Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Το νέο κύμα προσφύγων στην Ελλάδα είναι Τούρκοι! Ένα αποκαλυπτικό άρθρο

Το επόμενο προσφυγικό κύμα έχει ξεκινήσει! Και δεν είναι Αφγανοί,Λίβυοι ή οι απελπισμένοι

 πολίτες της Συρίας που προσπαθούν να περάσουν το Αιγαίο. Είναι Τούρκοι! Ένα άρθρο του al-monitor.com αποτυπώνει την πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι οι Ευρωπαίοι. Σ΄ ότι αφορά εμάς τους Έλληνες δεν θα ΄ναι δύσκολο, γιατί την ζούμε.Οι άλλοι πότε θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν "να σφυράνε αδιάφορα"… 
"Τον περασμένο Νοέμβριο, βρέθηκαν τρία πτώματα σε ακτή της Λέσβου. Αργότερα αναγνωρίστηκαν ως Τούρκοι. σύζυγος.Ο Χουσεϊν η γυναίκα του  Νουρ Μάντεν, και ένα από τα τρία παιδιά τους. Η οικογένεια Μάντεν ήταν δάσκαλοι στην Τουρκία, αλλά ήταν μεταξύ των 150.000 δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν από την εργασία τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016", γράφει το άρθρο και συνεχίζει: "Μερικοί από αυτούς που απολύθηκαν προσπάθησαν να φύγουν στην Ελλάδα για να αποφύγουν τη σύλληψη ή να βρουν δουλειά. Περισσότεροι από 12.000 Τούρκοι ζήτησαν άσυλο στην Ευρώπη  το 2017, σύμφωνα με την Eurostat. Ο αριθμός αυτός είναι τριπλάσιος από το 2016  και είναι ο υψηλότερος της τελευταίας δεκαετίας.
Από τον Ιούλιο του 2016, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν πάνω από 50.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και διανοουμένων. Περίπου 150.000 Τούρκοι δεν έχουν πια   διαβατήρια  και έχασαν τη δουλειά τους. Αστυνομικοί, στρατιωτικού, δάσκαλοι και δημόσιοι υπάλληλοι. Για κάποιους, η λύση ήταν να εγκαταλείψουν την Τουρκία και να βρουν εργασία σε μια άλλη χώρα, όπου θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη ζωή και να αποφύγουν τη δίωξη.
Με την ανάκληση των διαβατηρίων τους από την τουρκική κυβέρνηση, οι Τούρκοι προτιμούν να πάνε στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς μπορούν να το επιχειρήσουν  μέσω λαθρεμπόρων. Το ταξίδι από την τουρκική ακτή σε ορισμένα ελληνικά νησιά μπορεί να είναι σύντομο.
«Οι Τούρκοι πρόσφυγες προέρχονται από την πιο μορφωμένη και πνευματική τάξη της τουρκικής κοινωνίας», δήλωσε ο Μουράτ, ο οποίος διέφυγε από την Τουρκία για την Ελλάδα μετά τον Ιούλιο του 2016. «Μπορούμε να μάθουμε μια νέα γλώσσα ή να προσαρμοστούμε στον πολιτισμό της Ευρώπης πολύ γρήγορα».
Ο Μουράτ είναι μέλος του κινήματος Γκιουλέν από το 1994. Δούλεψε παράλληλα με τη σύζυγό του ως δάσκαλος στις σχολές Γκιουλέν στη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά και οι δύο απολύθηκαν από την εργασία τους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Το σχολείο των παιδιών τους έκλεισε μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος και τους απαγορεύθηκε η εγγραφή τους σε ένα νέο σχολείο στη γενέτειρά τους .
«Προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε από την αρχή, αλλά είχαμε ήδη περιθωριοποιηθεί στην κοινότητα ως« κακοποιοί », είπε ο Μουράτ. "Τα παιδιά μας δεν έγιναν δεκτά στα σχολεία και, τέλος,  50 αστυνομικοί έφτασαν στο χωριό μας για να πιάσουν τη γυναίκα μου.  Σε μια εβδομάδα ήρθαμε στην Ελλάδα".
