Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Νέα διαταγή για ενίσχυση νησιών Ανατολικού Αιγαίου

Εκδόθηκε νέα διαταγή για την ενίσχυση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Δείτε τους πίνακες με τις αποσπάσεις.

Πηγή:posyfy.gr

Μισθολόγιο: Πότε θα εφαρμοστεί; - Τι γίνεται με το ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ

Το νέο ειδικό μισθολόγιο ψηφίστηκε με το λεγόμενο και 4ο μνημόνιο, παρά τις αντιδράσεις των ενστόλων που έφθασαν μέχρι και σε κατάληψη του υπουργείου οικονομικών. Σύμφωνα με τις 
διατάξεις του, το νέο μισθολόγιο ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Armyvoice.gr, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν από το 2018, καθώς δεν έχουν προϋπολογιστεί τα κονδύλια, ούτε έχει γίνει κάποια προετοιμασία στον προϋπολογισμό!


 Αυτό αποδεικνύει και την προχειρότητα του συστήματος, καθώς δεν είχε γίνει καμία πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για τον νέο τρόπο υπολογισμού των μισθών, τον οποίο μνημόνευαν οι υπουργοί ήδη από το 2015.

 Το πιο σοβαρό ωστόσο που έπεσε στην αντίληψή μας, είναι ότι υπάρχει σοβαρή εμπλοκή με τις κρατήσεις των Μετοχικών Ταμείων.

Πληροφορούμαστε πως το μεγαλύτερο από τα Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, δεν έχει κάνει καν αναλογιστική μελέτη ως θα όφειλε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι μερισματούχοι να μην πάρουν μέρος της σύνταξης στις αρχές του χρόνου!


 Από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είχε συνταχθεί επιτροπή που θα μελετούσε εκ των υστέρων τις αλλαγές.

Η προθεσμία που είχε δοθεί στην επιτροπή έχει λήξει, μαθαίνουμε ότι ολοκλήρωσε το έργο της πριν περίπου 3 εβδομάδες, αλλά ακόμα δεν έχει δημοσιοποιήσει τίποτα και ο κόσμος αγωνιά.

 Αγωνιά γιατί βλέπει να έχουν άμεσα εφαρμοστεί οι περικοπές που προβλέπονταν για το επίδομα επικινδυνότητας ενώ δεν έχει δοθεί κανένα από τα επιδόματα που προβλέπονται (όπως το επίδομα παραμεθορίου).

Φημολογείται μάλιστα ότι θα υπάρξουν και εγκύκλιοι από το υπουργείο άμυνας που θα ορίζουν τους δικαιούχους κάθε επιδόματος και στην ουσία θα περιορίζουν το ποιοι θα το πάρουν.

 Πολλοί μάλιστα ρωτούν ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος νυχτερινής απασχόλησης που νομοθετήθηκε μεν, αλλά δεν έχει ποτέ εφαρμοστεί, ούτε γνωρίζουν ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι.

Εν κατακλείδι, το νέο μισθολόγιο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν τον Ιανουάριο του 2018 και μαζί και το επίδομα παραμεθορίου, και τα άλλα επιδόματα.


Πηγη:armyvoice.gr,bloko.gr

Τόσκας: Ο φασισμός δεν έχει θέση στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία

Διαβάστε το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου: Η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου συμβολίζει τη μεγαλειώδη αντίσταση του λαού μας απέναντι στις 
φασιστικές δυνάμεις που θέλησαν να υποδουλώσουν την Ευρώπη και να εισβάλουν στη χώρα μας.


Το μήνυμα παραμένει επίκαιρο: Ο φασισμός δεν έχει θέση στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Η διαφύλαξη αυτού του μηνύματος αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση κάθε πολίτη με δημοκρατική και πατριωτική συνείδηση.

Βαθαίνουμε τη Δημοκρατία, της δίνουμε κοινωνική διάσταση, με το λαό κυρίαρχο και πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Απομονώνουμε τις φασίζουσες αντιλήψεις, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία.

