Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Προκλητική επίθεση για τους συνοριοφύλακες. Άμεση η αντίδραση της ΠΟΣΥΦΥ.

ΣΟΚ !
Προκλητική επίθεση στους συνοριοφύλακες με χαρακτηρισμούς " πρασινοφρουροί, αφισοκολλητές, αργόσχολοι, καμαριέρηδες και κηπουροί".
Άμεση αντίδραση της ΠΟΣΥΦΥ που με επιστολή της στο http://www.militaire.gr/ ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας και τη δημόσια συγνώμη του αρθρογράφου.

Προσβολή στη μνήμη όσων χάσανε τη ζωή τους στο καθήκον και σε όσους υπηρετούν στο Σώμα προάγοντας Αξίες και Αρχές.

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση του αρθρογράφου εδώ

Η απάντηση της ΠΟΣΥΦΥ εδώ

Πηγη :posyfy.gr

Δελτίο Τύπου ΠΟΣΥΦΥ | Αποκατάσταση της αλήθειας για το ποιοι είναι οι συνοριοφύλακες

Η απάντηση της ΠΟΣΥΦΥ στην προκλητική επίθεση που δέχθηκε.


                                                                                                             Θεσσαλονίκη  15.11.2017

  Αριθμ. Πρωτ.  47 /2017

                                                                                                              Προς :

-           Επικεφαλή ιστoσελίδας www.militaire.gr


             Καρβουνόπουλο Πάρη.

      Κοιν:

      Ενώσεις – Μέλη μας

Θέμα : « Αποκατάσταση της αλήθειας  για το ποιοι είναι οι συνοριοφύλακες»

       Με ιδιαίτερη θλίψη και αγανάκτηση, αναγνώσαμε στον ιστότοπο www.militaire.gr


 την 7/11/2017 και στη στήλη του αρθρογράφου σας κ. Κων. Φράγκου κείμενο – άρθρο για το ποιοι είναι οι συνοριοφύλακες.

      Καθόσον ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι ευρέως γνωστός και αναγνώσιμος και από την δική μας κατηγορία ενστόλων, οι διαμαρτυρίες  για το συγκεκριμένο άρθρο ήταν καθολικές από τους αναγνώστες – συναδέλφους μας.

     Οφείλουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να σας ενημερώσουμε πως οι συνοριοφύλακες προσλήφθηκαν από το 1999 έως και το 2003 σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Κέρκυρα και Αττική. Ο σχεδιασμός για την γεωγραφική κατανομή και ο διαχωρισμός της Ελληνικής Επικράτειας σε Ζώνες ( Α' Ζώνη – Παραμεθόρια, Β' Ζώνη – όμοροι νόμοι των ακριτικών, Γ Ζώνη ενδοχώρα ) διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις τότε ανάγκες λόγω των μεταναστευτικών πιέσεων αλλά και της διαχείρισής τους. Οι μεταναστευτικές πιέσεις  από την ελληνοαλβανική μεθόριο, αφροασιατών από τη Θράκη, αλλά και η διαχείρισή τους στο εσωτερικό της χώρας, επέβαλαν την πρόσληψη ενός εξειδικευμένου συνόλου που θα απασχολούνταν μέσω των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και  Δίωξης Λαθρομετανάστευσης για την φύλαξη των συνόρων, την διαχείριση αυτών των ροών αλλά και των ελέγχων που απαιτούνταν στο εσωτερικό της χώρας ( βλ Αττική).  

       Τα κριτήρια επιλογής ήταν εναρμονισμένα στα πρότυπα ΑΣΕΠ  και οι άνδρες όφειλαν να έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία τους και μάλιστα με προτεραιότητα στις ειδικές δυνάμεις και των εφέδρων αξιωματικών.

       Δεν είναι τυχαίο, πως το μορφωτικό επίπεδο των προσληφθέντων ήταν  κατά πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο. Πάνω από το 30% των συνοριοφυλάκων είναι απόφοιτοι Ανώτατης (ΑΕΙ) και Τεχνολογικής (ΤΕΙ) εκπαίδευσης.

