Με τον Δήμαρχο Σουφλίου στον Έβρο, Ευάγγελο Πουλιλιό και τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Πασχάλη συναντήθηκε στο Σουφλί τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και της Ένωσης Συνοριακών Έβρου. Κοινή διατύπωση, η αναγκαιότητα και μάλιστα άμεση, της πρόσληψης συνοριακών φυλάκων με διαδικασίες ΑΣΕΠ και με κριτήρια εντοπιότητας.
    Ειδικότερα ο Δήμαρχος Σουφλίου, επεσήμανε τις ανησυχίες όχι μόνο τις δικές του αλλά και όλων των κατοίκων του Δήμου για την αυριανή μέρα στη Συνοριακή Φύλαξη. Με δεδομένο πως οι τελευταίες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων έχουν γίνει πριν από 18 έτη στο Δήμο Σουφλίου, σε συνδυασμό και με τις μεγάλες ανάγκες πλέον που έχουν οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, τίθεται  σοβαρό ζήτημα για την φύλαξη των συνόρων.
    Η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΥΦΥ  και της Ένωσης Συνοριακών του Έβρου, ενημέρωσαν την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Σουφλίου για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η συνοριοφυλακή λόγω της μη ανανέωσης του προσωπικού σε συνδυασμό πως όλη πλέον η δύναμη των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης σε λίγα χρόνια θα αποστρατευτεί, χωρίς η πολιτεία να λαμβάνει μέριμνα για την αυριανή ημέρα. Η μηνιαίες αποσπάσεις ενίσχυσης του προσωπικού βοηθούν επικουρικά, αλλά το πρόβλημα παραμένει, χωρίς να θεραπεύεται. «Μετράμε πλέον μονοψήφιο αριθμό συνοριοφυλάκων για την φύλαξη στα σύνορα δεκάδων χιλιομέτρων σε κάθε βάρδια», επεσήμαναν.
    Κοινή αντίληψη πλέον, η αναγκαιότητα για προσλήψεις συνοριακών φυλάκων με το κριτήριο της εντοπιότητας και με διαδικασίες ΑΣΕΠ - όπως ορίζει το πλαίσιο - με άντρες και γυναίκες από την περιοχή, ώστε να ενισχύσουν σήμερα την προσπάθεια που καταβάλλεται αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις συνέχισης  της συνοριακής φύλαξης και προάσπισης της ασφάλειας στα σύνορα της χώρας.

    Η Ομοσπονδία των Συνοριακών Φυλάκων επεσήμανε πως τελευταία, η αναγκαιότητα για προσλήψεις συνοριακών φυλάκων δεν αποτελεί μόνο συνδικαλιστική διεκδίκηση αλλά κυρίως απαίτηση των τοπικών κοινωνιών που ανησυχούν για την ασφάλεια της περιφέρειας και την φύλαξη των συνόρων. Κάθε άλλη μορφή ενίσχυσης είναι ημίμετρο. Απαιτείται νέο και εξειδικευμένο προσωπικό από την περιοχή, να ενισχύσουν τους ήδη λιγοστούς συνοριοφύλακες σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, τόνισαν. 



bordernews.gr