Μένουμε πιστοί στις παραδόσεις μας, με το βλέμμα στραμμένο μπροστά, με τα παιδιά μας πλούσια από τη γνώση της ιστορίας. Πηγή:bloko.gr

Τροπολογία για προσλήψεις μελών οικογένειας του προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας

Τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξη
στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων» δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης, σε κενή οργανική θέση πολιτικού υπαλλήλου ή σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, μελών οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου, ο οποίος θανατώθηκε ή κρίθηκε ανίκανος σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, καθώς και πολιτών οι οποίοι τραυματίζονται από ενέργειες προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ειδικότερα με την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή την Δευτέρα και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, επιχειρείται η θεσμοθέτηση της δυνατότητας πρόσληψης, σε κενή οργανική θέση πολιτικού υπαλλήλου ή σε συνιστώμενη για εκάστη περίπτωση προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών, μελών οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου, ο οποίος θανατώθηκε ή κρίθηκε ανίκανος σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, καθώς και πολιτών οι οποίοι τραυματίζονται από ενέργειες προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού ή Πυροσβεστικού Σώματος κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους και εξ αυτού καθίστανται ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

Σύμφωνα με την τροπολογία η προώθηση της νέας αυτής ρύθμισης κρίνεται αναγκαία, καθώς αφορά την επαναφορά σε ισχύ των ευνοϊκών διατάξεων διορισμών, οι οποίες είχαν θεσπιστεί στο πλαίσιο έμπρακτης εκδήλωσης της ηθικής υποχρέωσης και της κοινωνικής ευαισθησίας της Ελληνικής Πολιτείας. 


Ειδικότερα, αφορά εκείνες τις οικογένειες αστυνομικών ή πυροσβεστικών υπαλλήλων που έχουν υποστεί πλήγμα λόγω θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού των ως άνω υπαλλήλων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας και της προστασίας του πολίτη και τους πολίτες που τραυματίστηκαν και κατέστησαν ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 50% από ενέργειες του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Επομένως, παρίσταται αναγκαία η θεσμοθέτηση της ρύθμισης που εισάγεται με την παρούσα τροπολογία, προκειμένου να προστατευθούν οι ως άνω κατηγορίες πολιτών.


Με την προωθούμενη τροπολογία όπως υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών, πραγματώνεται η βούληση της Πολιτείας να διασφαλίσει τη δυνατότητα διορισμού των ως άνω κατηγοριών πολιτών σε θέσεις πολιτικού προσωπικού στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ακόμα και σε περίπτωση μη ύπαρξης κενής οργανικής θέσης σε συνιστώμενη αντίστοιχη προσωποπαγή ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης των προσώπων αυτών με άλλες διατάξεις στο πλαίσιο της έμπρακτης εκδήλωσης της ηθικής υποχρέωσης και της κοινωνικής ευαισθησίας της Ελληνικής Πολιτείας.


Όπως υποστηρίζει το υπουργείο η ρύθμιση κρίνεται θετική για την κοινωνία, δεδομένου ότι αναδεικνύεται η δράση των συγκεκριμένων αστυνομικών ή πυροσβεστικών υπαλλήλων ώστε να αποτελέσει υπόδειγμα για το σύνολο της κοινωνίας, εγκαθιδρύοντας πρότυπα τόσο για τα νεότερα όσο και τα παλαιότερα μέλη της. Παράλληλα, διαμηνύεται στο κοινωνικό σύνολο ότι η Πολιτεία φροντίζει εμπράκτως τα λοιπά μέλη των οικογενειών τους, καθώς και τους πολίτες, οι οποίοι τραυματίστηκαν από ενέργειες των κρατικών οργάνων, ούτως ώστε να απαλύνει στο μέτρο του εφικτού την ήδη προκληθείσα απώλεια ή βλάβη.


Σύμφωνα με την ατιολογική έκθεση της τροπολογίας, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 33 του ν.4024/2011, καταργήθηκαν οι κενές οργανικές θέσεις πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ άλλων στο πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και στο πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ με τις διατάξεις του άρθρου 33 του ν.4305/2014 προβλέφθηκε ότι διορισμός - πρόσληψη προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες δύναται να λάβει χώρα μόνο εφόσον υφίσταται κενή οργανική θέση. 

