Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Οι αστυνομικοί γιόρτασαν τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο με προσφορά στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Γιορτάστηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα, στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κομοτηνή, το απόγευμα της Πέμπτης (19-10-2017) τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίου.

Ανήμερα της εορτής, 20 Οκτωβρίου 2017, το πρωί, τελέσθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Παϊσιου και στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκαν αστυνομικοί που διακρίθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, καθώς και σε αθλητικά πρωταθλήματα μεταξύ αστυνομικών.

Επίσκεψη και παράδοση ενίσχυσης αστο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στο πλαίσιο του εορτασμού, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης συνοδευόμενος από τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ροδόπης, Ταξίαρχο Γεώργιο Καϊπάκη, Ταξίαρχο Παναγιώτη Κουτούζο, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Καραμανλή και Αστυνομικό Υποδιευθυντή Μιχαήλ Σεβδυνίδη αντίστοιχα, τους υποδιευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Αθανάσιο Μανταρλή και Αστυνομικό Υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Σιμούδη, αντιπροσωπεία Αξιωματικών και λοιπού αστυνομικού προσωπικού, επισκέφτηκε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Καβάλα, όπου προσέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε το προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή και τα μέλη της αντιπροσωπίας υποδέχτηκε η κα. Ιωάννα Μακρή, συντονίστρια Βορείου Ελλάδος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μαζί με το προσωπικό της δομής στην Καβάλα, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τους ενημέρωσε για τις δράσεις και το έργο του οργανισμού.

Συνολικά οι αστυνομικοί, μετά από την προτροπή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,  συγκέντρωσαν και παρέδωσαν, 1,5 τόνο περίπου τρόφιμα και περισσότερες από 600 συσκευασίες προϊόντων βρεφικής περιποίησης, προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.

Η συμβολική αυτή χειρονομία συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναμφίβολα στέλνει ένα μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και έμπρακτης αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τους συνανθρώπους μας και κυρίως για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 16 έως και 20-10-2016, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, αλλά και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Στην εθελοντική αυτή δράση, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανταποκρίθηκε και το προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προφέροντας αίμα για τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.


Πηγη:evrosnews.gr

Στα θρανία τα προσφυγόπουλα

2.493 παιδιά ηλικίας 6-16 ετών που διαμένουν σε πόλεις (σε διαμερίσματα ή ξενώνες) έχουν ήδη εγγραφεί σε σχολεία όλης της Ελλάδας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Ακόμα ένα βήμα προς την ένταξη των προσφυγόπουλων στην ελληνική κοινωνία αλλά και τη ζωή μετά τον πόλεμο που τους εμπόδισε να ζήσουν σαν παιδιά, με σχολείο και παιχνίδι, γίνεται και φέτος στις σχολικές αίθουσες σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα. «Η περσινή χρονιά ήταν για να κανονικοποιηθεί η ζωή των παιδιών ως παιδιά. Φέτος η κατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά» ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε η πορεία της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Όπως ανέφερε ο Γ. Αγγελόπουλος, 2.493 παιδιά ηλικίας 6-16 ετών που διαμένουν σε πόλεις (σε διαμερίσματα ή ξενώνες) έχουν ήδη εγγραφεί σε σχολεία όλης της Ελλάδας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, 2.360 παιδιά της ίδιας ηλικίας που μένουν εντός Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων της ενδοχώρας αναμένεται να γραφτούν σε 1.000 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ περίπου 2.000 παιδιά ακόμα υπολογίζεται ότι γράφονται αυτή τη στιγμή ή θα γραφτούν στα σχολεία τους επόμενους μήνες. Ο στόχος του υπουργείου είναι τα προσφυγόπουλα πια να ενταχθούν στα κανονικά πρωινά τμήματα. Επιπλέον, σημείωσε πως για τη μειοψηφία των παιδιών που δεν παρακολούθησαν πέρσι τις τάξεις υποδοχής ότι θα μπορούν να παρακολουθήσουν φέτος τα απογευματικά μαθήματα των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης (ΔΥΕΠ) που θα έχουν μάλιστα δύο τμήματα, ΔΥΕΠ 1 και ΔΥΕΠ 2.

