Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Μια διαφορετική διαταγή του αρχηγού - Ευχαριστίες στο προσωπικό και μηνύματα προς κάθε αποδέκτη για τους πλειστηριασμούς - Προέχει η έξωση ή η οικιακή γαλήνη του πολίτη;

Το bloko.gr έγινε αποδέκτης από αναγνώστη μιας πολύ σημαντικής διαταγής του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στην οποία -εάν σωστά ερμηνεύουμε, εμπερικλείονται 
εκτός από τις ολόθερμες ευχαριστίες του primus inter pares του σώματος και πολλά μηνύματα, καθώς και κυρίως παροτρύνσεις ιδιαίτερου κοινωνικού χαρακτήρα.

Για το συγκεκριμένο ακριβώς λόγο όπως θα εξηγήσουμε, διακόπτουμε προσωρινά την 24ωρη απεργία, θεωρώντας κι εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια εκτός διάταξης κοινωνική συμβολή του bloko.gr, στο να διαβαστεί όπως ακριβώς έχουν δομηθεί τα συστατικά, το πνεύμα και το βαθύ νόημα της, αφήνοντας το στην κριτική και στην ερμηνευτική κρίση του αναγνώστη για όσο ακριβώς διάστημα της αξίζει για να μελετηθεί.  

Στη διαταγή του ο κ. αρχηγός, με θέμα, "Επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2017 - " Έκφραση ευαρέσκειας προς το προσωπικό", επισημαίνει ότι η αστυνομία ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω σε άλλη μια δύσκολη για την ίδια χρονική περίοδο διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων. Μια περίοδο που για λόγους ιστορικής συνοχής, ήρθε να διαδεχτεί μια άλλη περίοδο ισοδύναμης διάρκειας απανωτών και πολύ σημαντικών εξιχνιάσεων υποθέσεων κι εξαρθρώσεων συμμοριών, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επηρρέαζαν την καθημερινότητα και διαμόρφωναν το κοινό αίσθημα ασφάλειας.

Και όλα αυτά έχουν επιτευχθεί, όπως άμεσα και άλλοτε έμμεσα υπογραμμίζει ο κ. αρχηγός, χάρη στην προσφορά και στη δημιουργική ενέργεια ενός φαινομενικά ακαταπόνητου προσωπικού, που προσφέρει το 100% και πάνω των δυνατοτήτων και των αντοχών του. Όμως, όλα έχουν ένα όριο.

Και δυστυχώς για το προσωπικό της αστυνομίας και με την προϋπόθεση ότι ερμηνεύουμε σωστά την τρίτη, την έκτη και την όγδοη παράγραφο της διαταγής, όλα όσα πέρασε -ευχάριστα και δυσάρεστα η ΕΛΑΣ το τελευταίο δίμηνο με τρίμηνο, τα δύσκολα έρχονται, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο κείμενο ν' αποτελεί καταπίστευμα και παρακαταθήκη για κάθε αστυνομικό που θα υποστεί τη σκληρή βάσανο της αδήριτης δοκιμασίας. Ψυχικής και σωματικής.

Και τα δύσκολα αυτά που προοιωνίζονται έχουν ένα όνομα. Πλειστηριασμοί.

Οι πλειστηριασμοί λοιπόν θα είναι ότι πιο δύσκολο και ψυχοφθόρο έχει διαχειριστεί ποτέ ο αστυνομικός. Γιατί πέρα από τη μήνη και την αποδοκιμασία που θα προέλθει μέσα από την ξέχειλη αγανάκτηση κι απελπισία, ο αστυνομικός και ο κάθε αστυνομικός, όπως άλλωστε έχουμε γράψει στο bloko.gr, θ' αναλάβει την βασανιστική για κάθε άνθρωπο υποχρέωση ν' αποτελέσει το μακρύ χέρι της κάθε τράπεζας, της κάθε εφορίας και του κάθε ιδιώτη, που θα κλειδώσει κόσμο και κοσμάκι έξω από το σπίτι του. Ίσως δε, ο κάθε αστυνομικός, να κληθεί να κάνει βίαια έξωση στο συνάδελφο του, στο συγγενή και στο φίλο του. Είναι το διάσημο πλέον μοντέλο της ισπανοποίησης στις εκθεμελιώσεις οικογενειών.

