Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Προσλήψεις 155 ατόμων στα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών – 15 θέσεις στο Φυλάκιο Ορεστιάδας

Η Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης Ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Προ-Αναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών - (Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Ψυχολογική Υποστήριξη, Κοινωνική Υποστήριξη και Υπηρεσίες Διερμηνείας) θα προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρόσληψης προσωπικού συνολικού αριθμού 155 ατόμων των κλάδων και κατηγοριών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η διάρκεια των συμβάσεων ορισμένου θα είναι σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 64, παρ. 3 του Ν. 4368/2015 και κατ' ανώτατο έως τις 31/12/2019 με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ενώ το ιατρικό προσωπικό με καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Το προσωπικό θα απασχοληθεί στα εννέα (9) Προ-Αναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών καθώς και στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για κάθε συμπληρωματική πληροφορία καθημερινά 12.00-15.00 στο τηλέφωνο 210.244.7698. Δείτε τις θέσεις εδώ.

Πηγή: diorismos.gr

Κραυγή αγωνίας από τη Λέσβο για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες

Την έντονη αντίδραση του «στις πολιτικές που επιθυμούν να μετατρέψουν τη Λέσβο, το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης, αλλά και γενικότερα την ελληνική μεθόριο, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταρράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας» εκφράζει με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

Και τούτο, δεδομένου του ότι στο νησί σήμερα και συγκεκριμένα στην πόλη της Μυτιλήνης, με πληθυσμό περί τις 30.000 κατοίκους, σε διάφορες επίσημες και ανεπίσημες δομές, ζουν επίσημα περισσότεροι από 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο σύνολο τους έχουν εγκλωβιστεί λόγω της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και αναμένουν να εξεταστεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλλει. Ας σημειωθεί, ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων αυξάνεται διαρκώς, και μάλιστα διπλασιάσθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών προς το νησί.

Όπως αναφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου:

 • Διαπιστώνοντας την παντελή απουσία πολιτικής βούλησης για την πραγματοποίηση της αποσυμφόρησης της Λέσβου, όπως πασιφανέστατα προκύπτει και από τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε η διαχείριση των προσφυγικών ροών
 • Βλέποντας με αγανάκτηση τον στυγνό - πλέον - εκβιασμό που υφίσταται η τοπική κοινωνία μέσα από την αδράνεια του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και γενικότερα της κυβέρνησης
 • Θεωρώντας αντισυνταγματικό και σαφέστατα αναποτελεσματικό το μέτρο του γεωγραφικού περιορισμού, το οποίο μετατοπίζει όλο το βάρος διαχείρισης του προβλήματος στα νησιά, καθιστώντας κατ' ουσίαν τους συμπολίτες μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας
 • Έχοντας χρέος να προστατεύσει την κοινωνική συνοχή στην ακριτική και κατά συνέπεια κρίσιμης εθνικής σημασίας περιοχή της Λέσβου
 • Επιδιώκοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο και αρνούμενοι να χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές.».

Βάσει των παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:

 • Να απαιτήσει από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας, τη διατήρηση του αριθμού αιτούντων άσυλο που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και με ασφάλεια από τις υφιστάμενες δομές και τη μεταφορά του πλεονάζοντος πληθυσμού σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.
 • Να δηλώσει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής φιλοξενίας, αλλά και στην σχεδιαζόμενη χρησιμοποίηση πλωτών κέντρων.
 • Να ζητήσει α) τη διερεύνηση των καταγγελιών ότι ΜΚΟ ή ορισμένα μέλη τους έχουν διασυνδέσεις με διακινητές, β) αστυνόμευση στα σημεία όπου βγαίνουν οι βάρκες με πρόσφυγες-μετανάστες, για να ελεγχθεί αν υπάρχουν άτομα που, όπως καταγγέλλεται, τους κατευθύνουν.
 • Να αντισταθεί δυναμικά με κάθε τρόπο στην προσπάθεια μετατροπής της Λέσβου από το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης σε νησί φυλακή για χιλιάδες ανθρώπους
 • Να αντισταθεί με κάθε τρόπο στον διαφαινόμενο κίνδυνο να διαρραγεί η κοινωνική συνοχή και να καταστραφεί η τοπική κοινωνία, με βάση το συμφέρον του τόπου μας.
 • Να κλιμακώσει δυναμικά τις κινητοποιήσεις σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων σε περίπτωση που η παρούσα κατάσταση συνεχιστεί και δεν γίνει σεβαστή η βούληση της τοπικής κοινωνίας
 • Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης στα αιτήματα μας, να καλέσει το λαό της Λέσβου σε μαζική ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ευρωπαϊκής πολιτικής του γεωγραφικού περιορισμού αλλά και της κυβερνητικής αδράνειας.