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου το πρόγραμμα ξεκίνησε για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα και φοιτούν σε 9 Δημοτικά σχολεία Αθηνών και Ταύρου και 5 Γυμνάσια των Αθηνών. Μέσα σε δύο εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε τα προσφυγόπουλα όλων των δομών φιλοξενίας να φοιτήσουν στο σχολείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, την τρέχουσα σχολική χρονιά θα έχουμε την ίδρυση Τάξεων Υποδοχής Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ήδη είναι προς δημοσίευση η Υπουργική Απόφαση που ορίζει τις ΖΕΠ και θα ακολουθήσουν οι σχετικές εγκύκλιοι και αποφάσεις που, ειδικά από φέτος, θα δίνουν πρόσβαση στα προσφυγόπουλα και στα Λύκεια.

Όπως πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας, 67 μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί φέτος ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα δύο βασικά προβλήματα, καθώς δεν έχουν διοριστεί ακόμα όλοι εκπαιδευτικοί σε όλες τις τάξεις υποδοχής, ωστόσο αναμένεται να γίνουν οι διορισμοί αυτοί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει κατά τις προσλήψεις να γίνει επιλογή των φιλόλογων με ειδίκευση στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας που απαιτείται για τις ανάγκες των συγκεκριμένων τμημάτων. Το ζήτημα αναμένεται να λυθεί με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα περάσει από τη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τον Γ. Αγγελόπουλο.

Ο Νίκος Μπελαβίλας, συντονιστής της Επιτροπής για τη Στήριξη των Παιδιών των Προσφύγων, αναφέρθηκε στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα νησιά όπου δεν είχαν ιδρυθεί ΔΥΕΠ και τώρα γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν τα παιδιά στην εκπαίδευση, ωστόσο υπάρχουν δυσκολίες, καθώς τα παιδιά μένουν κατά μέσο όρο για τρεις μήνες στα νησιά, όπως τόνισε, σημειώνοντας ότι αναζητείται «ένα μοντέλο transit εκπαίδευσης». Όσοι μένουν σε διαμερίσματα στα νησιά έχουν ήδη γραφτεί στα σχολεία ανέφερε ο Ν. Μπελαβίλας, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι να ιδρυθεί Νηπιαγωγείο μέσα στο Καρά Τεπέ και στη συνέχεια να επιχειρηθεί η ένταξη σε σχολεία με τμήματα ανάλογα των ΔΥΕΠ. Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει εγκατασταθεί Νηπιαγωγείο στο hotspot της Σάμου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει, ενώ θα φτιάξουν Νηπιαγωγείο και στη ΒΙΑΛ της Χίου. Για τη Μόρια, αναγνώρισε τη δύσκολη κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι η βούλησή τους, και του Γ. Μουζάλα, είναι να βγουν από εκεί. Μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης ασφαλών νησίδων για τα παιδιά και τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες.

Ειδική μνεία στον αείμνηστο γενικό γραμματέα του υπουργείου Ιωάννη Παντή, ο οποίος πρωτοστάτησε στη δημιουργία των προενταξιακών και ενταξιακών τμημάτων των προσφυγόπουλων έγινε τόσο από τον Γ. Αγγελόπουλο αλλά και από την Αγγελική Αρώνη, συντονίστρια Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων του υπουργείου, και τον Νίκο Μπελαβίλα. Eπιπλέον, ο Γ. Αγγελόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του υπουργείου για την υποστήριξη στην πρόσβαση των προσφυγόπουλων στα σχολεία από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη UNICEF.

Πηγη:Αυγη

Κάτω από τα σακιά με πατάτες έκρυβαν 23 Πακιστανούς

Συνελήφθησαν σήμερα (20-10-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 25 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Σε βάρος των δύο διακινητών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν αποκρύψει τους διακινούμενους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος, η οποία ήταν έμφορτη με εμπορεύματα (σακιά με πατάτες).

Σημειώνεται ότι από τη μορφολογία κατασκευής της κρύπτης, τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ατόμων, μεταξύ των οποίων και επτά ανήλικοι, την απουσία επαρκούς εξαερισμού, καθώς και οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και ένα  κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης. Πηγη:faros24.gr


“Καζάνι που βράζει” το hot spot στην Μόρια

Καζάνι που βράζει» είναι για μια ακόμα φορά ο καταυλισμός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Αφορμή ο θάνατος , ένας ακόμα Ιρακινού 55 ετών, εξαιτίας  προϋπάρχοντος καρδιολογικού προβλήματος (κολπικής μαρμαρυγής).

