Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Αβραμόπουλος: Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται υπό πίεση, πρέπει να συνεχιστούν οι μετεγκαταστάσεις

Το μεταναστευτικό, η Συνθήκη Σένγκεν και η διαχείριση των συνόρων απασχόλησαν τις συναντήσεις που είχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων 
Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και τον υπουργό Εσωτερικών Ντάβορ Μποζίνοβιτς, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη χώρα.

«Η σημαντική μείωση των παράτυπων αφίξεων, καθώς και ο περιορισμός των δευτερογενών μετακινήσεων κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων έχει επιτευχθεί χάρη στην επιχειρησιακή δράση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, και την συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα και η Ιταλία συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από πίεση. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να συνεχιστούν οι μετεγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη σε ανθρώπους που χρήζουν προστασίας προσφέροντάς τους ασφαλείς και νόμιμες διόδους προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος παράλληλα υπογράμμισε ότι για τα επόμενα χρόνια έχουν διατεθεί 500 εκατομμύρια ευρώ για επιπλέον 50.000 επανεγκαταστάσεις. «Σε ό,τι αφορά τις μετεγκαταστάσεις και τις επανεγκαταστάσεις, προσβλέπουμε στη συνέχιση των προσπαθειών εκ μέρους της Κροατίας, με πνεύμα αλληλεγγύης. Έχουμε διαθέσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2014-2020 μέσω των χρηματοδοτικών ταμείων για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, και προσβλέπω στην αξιοποίηση όλων των διαθεσίμων χρηματοδοτικών πόρων και από την Κροατία», προσέθεσε συγκεκριμένα ο Έλληνας Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ακόμα, αναφέρθηκε στις νέες προτάσεις για την ενίσχυση της Συνθήκης Σένγκεν που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας ότι έχουν εισαχθεί διαδικαστικές εγγυήσεις που διασφαλίζουν ότι οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα συνεχίζουν να αποτελούν εξαίρεση και μέτρο έσχατης λύσης, καθώς και ότι εφαρμόζονται αναλογικά και όταν υφίσταται ανάγκη, περιορίζοντας τις συνέπειες στην ελεύθερη μετακίνηση. «Με άλλα λόγια, η επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα είναι, και πρέπει να παραμείνει, εξαίρεση», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος. «Περισσότερο ισχυρή Σένγκεν σημαίνει περισσότερο ενιαία και συνεκτική Σένγκεν», είπε ο κ. Αβραμόπουλος και εξήρε παράλληλα τις προσπάθειες της Κροατίας σε αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στην τρομοκρατική απειλή ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «οι πρόσφατες επιθέσεις στη Μασσαλία, τη Βαρκελώνη και το Λονδίνο δείχνουν ότι το περιβάλλον ασφαλείας παραμένει ευμετάβλητο» και προανήγγειλε νέες επιχειρησιακές δράσεις για την ενίσχυση της υποστήριξης προς τα Κράτη-Μέλη στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ανακοίνωση που θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλη τη τεχνογνωσία και τους πόρους που διαθέτουμε για την προστασία των πολιτών σε δημόσιους χώρους, τον περιορισμό της πρόσβασης των τρομοκρατών σε κάθε μέσο πραγματοποίησης επιθέσεων και την ενίσχυση της δράσης μας κατά της τρομοκρατικής προπαγάνδας στο Διαδίκτυο», προσέθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ/Enikos,bloko.gr

15 ανήλικοι έσπασαν σκοπιά στην π. ΒΙΑΛ και τραυμάτισαν Αστυνομικό

Ελλείψει προαναχωρησιακού κέντρου στη Χίο οι παραβατικοί μετανάστες - πρόσφυγες πάνε μια... βόλτα μέχρι την Εισαγγελία, γνωρίζοντας τη "συνταγή" θα αφεθούν ελεύθεροι.