      Με προηγούμενη απασχόληση στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα και με ένσημα αρκετών ετών ήταν οι περισσότεροι που  προσλήφθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με το νέο θεσμό του συνοριοφύλακα.

       Από τότε έως σήμερα, το έργο των συνοριοφυλάκων είναι γνωστό και καταξιωμένο από την ίδια την κοινωνία και δεν χρειάζεται να αναφερθεί ένας συνδικαλιστικός φορέας σε αυτό για να υπερασπιστεί την χρησιμότητα και την προσφορά αυτής της κατηγορίας προσωπικού.

      Ακόμη και σήμερα και μετά την ομογενοποίηση με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό που επήλθε το 2009, στην πλειοψηφία τους οι συνάδελφοί μας υπηρετούν στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης Μετανάστευσης σε όλη την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα όπου είναι απαραίτητη η παρουσία τους. Στελεχώνουμε και βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή σε όποια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ και αν υπηρετούμε.

      Κατόπιν όλων των ανωτέρω που είναι αδιαμφισβήτητα, αδυνατούμε να κατανοήσουμε εκφράσεις όπως « ανάγκη τακτοποίησης μερικών αργόσχολωνπρασινοφρουρώναφισοκολλητών», «…έγιναν καμαριέρηδες,κηπουροί..» που προσβάλλουν τον καθένα μας χωριστά αλλά και τον θεσμό που υπηρετούμε.

    Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλεται σε άγνοια η τοποθέτηση «…οι "συνοριοφύλακες" πριν καν υπηρετήσουν στα σύνορα επί 6μηνο μετατέθηκαν στην ενδοχώρα και κυρίως στην Αττική, όπου διετέθησαν, βασικά, στη φύλαξη "προσωπικοτήτων", της κακιάς ώρας..»,   αφού για 13 έτη οι συνάδελφοι μας είχαν αμετάθετο, αλλά και επιπρόσθετα υπηρετούσαν στον τόπο τους. Ακόμη και σήμερα, οι συνάδελφοί μας που μετατέθηκαν μετά από χρόνια στην Αττική ίσως δεν φτάνουν καν διψήφιο νούμερο !.

      Στη μνήμη των συναδέλφων μας που έχασαν την ζωή τους πάνω στο καθήκον για να υπερασπισθούν την Πατρίδα και να προάγουν το αίσθημα ασφαλείας στη Χώρα μας,    α π α ι τ ο ύ μ ε   την αποκατάσταση της αλήθειας από τον συντάκτη του εν λόγου άρθρου και τη δημόσια συγνώμη σε έναν ολόκληρο κλάδο που επί 19 χρόνια δίνει έναν άνισο αγώνα,  με ελάχιστα και απαρχαιωμένα μέσα τις περισσότερες φορές  αλλά και με πενιχρές αποδοχές,  για την φύλαξη των συνόρων και την προάσπιση του αισθήματος ασφαλείας σε ολόκληρη την επικράτεια.

     Επειδή οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τον αρθρογράφο είναι άκρως προσβλητικές για τους θανόντες αλλά και τους εν ζωή συναδέλφους μας, που θίγουν την υπόληψη και την αξιοπρέπεια μας,   ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων επιφυλασσόμεθα κάθε νομίμου δικαιώματος για την αποκατάσταση της αλήθειας.                                                                                               

            

Ανάρτηση στο www.militaire.gr


:

7/11/2017  -  www.militaire.gr

http://www.militaire.gr

Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

Από τον Κων. Φράγκο

 

"  Συνοριοφύλακες

Προ αρκετών ετών, επί Πασοκρατίας, προέκυψε η ανάγκη τακτοποίησης μερικών αργόσχολων, πρασινοφρουρών, αφισοκολλητών κ.λπ. Λύση; Το Κράτος! Τους προσέλαβαν με συνοπτικές διαδικασίες, τους ονόμασαν συνοριοφύλακες και τους έστειλαν στην μεθόριο για να την φυλάνε. Έξοχα… Την συνταγή αυτή συνέχισε η ΝΔ.