Όπως τονίζεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, «τους καλοκαιρινούς μήνες του 2015 η Λέσβος με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, αντιμετώπισε μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις για λογαριασμό της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης. Η τοπική κοινωνία με την καθοριστική και πολύπλευρη δράση του Δήμου Λέσβου, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έπραξαν αυτό που επέβαλλε το ανθρωπιστικό καθήκον, συγκλονίζοντας την παγκόσμια κοινότητα, η οποία χαρακτήρισε τη Λέσβο το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης».

Όμως, συνεχίζει η απόφαση, «δύο χρόνια μετά την κρίση του 2015, οι υποσχέσεις από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποσυμφόρηση των νησιών και αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος, δεν έχουν εκπληρωθεί.

Παράλληλα, η εφαρμοζόμενη από την ελληνική κυβέρνηση Ευρωπαϊκή πολιτική, που επιβάλλει τον γεωγραφικό περιορισμό, προκαλεί τον αποκλεισμό των αιτούντων άσυλο στη Λέσβο και συνεπώς τη σταδιακή μετατροπή του νησιού μας σε ένα νησί φυλακή, γεγονός για το οποίο έγκαιρα και με κάθε πρόσφορο τρόπο είχαμε προειδοποιήσει τους αρμόδιους παράγοντες».

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, «οι συνθήκες κρίσης του 2015 έχουν παρέλθει και η κατάσταση σε σχέση με το προσφυγικό/μεταναστευτικό έχει αλλάξει ριζικά. Γι΄ αυτό το λόγο, πιστοί στο καθήκον της προστασίας του νησιού μας, αλλά και στο ανθρωπιστικό μας καθήκον πέρα και πάνω από κάθε πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα, θεωρούμε χρέος μας να αντιδράσουμε δυναμικά, μαζικά, υπεύθυνα και υπερκομματικά στις πολιτικές που επιθυμούν να μετατρέψουν τη Λέσβο, το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης, αλλά και γενικότερα την ελληνική μεθόριο σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταρράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας».Πηγη :policenet.gr


Πορεία προσφύγων κι αλληλέγγυων στην γερμανική πρεσβεία

Πορεία προς την γερμανική πρεσβεία πραγματοποίησαν πρόσφυγες-απεργοί πείνας και αλληλέγγυοι, με αίτημα να ικανοποιηθεί το δικαίωμα για επανένωση με τις οικογένειες τους.

Εδώ και μία εβδομάδα, δεκατέσσερις πρόσφυγες πολέμου βρίσκονται σε απεργία πείνας κι έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος.


«Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα, να επιταχυνθεί η διαδικασία επανένωσης με τις οικογένειές μας και να μπει τέλος στην πολύχρονη, επικίνδυνη περιπλάνηση των ίδιων και των μελών της οικογένειάς μας. Ενώ οι αιτήσεις έχουν γίνει ήδη αποδεκτές και ο νόμος προβλέπει να επανενωθούν εντός 6μήνου, μας καθυστερούν για μήνες και μας καταδικάζουν στην αβεβαιότητα και μας κρατάνε μακριά από τους δικούς μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα, στο Βερολίνο, έχει οργανωθεί αντίστοιχη δράση κινητοποίησης από τους συγγενείς τους. Πηγή:zougla.gr

Η σπείρα ακόμη και διαμέρισμα νοίκιαζε στην Ορεστιάδα…..για μετανάστες

Συνελήφθησαν την Δευτέρα στην Ορεστιάδα και το Πρωτοκκλήσι Έβρου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, ένας 29χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλη σπείρας που προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Σε βάρος των παραπάνω δραστών, καθώς και ενός ακόμη 21χρονου ημεδαπού, επίσης μέλους της σπείρας, σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία), σε συνδυασμό με παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες συνέστησαν συμμορία που είχε ως σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, από την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στην ενδοχώρα.

Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, αρχικά παραλάμβαναν από παρέβρια περιοχή, αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από μη θεσμοθετημένα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθόριου. Ακολούθως, τους μετέφεραν σε διαμέρισμα στην Ορεστιάδα, όπου τους απέκρυπταν, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο τους επιβίβαζαν σε οχήματα και τους προωθούσαν στην ενδοχώρα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, χθες το μεσημέρι, στο Πρωτοκκλήσι Έβρου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρονο να οδηγεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 21χρονου και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο διαμέρισμα που είχαν εκμισθώσει οι δράστες για να αποκρύπτουν τους διακινούμενους μετανάστες, εντόπισαν οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, τους οποίους όπως προέκυψε είχαν μεταφέρει – αποκρύψει στο διαμέρισμα το πρωί της 5-11-2017.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Πηγή:faros24.gr

Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (6-11-2017) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην  επαρχιακή οδό Αρριανών – Νέας Σάντας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 34χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον το οικισμού Ιασίου, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί τους πέντε μη νόμιμους μετανάστες, τράπηκαν πεζή σε φυγή, κινούμενοι σε αγροτική περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Πηγη:faros24.gr

Ο Βούλγαρος μετέφερε 9 μετανάστες

Συνελήφθη χθες (6-11-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κήπων -Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Πηγή:faros24.gr

Διεθνές κύκλωμα διευκόλυνσης παράνομων μεταναστών εξάρθρωσε το Οργανωμένο Εγκλημα

Συνολικά είκοσι άτομα έχουν συλλάβει τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κατά την επιχείρησή τους για την εξάρθρωση διεθνούς
κυκλώματος κατασκευής πλαστών εγγράφων και διευκόλυνσης παράνομων μεταναστών.
  
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όλοι οι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί: κυρίως υπήκοοι Αλβανίας και χωρών της Ασίας.

Το κύκλωμα με τα διεθνή πλοκάμια είχε δημιουργήσει στη χώρα μας εργαστήρια κατασκευής πλαστών εγγράφων, τα οποία έδιναν σε μετανάστες προκειμένου να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκά κράτη και να επιτύχουν εκεί την παραμονή τους και να μην τους απελάσουν.

Άλλα μέλη του κυκλώματος είχαν αναλάβει την εξεύρεση των παράνομων μεταναστών και από κέντρα κράτησης και από τις πλατείες της Αττικής, ενώ κάποια άλλα μέλη τους διευκόλυναν στο ταξίδι τους προς τη Βόρεια Ευρώπη και όλα αυτά βέβαια έναντι υψηλών αμοιβών.


Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα σοβαρό «χτύπημα» στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και το λέμε αυτό γιατί αύριο, που ο διοικητής της Ασφάλειας θα παρουσιάσει στον τύπο τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα είναι και ο Επικεφαλής του ευρωπαϊκού κέντρου καταπολέμησης παράνομης μετανάστευσης της Europol, με την οποία συνεργάστηκαν στενά οι ελληνικές αρχές.
Πηγη:bloko.gr

Επιστροφές αλλοδαπών και οδοιπορικά στη συνάντηση τής Ένωσης Συνοριακών Αττικής

Τις επιστροφές αλλοδαπών στη χώρα τους και τα οδοιπορικά των αστυνομικών έθεσαν στη συνάντησή τους με την Γενική Επιθεωρητή Αστυνομίας/Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων και τον 
Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων μέλη της Ένωσης Αστυνομικών προερχόμενων από Συνοριοφύλακες Αττικής.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Αντιπροσωπεία του Σωματείου μας μετά από αίτημα μας  είχε διαδοχικές συναντήσεις   με την Γενική Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντ/γο κ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα και τον Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Ταξίαρχο κ. ΣΚΑΝΔΑΛΗ Αχιλλέα προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία των ζητημάτων που είχαν τεθεί υπ' όψιν της Ηγεσίας με το υπ αρ 29 /27-07-2017  έγγραφο μας,  ζητημάτων που άπτονται της οργάνωσης και λειτουργίας του Τμήματος επιστροφών της Δ.Αλ.Αττικής αναφορικά με τις αεροπορικές επιστροφές –μεταγωγές αλλοδαπών πολιτών στις χώρες τους και συνάμα ζητημάτων που αφορούν τις ημερήσιες αποζημιώσεις εξωτερικού που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες στις αποστολές αυτές, αστυνομικοί.