 
Ο θάνατος του 55χρονου προκάλεσε τη νέα έκρηξη βίας μεταξύ των κοινοτήτων, που, κάθε άλλο παρά ειρηνικά, συνυπάρχουν στη Μόρια.
Ανήμποροι να παρέμβουν δυναμικά και να σταματήσουν τις συγκρούσεις, κυρίως ανάμεσα σε Άραβες και Αφγανούς, ήταν οι αστυνομικοί, αφού η ύπαρξη μέσα στον καταυλισμό περισσότερων των 1.000 παιδιών ηλικίας κάτω των 8 ετών, δεν τους επιτρέπει να επιχειρήσουν, είτε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, είτε με χημικά.
Σήμερα λοιπόν αρκέστηκαν στο να δημιουργήσουν με τις ασπίδες τους φράγματα ανάμεσα στις αλληλοσυγκρουόμενες εθνικές ομάδες «μέχρι την επόμενη φορά», όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, αλλά και σε κτήματα γύρω από αυτόν, η κατάσταση θυμίζει μέρες του φθινοπώρου του 2015. Σε μια δομή με υποδομές στέγασης για 2.000 άτομα διαμένουν 5.500 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους είναι οικογένειες με πολλά παιδιά.
«Τίτλοι τέλους», έπεσαν, εν τω μεταξύ, για τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας, όπου συνεργεία του δήμου Χίου ξήλωσαν τους τελευταίους οικίσκους στη δομή , αφήνοντας μόνο σκηνές (rubhall) για τους τελευταίους 50 διαμένοντες. Ο καταυλισμός έφτασε κάποτε να φιλοξενεί και 2.000 άτομα, κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες. 
Σε Χίο και Λέσβο, πάντως, συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές. Μέσα, μόλις, σε μία ημέρα, έφτασαν στα δύο νησιά συνολικά 364 πρόσφυγες, προερχόμενοι από την Τουρκία.

Πηγή: ANTENNANEWS.GR ,bloko.gr

Καταδίωξη και σύλληψη λαθροδιακινητή στην Εγνατία οδό

Πρόκειται για 25χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου,αλλά και δύο ακόμη συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για «Εγκληματική Οργάνωση», «Μεταφορά - Προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας», «Διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα» και «Πλαστογραφία».

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα (20-10-2017), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του σταθμού διοδίων Αναλήψεως, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου Διαβατών. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταφορά επτά (7) αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, δύο (2) εκ των οποίων βρίσκονταν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος, ενώ συνελήφθη ο διακινητής που επέβαινε ως οδηγός. Επιπλέον, σε έρευνα του οχήματος βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο πλαστό έγγραφο.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί  είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα έναντι αμοιβής, με τελικό προορισμό την Αθήνα.
Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τις συνεννοήσεις του, το προαναφερόμενο πλαστό έγγραφο και χρηματικό ποσό.

Πηγή: seleo,bloko.gr


Διασώθηκαν 60 πρόσφυγες ανοιχτά της Χίου

Στον εντοπισμό εξήντα προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΝΕΝΗΤΩΝ'' ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.


Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. Πηγή:zougla.gr

«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κράτους» λέει η σύζυγος του ατόμου που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Τη συμμετοχή του συζύγου της στο Ισλαμικό Κράτος αλλά μόνο για διάστημα τριών μηνών παραδέχτηκε σε συνέντευξή της η γυναίκα του ατόμου που συνελήφθη την Πέμπτη.

«Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS», τόνισε η σύζυγός του 32χρονου απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου, ενώ φάνηκε να μην γνωρίζει για το ενοχοποιητικό υλικό με σκηνές βασανισμού που βρέθηκε στο κινητό του. 


«Δεν υπάρχουν βίντεο, μόνο φωτογραφίες με τους φίλους του», είπε και σημείωσε:
«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κρατους, μετά σταμάτησε».

Ο 32χρονος σημειώνεται πως έφυγε από τη Συρία το 2013. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και το 2016 ήρθε στην Ελλάδα μέσω Λέρου. Έμειναν σε καταυλισμό στην Αθήνα και έναν χρόνο μετά κατέληξαν στην Θεσσαλονίκη. Πηγή:zougla.gr

Συνελήφθη ύποπτος Σύριος στην Αλεξανδρούπολη .Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν. - Τρομακτικό υλικό βρέθηκε στο κινητό του

Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.

Λίγο μετά τις 17:30 η συνήγορος του Σύριου είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί μαζί του προκειμένου να προχωρήσουν σε στοιχειοθέτηση της γραμμής υπεράσπισής του.

Το e-evros.gr επικοινώνησε αργότερα και φυσικά ζήτησε από τη δικηγόρο να μας πει τη θέση του κατηγορουμένου και τι λέει ο ίδιος σχετικά με αυτά που συμβαίνουν.