Όλοι, μα όλοι, οι "συνοριοφύλακες" πριν καν υπηρετήσουν στα σύνορα επί 6μηνο μετατέθηκαν στην ενδοχώρα και κυρίως στην Αττική, όπου διετέθησαν, βασικά, στη φύλαξη "προσωπικοτήτων", της κακιάς ώρας. Έγιναν καμαριέρηδες, κηπουροί κ.λπ.

Αργότερα, ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ Βύρων Πολύδωρας διόρισε 7.000 "αγροφύλακες", σε μια Αγροφυλακή που δεν υπήρχε. Τα καλά αυτά παιδιά βρήκαν θεσούλες σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου. Να και γιατί φθάσαμε εδώ πέρα. Ο κ. Ν. Τόσκας δεν ρίχνει μια ματιά στο θέμα; Πού είναι οι συνοριοφύλακες;

(Αφορμή για το σχόλιο είναι μια εκπομπή στην ΕΡΤ2 όπου ένας κλαριντζής στην Καρδίτσα δήλωνε: Είμαι μουσικός, αγρότης και συνοριοφύλακας!).    "

Πηγή:posyfy.gr

Αγωνία για τους πρόσφυγες ενόψει του χειμώνα

Κοινή διαπίστωση για την Κομισιόν και τους περισσότερους ευρωβουλευτές: παρά τις όποιες ευθύνες των εθνικών αρχών η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης προϋποθέτει τη συνεργασία και αλληλεγγύη όλων στην ΕΕ.Ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι στην Ελλάδα σήμερα 15.000 πρόσφυγες ζουν πλέον σε διαμερίσματα, ενώ περισσότερες από είκοσι δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα. 

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στα νησιά, όπου πολλά hotspots 
έχουν συγκεντρώσει διπλάσιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών από τον προβλεπόμενο.

Μία λύση είναι τα ξενοδοχεία, επισημαίνει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Στρασβούργο Γκάμπι Τσίμερ. «Ένας από τους λόγους για τη σημερινή συζήτηση στο Κοινοβούλιο είναι η αναζήτηση χρηματοδότησης, ώστε να υλοποιηθεί πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να μείνουν οι πρόσφυγες σε ξενοδοχεία, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές που δεν έχουν κίνηση τον χειμώνα, αλλά προσφέρουν ανέσεις για μία αξιοπρεπή διαμονή. 

«Η Κομισιόν και πολλοί άλλοι λένε ότι δεν προβλέπονται κονδύλια, εμείς λέμε ότι πρέπει να βρεθεί κάτι. Οι πρόσφυγες δεν ήρθαν για να εγκλωβιστούν στα hotspots, αλλά με τους κανόνες της ΕΕ δεν μπορούν και να μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα», λέει η Γκάμπι Τσίμερ στην Deutsche Welle.

Ποιός εμποδίζει τη μεταφορά στην ενδοχώρα;

Οι κανόνες προβλέπουν ότι όσοι υποβάλλουν αίτηση ασύλου πρέπει να παραμείνουν στα κέντρα αφίξεων μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους και στη συνέχεια είτε να μεταφερθούν στην ενδοχώρα εάν η αίτηση εγκριθεί, είτε να επιστρέψουν στην Τουρκία- και μέσω Τουρκίας στην πατρίδα τους- σε περίπτωση που η αίτηση απορριφθεί. 

Αν μεταφερθούν εξ΄αρχής από τα νησιά στην ενδοχώρα, η Ελλάδα ουσιαστικά χάνει τη δυνατότητα να τους επαναπατρίσει. Για «φαύλο κύκλο» κάνει λόγο η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. «Είναι ένας φαύλος κύκλος και δεν βλέπω σοβαρές προσπάθειες ούτε από την Κομισιόν ούτε από τα κράτη-μέλη για να ξεπεραστεί αυτή η αντίφαση» λέει η Γκάμπι Τσίμερ. 

«Είναι εύκολο να κατηγορείς τις εθνικές αρχές και να λες ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους, βλέπουμε και την κριτική που ασκούν πολλές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό ζήτημα και λένε 'μα γιατί η Ελλάδα δεν καταργεί τα hotspots στα νησιά̓; Μα πώς να τα καταργήσει όταν ουσιαστικά της απαγορεύουμε να μεταφέρει τους πρόσφυγες στην ενδοχώρα;».