   Σχετικά με την πορεία  των ως άνω τιθεμένων ζητημάτων αναφέρθηκε  ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Υπηρεσίες και συναρμόδια Υπουργεία)   κατά το μέρος που τους αφορά και βρίσκεται σε εξέλιξη σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων  η διαδικασία  αναζήτησης του κατάλληλου πλαισίου (νομοτεχνικά και οικονομικά)  για  να θεσπίσει  τους κανόνες που θα διέπουν τις ως άνω υπηρεσιακές αποστολές εκτός Ελλάδας.

   Παράλληλα γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης λύσης σε επιμέρους ζητήματα τα οποία μπορούν άμεσα να αντιμετωπιστούν ενώ άλλα έχουν πάρει το δρόμο τους.
   Ενδεικτικά αναφέρουμε :

      --Σχετικά με το αίτημα μας για δημιουργία π.δ. μεταγωγών με αεροπορικά μέσα, αρμόδιος είναι ο κλάδος τάξης στον οποίο έχει κοινοποιηθεί το έγγραφο μας .
     --όσον αφορά για το ζήτημα των ημερήσιων αποζημιώσεων εξωτερικού αυτό  το επεξεργάζονται  στην  Διεύθυνση Οικονομικών /ΑΕΑ   αρμόδιες όμως  στο τελικό στάδιο είναι οι υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών.

    --στο ζήτημα της εξεύρεσης κατάλληλου χώρου στο αεροδρόμιο  όπου θα φιλοξενεί τις αποστολές που θα συμμετέχουν  μέχρι την αναχώρηση για τον τόπο προορισμού , αυτός έχει βρεθεί  και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη .
   --αλλά και η πρόταση μας για επέκταση της ισχύος των υπηρεσιακών διαβατήριων των αστυνομικών του τμήματος επιστροφών  βρίσκει θετική ανταπόκριση αλλά αρμόδιο είναι το υπουργείο εξωτερικών όπου θα προωθηθεί κατάλληλα .

    Από τη μεριά μας ευχαριστήσαμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση και ενημέρωση για την πορεία των ζητημάτων που είχαμε θέσει,  ενώ  θα παρακολουθούμε στενά την πορεία αυτών, προκειμένου να ενημερωνόμαστε και να ενημερώνουμε τα μέλη μας για την εξέλιξη τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ                    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ
Πηγή:bloko.gr

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΣΥΦΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικούς


                                                                                                             Θεσσαλονίκη    07/11/2017
Αριθμ. Σχετ . :     33  / 2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
για το τρομοκρατικό χτύπημα της 6ης Νοεμβρίου με στόχο τις ζωές μας


      Χθες το βράδυ, για ακόμη μια φορά, συνάδελφοί μας αστυνομικοί γίνανε στόχος ακραίων τρομοκρατικών στοιχείων στην καρδιά της Αθήνας έξω από τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ευτυχώς για λίγα εκατοστά, δεν θρηνήσαμε θύματα.
     Είναι όμως πασιφανές, πως οι εγκληματικές ομάδες που δρουν με ιδιαίτερη ευκολία θέλουν να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα, επιθυμούν νεκρούς αστυνομικούς και ο αγώνας τους είναι βέβαιο πως θα στεφθεί με επιτυχία στο μέλλον, αν η ίδια η Πολιτεία δεν λάβει τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα.
     Για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο, πως το αίσθημα ασφάλειας απουσιάζει από  την Ελληνική κοινωνία και τους πολίτες της, αφού έχει ανταλλαχθεί με το  «ανθρωποκεντρικό» πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.
     Ας ελπίσουμε, πως αυτές οι απόπειρες που στοχεύουν τη ζωή μας, θα μείνουν απόπειρες, αφυπνίζοντας τους υπεύθυνους για να ληφθούν εκείνα τα δραστικά μέτρα που θα καταργήσουν άβατες περιοχές και θα αντιμετωπίσουν τις εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις  όπως οφείλει να πράξει ένα ασφαλές Κράτος Δικαίου.
                                


