Σε συνέχεια των παραστάσεων της Ομοσπονδίας μας τόσο για διευκρινίσεις όσο και για εξεύρεση λύσεων σε καίρια υπηρεσιακά και οικονομικά θέματα, η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. παραθέτει ενημερωτικό δελτίο για τις τελευταίες επισκέψεις της:

head

Αρ.Σχετ.: 8/2018        Θεσ/νίκη 27/2/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ζητήματα που έθεση η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. στη Φυσική ηγεσία

    Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας μας πραγματοποίησε συναντήσεις με την Ηγεσία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας  και  μετέφερε τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον κλάδο μας.  Περιορίστηκε στο ζήτημα προσδιορισμού κατηγοριών του νέου μισθολογίου και στις μετακινήσεις του προσωπικού για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ( πάγιες προκαταβολές, εκκαθάριση υπομνημάτων)    

    Ειδικότερα μετέφερε στον Αρχηγό του Σώματος  Αντιστράτηγο  κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο το ζήτημα της ένταξης του προσωπικού του κλάδου μας στην Γ΄ κατηγορία. Όπως είναι γνωστό πλέον σε όλους η Ομοσπονδία διανύει έναν αγώνα αποκατάστασης της άδικης μεταχείρισης και μισθολογικής υποβάθμισης του προσωπικού με την ένταξη μας στην Γ΄ κατηγορία. Στο πλαίσιο της ισονομίας μεταξύ ομοιόβαθμων αλλά και λόγο της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 13 του ν.3686/2008 ζητήσαμε από τον κ. Αρχηγό την ένταξη μας στην Β΄ κατηγορία, προκειμένου οι ομοιόβαθμοι  να αντιμετωπίζονται και  βαθμολογικά αλλά και  μισθολογικά το ίδιο. Επιπλέον καθίσταται ανεξήγητη η τοποθέτηση ακόμη και των ανακριτικών υπαλλήλων βαθμοφόρων που προέρχονται από τις τάξεις των συνοριακών φυλάκων στην Γ΄ κατηγορία. 

    Θέσαμε υπόψη του κ. Αρχηγού το ζήτημα της μη παροχής των αναγκαίων χρηματικών ποσών στους αστυνομικούς που αποσπώνται για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου, επισημαίνοντάς μας  πως είναι γνώστης του προβλήματος. Είναι άμεσα όμως συνυφασμένο με τις εκκαθαρίσεις των υπομνημάτων που το τελευταίο διάστημα έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Μας παρείχε την δέσμευση ότι  οι μετακινούμενοι αστυνομικοί θα λάβουν οικονομική παροχή στα πλαίσια του δυνατού για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες  και άμεσες ανάγκες.

    Η Ομοσπονδία πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με την Γενική Επιθεωρήτρια  Αλλοδαπών και Προστασίας  Συνόρων Αντιστράτηγο κα. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα  για ζητήματα υπηρεσιακής φύσεως, έθεσε υπόψη τους προβληματισμούς για τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται τόσο στις ανοιχτές δομές όσο και στις κλειστές δομές της επικράτειας. Συζητήθηκε το θέμα της επιχειρησιακής δομής τόσο των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και παράνομης μετανάστευσης  όσο και  των αρμόδιων υπηρεσιών της νησιωτικής χώρας. Η Ομοσπονδία ζήτησε την αποσαφήνιση του πλαισίου αρμοδιοτήτων  της παρουσίας των αστυνομικών στις ανοιχτές δομές.

     Τέθηκε επίσης, επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες διαχείρισης των ολοένα και αυξανόμενων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Ενημερώσαμε την κα. Γενική Επιθεωρήτρια για την διάθεση του προσωπικού της  Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής τόσο σε μέτρα τάξης όσο και προς ενίσχυση της  Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, γεγονός που είναι πέρα των δυνατοτήτων της,  με δεδομένο τόσο τις  αυξημένες υπηρεσιακές  ανάγκες της ίδιας Διεύθυνσης όσο και την ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας αυτής.

     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, την  Δευτέρα 26/2 προσέφυγε εκ νέου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για την αποκατάσταση των ανακριτικών  βαθμοφόρων αστυνομικών υπαλλήλων προερχόμενοι από  συνοριακούς φύλακες  και  την ένταξη τους  από την Γ΄ κατηγορία στην Β΄ κατηγορία. Η νέα προσφυγή κατατέθηκε την ίδια ημέρα με την προσδιοριζόμενη συζήτηση του αιτήματος ακύρωσης  του νόμου που κατέθεσε η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας , και η οποία  αναβλήθηκε και έλαβε εκ νέου ημερομηνία για  την 19/3/20 1 8.

      Τέλος, είναι πλέον γνωστό ότι διανύουμε έναν αγώνα για την μισθολογική αποκατάσταση του κλάδου μας  σε ένα πλαίσιο ισονομίας και  Δικαιοσύνης. Η επιμονή μας θα εξαντληθεί μέχρι και  το τελευταίο μέσο των δυνατοτήτων μας σε κάθε επίπεδο.

footeer

posy1

posy2

 

 

Πηγή:posyfy.gr