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι ο διορισμός - πρόσληψη προσωπικού των ανωτέρω περιπτώσεων στα Υπουργεία Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθίσταται δυνατός μόνο μετά την κένωση οργανικής θέσης αντίστοιχης κατηγορίας με τον κατά περίπτωση δικαιούμενο πρόσληψη, γεγονός που αναιρεί εν τοις πράγμασι την εκπλήρωση της ηθικής υποχρέωσης της πολιτείας προς τις ανωτέρω κατηγορίες πολιτών. 

Για το σκοπό αυτό είναι αναγκαίο να προβλεφθεί ότι οι ειδικές διατάξεις του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που προβλέπουν τη δυνατότητα διορισμού ακόμα και σε περίπτωση μη ύπαρξης κενής οργανικής θέσης πηγή:www.dikaiologitika.gr,bloko.gr

Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για τις συντάξεις χηρείας

Ελάχιστο ποσό σύνταξης ύψους 384 ευρώ σύνταξη χηρείας και επιπλέον 384 ευρώ για τα τέκνα, εφόσον ο θανών ή η θανούσα είχε συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης, προβλέπουν, μεταξύ άλλων, οι
ρυθμίσεις θα τεθούν προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος ώστε να τους ενημερώσουν για τις ρυθμίσεις.
Για τις συντάξεις χηρείας προβλέπονται τα εξής:
- Ελάχιστο ποσό σύνταξης ύψους €384 για τον/την χήρο/χήρα και επιπλέον €384 για τα τέκνα, εφόσον ο θανών είχε συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης.
- Τα ως άνω ποσά μειώνονται κατά 1,25% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20, με κατώτατο όριο τα €360.
- Για τέκνα που έχουν χάσει και τους δύο γονείς, δίνονται τα ως άνω ποσά ως ελάχιστα σε κάθε τέκνο ξεχωριστά.
Ακόμη δίνεται η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης σε τέκνα, σε περιπτώσεις που ο θάνατος επήλθε μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους και κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΙΕΚ και ΚΕΚ. Η σύνταξη χορηγείται κατά τη διάρκεια της φοίτησης έως το 24ο έτος της ηλικίας. Σε περίπτωση διακοπής χορήγησης της σύνταξης λόγω συμπλήρωσης του 18ου έτους, δίνεται η δυνατότητα επαναχορήγησης της σύνταξης κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΙΕΚ και ΚΕΚ. Η σύνταξη χορηγείται κατά τη διάρκεια της φοίτησης έως το 24ο έτος της ηλικίας.
Επίσης, άμεσα θα υλοποιηθούν και τα εξής μέτρα ενίσχυσης:
Ειδική μοριοδότηση σε όλα τα κοινωφελή προγράμματα. Επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών, ασφαλισμένου και εργοδότη, για πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα του ανέργου επιζώντα ή διαζευγμένου συζύγου, εφόσον προβλέπεται η καταβολή εργοδοτικής εισφοράς, για χρονικό διάστημα συνολικά δύο (2) ετών, για το σύνολο των κλάδων ασφάλισης στους οποίους έχει υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ο δικαιούχος. Ωφελούμενοι: ο άνεργος επιζών ή διαζευγμένος σύζυγος, εφόσον προσληφθεί ως μισθωτός ή προχωρήσει σε έναρξη οικονομικής δραστηριότητας εντός χρονικού διαστήματος πέντε ετών από την πρώτη καταβολή της σύνταξης. Διευκολύνσεις για τα δάνεια του τ. ΟΕΚ με εκπτώσεις, διαγραφή τόκων και τόκων υπερημερίας και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.
Πηγη:kathimerini.gr,bloko.gr

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος ορίζεται Γενικός Γραμματέας Συντονισμού θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης .

Με το υπ'  αριθμόν 119 Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ορίζεται ο Τζανέτος Φιλιππάκος:


Συνιστάται στο Υπουργείο Εσωτερικών Γενική Γραμματεία Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης, στην οποία ανατίθενται:

α) Οι αρμοδιότητες της εποπτείας και ελέγχου των Διευθύνσεων Αλλοδαπών, Προστασίας Συνόρων και Διαχείρισης Μετανάστευσης του οικείου Κλάδου του Αρχηγείου και των περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε θέματα της παραγράφου 7 του άρθρου 11 του ν. 4249/2014 (Α'73),

β) η εποπτεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α.),

γ) η άσκηση των διοικητικών αρμοδιοτήτων σε θέματα αλλοδαπών, οι οποίες βάσει ισχυουσών διατάξεων είχαν ανατεθεί στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 7004/4/7/2015 απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Β'1456), η οποία και καταργείται,

δ) η μέριμνα για την επικοινωνία, επαφή και συνεργασία των υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τα συναρμόδια Υπουργεία, Αρχές και Υπηρεσίες, σχετικά με την αναγκαία συνδρομή για την ανάπτυξη δράσεων κοινής αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης και

ε) η εκπροσώπηση του Υπουργείου κατ' εξουσιοδότηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε συναντήσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις διεθνούς επιπέδου σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και τις σχετικές αρμοδιότητες και δράσεις των Σωμάτων Ασφαλείας.


Ως Προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης ορίζεται Γενικός Γραμματέας του άρθρου 51 του π.δ. 63/2005, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής των διατάξεων του ν. 4369/2016 (Α'33), όπως ισχύει. Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών δεν ασκεί πλέον τις αρμοδιότητες του άρθρου 1 του παρόντος, όπως αυτές ορίζονταν στην παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 215/2007 (Α'241).

Άρθρο 3

Η ισχύς των διατάξεων του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στον Υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.
Πηγη:bloko.gr

Xίος: Συνελήφθη αστυνομικός σε καταυλισμό μεταναστών με τσιγάρα χασίς

Είναι η δεύτερη σύλληψη αστυνομικού στο νησί της Χίου μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Αυτή τη φορά η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο βαθμοφόρος συνελήφθη στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ., όπου και υπηρετούσε έχοντας στην κατοχή του 2 τσιγάρα χασίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας politischios, στη συνέχεια κατά τον έλεγχο που σημειώθηκε στο σημείο διαμονής του εντοπίστηκαν 50 επιπλέον 50 γραμμάρια χασίς.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες ανέφερε στους συναδέλφους του ότι η ποσότητα προορίζονταν για προσωπική χρήση.Πηγή: iefimerida.gr 

Ο Βούλγαρος προτίμησε να μεταφέρει Αφγανούς

Συνελήφθη προχθές (24-10-2017) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας. Πηγή:faros24.gr


Πάτρα: Κολυμπώντας προσεγγίζουν τα πλοία μετανάστες - Το κύκλωμα που "λυμαίνεται" την παράνομη διακίνηση (video)

Εικόνες που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, όταν μετανάστες κρέμονταν από τα σκοινιά των                   
ελλημενισμένων πλοίων στο μόλο της Αγίου Νικολάου, στην προσπάθεια τους να μπουν παράνομα στα καράβια και να ταξιδέψουν στην Ιταλία, καταγράφονται και πάλι τις τελευταίες ημέρες στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.
22854579_1805295376168312_1217470232_n_0.jpg
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, Μαροκινοί που δεν μπορούν να πλησιάσουν εύκολα το νέο λιμάνι, καθώς εκεί υπάρχει η "ομερτά" των Αφγανών διακινητών μεταναστών - ΑΒΕΞ και Λαδόπουλος - αναζητούν νέους τρόπους και μεθόδους, "προσεγγισης" των καραβιών, ένας από αυτούς είναι το κολύμπι!
Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν, βουτάνε στη θάλασσα και προσπαθούν από τις άγκυρες των πλοίων που είναι αγκυροβολημένα να ανέβουν σε αυτά και να ταξιδέψουν λαθραία προς την Ιταλία. 