πηγή ΠΟΣΥΦΥ

ΠΟΑΞΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικούς
Η Ανακοίνωση της ΠΟΑΞΙΑ για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ : 

07 Νοέμβριος 2017
Η νέα τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, που στόχο είχε να αφαιρέσει ζωές συναδέλφων μας, δεν πρέπει να μείνει, για μια ακόμα φορά, ως απλή στατιστική καταγραφή, με την παρήγορη βεβαίως επισήμανση, ότι «είχαν άγιο» κι ενώ το πρόβλημα σπρώχνεται και πάλι κάτω από το χαλί, θεωρώντας ότι όλοι έκαναν το καθήκον τους με τη συνήθη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας!
Πρόκειται για μια επικίνδυνη κλιμάκωση της ένοπλης βίας στο κέντρο της Αθήνας που επιτέλους πρέπει να απαντηθεί από την οργανωμένη πολιτεία με όλα τα διαθέσιμα μέσα και με ό,τι παρέχει η διεθνής αστυνομική πρακτική πλέον στον τομέα της ασφάλειας και της δίωξης της τρομοκρατίας.
Η αναγκαιότητα της αλλαγής του ισχύοντος μοντέλου αστυνόμευσης, πρόληψης και καταστολής τέτοιων συμβάντων βίας και τρομοκρατίας, αποτέλεσε για την Ομοσπονδία μας αντικείμενο ουσιαστικού προβληματισμού και υποβολής προτάσεων. Έχουμε αναδείξει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι εφαρμόζεται επί δεκαετίες ένα αναχρονιστικό και επικίνδυνο πλέγμα μέτρων τάξης και ασφάλειας για την προστασία διαφόρων «στόχων» που εν τέλει καταλήγει στο φαινόμενο αστυνομικοί να φυλάνε αστυνομικούς - «θυρωρούς» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ίδιο το σύστημα αστυνόμευσης, την αποτελεσματικότητα και την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας. Και όλα αυτά όταν από κανέναν Κανονισμό, δεν προβλέπεται η άσκηση τέτοιων καθηκόντων και σε τέτοια έκταση από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία (ΥΑΤ) αφού οι αστυνομικοί μετατρέπονται πλέον σε προβλέψιμους και ανυπεράσπιστους «στόχους», έρμαιο στις αρρωστημένες ορέξεις κάθε κακοποιού στοιχείου ή οργανωμένου τρομοκράτη.
Η ολιγωρία και αναποτελεσματικότητα που παρατηρούνται -άραγε γιατί - στην αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων είναι επόμενο να οδηγούν σε πιο επικίνδυνες για τους συναδέλφους μας καταστάσεις και όταν μάλιστα καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα σε αντίστοιχες δολοφονικές επιθέσεις κατά το παρελθόν, παρότι, έχουν υποβληθεί και μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η χθεσινή αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας συναδέλφων μας θα αφυπνίσει τους θεσμούς και όλους όσοι ευθύνονται για την ατιμωρησία και την αποθράσυνση των δήθεν «επαναστατών».
Αναμένουμε από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να προβεί επιτέλους στη λήψη καινοτόμων αποφάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τη σύγχρονη διεθνή αστυνομική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, εγκαταλείποντας τα αναχρονιστικά μοντέλα αστυνόμευσης και προστατεύοντας ουσιαστικά όσους κινδυνεύουν από τους εγκληματίες τρομοκράτες.
Από την πλευρά μας, αυτονόητο είναι ότι θα στηρίξουμε κάθε απόφαση της πολιτείας που θα ενδυναμώνει το θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας, άλλως θα αναζητήσουμε τυχόν ευθύνες όσο ψηλά κι αν αυτές εντοπίζονται. 
2014 poaxia no ypografes
πηγή ΠΟΑΞΙΑ

ΠΟΑΣΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικούς
Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/259
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό Αστυνομικό!
Η νέα άνανδρη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν προκαλεί απλώς το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τη λειτουργία των θεσμών, αλλά έρχεται με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο να επιβεβαιώσει την ορθότητα της πρωτοβουλίας μας, τον περασμένο Ιούνιο, όταν αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια ανοικτή εκδήλωση διαλόγου στα Εξάρχεια, με αντικείμενο την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας, που εδώ και σαράντα χρόνια δυστυχώς δεν έχει τύχει μιας αποτελεσματικής διαχείρισης - αντιμετώπισης.
Ως Ομοσπονδία – πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης και την έκφραση αλληλεγγύης στους συναδέλφους που είδαν το χάρο με τα μάτια τους  καταγγέλλουμε όσους «χύνουν κροκοδείλια δάκρυα» για ακόμη μια φορά, για την ασφάλεια του τόπου ενώ την ίδια ώρα δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, πολλώ δε μάλλον, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον Έλληνα Αστυνομικό ως εν δυνάμει θύμα των όποιων εγκληματικών στοιχείων και επίδοξων δολοφόνων του.
Χρόνια τώρα παρακολουθούμε ατέρμονες πολιτικές αντιδικίες και αντιπαραθέσεις που συνήθως καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα: στη συνέχιση μιας εγκληματικής συμπεριφοράς που στρέφεται όχι μόνο κατά της αστυνομίας, αλλά εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας και της ίδιας της δημοκρατίας.
Καλούμε τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας να συμφωνήσουν κατόπιν δημοκρατικού διαλόγου και σε επίπεδο θεσμικής εκπροσώπησης εντός της Ελληνικής Βουλής, στην εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής που δραστηριοποιεί όλο το πλέγμα των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών και που θα εξοπλίζει ειδικότερα την Ελληνική Αστυνομία με τα απαραίτητα μέσα και τις απαιτούμενες εγγυήσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων της συγκεκριμένης βίας, ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό κόμμα έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου.
Για την δημοκρατία που έχυσε ο ελληνικός λαός το αίμα του, κάποιοι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
πηγή ΠΟΑΣΥ

ΣΕΦΕΑΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικούς

Αθήνα, 7/11/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ Ε.Δ.Ε ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΎΟΥΝ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ,
ΑΛΛΆ Ή ΈΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, Ή ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΝΌΜΟΥ
ΚΑΙ Ή ΑΠΌΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
Κανένα γραφείο κόμματος καμία κομματική παράταξη δεν βρέθηκε στο στόχαστρο του τρομοκράτη, όπως δυστυχώς διαβάζουμε από πολιτικούς επίσημους φορείς κι όχι μόνο.
Το κορμί του αστυνομικού των ΥΑΤ και για να ακριβολογούμε το κεφάλι του συναδέλφου στόχευε το χέρι του δολοφόνου. Το άσυλο του εξαρχιστάν ευτυχώς δεν έγινε ο τάφος αστυνομικού αυτή τη φορά, δυστυχώς όμως οι καταγγελίες μας που ακόμα το μελάνι τους δεν στέγνωσε, επιβεβαιώθηκαν επακριβώς.
Πείτε μας μια περιοχή που δεν αστυνομεύεται γενικώς, τι ρόλο μπορούν να έχουν "ορφανές" διμοιρίες των ΜΑΤ εκτός από εκείνον του "προβάτου επί σφαγήν ";;
Η εντολή για αθρόες προσαγωγές και προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας τι εξυπηρετεί ; Όλοι υποψιαζόμαστε ότι από το σημείο της απόπειρας δολοφονίας του αστυνομικού για το κρησφύγετο του δολοφόνου δεν μεσολαβούν πάρα ελάχιστα μέτρα και ανάμεσα δεν θα δεις αυτή τι στιγμή ούτε Εισαγγελείς ούτε αστυνομικές επιχειρήσεις για την σύλληψη του δράστη!! 
Οι Ε.Δ.Ε δεν καταλύουν το κράτος του Εξαρχιστάν αλλά η έκφραση της αλήθειας, η εφαρμογή του Νόμου και η απόδοση της Δικαιοσύνης.

                                                                           ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                                       -O-                                                        -O-   
                                                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                         ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                       ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
πηγή ΣΕΦΕΑΑ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Μάνες, παιδιά και πατεράδες ζητούν την επανένωσή τους

Οικογένειες που για δύο χρόνια δεν έχουν δει ο ένας τον άλλον, θύματα βασανιστηρίων, πατεράδες που δεν γνώρισαν τα παιδιά τους αφού χωρίστηκαν όταν οι γυναίκες ήταν ακόμα έγκυες, άνδρες ή γυναίκες που έμειναν χήροι χωρίς να νεκροφιλήσουν τον άνθρωπό τους

Νοέμβριος ήταν πάλι πριν από τρία χρόνια όταν μερικές δεκάδες πρόσφυγες από τη Συρία έστηναν σκηνές στην πλατεία Συντάγματος ζητώντας να τους αναγνωριστούν και να δοθούν τα βασικά δικαιώματα του πρόσφυγα και ξεκινώντας μερικοί απεργία πείνας. Οι λίγες δεκάδες Σύροι πρόσφυγες τότε είχαν αναδείξει την ανυπαρξία μέριμνας για τους πρόσφυγες, πέραν του χαρτιού της εξάμηνης αναβολής απέλασης, και η τότε κυβέρνηση είχε τελειώσει τη διαμαρτυρία με μια επιχείρηση «σκούπα», με τους πρόσφυγες να χάνουν σε αυτή και τα λιγοστά τους υπάρχοντα.