Για το συγκεκριμένο αυτό καθαυτό λόγο, η διαταγή του κ. αρχηγού αποκτά ιδιαίτερο νόημα και τεράστια σημασία, καθώς εκτός από οδηγό διαχείρισης ψυχών κι απελπισμένων συνειδήσεων που δεν έχουν πια τίποτα άλλο να χάσουν, αποτελεί -εάν την ερμηνεύουμε σωστά- κι ένα μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία. Να μην αποκαθηλώσει την αστυνομία από το βάθρο της κοινωνικής εκτίμησης κι αποδοχής. Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας οι εξώσεις. Δουλειά της αστυνομίας είναι η διατήρηση της οικιακής γαλήνης του πολίτη. Κι αυτό επιτέλους ας το κατανοήσει η πολιτική ηγεσία της χώρας. Πηγή:bloko.gr

Το παράπονο ενός ασπρομάλλη Αρχιφύλακα

Αναδημοσιεύουμε επιστολή προς το policenet 

Αγαπητό policenet καλησπέρα σας υπηρετώ στον Αστυνομικό Σταθμό Πάργας  και θα ήθελα να σας 
αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία από τις φετινές εξετάσεις των Αρχιφυλάκων.

Είμαι 45 ετών και εφέτος ήταν η δεύτερή και τελευταία χρόνια που είχα τη δυνατότητα να λάβω μέρος στις εξετάσεις των Αρχιφυλάκων Γενικών Καθηκόντων λόγω του ορίου ηλικίας μου που καθορίζεται από το ΠΔ.

Η προετοιμασία μου ξεκίνησε από το 2014 όμως τότε θα έχανα την οργανική μου θέση διότι ως τρίτεκνος πατέρας δεν μπορούσα να συμπεριληφθώ στις εξαιρέσεις του ΠΔ. Αυτό έγινε το 2016 όπου έλαβα μέρος και την 345 σειρά ως "Επιτυχών". Δεν το έβαλα κάτω και προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος εφέτος. Έκανα φροντιστήριο για το μάθημά της Έκθεσης σε μια από τις καλύτερες φιλολόγους της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Οι συνάδελφοί μου με βοήθησαν με Βιβλία διότι κατάλαβαν ότι ένας μη ανακριτικός υπάλληλος το ήθελε πραγματικά και προσπαθούσε.

Σχεδόν κάθε πρωί στις 5 (διότι τα δύο μικρότερα παιδιά μου πηγαίνουν στο σχολείο στις 7) διάβαζα και προσπαθούσα να κατανοήσω και να μπω στον "κόσμο" του ποινικού Δικαίου και της Ποινικής Δικονομίας διότι δεν είμαι ανακριτικός υπάλληλος (Αρχιφύλακας μη παραγωγικής σχολής) και να κατανοήσω τους νόμους, να αποστηθίσω τα άρθρα ώστε να αναλύσω τα πρακτικά όσο το δυνατό καλύτερα και να ανεβάσω την βαθμολογία μου. Γνώριζα από την αρχή ότι το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό αλλά πήγα να κάνω την δική μου προσπάθεια διότι το ήθελα παρά τα προβλήματα που μπορούν να απασχολούν μια πενταμελή οικογένεια με ένα παιδί στο στρατό ένα στο δημοτικό και το άλλο στο λύκειο.

Έτσι έλαβα μέρος φέτος στην Αθήνα έχω την εντύπωση ότι ήμουν ο μοναδικός με άσπρα μαλλιά που λάμβανε μέρος τουλάχιστον στην Αθήνα. Κοιτούσα τα νέα παιδιά τους συναδέλφους μου και χαιρόμουν. Η προσπάθεια ήταν τρομερή. Παρά τον μεγάλο αγώνα που έκανα ο οποίος ήταν αγώνας θέλησης δεν τα κατάφερα να είμαι σε σειρά ονομασίας (βρίσκομαι στην θέση 287).

