Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Νέο μισθολόγιο και Γ' κατηγορία : η Ένωση Αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη της

  
    Σε αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειες αλλά και τις αδικίες του νέου μισθολογίου που εφαρμόζεται ήδη, προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης Φλώρινας προς τα μέλη της. Με αναλυτική Ανακοίνωση την 25η Ιανουαρίου 2018 επισημαίνει τις αδικίες και την συνέχιση του διαχωρισμού του προσωπικού με την Γ' Κατηγορία των αστυνομικών που προέρχονται απο συνοριακούς φύλακες. Αναφέρει ιδιαίτερα, για την μη χορήγηση του επιδόματος του παραμεθορίου σε όλη την παραμεθόριο, για την τοποθέτηση των ανακριτικών υπαλλήλων βαθμοφόρων που προέρχονται απο συνοριακούς στην Γ' κατηγορία, για τις μειώσεις που προέρχονται απο τις αυξημένες κρατήσεις των Ταμείων, για την μη τήρηση των Αποφάσεων του ΣτΕ και για το βαθμολόγιο. 
      Επισημαίνει πως ο αγώνας που έχει ξεκινήσει η ΠΟΣΥΦΥ δεν ειναι μόνο συνδικαλιστικός. Η προσφυγή της ΠΟΣΥΦΥ για όλα αυτά με την συνεισφορά και την ενδυνάμωση του αγώνα απο τις Ενώσεις -μέλη της προς το Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να συζητηθεί μέσα στον Φεβρουάριο. Παράλληλα, ενημερώνει πως η Ομοσπονδία τους, έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με κόμματα και αρμόδιους υπουργούς για την άρση όλων αυτών των αδικιών. Τέλος καταθέτει κάλεσμα συσπείρωσης ώστε οι συνάδελφοι αφού αντιληφθούν αυτούς τους διαχωρισμούς να ενισχύσουν με την φωνή τους την όλη προσπάθεια.Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης Φλώρινας : 

                                                                                       Αμύνταιο 25  Ιανουαρίου 2018

                                                    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ενημέρωση για το νέο μισθολόγιο και τις ενέργειες της Ένωσή μας


      Στο πλαίσιο της υποχρέωσης που πηγάζει για έναν συνδικαλιστικό φορέα για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των μελών του σε θέματα που απασχολούν, παραθέτουμε την αντίδραση και την διαφοροποίηση μας σχετικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου όπως αυτή εφαρμόστηκε ήδη από αρχές του έτους.
     Με γνώμονα την άμεση και αντικειμενική ενημέρωση των συναδέλφων που τυγχάνει να έχουν καταταγεί στο Σώμα με το θεσμό του Συνοριακού Φύλακα, η Ένωσή μας ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο και μέλος της  Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. προέβη μαζί με την Ομοσπονδία μας σε σειρά μέτρων αντίδρασης και διατυπώσεων για τον ν.4472/2017 που αφορά την αλλαγή του μισθολογίου. Ειδικότερα :

Ø    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων με την συμμετοχή και της  Ένωσής μας, προέβη από την πρώτη στιγμή της ενημέρωσης για την αλλαγή του μισθολογίου ( 5 ημέρες πριν την ψήφιση του κοινοποιήθηκε το σχέδιο), σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα πριν την ψήφιση όσο και την ίδια ημέρα της ψήφισης στη Βουλή.  Η Ομοσπονδία μας συναντήθηκε με πολιτικά κόμματα για να εκφράσει την αντίδρασή της και τη διαφωνία της στην «νυχτερινή ψήφιση» του νομοσχεδίου, χωρίς κανένα διάλογο και διαβούλευση.
Ø    Διαπιστώσαμε, καταγράψαμε και υπολογίσαμε από την πρώτη στιγμή τις τεράστιες μειώσεις που θα επέλθουν από τις αυξημένες κρατήσεις των Ταμείων, την άδικη τοποθέτηση μας  σε μια ξεχωριστή κατηγορία που η επιλογή θα προέρχεται από τον τρόπο κατάταξης  στο Σώμα και όχι από τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας. Ενώ με τον ν.3686/2008 άρθρο 13 επήλθε η ομογενοποίηση του προσωπικού και η «ίση»  μεταχείριση  του προσωπικού σε όλα τα επίπεδα ανάλογα με τον βαθμό, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, η πολιτεία επέλεξε τον εκ νέο διαχωρισμό με βάση την αρχική κατάταξη, αποδεικνύοντας πως η «ίση» μεταχείριση δεν επήλθε ποτέ όπως ευαγγελίζονταν ακόμη και συνδικαλιστές μας.
Ø    Ακόμη και οι συνάδελφοί μας Αρχιφύλακες και Ανθυπαστυνόμοι Ανακριτικοί υπάλληλοι που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες, τοποθετήθηκαν στην Γ’ κατηγορία (!) ενώ υπάρχουν ακόμη και μη ανακριτικοί υπάλληλοι στην Β’ κατηγορία !  Δεν υπήρξε καμία διατύπωση για την εξαίρεση τους από την Γ’ Κατηγορία και η υπαγωγή τους έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αντίδραση της Ομοσπονδίας μας.
Ø    Αντιδράσαμε για την επιλεκτική αποδοχή του επιδόματος παραμεθορίου μόνο σε ορισμένες περιοχές. Το επίδομα παραμεθορίου είναι προϋπάρχον επίδομα με συγκεκριμένη γενική ερμηνεία και αφορά ολόκληρη την παραμεθόριο.
Ø    Διατυπώσαμε την αντίδραση μας για την νέα εφεύρεση της προσωπικής διαφορά που δεν υπάγεται σε καμία περίπτωση    σε ισχυρή θεσμική κατοχύρωση  μισθολογίου. Είναι προφανές πως η δημιουργία του έχει ως σκοπό το φρένο που μπαίνει σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική αύξηση για την επόμενη πενταετία και βέβαια σε ένα σχεδιασμό  για μελλοντική κατάργησή του χωρίς καμία αξίωση από την μεριά μας που θα οδηγήσει και σε περαιτέρω μείωση του εισοδήματός μας.
Ø    Διαφωνήσαμε όχι μόνο για την μείωση του εισοδήματός μας από την εφαρμογή του μισθολογίου, αλλά και για την μη επαναφορά σύμφωνα με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας του μισθολογίου στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