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος, που λέει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για την αποσυμφόρηση των hotspots, επιταχύνοντας τις διαδικασίες για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου. Xαρακτηριστικό το σχόλιο από τον Μίλτο Κύρκο, ευρωβουλευτή με «Το Ποτάμι». 

«Ας βάλουμε πιο πολλούς δικαστικούς να ασχολούνται με τις υποθέσεις, ας βάλουμε πιο πολλές υπηρεσίες ασύλου, ας βάλουμε πιο πολλούς από ο,τιδήποτε χρειάζεται να επεξεργάζονται τις αιτήσεις ασύλου. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έβγαλε μία απόφαση που έλεγε ότι ναι, οι Σύροι πρόσφυγες μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία. Μιλάμε για μία χώρα που έχει διόμισι εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες κι αν θέλουμε να πούμε ότι δεν είναι ασφαλής γι αυτούς πρέπει να κάνουμε ένα σχέδιο να τους πάρουμε. Δεν έχω ακούσει κάποιο σχέδιο να έχει υποβληθεί», δηλώνει ο Μίλτος Κύρκος στην Deutsche Welle.

«Έκτακτο σχέδιο αποσυμφόρησης»

Σε ένα πρώτο βήμα πάντως, επισημαίνει η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Κομισιόν θα πρέπει να εκπονήσει ένα σχέδιο για την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία νέα ανθρωπιστική κρίση. «Η επίλυση του θέματος αυτού δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων» τονίζει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. 

«Ειδικά στην Ελλάδα μας βρίσκει αυτή τη στιγμή με ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το οποίο έγκειται στο γεγονός ότι άνοιξαν πάλι οι ροές. Σίγουρα δεν έχουμε την τραγική εικόνα του 2015, αλλά όταν μαθαίνουμε ότι τον Οκτώβριο μπήκαν 6.000, τον Σεπτέμβριο άλλοι τόσοι και μόλις στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 1.600, αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι μέσα σε διόμισι μήνες έχουμε πάνω από 10-12.000 καινούριους μετανάστες και πρόσφυγες».

Από την πλευρά της η Κομισιόν εκτιμά ότι η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό έχει αποφέρει αποτελέσματα. Εστιάζει τώρα στην προσπάθεια να αναθεωρηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου, ώστε οι χώρες «πρώτης γραμμής» να μην θεωρούνται αυτόματα υπεύθυνες για τη χορήγηση ασύλου. Στην ίδια γραμμή κινείται το Ευρωκοινοβούλιο, που αναμένεται να εγκρίνει την Πέμπτη τη διαπραγματευτική εντολή προς την Κομισιόν.

Πηγή: http://www.skai.gr,Πηγή: Deutsche WelleΣυνελήφθη 38χρονος υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (16-11- 2017) το βράδυ, στον νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, την Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Φερών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 38χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Αρδανίου, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 38χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του διακινητή περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Πηγή:e-evros.gr

Να δοθεί έκτακτο επίδομα στους αστυνομικούς των hot spots ζητάει βουλευτής - "Τεράστιο το βάρος που σηκώνουν στα νησιά από το μεταναστευτικό"

Τη θέσπιση ενός προσωρινού επιδόματος για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε Λέσβο, Χίο, Κω, 

Λέρο και Σάμο λόγω της εμπλοκής τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα πέντε νησιά στα οποία η κυβέρνηση έχει μεταφέρει το βάρος της διαχείρισης και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος, καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τόσο στα hot spot όσο και στα ίδια τα νησιά.
Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ σε αυτά τα νησιά είναι υποστελεχωμένες, υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση του προσωπικού και επιδείνωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζονται.
Ένα μέρος της αστυνομικής δύναμης σε αυτά τα νησιά έχει αναλάβει το έργο της ασφάλειας στα hot spot και της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνεται ο φόρτος εργασίας των άλλων αστυνομικών.
Ο κ. Κόνσολας εκτιμά ότι οι αναγκαίοι πόροι για ένα προσωρινό επίδομα 100 ευρώ το μήνα που αντιπροσωπεύει ένα ποσό ύψους 1,2 εκ ευρώ σε ετήσια βάση, μπορούν να προέλθουν μέσα από τα χρήματα που ήδη έχουν δεσμευθεί για την Ελλάδα και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ή μέσα από μια ειδική ενίσχυση μέσω του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καλεί, μάλιστα, το Υπουργείο να διεκδικήσει συντονισμένα αυτή την ενίσχυση από τα δύο ευρωπαϊκά ταμεία.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Θέσπιση επιδόματος για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε Λέσβο, Χίο, Κω, Λέρο και Σάμο λόγω της εμπλοκής τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος»