Οι Γκουλνιστές δεν είναι οι μόνοι που έπρεπε να εγκαταλείψουν την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Υπάρχουν άλλοι, όπως ο Μέρβε, 21 ετών, και ο θείος του Χασάν. Ο Mέρβε ήταν μόλις 19 ετών όταν συνελήφθη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και φυλακίστηκε για ένα χρόνο. «Σπούδασα  φιλοσοφία στο Τουντσελί και συμμετείχα σε μια αριστερή φοιτητική οργάνωση στο πανεπιστήμιο μου», είπε. "Τώρα υπάρχουν μόνο δύο δυνατότητες για τους Κούρδους στην Τουρκία. Αν δεν θέλετε να είστε φυλακισμένοι, πρέπει είτε να ενταχθείτε στους μαχητές του PKK [Κουρδικό Εργατικό Κόμμα] είτε να φύγετε στην εξορία".
Ο Χασάν ήταν μέλος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος στην περιφέρεια Σουρ στη  νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ της , και υπήρξε μάρτυρας βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας και των Μονάδων Πολιτικής Προστασίας που συνδέονται με το ΡΚΚ. Ο τουρκικός στρατός επέβαλε απαγόρευση στην πόλη Σουρ και κατέστρεψε πάνω από το 80% των σπιτιών. «Είδα τους φίλους και τους συναδέλφους μου να πεθαίνουν», είπε. «Έχασα το σπίτι μου, τη δουλειά μου, το χωριό μου και όλα όσα είχα. Θα μπορούσα είτε να πεθάνω είτε να προσπαθήσω για μια καινούργια ζωή. »Ο Χασάν και ο Μερβέ πήραν το ίδιο σκάφος για την Ελλάδα και  ότι ήταν η πρώτη φορά που ταξίδευαν έξω από την Τουρκία.
Η ζωή του πρόσφυγα είναι σκληρή. Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον Μουράτ και την οικογένειά του κατά την άφιξή τους. Έμειναν υπό κράτηση για μια εβδομάδα μέχρι να μετακομίσουν σε στρατόπεδο προσφύγων. Μόλις οι πρόσφυγες εντοπιστούν χωρίς έγγραφα από την ελληνική αστυνομία, πρέπει να εγγραφούν στις τοπικές υπηρεσίες ασύλου για να λάβουν προσωρινή ταυτότητα. Εν τω μεταξύ, οι πρόσφυγες μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να υποβάλουν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα ή όχι.
«Δεν υπάρχει δουλειά ή μέλλον στην Ελλάδα, ακόμα και για τους Έλληνες», δήλωσε ο Χασάν. «Γιατί να μείνουμε στην Ελλάδα;» Ο Χασάν ονειρεύεται να πάει στη Γερμανία.
Ο Μουράτ δήλωσε ότι προσπάθησε έξι φορές να ταξιδέψει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα με πλαστό δελτίο ταυτότητας, αλλά κάθε φορά η προσπάθειά του κατέληγε σε αποτυχία. Ζήτησε τη διεξαγωγή ακροαματικής διαδικασίας ασύλου, η οποία θα διεξαχθεί το Μάρτιο του 2020.
Οι Τούρκοι πρόσφυγες στην Ελλάδα έχουν οργανώσει τις δικές τους κοινότητες . Ο Zeynep και ο θείος της ζουν στην πόλη του Λαυρίου με άλλους 400 Κούρδους πρόσφυγες σε ένα αυτο-οργανωμένο στρατόπεδο προσφύγων. Δεν λαμβάνουν βοήθεια από τις ελληνικές αρχές, αν και λαμβάνουν τρόφιμα από εθελοντές. Οι Γκιουλενιστές ζουν μαζί σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και συχνά διοργανώνουν συναντήσεις . Διατηρούν επαφή με τους Τούρκους πρόσφυγες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να μοιράζονται πληροφορίες και  αλληλεγγύη.
Λίγο πριν από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2017, εννέα Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν  κατηγορούμενοι για τη σχέση τους  με την τουρκική μαχητική οργάνωση DHKP-C και το Μέτωπο Απελευθερωτικού Λαϊκού Κόμματος. Τον ίδιο μήνα, η ανεξάρτητη αρχή ασύλου της Ελλάδας παραχώρησε άσυλο στον Σουλεϊμάν Οζκαγιάντσι, έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Μια εβδομάδα μετά την παραχώρηση του ασύλου, συνελήφθη ξανά και το άσυλο του ακυρώθηκε από τις ελληνικές αρχές.  Φαίνεται λοιπόν ότι η κατάσταση των Τούρκων προσφύγων εξαρτάται από την κατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
* Όλα τα ονόματα των προσφύγων δεν είναι τα πραγματικά  κατόπιν αιτήσεως των προσφύγων.
Πηγή:militaire.gr