Η κ. Τσιουλπά μας είπε: "Πρόκειται για αστυνόμο, καθεστώς Άσαντ, ο οποίος κατά την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία εκδιώχθηκε. Τότε άρχισαν να δημιουργούνται αντικαθεστώτα του Άσαντ και να γίνονται ένοπλες συρράξεις.

Ο 32χρονος μπήκε στην οργάνωση του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού". (ουσιαστικά ήταν αντάρτης του καθεστώτος Άσαντ και όχι τρομοκράτης).

Σε μία από τις συμπλοκές ο 32χρονος κατηγορούμενος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο που ανήκε στο καθεστώς Άσαντ. Έτσι θεωρήθηκε από την οργάνωσή του προδότης και εκδιώχθηκε.

Έπειτα το διωγμό του πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου προσεγγίστηκε από την ISIS, όμως επειδή δεν συμφωνούσε με το καθεστώς τους (να σκοτώνουν και να βιάζουν άμαχο πληθυσμό) θέλησε να το "σκάσει" επικαλέστηκε ασθένεια της γυναίκας του κι έφυγε.

Στη συνέχεια μαζί με τη γυναίκα του πηγαίνουν στη Λέρο κι από τότε ζει στην Ελλάδα ως πολιτικός μετανάστης".

Σε ερώτησή μας σχετικά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του η κ. Τσιουλπά μας είπε πως "σε τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση ενώ το πτώμα που διακρίνεται έχει εκτελεστεί έπειτα από δικαστική απόφαση".


(15:00) Ορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης για τον 32χρονο Σύριο όπου σύμφωνα με την ίδια, αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες. 

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Πηγή:e-evros.gr


Φέρες: Συνέλαβαν 23χρονο Σκοπιανό να κουβαλάει λαθρομετανάστες

Προσοδοφόρο επάγγελμα βρήκαν και οι Σκοπιανοί την διακίνηση λαθρομεταναστών στην χώρα μας και γι' αυτό όλο και περισσότεροι έρχονται στον Έβρο γι' αυτό τοξν σκοπό. Όπως ο 23χρονος που συνελήφθη χθες (18-10-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Ο νεαρός Σκοπιανός προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Μπανγκλαντές.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης. Πηγή:evrosnews.gr


Αυξήθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες στις 31 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις

Αυξήθηκαν κατά 148 άτομα οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις 31 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις.

Χθες καταγράφηκαν 21.459 άτομα έναντι 21.311 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των δομών παραμένει στα 22.140 άτομα.


Οι τρεις κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων παρείχαν 12.637 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 1.214 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών, διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 κλάδους των ενόπλων δυνάμεων. Πηγή:zougla.gr

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών και διασυρμός για την Αστυνομία η ακινητοποίηση των περιπολικών

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την ακινητοποίηση των περιπολικών της
Αστυνομίας Ρόδου λόγω έλλειψης καυσίμων.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός επισημαίνει τους κινδύνους που προκαλούνται από την  υπολειτουργία της Αστυνομίας στη Ρόδο σε μια χρονική στιγμή που αφενός η τοπική τουριστική κίνηση δεν έχει τελειώσει αφετέρου οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές αυξάνονται και ρωτά τον Υπουργό αν θα επιλύσει άμεσα το πρόβλημα ή θα επιτρέψει τη συνέχιση του διασυρμού της Αστυνομίας.

Ολόκληρο το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης ακολουθεί:

Koινοβουλευτική Ομάδα: Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός
Βουλευτής Δωδεκανήσου
Αρ. Πρωτ. 85/16.10.17


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη

Θέμα: «Υπολειτουργία της Αστυνομίας Ρόδου λόγω ακινητοποίησης των περιπολικών»

Η ασυνέπεια στην εξόφληση των οφειλών για καύσιμα έχει φέρει σε αδιέξοδο την Αστυνομία Ρόδου καθώς τα 12 περιπολικά της έχουν κατ' ουσίαν αποσυρθεί από την κυκλοφορία. Η μη καταβολή έστω τμήματος της οφειλής που ξεπερνά τις 60.000 ευρώ επέφερε διακοπή της πίστωσης και, κατά συνέπεια, αναστολή των περιπολιών, όπως αναφέρουν αναλυτικά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.