Κύριε Υπουργέ,
Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα πέντε νησιά στα οποία η κυβέρνηση έχει μεταφέρει το βάρος της διαχείρισης και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος, καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τόσο στα hot spot όσο και στα ίδια τα νησιά.
Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ σε αυτά τα νησιά είναι υποστελεχωμένες, υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση του προσωπικού και επιδείνωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζονται.
Ένα μέρος της αστυνομικής δύναμης σε αυτά τα νησιά έχει αναλάβει το έργο της ασφάλειας στα hot spot και της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνεται ο φόρτος εργασίας των άλλων αστυνομικών.
Οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν στα πέντε αυτά νησιά, επιβάλλουν την έμπρακτη ηθική και υλική επιβράβευση των αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτά.
Με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμεύσει πόρους ύψους 1,1 δις ευρώ για το μεταναστευτικό για την Ελλάδα, η χώρα μας μπορεί να διαθέσει ένα μέρος των χρημάτων που λαμβάνει προκειμένου να υπάρξει ένα ειδικό προσωρινό επίδομα για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στα πέντε αυτά νησιά (Λέσβος, Χίος, Κως, Σάμος, Λέρος).
Η Ελλάδα, επίσης, μπορεί να διεκδικήσει το συγκεκριμένο ποσό του απαιτείται για το επίδομα, και το οποίο με 100 ευρώ σε μηναία βάση υπολογίζεται σε συνολικό ετήσιο κόστος 1,2 εκ. ευρώ, από μια ειδική ενίσχυση μέσω  του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
Εάν αναγνωρίζει την αναγκαιότητα θέσπισης ειδικού προσωρινού επιδόματος για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Κως, Σάμος και Λέρος) και έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια της αντοχής τους.
Εάν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για να διατεθούν αυτοί οι πόροι μέσα από ενισχύσεις που θα προέλθουν από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) της Ε.Ε.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Πηγη:dimokratiki.gr,bloko.gr