Αυτό μου στεναχωρεί είναι ότι το ΠΔ μου στερεί το όνειρο να μπορέσω να εξελιχθώ παρ' όλο που θα βρίσκομαι στο Σώμα για άλλα 17 χρόνια. Καλές γιορτές με υγεία σε όλους!!!"Πηγη:policenet.gr

Συνελήφθη Βούλγαρος στο Μικρό Δέρειο με… στιβαγμένους σε φορτηγάκι 43 λαθρομετανάστες

Συνελήφθη χθες (12-12-2017) το μεσημέρι στην περιοχή του Μικρού Δερείου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 41χρονος Βούλγαρος ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας σαράντα τρεις (43) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Παλαιστίνης, Αφγανιστάν και Ιράκ.

Ειδικότερα, στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 41χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και διέφυγε πεζός σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα σαράντα τρεις (43) μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων οι δεκατέσσερις (14) ανήλικοι.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων. Πηγή:Evros-news.gr


Ρήγμα στην Ε.Ε. για το προσφυγικό

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε αλληλεγγύη και προς το εσωτερικό της Ε.Ε. Οι χώρες του Βίζεγκραντ προτιμούν να δώσουν χρήματα παρά να δεχθούν πρόσφυγες με βάση τις ποσοστώσεις. Βαθύ ρήγμα στο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε.

Πόσο αλληλέγγυα είναι η Ε.Ε. σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει από το δεύτερο εξάμηνο του 2015, το προσφυγικό; Από τη χθεσινή πρώτη ημέρα του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. κατέστη για άλλη μια φορά σαφές ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κοινή βάση συνεννόησης, αλλά αντίθετα υπάρχει ρήγμα ανάμεσα στις παλαιότερες χώρες της Ένωσης και σε αυτές που μπήκαν στην ευρωπαϊκή οικογένεια σχετικά πρόσφατα, και συγκεκριμένα την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τσεχία και τη Σλοβακία.Αλληλεγγύη και προς το εσωτερικό της Ε.Ε.


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κορυφής Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος με την πρότασή του να δοθεί τέλος στο καθεστώς υποχρεωτικών ποσοστώσεων στην ανακατανομή προσφύγων προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, το περιέγραψε ως ρήγμα ανάμεσα στη δυτική και ανατολική Ευρώπη. Η πρόταση Τουσκ επικρίθηκε από την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία κατέστησε σαφές ότι Ελλάδα και Ιταλία χρειάζονται ανακούφιση από το μεταναστευτικό βάρος. «Δεν χρειαζόμαστε μόνο αλληλεγγύη στους χειρισμούς μας προς τα έξω, στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Αυτό είναι καλό και σημαντικό, αλλά χρειαζόμαστε αλληλεγγύη και στο εσωτερικό. Επιλεκτική αλληλεγγύη ανάμεσα σε ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορεί να υπάρχει κατά την άποψή μου. Το ισχύον σύστημα του Δουβλίνου δεν λειτουργεί καθόλου. Γι' αυτό χρειαζόμαστε λύσεις στο εσωτερικό με βάση την αλληλεγγύη» επεσήμανε.

Αντίθετα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση σε επίπεδο Ε.Ε. για μετεγκατάσταση των προσφύγων βάσει ποσοστώσεων, οι τέσσερις αυτές χώρες του Βίζεγκραντ δικαίωσαν τον Ντόναλντ Τουσκ. «Εκφράζει αυτό που όλοι γνωρίζουμε» δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Τσιζάρτο στις Βρυξέλλες. Από τη μεριά του, ο νέος πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, ο οποίος αντιτίθεται σθεναρά στο σύστημα των ποσοστώσεων, τάχθηκε υπέρ του περιορισμού των Αφρικανών προσφύγων προς την Ευρώπη.

