Περίεργο περιστατικό δολιοφθοράς στα σύνορα της π.Γ.Δ.Μ. με την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Φλώρινας συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής ως και αυτά του Σαββάτου (23/11/2018) . Άγνωστοι εκρίζωσαν περίπου 105 πυραμίδες που οριοθετούσαν τα σύνορα των δύο χωρών χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Οι συγκεκριμένες πυραμίδες είχαν χρεωθεί στην π.Γ.Δ.Μ. αφού βρίσκονται μακριά από τα ελληνικά φυλάκια. 

    Το περιστατικό ερευνά η Ασφάλεια της Φλώρινας αλλά και στρατιωτικές Αρχές και έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων που πριν δύο χρόνια είχε επισκεφθεί την περιοχή σε περιοδεία που είχε πραγματοποιήσει. 

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων είχε προειδοποιήσει σχετικά, τον Φεβρουάριο του 2017 μετά απο περιοδεία στην περιοχή της ΔΑ Φλώρινας, την τότε Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, "...  η έλλειψη ενίσχυσης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης σε συνδυασμό με την εναπομείνουσα δύναμη δημιουργεί ύψιστο ζήτημα για το μέλλον της φύλαξης των συνόρων. Πέραν της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών , η διασυνοριακή εγκληματικότητα χτυπάει στα κόκκινα. Η ενίσχυση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης με νέο προσωπικό και με την διασφάλιση της παραμονής αυτού στη φύλαξη των συνόρων αποτελεί πλέον για την Ομοσπονδία πρωταρχικό ζήτημα..."

Προειδοποίηση για την λήψη μέτρων που όμως δεν  εισακούστηκε καν και δεν επήλθε κανένα μέτρο ενίσχυσης της συνοριακής φύλαξης με την ΠΓΔΜ απο τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα. Είχε θέσει ζητήματα διασυνοριακής εγκληματικότητας που αυξήθηκαν  λόγω της μείωσης της στρατιωτικής δύναμης αλλά κυρίως λόγω της τεράστιας λειψανδρίας στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης.  



bordernews