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Λέσβο

Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η κατάσταση στα ελληνικά νησιά και κυρίως στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο, με ορατό τον κίνδυνο να συμβεί κάποιο «ατύχημα», δεδομένου ότι εκατοντάδες
άνθρωποι, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, παραμένουν σε καλοκαιρινές σκηνές υπό σφοδρή βροχόπτωση και σε διαρκώς επιδεινούμενες καιρικές συνθήκες.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση απλώς «σπρώχνει τον χρόνο», ελπίζοντας ότι ο χειμώνας θα σταματήσει τις ροές μεταναστών από την Τουρκία πριν συμβεί η καταστροφή, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων, την κοινωνική συνοχή στα νησιά αλλά και την αξιοπιστία της χώρας που έχει λάβει υψηλή χρηματοδότηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στη Λέσβο, ο δήμαρχος της πόλης, Σπύρος Γαληνός, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα προχωρήσει σε γενική απεργία τη Δευτέρα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Την ίδια ημέρα, αναμένεται να διοργανωθεί και συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης. «Στη Λέσβο των 32.000 κατοίκων βρίσκονται αυτή τη στιγμή 8.200 μετανάστες και πρόσφυγες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας», τονίζει μιλώντας στην «Κ». Περίπου πενήντα πρόσφυγες παραμένουν εδώ και μερικές ημέρες στην κεντρική πλατεία της πόλης, διεκδικώντας να φύγουν από το νησί.
Η ολιγωρία από την άποψη του σχεδιασμού και της οργάνωσης έχει οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα.
Το πρόγραμμα για το «ξεχειμώνιασμα» του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου(!). Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, δεν έχει ληφθεί υπόψη η αύξηση των μεταναστευτικών ροών, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των καθημερινών αφίξεων έχει αυξηθεί από τον Αύγουστο. Aπό τις αρχές Νοεμβρίου έως και χθες στα ελληνικά νησιά είχαν φτάσει 1.603 άτομα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Τον Σεπτέμβριο έφτασαν στην Ελλάδα 6.000 άτομα και ανάλογος ήταν και ο αριθμός των αφίξεων τον Οκτώβριο.
Στη Λέσβο βρίσκονται 8.293 πρόσφυγες και μετανάστες, οι 6.500 στη Μόρια, όπου βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ ή αλλιώς hotspot), όπου η εγκατάσταση χωράει 2.300 άτομα. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στη Μόρια υπολογίζεται ότι υπάρχουν 350-500 ασυνόδευτα ανήλικα. Πάνω από 1.500 άτομα κοιμούνται σε καλοκαιρινές σκηνές, χωρίς θέρμανση φυσικά αλλά και χωρίς επαρκή ρουχισμό. Ενδεικτικά τον Οκτώβριο έφτασαν 2.216 άτομα στη Λέσβο, τον Σεπτέμβριο 2.170 και τον Αύγουστο 1.053. Ομως, το πρόγραμμα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και συνεχίζει να ισχύει, προβλέπει την αύξηση της χωρητικότητας του υπάρχοντος hotspot κατά 800 θέσεις, «με την αξιοποίηση κάθε ελεύθερου τετραγωνικού», αριθμός βέβαια που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.
Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες σημαντικός αριθμός ατόμων (έως και 1.000) προβλέπεται να μετακινηθούν από το νησί προς την ενδοχώρα, υπό την πίεση της τοπικής αντίδρασης. Επίσης, αναμένεται μέσω του προγράμματος για την ενοικίαση ξενοδοχείων και διαμερισμάτων να βρεθούν 1.000 θέσεις φιλοξενίας σε Λέσβο και Χίο ώστε να μεταφερθούν κυρίως παιδιά. «Αν όμως οι ροές συνεχιστούν και καθημερινά έρχονται περισσότερα από 100 άτομα, τότε η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί», παραδέχονται.
Στη Σάμο
Χθες στη Σάμο, οι εκατοντάδες άνθρωποι που παραμένουν στις περίπου 285 καλοκαιρινές σκηνές πέριξ του hotspot, άπλωσαν τα υπάρχοντά τους στον ήλιο για να στεγνώσουν από την έντονη βροχή που έπεσε τη νύχτα. Μικρά παιδιά και μωρά βρέθηκαν στις λάσπες, μέσα σε πλημμυρισμένες σκηνές. Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι στη Σάμο, όπου παραμένουν 2.397 άτομα, ενώ η εγκατάσταση έχει χωρητικότητα 700 ατόμων, είναι πολύ δύσκολο να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση για να αυξηθεί η χωρητικότητα, καθώς δεν υπάρχει επιπλέον χώρος. «Γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί η ισχύς του ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να υπάρχει θέρμανση εντός φυσικά των κοντέινερ. Για εκείνους που παραμένουν στις σκηνές λίγα μπορούν να γίνουν.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,bloko.gr

Ο Βούλγαρος πιάστηκε στο Σουφλί

Συνελήφθησαν χθες (14 -11-2017), στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) διακινητές, ένας 33χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 41 και 31 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της 14-11-2017, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους άλλους δύο δράστες, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας, προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2 οχήματα, το χρηματικό ποσό των 1.070 ευρώ και 4 πλαστά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου. Πηγή:faros24.gr


Αλεξανδρούπολη-Ο Ταξιτζής για επιβάτες μετέφερε… μετανάστες. Είχαν πλαστά χαρτιά

Συνελήφθησαν χθες (14 -11-2017), στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) διακινητές, ένας 33χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 41 και 31 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Στην πρώτη περίπτωση, το απόγευμα της 14-11-2017, σε αγροτική περιοχή της Παλαγίας Έβρου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 33χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, οι τέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες, κατηγορούνται και για πλαστογραφία, καθόσον κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν τέσσερα (4) πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης. Πηγή:faros24.gr