Χρήματα έναντι αλληλεγγύης

«Οι ποσοστώσεις δεν αποτελούν λύση εναντίον της παράνομης μετανάστευσης» τόνισε. «Πρέπει να καταπολεμήσουμε αυτήν τη μαφία που κερδίζει δις με τους πρόσφυγες. Φέρνουν αυτούς τους δυστυχισμένους στην Ευρώπη, τους υπόσχονται καλύτερο μέλλον, που όμως δεν υπάρχει» πρόσθεσε. Οι τέσσερις αυτές χώρες του Βίζεγκραντ κατέστησαν χθες στις Βρυξέλλες σαφές πώς εννοούν τη λέξη αλληλεγγύη. Με χρήματα και όχι με τη φιλοξενία προσφύγων. Συμφώνησαν με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, η χώρα του οποίου εξ ονόματος της Ε.Ε. είναι επικεφαλής της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων με τη Λιβύη, να καταβάλουν 35 δις ευρώ για την ενίσχυση της ακτοφυλακής στα παράλια της Λιβύης και την ασφάλεια των συνόρων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την πρόταση. «Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που δείχνει ότι η Ιταλία κι άλλες χώρες έχουν δίκαιο, όταν υποστηρίζουν ότι το προσφυγικό δεν είναι εσωτερική τους υπόθεση, αλλά αφορά ολόκληρη την Ε.Ε.» τόνισε. Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Η κίνηση δείχνει ότι οι τέσσερις χώρες του Βίζεγκραντ δείχνουν αλληλεγγύη με την Ιταλία κι άλλες χώρες» δήλωσε.


Πηγή: DW

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Μουζάλας: Όσοι ανησυχούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα να διαμαρτυρηθούν στις Βρυξέλλες

Σε ερώτηση εάν η Μόρια της Λέσβου έχει προετοιμαστεί καλύτερα ενόψει του χειμώνα, σε σύγκριση με πέρυσι, όταν πρόσφυγες πέθαναν από το κρύο, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απαντά ότι το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία.Για τα hotspot στα ελληνικά νησιά, αλλά και για τη συμφωνία με την Τουρκία, μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 

Σε ερώτηση εάν η Μόρια της Λέσβου έχει προετοιμαστεί καλύτερα ενόψει του χειμώνα, σε σύγκριση με πέρυσι, όταν πρόσφυγες πέθαναν από το κρύο, ο υπουργός απαντά ότι το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία: «Ήδη, στέλνουμε περισσότερο εξοπλισμό και τρόφιμα στον καταυλισμό. Ωστόσο, το κλειδί είναι ο αριθμός των νεοαφιχθέντων. Εάν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, τότε πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί καλά. Σκεφτόμαστε να κλείσουμε και δωμάτια ξενοδοχείων». 

Ερωτηθείς εάν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και πάλι θύματα, ο Γ. Μουζάλας απαντά: «Όχι, δεν μπορώ να το κάνω. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση».

«Όλοι όσοι ανησυχούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούν στις Βρυξέλλες»


Γιατί όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά σε μετεγκατάσταση των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να αποσυμφοριστούν τα νησιά; «Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκία προβλέπει αυτό τον περιορισμό σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. (Όλοι οι αιτούντες άσυλο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, πρέπει να μένουν στα hotspot των νησιών μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους). Η συμφωνία είναι δεσμευτική και για τις δυο πλευρές. Θα έπρεπε να διαλύσουμε τους προσφυγικούς καταυλισμούς και να αφήσουμε να καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία; Όχι, δεν θα το κάνουμε. Αυτό είναι προς το συμφέρον και της ΕΕ» σημειώνει ο κ. Μουζάλας. 

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχεται μεν ότι πρόκειται για μια διαφιλονικούμενη συμφωνία, ωστόσο, όπως λέει, «[…] είναι επίσης αλήθεια ότι η συμφωνία έχει οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των νεοαφιχθέντων προσφύγων κατά 97%. Όλοι όσοι ανησυχούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έπρεπε να πάνε στις Βρυξέλλες και να διαμαρτυρηθούν εκεί, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των άμεσων επαναπροωθήσεων, από την Τουρκία στην Ευρώπη, μέσω του μηχανισμού μετεγκατάστασης. Όσο αυτό δεν συμβαίνει, θα χτίζουμε και άλλους καταυλισμούς όπως αυτόν στη Μόρια».