Το τελευταίο περιστατικό κατεγράφη το απόγευμα της Πέμπτης, στο "Super Fast" που είχε καταπλεύσει στο παλιό λιμάνι, στο ύψος του σταθμού Υποδοχής "Παναγιώτης Κανελλόπουλος". Στην περίπτωση αυτοί οι μετανάστες έγιναν αντιληπτοί από τη γέφυρα του πλοίου και έτσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην στεριά. 
Πηγη:tempo24.gr,bloko.gr

Αθώοι οι πέντε αστυνομικοί που είχαν τεθεί σε αργία λόγω απόδρασης από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών

Ήταν Μάρτιος του 2013 όταν βαρυποινίτες απέδρασαν από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, κόβοντας τα κάγκελα από το παράθυρο του κελιού τους.

Σε διαθεσιμότητα είχαν τεθεί 5 αστυνομικοί του τμήματος, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και εις βάρος τους εκκρεμούσε δικαστήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.


Και οι πέντε κρίθηκαν τελικά αθώοι.

Πιο συγκεκριμένα το Δικαστήριο δέχτηκε τα επιχειρήματα υπεράσπισης των 5, τα οποία επισήμαιναν πως το κτίριο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών λειτουργούσε με «εργοστασιακό ρεύμα» άρα ο φωτισμός δεν ήταν επαρκής, επομένως ο χώρος ήταν ακατάλληλος για κράτηση βαρυποινιτών.

Επίσης έγινε δεκτός ο ισχυρισμός πως τα αστυνομικά κρατητήρια προορίζονται για ολιγόωρη κράτηση συλληφθέντων και όχι για παραμονή ποινικών κρατουμένων.

ΠΗΓΗ: e-evros.gr,bloko,gr

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Μπλόκο των Συνοριοφυλάκων στο νέο μισθολόγιο
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων κατέθεσε σήμερα 23 Οκτωβρίου 2017 αίτημα ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας , με το οποίο επιχειρεί να ¨μπλοκάρει¨τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο με τον οποίο ρυθμίζεται το μισθολόγιο των ενστόλων. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.                                                                                                         Θεσσαλονίκη    23/10/2017
Αριθμ. Σχετ . :     31  / 2017

                                              Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Κατάθεση αιτήματος ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.
για το νέο μισθολόγιο των ενστόλων 

      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, κατέθεσε σήμερα 23.10.2017 αίτημα ακυρώσεως εφαρμογής των διατάξεων του Μέρους ΣΤ’ του ν.4472/2017 μέσω της υπ’ αριθμ οικ.2/52259/ΔΕΠ/19.09.2017 εγκυκλίου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
       Γνωστοποιήσαμε από καιρό, πως θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, συνδικαλιστικής - και όχι μόνο – έκφρασης, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το νέο και υποδεέστερο μισθολόγιο που έφερε προς ψήφιση η Κυβέρνηση και μας γνωστοποιήθηκε τρεις ημέρες πριν. Χωρίς καμία διαβούλευση αλλά και με μια σοβαρή εκκρεμότητα επαναφοράς του μισθολογίου στα επίπεδα του 2012   (Αποφάσεις ΣτΕ), επιχειρήθηκε από την Κυβέρνηση η ακόμη περισσότερο συμπίεση των μισθολογικών αποδοχών πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων Αποφάσεις της Ανώτατης Δικαστικής Αρχής που ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει.
       Καταθέτουμε Αίτηση Ακυρώσεως υποβάλλοντας όλα τα δεδομένα που στοιχειοθετούν πραγματικές μειώσεις και άνιση μεταχείριση μεταξύ ίσων με σκοπό και μόνο την πλήρη εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου των ενστόλων. Αντικρούουμε με στοιχεία όλες εκείνες τις κυβερνητικές «φωνές» που διατυμπάνιζαν πως δεν υπάρχουν μειώσεις  και πως πρόκειται για μισθολόγιο που προάγει την αξιοκρατία και την δικαιοσύνη!
       Έχει πλέον το λόγο, η Ανώτατη Δικαστική Αρχή, για την εφαρμογή ή μη του «νέου» μισθολογίου.
      
          Bordernews.gr