Αυτό έγινε και χθες. Η Αστυνομία με δύο περιπολικά και μια "κλούβα" λεωφορείο προσήγαγε στην Εισαγγελία 15 νεαρούς ανήλικους μετανάστες - πρόσφυγες, που για άγνωστο λόγο  στην π. ΒΙΑΛ άρχισαν να συμπλέκονται μεταξύ τους.
Στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων έσπασαν μια σκοπιά της Αστυνομίας και τραυμάτισαν έναν Αστυνομικό, όταν με την πτώση ενός βαρέος αντικειμένου η άκρη της ασπίδας του τον έκοψε στο σαγόνι. Οι δράστες και λόγω ηλικίας αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύσταση να μην το… ξανακάνουν. 
Πηγή:bloko.gr

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Μόνο τον Σεπτέμβριο έφτασαν σχεδόν 4.000 μετανάστες!

Την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου περιέγραψε σήμερα η  περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Η ροή προσφύγων και μεταναστών προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο διάστημα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η κυρία Καλογήρου σημείωσε πως από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και χθες, Κυριακή, ήρθαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου 3.918 μετανάστες και πρόσφυγες, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι οι αφίξεις ήταν 2.000.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου περιέγραψε με μελανά χρώματα την εικόνα που επικρατεί στα νησιά. Επισήμανε ότι «η κατάσταση μέρα με την ημέρα γίνεται δυσκολότερη», ενώ εκτίμησε ότι «θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις βίας όπως είχαμε τον προηγούμενο καιρό» λόγω της υπερσυγκέντρωσης και πρόσθεσε ότι «έχουμε μπροστά μας τον χειμώνα με ότι αυτό συνεπάγεται».

Πηγή:protothema.gr,bloko.gr

Περιοδεία και συναντήσεις Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. στον Έβρο

Παραθέτουμε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών ΦυλάκωνΜετα και το τελευταίο σοκ από την τοποθέτησή μας στο γ΄ μισθολογικό κλιμάκιο, ως "προερχόμενους" από συνοριακούς φύλακες, σαν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αυτής της κατηγορίας, θεωρήσαμε ότι ήταν απαραίτητη όσο ποτέ η επίσκεψη της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. στον Έβρο. Έτσι το διήμερο 2 και 3/10/2017, πολυμελές κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, συνοδευόμενη από εκπροσώπους της τοπικής Ένωσης Έβρου, πραγματοποίησε περιοδεία σε τμήματα συνοριακής φύλαξης του Νομού μας, συναντώντας από κοντά τους συναδέλφους, προκειμένου να διαπιστώσει τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσιακή καθημερινότητα αλλά και ενημερώνοντας για τα θέματα που απασχολούν το υπηρεσιακό μας μέλλον.


Μεταξύ των επισκέψεων, σχεδόν στο σύνολο των τμημάτων συνοριακής φύλαξης, συναντηθήκαμε, θέτοντας τους διάφορους προβληματισμούς μας αλλά και αναζητώντας λύσεις σε προβλήματα, με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜ-Θ Υποστράτηγο κ. Μενεξίδη Νικόλαο και τους δυο Διευθυντές Αστυνομίας του Νομού. Επίσης πραγματοποιήσαμε και συνάντηση με την διοικήτρια του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου κ. Λογοθέτη Ειρήνη.


Απώτερος σκοπός των συναντήσεων, αλλά και συνολικά της περιοδείας, ήταν να καταγράφουν τα σημαντικότερα προβλήματα επι τόπου, από το ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο και να μεταφερθούν αυτά, άμεσα, στην Πολιτική και Φυσική ηγεσία στην Αθήνα.
Πηγή:bloko.gr

Τα προβλήματα τους καταγράφουν οι Συνοριακοί Φύλακες του Έβρου

Τα προβλήματα του κλάδου τους κατέγραψαν οι Συνοριακοί Φύλακες του Έβρου, οι οποίοι πέρα από τον όγκο της δουλειάς τους καλούνται τώρα να διαχειριστούν και το νεο τους μισθολογικο καθεστώς που είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικαλιστικό τους όργανο, αναφέρει:

«Μετα και το τελευταίο σοκ από την τοποθέτησή μας στο γ΄ μισθολογικό κλιμάκιο, ως "προερχόμενους" από συνοριακούς φύλακες, σαν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αυτής της κατηγορίας, θεωρήσαμε ότι ήταν απαραίτητη όσο ποτέ η επίσκεψη της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. στον Έβρο. Έτσι το διήμερο 2 και 3/10/2017, πολυμελές κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, συνοδευόμενη από εκπροσώπους της τοπικής Ένωσης Έβρου, πραγματοποίησε περιοδεία σε τμήματα συνοριακής φύλαξης του Νομού μας, συναντώντας από κοντά τους συναδέλφους, προκειμένου να διαπιστώσει τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσιακή καθημερινότητα αλλά και ενημερώνοντας για τα θέματα που απασχολούν το υπηρεσιακό μας μέλλον.