Πηγή: http://www.skai.gr


Νέα Διαταγή Ενισχυτικής για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης στον Έβρο.

Νέα Διαταγή Ενισχυτικής για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης στον Έβρο.

Δείτε τους πίνακες

Πηγή:posyfy.gr

Έβρος- Ο Πακιστανός τους φιλοξενούσε σε αγροτόσπιτο που είχε διαρρήξει

Συνελήφθη χθες (8-12-2017) το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, o 28χρονος ενεργώντας σε συνεργασία με άγνωστο δράστη, έχοντας ο καθένας τον δικό του ρόλο, μετέφεραν από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω του ποταμού Έβρου, δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες και ακολούθως τους καθοδήγησαν πεζοί σε αγροικία που είχαν διαρρήξει, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου και τους απέκρυπταν μέχρι τη στιγμή της σύλληψης.

Επίσης, εφοδίασαν τους διακινούμενους με πλαστά Υπηρεσιακά Σημειώματα, τα οποία, οι μη νόμιμοι μετανάστες, υπέδειξαν στους αστυνομικούς κατά τον έλεγχο.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος κατά τη σύλληψη του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, επιχειρώντας να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Κατασχέθηκαν 15 πλαστά έγγραφα και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Πηγή:faros24.gr

Επιστολή Φλαμπουράρη προς τον δήμαρχο Λέσβου για την αντικατάσταση σκηνών με οικισμούς

Προς αντικατάσταση σκηνών στο χοτ σποτ της Μόριας εστάλησαν στη Λέσβο οι 50 οικίσκοι. Αυτό επισημαίνει σε επιστολή προς τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με αφορμή τον αποκλεισμό, από τη δημοτική αρχή και πολίτες, του πλοίου με τους 50 οικίσκους για τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Μόριας. Νωρίτερα, ο κ. Φλαμπουράρης είχε επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με τον κ. Γαληνό, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση και είχε εξηγήσει τους λόγους της μεταφοράς των οικίσκων οι οποίοι προορίζονται -όπως τόνισε- μόνο για τη στέγαση αριθμού ατόμων που διαμένουν σε σκηνές. Όπως τονίστηκε οι οικίσκοι δεν αποτελούν νέα δομή.Ο κ. Γαληνός σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ζήτησε γραπτή ενημέρωση από τον κ. Φλαμπουράρη η οποία και απεστάλη.


Σε αυτήν την επιστολή η οποία υπογράφεται από το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Επικρατείας σημειώνεται ότι «έχει ξεκινήσει με ταχείς ρυθμούς η επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών και ιδιαίτερα της νήσου Λέσβου. Ο στόχος είναι πολύ γρήγορα να διαμένουν στη Μόρια σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες πολύ λιγότερα άτομα».

Στην επιστολή εκ μέρους του κ. Φλαμπουράρη τινάζεται ακόμα:

«Αυτή η προσπάθεια θα βοηθηθεί αν διευκολύνετε να αντικατασταθούν οι σκηνές από τα σπιτάκια που έχουν φτάσει στο νησί σας. Αυτά είναι μόνο για τη Μόρια και πουθενά αλλού». Και η επιστολή του κ. Φλαμπουράρη καταλήγει: «Αυτή η τακτοποίηση δίνει τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του hot spot και ως προς τις συνθήκες διαμονής, φύλαξης και κυρίως μη ενόχλησης των κατοίκων της περιοχής».

Όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Λέσβου η επιστολή από τον υπουργό Επικρατείας θα συζητηθεί στις 5 το απόγευμα, οπότε και έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει το Συντονιστικό των φορέων της Λέσβου προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με την κλιμάκωση της κινητοποίησης που προκλήθηκε από την άφιξη σήμερα το πρωί των 50 οικίσκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