Για να αντισταθμίσουν στο ελάχιστο αυτή την σοβαρή δυσλειτουργία, οι αστυνομικοί της Ρόδου διατηρούν ένα περιπολικό σε κυκλοφορία με καύσιμα που προμηθεύονται από την 95ΑΔΤΕ και χρησιμοποιούν ακόμα και τα δικά τους οχήματα ενώ δημοσιεύονται και πληροφορίες ότι έχουν κατά περίπτωση πληρώσει οι ίδιοι βενζίνη των περιπολικών.

Επειδή αυτή η κατάσταση, έχοντας λάβει και δημοσιότητα, αυξάνει τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια και ήδη έχει δημιουργήσει ανησυχία στους κατοίκους του νησιού του οποίου η τουριστική κίνηση δεν έχει τελειώσει για φέτος ενώ και οι ροές προσφύγων και μεταναστών αυξάνονται,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ώστε να αποκατασταθεί η πίστωση σε καύσιμα για τα περιπολικά της Ρόδου ή θα συνεχιστεί ο διασυρμός της Αστυνομίας;
Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

20 Οκτωβρίου: Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος, Αγίου Αρτεμίου

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτώβριου την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ», μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Σημειώνεται ότι η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί ακόμα:

  • από σήμερα έως και 20 Οκτωβρίου, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τράπεζα αίματος του Σώματος. Οι μισές από τις φιάλες αίματος, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία, και
  • από αύριο έως και 20 Οκτωβρίου, σε χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έκθεση ζωγραφικής με έργα του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ).

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση, από το προσωπικό των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, τροφίμων και αναλώσιμων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζονται από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τέλος, στο πλαίσιο του εορτασμού της «ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» θα πραγματοποιηθούν επίσημες δοξολογίες και εκδηλώσεις στις έδρες όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας. Πηγή:e-evros.gr


Έβρος: Συνεχίζεται το πρόγραμμα "ΑΣΠΙΔΑ" - Ήρθε νέα χρηματοδότηση

Ανανεώθηκε η δράση "Ασπίδα" για την αστυνομική ενίσχυση του Έβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, μετά από απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Για την υλοποίηση της δράσης που, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έχει βοηθήσει σημαντικά στο έργο της αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εξασφαλίστηκαν ως τέλη Ιουνίου του 2018 κονδύλια ύψους 6.700.000 ευρώ.

Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των αποσπάσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Χρόνος", που θα πραγματοποιηθούν τόσο για τον Έβρο, όσο για τα νησιά, κατά την υλοποίηση των έργων της δράσης, θα ανέρχεται (κατά προσέγγιση) σε 1.953.

Συγκεκριμένα, το αστυνομικό προσωπικό και οι ειδικοί φρουροί που αποσπώνται στις διευθύνσεις Αστυνομίας που εδρεύουν στην περιοχή του Έβρου, ως ενισχυτική δύναμη, διατίθενται προς εκτέλεση καθηκόντων που αφορούν την αποτροπή και πρόληψη της παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων από τα ελληνοτουρκικά ποτάμια σύνορα, με περιπολίες κατά μήκος του ποταμού Έβρου, ελέγχους οχημάτων στις παραποτάμιες περιοχές, διαχείριση συλληφθέντων μεταναστών – προσφύγων), διαβατηριακό έλεγχο στο τελωνείο Κήπων, ελέγχους κατά μήκος του κεντρικού οδικού άξονα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μεταναστών – προσφύγων που προωθούνται προς το εσωτερικό της χώρας με τη βοήθεια διακινητών, διενέργεια ελέγχων σε σταθμούς Ο.Σ.Ε και ΚΤΕΛ και επιπλέον ελέγχους για την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης.

Πηγή:e-evros.gr

Συνελήφθησαν 2 διακινητές στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης με δεκαεπτάμη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (15-10-2017) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 41 και 30 ετών, οι οποίοι, από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, προωθούσαν, στο εσωτερικό της χώρας συνολικά δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαπέντε (15) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοοι Μπανγκλαντές.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο οχήματα να κινούνται στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και επιχείρησαν να τα ελέγξουν.

Πλησίον του οικισμού Βαφέικων Ξάνθης, το ένα όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ενώ το δεύτερο εισήλθε σε παρακείμενους αγρούς, όπου ο οδηγός το εγκατέλειψε και τράπηκε πεζός σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του δεύτερου οχήματος διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι για το δεύτερο όχημα είχε δηλωθεί κλοπή τον Οκτώβριο του 2013 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.