Μεταξύ των επισκέψεων, σχεδόν στο σύνολο των τμημάτων συνοριακής φύλαξης, συναντηθήκαμε, θέτοντας τους διάφορους προβληματισμούς μας αλλά και αναζητώντας λύσεις σε προβλήματα, με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜ-Θ Υποστράτηγο κ. Μενεξίδη Νικόλαο και τους δυο Διευθυντές Αστυνομίας του Νομού. Επίσης πραγματοποιήσαμε και συνάντηση με την διοικήτρια του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου κ. Λογοθέτη Ειρήνη.

Απώτερος σκοπός των συναντήσεων, αλλά και συνολικά της περιοδείας, ήταν να καταγράφουν τα σημαντικότερα προβλήματα επι τόπου, από το ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο και να μεταφερθούν αυτά, άμεσα, στην Πολιτική και Φυσική ηγεσία στην Αθήνα»

Πηγή:reportal.gr

Με το ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου θα έφθαναν στην Αθήνα Αφγανοί μετανάστες

Συνελήφθη χθες (3-10-2017) το πρωί, στο Διδυμότειχο Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 27χρονος, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι όπως προέκυψε, καθοδήγησε, πεζός, τους τρεις μη νόμιμους μετανάστες, από την ελληνοτουρκική μεθόριο έως τον σταθμό του ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου, ενώ στη συνέχεια τους προμήθευσε με εισιτήρια, που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 27χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας, διότι κατείχε ένα (1) πλαστό υπηρεσιακό σημείωμα.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία (3) εισιτήρια του ΚΤΕΛ, ένα (1) πλαστό έγγραφο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Πηγη:faros24.gr

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ και ο πρόεδρος της Ένωσης ΣΦ του Έβρου στο Δελτίο ειδήσεων της ALFA TV Βορείου Ελλάδος

ΠΟΣΥΦΥ για ΕΒΡΟ : Αναγκαία και άμεση η ενίσχυση με προσωπικό
   
 
    Την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό σε όλο τον Έβρο, κατέθεσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Χαρέλας Παναγιώτης μαζί με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Γιαλαμά Χρυσοβαλάντη, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην τηλεόραση του Alfa βορείου Ελλάδος. Με μεγάλα προβλήματα αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση των ροών στον Έβρο, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

δείτε σχετικά απόσπασμα απο το Δελτίο Ειδήσεων της Alfa tv Βορείου Ελλάδος 2-10-2017 : 
αποσπασμα Δελτίο Ειδήσεων Alfa τηλεοράση ΕΔΩ

bordernews.gr

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Πλωτά μέσα για τη φιλοξενία προσφύγων

Tην πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει μεταξύ άλλων μέτρων και πλωτά μέσα, για την
 παραμονή σε αυτά, υπό την μορφή φιλοξενίας, των επιπλέον προσφύγων και μεταναστών προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.
Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες για τους κατοίκους των νησιών λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών από την Τουρκία είναι δύσκολες.
Ο κ. Μπαλάφας πρόσθεσε πως οι αυξημένες ροές δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο. «Μας απασχολεί και μας ανησυχεί και παίρνουμε μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως πως η κατάσταση πριν από δύο μήνες ήταν ελεγχόμενη.

Πηγή:tovima.gr,bloko.gr

H Μόρια «ξεχείλισε» - 406 αφίξεις στα νησιά του Β. Αιγαίου

Αλλοι 406 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, από το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου το πρωί, ανεβάζοντας σχεδόν σε 3.519 τον αριθμό των όσων πέρασαν στα νησιά από 1ης Σεπτεμβρίου και προστέθηκαν στους ήδη διαμένοντες σε αυτά.

Στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, από το πρωί της περασμένης Δευτέρας, καταγράφηκε η άφιξη 207 ατόμων στη Λέσβο, 156 στη Χίο και 43 στη Σάμο.

