Η αποσπασματική πληροφόρηση δεν αποτελεί γνώση. Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι ένα μοντάζ, μια επιλεκτική επεξεργασία πληροφοριών μπορεί να δώσει μια τελείως διαφορετική εικόνα. Η προκατάληψη όμως, είναι κάτι που πολύ δύσκολα ξεπερνιέται.
 
Άρθρο της Δέσποινας Σαββίδου
Μέλος Δ.Σ. της ΠΟΣΥΦΥ
Δεν είναι δυνατόν όμως να καταδικάζουμε ανθρώπους από μεμονωμένη, κακοπροαίρετη και επιτηδευμένη, διαστρεβλωμένη παρουσίαση γεγονότων και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ούτε το ποιόν του, ούτε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη ένα περιστατικό. Από προσωπική άποψη και εμπειρία του να εργάζεται ένας αστυνομικός στην Μόρια, θα πω πως αντιμετωπίζοντας απίστευτες δυσκολίες που έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού, την επικινδυνότητα και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, γίνεται το καλύτερο δυνατό.
Ένα μεγάλο κομμάτι της προσφοράς των αστυνομικών που υπηρετούν στην Μόρια βασίζεται κατά μεγάλο βαθμό στο ότι έχουν συνείδηση, φιλότιμο και αγάπη για την πατρίδα. Και ναι, είναι η δουλειά μας αυτή, η αυτοθυσία όμως έχει και τα όρια της.
Πρωταρχικός μας στόχος να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ακόμα και πράγματα που είναι έξω από το καθήκον μας για να το πετύχουμε. Έχω δει, ΓΝΩΡΙΖΩ πως η πλειοψηφία των συναδέλφων που υπηρετούν στη Μόρια δεν “υπηρετούν” εκεί απλά, αλλά αγωνίζονται, βοηθούν και χαμογελούν σε ηλικιωμένους, παιδιά, άντρες, γυναίκες, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Αλλά ΑΥΤΑ, δεν θα σας τα πει ΠΟΤΕ κανείς ή πολύ απλά, θα περάσουν απαρατήρητα.