Έβρος: Ολλανδός δημοσιογράφος αραβικής καταγωγής συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη

Πρόκειται για τον Sakir Khader – Μαζί του κρατούνται ένας Γερμανός οπερατέρ και δύο Ιρακινοί με γερμανικό διαβατήριο

Μία περίεργη υπόθεση, που διαδραματίστηκε επί ελληνικού εδάφους, έφερε στο φως το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, που μετέδωσε ότι ένας Ολλανδός δημοσιογράφος, ο οποίος ακολουθούσε ομάδα προσφύγων για ρεπορτάζ, τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα πάντα με το Al Jazeera, ο Ολλανδός δημοσιογράφος πραγματοποιούσε ρεπορτάζ για πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα μέσω Τουρκίας, στην περιοχή του Έβρου.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Sakir Khader, ο οποίος, στο πλαίσιο ρεπορτάζ, ακολουθούσε μια ομάδα περίπου 50 Σύρων -μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά- την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος, μαζί με τους πρόσφυγες, τέθηκε υπό κράτηση και κατηγορήθηκε ότι είχε εισέλθει σε στρατιωτική ζώνη. Σύμφωνα με συνάδελφό του, που έχει βρεθεί παλαιότερα στο σημείο για βιντεοσκόπηση, η περιοχή δεν φέρει σήμανση απαγόρευσης.

Ο συνάδελφός του υποστήριξε ότι ο Σακίρ είχε μαζί του ολλανδικό διαβατήριο και δύο δημοσιογραφικές κάρτες, όμως η αστυνομία στην αρχή δεν τον πίστευε ότι ήταν Ολλανδός. Σύμφωνα με την αδερφή του Σακίρ, οι αξιωματικοί τον έθεσαν υπό κράτηση, λόγω της εμφάνισής του, που θυμίζει Άραβα.

Ο ίδιος έχει και παλαιστινιακό διαβατήριο, όμως, σύμφωνα με την αδερφή του, δεν το κουβαλούσε μαζί του.

Η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο δίνει μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Όπως αναφέρει, ο Ολλανδός, αραβικής καταγωγής, ζήτησε και έλαβε στοιχεία για την κίνηση των προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο πλαίσιο ρεπορτάζ που έκανε.

Χθες, στις 10.30 το πρωί, ο Ολλανδός δημοσιογράφος συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη στην περιοχή των Λαβάρων Διδυμοτείχου, μαζί με έναν Γερμανό οπερατέρ και δύο Ιρακινούς ερασιτέχνες φωτογράφους με γερμανικό διαβατήριο, ο ένας εκ των οποίων, μάλιστα, αντιστάθηκε την ώρα της σύλληψης.

Οι τέσσερις θα δικαστούν για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη, ενώ ο ένας εκ των δύο Ιρακινών αντιμετωπίζει και την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Πηγή:http://www.protothema.gr,faros24.gr


Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

"Στα μανταλάκια πλέον οι μειώσεις απο το νέο μισθολόγιο των αστυνομικών..."

Στα μανταλάκια πλέον οι μειώσεις απο το νέο μισθολόγιο που αναμένεται να εφαρμοστεί στους ενστόλους. Αρχίζουν πλέον και επιβεβαιώνονται οι διαπιστώσεις της 
ΠΟΣΥΦΥ και οι υπολογισμοί που κάναμε όπως περιγράφονται απο τα δεδομένα του νέου μισθολογίου με τον ν. 4472/2017. Τον περασμένο Μάϊο, Κυβερνηση και κυβερνητικοί βουλευτές διατεινονται δημοσίως πως καμία περικοπή δεν θα γίνει στους μισθούς μας με το νέο μισθολόγιο. Σήμερα προσπαθούμε όλοι μας να υπολογίσουμε τις αναδρομικές κρατήσεις που θα πρεπει να αποδώσουμε ! Τα είχαμε πει απο τότε πως οι περικοπές είναι και υπαρκτές και μεγάλες !!! Δυστυχώς όμως η προπαγάνδα οτι δεν θα υπάρξουν περικοπές ..πέρασε. 
Τελικά, και περικοπές θα γίνουν, και αυξημένες κρατήσεις θα έχουμε, και αναδρομικά θα τα αποδώσουμε ! 
Στα μανταλάκια ...και οι περικοπές και οι διαβεβαιώσεις σας ( θα παίζουμε και τις δηλώσεις σας οτι δεν θα μειωθούν οι μισθοί μας ) !!!.κείμενο του προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτη Χαρέλα 