   Συνολικά στη Λέσβο από την 1η Σεπτεμβρίου πέρασαν 2.120 άτομα, στη Χίο 567 και στη Σάμο 832, συνολικά δηλαδή 3.519.

   Η Τουρκική Ακτοφυλακή ανακοινώνει, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ότι από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου επενέβη σε 62 περιστατικά και επαναπροώθησε στις τουρκικές ακτές 2.708 πρόσφυγες και μετανάστες που με τις πλαστικές βάρκες, στις οποίες επέβαιναν, δεν είχαν βγει από τα τουρκικά χορικά ύδατα.

   Η κατάσταση στη Μόρια

   Στο μεταξύ, ο καταυλισμός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου κυριολεκτικά «ξεχείλισε». Σε αυτό διαμένουν περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί από τους οποίους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, που όμως δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες δομές. Και αυτό αν και επίσημα οι δομές που υπάρχουν στον καταυλισμό αφορούν 2.330 άτομα.

   Ήδη, όλοι οι ελεύθεροι χώροι μέσα στο ΚΥΤ έχουν καταληφθεί από σκηνές ενώ σκηνές στήθηκαν και έξω Κέντρο σε ελαιόκτημα που έχει ενοικιασθεί γι' αυτό το σκοπό.

   Γεμάτος, με σχεδόν 800 φιλοξενουμένους, είναι ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ, ενώ κοντέινερ, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και έχουν ήδη τοποθετηθεί στον χώρο, παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και άρα κενά.

   'Αλλα 600 άτομα διαμένουν σε άλλες δομές ή σε διαμερίσματα που έχουν ενοικιασθεί από την ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
 Πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ
lesvosnews.net,bloko.gr

Νίκος Τόσκας: Δέσμευση για ενίσχυση της αστυνομίας στην μεθόριο

Δέσμευση και υπόσχεση για συνεχή ενίσχυση της ελληνικής αστυνομίας με τον απαραίτητο 


εξοπλισμό ώστε να είναι αποτελεσματική στην πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος, έδωσε από την Άνω Καλεντίνη Άρτας ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Ο κ. Τόσκας παρέστη στα εγκαίνια του τοπικού αστυνομικού τμήματος και από κει εξήρε το έργο που επιτελεί η αστυνομία στην Ήπειρο, ειδικά στον τομέα διακίνησης των ναρκωτικών και πάταξης της εγκληματικότητας, ενώ αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν, ειδικά για τους αστυνομικούς που περιπολούν κοντά στα σύνορα.
Όπως δήλωσε η ενίσχυση των τμημάτων αυτών, ειδικά με θερμικές κάμερες έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.
Ειδική ήταν η αναφορά του κ. Τόσκα στις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που κατάσχονται στην περιοχή καθώς αποτυπώνεται στην πράξη η αποτελεσματικότητα της τοπικής αστυνομίας και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεργασία και ασκούνται πιέσεις ώστε και από την πλευρά της Αλβανίας να γίνει προσπάθεια στον τομέα της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Όσο για τις υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκαν στην περιοχή ο αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία εργάζεται καθημερινά για την πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας.
Τέλος χαρακτήρισε την χώρα μας πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου πλανάται ο φόβος της τρομοκρατίας.

Πηγή:epiruspost.gr,bloko.gr

Ο Ρουμάνος έκρυβε 8 μετανάστες στο φορτηγάκι στο Σουφλί Εβρου

Συνελήφθη χθες (30-9-2017) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των αρχών της Ρουμανίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, χρηματικά ποσά (731 λέι Ρουμανίας, 200 δολαρίων Η.Π.Α., 250 ευρώ) και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης. Πηγή:faros24.gr


Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 7 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (29-9-2017) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 24χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 17χρονος υπήκοος Ινδίας, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Πηγή:faros24.gr

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 7 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (29-9-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 50 και 37 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε λεωφορείο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πίσω μέρος του οχήματος.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 690 ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης. Πηγή:faros24.gr


Χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης στον Εβρο

Συνελήφθησαν χθες (29-9-2017) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Μολδαβίας, ηλικίας 39 και 36 ετών και ένας 28χρονος υπήκοος Ρουμανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Βιετνάμ, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες ηλικίας 36 και 28 ετών να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 39χρονος δράστης, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 39χρονου, περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα που οδηγούσε ήταν πλαστές.

