Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν χθες για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη
ασφαλείας, κοντά στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου. Εδώ και λίγη ώρα, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους, ισχυριζόμενη πως γνώριζαν ότι βρίσκονται σε απαγορευμένη ζώνη, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη ζωή τους για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.
Οι δύο νεαροί δημοσιογράφοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, δήλωσαν στην κατάθεσή τους ότι έκαναν ένα ντοκιμαντέρ – για λογαριασμό γερμανικού δικτύου – σχετικά με τα περάσματα προσφύγων που επιστρέφουν μέσω του Έβρου και της Τουρκίας στις πατρίδες τους, προκειμένου να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Παράλληλα, όπως ισχυρίστηκαν, είχαν μία πληροφορία ότι στην περιοχή βρίσκονταν παράτυποι μετανάστες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα και ότι είχαν ενημερώσει σχετικά τις στρατιωτικές αρχές.
Δεν πρόσεξαν, όπως είπαν, την προειδοποιητική πινακίδα, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν ότι βρέθηκαν εντός απαγορευμένης ζώνης.
Οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας και από εκεί στο Αυτόφωτο Πλημμελειοδικείο, με μεταφραστή και δικηγόρο που ορίστηκε από την Πρεσβεία της Γερμανίας.

Πηγή:ant1news.gr,bloko.gr