Συνελήφθη 19χρονος Πακιστανός στην Κομοτηνή, με πέντε μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (16-10-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, απόαστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Κομοτηνή, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται με κατεύθυνση την έξοδο της πόλης. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν στον 19χρονο οδηγό του, αυτός δεν συμμορφώθηκε και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον της δυτικής εξόδου, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 19χρονος οδηγός μαζί με τον συνοδηγό το εγκατέλειψαν, διαφεύγοντας πεζοί. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 19χρονο, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.


Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου. Πηγή:evros24.gr


Περισσότερες από 2.000 αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Β. Αιγαίου το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου

Συνολικά 1.877 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα απέναντι τουρκικά παράλια. 

Συγκεκριμένα, στα κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν καταγραφεί οι αφίξεις 1.877 ατόμων (1.148 στη Λέσβο, 572 στη Χίο και 117 στη Σάμο), ενώ σήμερα το πρωί έχει διαπιστωθεί η άφιξη -χωρίς να έχουν ακόμα καταγραφεί- 44 ατόμων στη Λέσβο και 157 στη Χίο.


Μόνο τις τελευταίες πέντε μέρες, από το πρωί της περασμένης Τετάρτης μέχρι σήμερα Δευτέρα το πρωί, πέρασαν στη Λέσβο 563 άτομα, στη Χίο 269 και στη Σάμο 40.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών, σήμερα στη Λέσβο περιμένοντας να συζητηθεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει ζουν 6.807 άτομα, στη Χίο 1.867 και στη Σάμο 3.075.

Τέλος, στο διάστημα από 1 έως 13 Οκτωβρίου, από την Τουρκική Ακτοφυλακή έχει ανακοινωθεί επίσημα ο εντοπισμός 25 περιστατικών με βάρκες στις οποίες επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι και κινούντο προς τα ελληνικά νησιά. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιστατικών επαναπροωθήθηκαν στις τουρκικές ακτές 907 άτομα. Πηγή:zougla.gr

Welt: Η Ελλάδα δεν φυλάει τα σύνορά της και αφήνει μετανάστες να φεύγουν προς τη Γερμανία

Την αποκάλυψη ότι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Βουλγαρίας δεν φυλάσσονται τόσο καλά με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι ροές μεταναστών προς την κεντρική Ευρώπη δια της λεγόμενης βαλκανικής οδού κάνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.


Κατηγορεί, μάλιστα, την ελληνική κυβέρνηση ότι δίνει ψεύτικα νούμερα προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή η τακτική αυτή.

Η έρευνα της γερμανικής εφημερίδας ξεκίνησε από το γεγονός ότι κάθε μήνα φτάνουν στη Γερμανία περίπου 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως δια της βαλκανικής οδού.

Οι συντάκτες παραθέτουν και επίσημη δήλωση από το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας στην οποία αναφέρεται ότι οι αριθμοί που δίνονται από τα κράτη που βρίσκονται κατά μήκος της βαλκανικής οδού αποτελούν ένδειξη μιας συνεχιζόμενης μεταναστευτικής ροής από την Ελλάδα.

Επικαλούμενη γερμανικές πηγές ασφαλείας και ευρωπαϊκούς διπλωματικούς κύκλους η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δίνει εσφαλμένα στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών στην Ελλάδα προκειμένου να κρύψει την αληθινή έκταση του προβλήματος. «Η Αθήνα μιλά για 62.000 πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά. Στην πραγματικότητα στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 40.000 μετανάστες - αν και φέτος έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου περίπου 20.000 νέοι μετανάστες» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Οι συντάκτες ζήτησαν στοιχεία από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που τους απάντησε ότι η ίδια στηρίζει περίπου 44.000 μετανάστες στην Ελλάδα. Βάσει των στοιχείων αυτών ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκεται στα hotspot των νησιών είναι πολύ μικρότερος από τους 13.600 για τους οποίους μιλά επίσημα η κυβέρνηση. «Υπολογίζουμε ότι είναι το πολύ 10.000» λέει Ευρωπαίος υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη Welt.Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της έγγραφα από τις γερμανικές αρχές ασφαλείας στα οποία αναφέρεται ότι «στην Ελλάδα η πίεση για μετανάστευση στη Γερμανία παραμένει αμείωτη».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για νέες διαδρομές μέσω Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ για μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ.

Αυτό που κάνουν τώρα οι ευρωπαϊκές αρχές, καταλήγει το δημοσίευμα, είναι να αξιολογήσουν την έκταση του φαινομένου της μετακίνησης μεταναστών από τη Βαλκανική, ευρωπαϊκές χώρες ή απευθείας από την Τουρκία σε χώρες της κεντρικής ευρώπης.


Πηγη:protothema.gr,bloko.gr