Κατασχέθηκαν δύο (2) οχήματα, τα χρηματικά ποσά των 680 ευρώ και 27 δολάρια  Η.Π.Α,  ένα (1) ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης. Πηγη:faros24.gr


Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Συρίας, οποίος επιχείρησε να εξάγει από τη χώρα ναρκωτικές ουσίες

Συνελήφθη  στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο δράστης, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένα, στο χώρο των αποσκευών:

  • 200 ναρκωτικά δισκία
  • 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 10 γραμμαρίων
  • 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και  διάφορα χρηματικά ποσά (1.330 λίρες Τουρκίας, 1.070 λίρες Αγγλίας και 1.005 δολάρια Η.Π.Α).Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης. Πηγή:evros24.gr


Συνελήφθη ακραίος ισλαμιστής σε άτυπο τζαμί στην Αττική - διερευνάται η σχέση του με τζιχαντιστές

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η ετοιμότητα των υπηρεσιών ασφαλείας για τον έλεγχο ακραίων ισλαμιστών σε άτυπους λατρευτικούς χώρους στην Αττική, που υιοθετούν τη ρητορική του τυφλού μίσους απέναντι στους «άπιστους εχθρούς του Ισλάμ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», σε μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε το απόγευμα της 31ης Αυγούστου 2017, σε χώρο που λειτουργούσε παλαιότερα ως άτυπο τζαμί στην πλατεία Κολιάτσου, προσήχθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές. Η έφοδος έγινε ύστερα από πληροφορίες που ανέφεραν ότι εκεί υπάρχουν μουσουλμάνοι που ασπάζονται ακραία κηρύγματα και έχουν δημιουργήσει «ισλαμιστική Αστυνομία».


Δηλαδή, ένα άτυπο σώμα ασφαλείας που «κυνηγά» τους μουσουλμάνους που δεν υιοθετούν την «προβλεπόμενη» από το Ισλάμ συμπεριφορά. Το «σώμα» αυτό θεωρεί ότι πρέπει να τιμωρούνται -συνήθως με ξυλοδαρμούς- όσοι δεν έχουν την ανάλογη αμφίεση και τον ανάλογο τρόπο ζωής (αλκοόλ, νηστεία κτλ).

Ως πιο επικίνδυνη περίπτωση, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, χαρακτηρίζεται ο ένας από τους τρεις προσαχθέντες, ηλικίας 32 ετών, ο οποίος ασπάζεται τη σαλαφιστική ιδεολογία, σύμφωνα με την οποία το Ισλάμ πρέπει να εξαγνιστεί από τη δυτική επιρροή.

Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Στο ένα εξ αυτών είχε εγκατασταθεί εξελιγμένη εφαρμογή κρυπτογράφησης συνομιλιών, ενώ βρέθηκε πλήθος επαφών με μία από αυτές να έχει το όνομα «τζιχάντ».

Πηγή: Έθνος ,zougla.gr

Κινηματογραφική σύλληψη λαθροδιακινητή έξω από τη Θεσσαλονίκη

Κινηματογραφική καταδίωξη για τη σύλληψη λαθροδιακινητή σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η καταδίωξη ξεκίνησε από την Εγνατία Οδό στο ύψος του χωριού "Προφήτης". Σταθμός της Διεύθυνσης Δίωξης Λαθρομεταναστών αντιλήφθηκε το ύποπτο όχημα και ζήτησε την συνδρομή κι άλλων σταθμών για την ακινητοποίησή του.


Ο λαθροδιακινητής ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε διωκόμενος για αρκετά χιλιόμετρα μέσω της Εγνατίας Οδού. Λίγα μέτρα μετά την έξοδο για Έδεσσα περισσότερα από έξι περιπολικά, με την καθοριστική συμμετοχή της ομάδας ΟΠΚΕ, ακινητοποίησαν τον δράστη.

Όπως διαπιστώθηκε, στο όχημα επέβαιναν στοιβαγμένοι 10 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι συριακής καταγωγής. Πηγή: thestival.gr,zougla.gr