Τώρα βρισκόμαστε στο 2017 και από τότε πολλά έχουν συμβεί. Οι λίγες δεκάδες έγιναν χιλιάδες πρόσφυγες που είτε πέρασαν από τη χώρα είτε εγκλωβίστηκαν, αλλά η μοίρα του πρόσφυγα δεν σταματά να τους πληγώνει. Εδώ και δύο ημέρες 14 πρόσφυγες, 7 γυναίκες και 7 άνδρες, ξεκίνησαν απεργία πείνας στο ίδιο σημείο ζητώντας αυτή τη φορά την επιτάχυνση της μεταφοράς τους στη Γερμανία για να επανενωθούν με μέλη των οικογενειών τους. Οικογένειες που για δύο χρόνια δεν έχουν δει ο ένας τον άλλον, θύματα βασανιστηρίων, πατεράδες που δεν γνώρισαν τα παιδιά τους αφού χωρίστηκαν όταν οι γυναίκες ήταν ακόμα έγκυες, άνδρες ή γυναίκες που έμειναν χήροι χωρίς να νεκροφιλήσουν τον άνθρωπό τους.

«Αυτή τη στιγμή πάνω από 4.500 άτομα περιμένουμε τη μεταφορά μας μέσω της διαδικασίας οικογενειακής επανένωσης προς τη Γερμανία. Είμαστε οικογένειες που περιμένουμε στην Ελλάδα ήδη πάνω από 18 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επανένωσης. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γίνει δεκτοί στη Γερμανία πάνω από έξι μήνες, ξεπερνώντας την προθεσμία για μεταφορά, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, εξαιτίας ανεπίσημης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας» καταγγέλλουν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι δεν ξέρουν πότε θα καταφέρουν να ταξιδέψουν τελικά.

Ο Φαουάζ από τη Συρία κατήγγειλε επιπλέον ότι τους ζητούν να πληρώσουν μόνοι τους τα χρήματα των εισιτηρίων για τη μεταφορά τους στη Γερμανία, που ανέρχονται σε 350 ευρώ ανά άτομο.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου, αρνήθηκε ότι οι πρόσφυγες πληρώνουν τα εισιτήρια, ενώ σχετικά με τις κατηγορίες των προσφύγων για καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης απάντησε πως «εμείς εφαρμόζουμε αυστηρά την ευρωπαϊκή νομοθεσία», υπονοώντας καθυστερήσεις της Γερμανίας, ενώ αναφέρθηκε σε επιστολή του, στις 16 Οκτωβρίου, με την οποία ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση να βάλει δύο πτήσεις τσάρτερ για να μεταφερθούν οι πρόσφυγες πιο γρήγορα, αλλά η Γερμανία αρνήθηκε.

«Υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων που έχει περάσει το όριο των έξι μηνών, ο οποίος δεν είναι μεγάλος. Οι οικογενειακές επανενώσεις είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Το προσφυγικό - μεταναστευτικό είναι ζήτημα δικαιωμάτων των προσφύγων - μεταναστών, αλλά είναι και ένα μεγάλο ζήτημα, εθνικό, ζήτημα ασφάλειας, διαπραγματεύσεων, εξωτερικής πολιτικής, το οποίο αντιμετωπίζουμε διατηρώντας τις ισορροπίες μεταξύ των αναγκών τόσο των προσφύγων όσο και των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Γ. Μπαλάφας. Πηγή: ΑΥΓΗ.gr


Μια ελληνική σημαία, το συμβολικό δώρο του Αλέξη Τσίπρα στον μικρό Αμίρ

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο 11χρονος Αμίρ, το προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν που μαζί με την οικογένειά του έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Ο πρωθυπουργός
επεφύλασσε ένα δώρο-έκπληξη για τον μικρό Αμίρ. Τού χάρισε την ελληνική σημαία λέγοντας του μιας και δεν σου δώσανε την ελληνική σημαία, θα σου κάνω εγώ μια δώρο. Όπως έγραψε μάλιστα λίγο αργότερα στο λογαριασμό του στο twitter:«Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές & τις αξίες μας».
Χθες ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του προκειμένου να τους εκφράσει την συμπαράστασή του, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής δέχθηκαν επίθεση στο διαμέρισμα που διέμεναν.
Πηγη:ΑΠΕ-ΜΠΕ,bloko.gr