε “τζαμιά” στην Ελλάδα υπήρχαν και άλλες φορές, χωρίς να διαπιστωθεί προετοιμασία κάποιας επίθεσης. Είναι σαφές ότι τα μέλη του ISIS χρησιμοποιούν της Ελλάδα ως χώρα-εφαλτήριο για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν υπάρχει καμιά σαφής πληροφορία για προεργασία επίθεσης στην Ελλάδα. Χωρίς βεβαίως να αποκλειστεί μια δυσάρεστη έκπληξη...».


tovima.gr - Βασίλης Λαμπρόπουλος

Τι απαντά ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ για το "κανείς δεν πρέπει να είναι αστυνομικός για το μισθό του" του Π. Σκουρλέτη


    Ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ τοποθετήθηκε για την διατύπωση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στα εγκαίνια του περιπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. στη Δ.Ε.Θ. πως " κανείς δεν πρέπει να είναι αστυνομικός για τον μισθό του".


Σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ Χαρέλας Παναγιώτης διευκρινίζει :

" ... Θα μου επιτρέψετε.. να συμφωνήσω μαζί του. Πως κανείς δεν πρέπει να είναι αστυνομικός για τον μισθό. Έχει απόλυτο δίκιο. Και έτσι πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε. Με μια διαφορά όμως, ή μάλλον δύο : Πως για να μην είναι αστυνομικός για τον μισθό, θα πρέπει εσύ πολιτικέ προϊστάμενε να του έχεις εξασφαλίσει σταθερές συνθήκες διαβίωσης σε αυτόν και την οικογένειά του. Να μην τον εξαθλιώνεις με περικοπές και μνημόνια και να τον προσφέρεις τις αναγκαίες συνθήκες ώστε να προάγει απερίσπαστος το έργο του. Η φτωχοποίησή του που συνεχώς επιδιώκεται, δεν μπορεί να συνδυαστεί με την αστυνομία που ευαγγελίζεστε. Δεύτερον, μάλλον κάτι δεν κάνετε σωστά, καθώς με το σημερινό σύστημα εισαγωγής στο Σώμα ( πανελλήνιες) όλοι ή σχεδόν όλοι εισέρχονται στο Σώμα ..για τον μισθό. Άρα εσείς οι ίδιοι θα πρέπει πρώτα να το αλλάξετε. Κατά τα λοιπά, δεν νομίζω πως διαφωνεί κανείς με όσα είπατε !!!! ... "

bordernews.gr