Αυστρία: «Αφήσαμε επί χρόνια την Ελλάδα μόνη της στο προσφυγικό»

«Αφήσαμε την Ελλάδα και την Ιταλία επί χρόνια μόνες», ανέφερε ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων, Γκέοργκ Καπς, σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και επέκρινε έντονα τις «μεγάλες παραλείψεις» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό, διερωτώμενος «πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να προστατεύσει τα σύνορα με εκατοντάδες νησιά», για να δώσει ο ίδιος την απάντηση ότι «αυτό είναι αδύνατο».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων, το επόμενο βήμα τώρα, πρέπει να είναι η εξεύρεση ενός κατάλληλου συστήματος κατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη, καθώς «δεν είναι δυνατόν μία ήπειρος με πάνω από 500 εκατομμύρια ανθρώπους να μην είναι σε θέση να υποδεχθεί πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες».


Κατά την άποψή του, θα πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ της οικονομικής μετανάστευσης και του ασύλου, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί «ανθρώπινο δικαίωμα», ενώ είναι διαφορετικό το θέμα της οικονομικής μετανάστευσης «όπου μπορεί και πρέπει να γίνεται επιλογή».

«Η ΕΕ πρέπει να εγκαταστήσει στις εμπλεκόμενες χώρες κέντρα, για να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση σε αυτές τις χώρες και για να αποφασίζεται εκεί ποιοι επιτρέπεται να έρθουν στην Ευρώπη και ποιοι όχι» επισήμανε ο κ. Καπς.

Σε πρόσφατη αποκλειστική συνέντευξή του στη Βιέννη, ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων είχε υπογραμμίσει: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εξαιρετικά εκτεθειμένη θέση και δεν μπορούμε να αναμένουμε από την Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της τις εισροές προσφύγων από το Αιγαίο ούτε και να ζητάμε από τη χώρα να προστατεύσει χιλιάδες νησιά ως σύνορα, κάτι τέτοιο απλώς είναι αδύνατο και ως εκ τούτου πρέπει ως Ευρώπη να δώσουμε τη στήριξή μας».

Είχε προσθέσει δε, πως είναι πεπεισμένος ότι το προσφυγικό θέμα μπορεί να λυθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε εθνικό και θα πρέπει να υπάρξει μία ευρωπαϊκή διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με το ανάλογο προσωπικό στα σύνορα.

Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Καπς, θα μπορεί σχετικά γρήγορα να διαπιστώνεται ποιος έχει ανάγκη προστασίας και ποιος είναι οικονομικός μετανάστης, οπότε θα είναι δυνατή μία σαφής μείωση του αριθμού των προσφύγων, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη.

Στη σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Καπς, ο οποίος στο παρελθόν υποστήριζε σαφώς τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει γνώμη, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να κλείσει η πόρτα για άλλες χώρες, ωστόσο θα πρέπει κανείς να είναι προσεκτικότερος λόγω του κλίματος που επικρατεί στην Ευρώπη.

Επίσης, τόνισε ότι έχει αλλάξει γνώμη και σε σχέση με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ένταξη, η οποία, «δεν έχει κανένα νόημα, εξαιτίας των επίκαιρων πολιτικών εξελίξεων και εκείνων τα προηγούμενα χρόνια». Ωστόσο, συμπλήρωσε, «θα πρέπει να διατηρηθούν οι οικονομικές σχέσεις με αυτήν τη χώρα». Πηγή:zougla.gr