Η Ομοσπονδία των Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ)  κοινοποίησε αποσπάσματα από την Αίτηση Ακύρωσης του νόμου που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τις αναφορές πολλών αστυνομικών που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες της Γ' κατηγορίας για το τι έκανε η ΠΟΣΥΦΥ και τι άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς. 



Ειδικότερα μεταξύ άλλων αναφέρει :

 " Ως δευτεροβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που έχει στις τάξεις του, το προσωπικό που προέρχεται απο συνοριακούς φύλακες, αντιδράσαμε απο την πρώτη στιγμή για την γ΄κατηγορία του μισθολογίου. Το περασμένο καλοκαίρι επεξεργαστήκαμε το πλαίσιο εφαρμογής του νέου νόμου για το μισθολόγιο και διαπιστώσαμε τις άδικες και άνισες μεταχειρίσεις του προσωπικού που προερχεται απο το θεσμό του συνοριακού φύλακα. Από τον περασμένο Οκτώβριο είχαμε εντοπίσει πως ακόμη και οι Αρχιφύλακες και Ανθυπαστυνόμοι ανακριτικοί υπάλληλοι που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες  είναι στην γ' κατηγορία. Παρόλο που οι αναφορές μας ήταν αμέτρητες για το ζήτημα, δεν γίναμε πειστικοί. Είμαστε λοιπόν αναγκασμένοι να δημοσιοποιήσουμε τους σχετικούς ισχυρισμούς μας που καταθέσαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την 23η Οκτωβρίου 2017 για να ξεκαθαρίσει μια για πάντα για το "ποιος νοιάζεται". Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες. Είναι πλέον φανερό, ποιος επέβαλε την μισθολογική μας υποβάθμιση και ποιος αγωνίζεται για την άρση της.  Πέραν της γενικότητας περί αγώνα δικαιοσύνης, οι αποδείξεις είναι αδιάψευστος κριτής για το "ποιος κάνει τι". 
   Η ΠΟΣΥΦΥ έχει ξεκινήσει έναν αγώνα για την αποκατάσταση όλων των αδικιών του μισθολογίου και θα είναι και συνδικαλιστικός και δικαστικός. Οι συγκρούσεις θα είναι πολλές και η επιμονή μας μέχρι τελικής δικαίωσης θα είναι ακέραιη χωρίς γενικεύσεις και στρόγγυλες γωνίες. Οι συνάδελφοι μετά και τα ανωτέρω θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος λέει την αλήθεια. 
   Πολύ σύντομα, η ΠΟΣΥΦΥ θα προχωρήσει και σε νέες πρωτοβουλίες για όλους τους συναδέλφους που προέρχονται απο συνοριακούς φύλακες - μέλη τους,  μέχρι θετικής εξέλιξης". 

Παραθέτονται οι αναφορές στο Αίτημα της ΠΟΣΥΦΥ στο ΣτΕ για την γ' κατηγορία από τον Οκτώβριο του 2017 : 






bordernews.gr