Μετά από ταυτόχρονες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν μέλη παράνομου κυκλώματος

Η εμπεριστατωμένη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη μελών κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 45, 26 και 44 ετών και μία 23χρονη ημεδαπή σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς – προώθησης και διευκόλυνσης εισόδου παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου και του Νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 12-01-2018 αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του Έβρου 21 παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα με τη συνδρομή του 26χρονου διακινητή, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα τρία μέλη του κυκλώματος, τα οποία συνέδραμαν στην εν λόγω διακίνηση.

Στο εσωτερικό του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης χωρίς την άδεια της αρμόδιας Αρχής, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων τρίτων προσώπων, συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως. Πηγή:policenet.gr


Απόπειρα αυτοκτονίας από 33χρονο Αλγερινό μετανάστη στη Μόρια – Τον έσωσαν την τελευταία στιγμή οι αστυνομικοί

Σε απόπειρα αυτοκτονίας προχώρησε προχθες το μεσημέρι στο ΚΥΤ Μόριας ένας 33χρονος

 Αλγερινός μετανάστης, προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή του επειδή παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο και διαμένει εκεί κάτω από αντίξοες συνθήκες διαβίωσης.
Ο 33χρονος μετανάστης έφτιαξε μόνος του μία αυτοσχέδια θηλιά και αφού την κρέμασε στο κλαδί μίας ελιάς σε παρακείμενο χωράφι, προσπάθησε να βάλει τέρμα στη ζωή του.
Ευτυχώς έγινε έγκαιρα αντιληπτός από αστυνομικούς που υπηρετούν στο ΚΥΤ Μόριας, οι οποίοι πρόλαβαν την ύστατη στιγμή να βγάλουν τη θηλιά από το λαιμό του και να τον σώσουν από βέβαιο θάνατο.
Ο μετανάστης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται προσωρινά στην ψυχιατρική πτέρυγα.
Πηγή:lesvosnews.gr

Ο 33χρονος είχε μόνο τρεις Σύριους

Συνελήφθη χθες (9-1-2018) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.  Πηγή:faros24.gr


Οι Βούλγαροι αναλαμβάνουν την διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη την Τετάρτητο πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Αστυ μικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οχτώ μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράση, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οχτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο  κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.  Πηγή:faros24.gr

Τουρκοσυριακή συνεργασία για μεταφορά λαθρομεταναστών σταμάτησαν οι αστυνομικοί Τυχερού

Ένας 37χρονος Τούρκος και ένας 24χρονος Σύριος συνεργάστηκαν για να μεταφέρουν 11 λαθρομετανάστες από το Ιράν και την Συρία, αλλά συνελήφθησαν χθες (13-1-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 37χρονο διότι τον εντόπισαν να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράν και Συρίας και ακολούθως να τους μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης συνέλαβαν και τον 24χρονο, διότι όπως προέκυψε, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στην περιοχή προκειμένου να παραλάβει και να προωθήσει στην ενδοχώρα μη νόμιμους μετανάστες, καθώς επίσης υπέδειξε στον 37χρονο το σημείο για την παραλαβή των μη νόμιμων μεταναστών.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού. Πηγή:Evros-news.gr


Σκάφος με 29 πρόσφυγες προσάραξε στο Ληξούρι


Ένα σκάφος με 29 πρόσφυγες προσάραξε αργά χθες το βράδυ στην παραλία Μέγας Λάκκος στο Ληξούρι, μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε στη μηχανή. 

Οι πρόσφυγες που ταξίδευαν με προορισμό την Ευρώπη, έπεσαν θύματα της μεγάλης κακοκαιρίας που έπληξε χθες το βράδυ την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, με ανέμους που έφθαναν τα 9 μποφόρ.

Ανάμεσα στους 29 πρόσφυγες ήταν 10 παιδιά, 5 γυναίκες και 14 άνδρες που είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Οι κάτοικοι της περιοχής τούς πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, διανυκτέρευσαν στο Οικοτροφείο της Λάσσης, ενώ σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν από το νησί με προορισμό την Αθήνα.

Πηγή: http://www.skai.gr


Λέσβος: Μετανάστης λήστεψε οδηγό λεοφωρείου

Ένας νεαρός μετανάστης επιτέθηκε σε οδηγό λεωφορείου των Αστικών ΚΤΕΛ Μυτιλήνης με σκοπό να τον ληστέψει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χτες κατά το τελευταίο δρομολόγιο των Αστικών ΚΤΕΛ Μυτιλήνης 36χρονος μετανάστης από την Αλγερία επιβιβάστηκε στο λεωφορείο, χτύπησε τον οδηγό στο πρόσωπο και του άρπαξε μια χρήση αλυσίδα από το λαιμό του καθώς και το πορτοφόλι του.

Ο οδηγός αμέσως κάλεσε την αστυνομία, και άνδρες της ασφάλειας λίγο μετά εντόπισαν τον δράστη σε ένα στενό της Μυτιλήνης.

Το περιστατικό κατήγγειλε και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Μυτιλήνης Αλεξίου Δημήτριος γράφοντας:

«Χτες βράδυ μπήκε ένας δυστυχισμένος μετανάστης που ήρθε εδώ για μια καλύτερη ζωή στο λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ όχι για να πάει κάπου αλλά γιατί του γυάλισε η χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του ο οδηγός. Αφού μπήκε στο λεωφορείο χτύπησε τον οδηγό και του άρπαξε το πορτοφόλι με τα λεφτά και την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του ,ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία όπου και τον εντόπισε λίγα στενά παραπέρα».

Πηγή: lesvospost.com