Για όλα αυτά, η Ομοσπονδία μας ( Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) - στην οποία συμμετέχουμε δυναμικά, έχει καταθέσει την  23/10/2017 Αίτημα Ακύρωσης της υπ’αριθμ   οικ.2/52259/ΔΕΠ/19.09.2017 εγκυκλίου Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, για την εφαρμογή των διατάξεων του Μέρους ΣΤ΄ του ν. 4472/2017 (Α’ 74) «Μισθολογικές ρυθμίσεις ειδικών κατηγοριών λειτουργών..»  με ιδιαίτερη ανάπτυξη των ανωτέρω και της εξειδικευμένης κακομεταχείρισης της δικής μας Γ’ κατηγορίας.
 Την 18η Δεκεμβρίου 2017 – πολύ άμεσα – η συζήτηση στο Συμβούλιο  της Επικρατείας αναβλήθηκε και προσδιορίστηκε για την 26η Φεβρουαρίου 2018. Ως μοναδικός συνδικαλιστικός φορέας που κατέθεσε Αίτημα Ακύρωσης για όλες τις ανωτέρω εξειδικεύσεις και αδικίες, προσμένουμε στην θετική εξέλιξή του για το σύνολο των συναδέλφων που κατατάχθηκαν με τον θεσμό του συνοριακού φύλακα στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Παράλληλα με την προσφυγή μας στη δικαιοσύνη, δια μέσου της ΠΟΣΥΦΥ, καταθέσαμε εγγράφως τις διαφωνίες μας τόσο στην Φυσική Ηγεσία όσο και στην Πολιτική. Η Ένωσή μας παράλληλα, έχει ήδη ενημερώσει για τις ανωτέρω αδικίες εγγράφως αλλά και σε επαφές που έχουμε πραγματοποιήσει και τους βουλευτές του Νομού μας.
Συνάδελφοι,
  η συνεχής διεκδίκηση των αιτημάτων μας, η διαφύλαξη των κεκτημένων μας και η ξεκάθαρη και αδιάκριτη εκπροσώπησή μας απαιτεί συσπείρωση και ενδυνάμωση του φορέα που εκπροσωπεί τον καθένα μας. Η Ένωση μας  δηλώνει παρόν στην εκπροσώπηση σε όλα τα ανωτέρω και θα συνεχίσει να σας ενημερώνει έγκυρα χωρίς υπαινιγμούς για το πώς διαχειρίζεται τα ζητήματα που μας αφορούν. Η δύναμη αυτή μπορεί να ενισχυθεί μόνο με την συμμετοχή μας στον συνδικαλιστικό φορέα που μας εκπροσωπεί πραγματικά.

                                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο Πρόεδρος


  Παπαχρήστου Χρήστος
      Ο Γ.Γραμματέας


     Κιοσές Παναγιώτης

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Έβρος: Συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Βουλγαρίας για διακίνηση μεταναστών

υνελήφθησαν  σε επαρχιακή οδό του νομού Έβρου πλησίον του οικισμού Λουτρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 35, 35 (άντρες) και 25 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ερυθραίας.

Αναλυτικότερα, προχθες οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες ηλικίας 30 και 25 ετών να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 35χρονος και με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 30χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον στο όχημα που οδηγούσε βρέθηκαν μία (1) σιδερογροθιά και δύο (2) μαχαίρια, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.Πηγή:alexpoli.gr


Ο Λιθουανός μετέφερε με την νταλίκα 5 Σύριους

Συνελήφθη χθες (23-1-2018) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Μάνδρας), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Λιθουανίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε  μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε  μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο εσωτερικό του ρυμουλκούμενου ανάμεσα σε εμπορεύματα.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.  Πηγή:faros24.gr


ΚΑΛΕΣΜΑ Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

"Οι απόγονοι του Περδίκα, του πρώτου Βασιλιά των Μακεδόνων, είναι Έλληνες, όπως οι ίδιοι το θέλουν και όπως εγώ ο ίδιος το ξέρω" ΗΡΟΔΟΤΟΣ 5ος αι. π.Χ

Στην Αττική, στην έδρα του Σωματείου μας, φιλοξενείται την Κυριακή στις 4 του Φλεβάρη, το δεύτερο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην Πλατεία Συντάγματος στις 2 το μεσημέρι.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α), απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Συναδέλφους να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη φωνή όλων των Ελλήνων για την απαίτηση να παραμείνουν άθικτα τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων, να σταματήσουν να λεηλατούν την παγκόσμια ιστορία και την Ελληνική ψυχή.

Με μοναδικό στίγμα την αγάπη μας για την Ελλάδα, την απόφασή μας να μην παραδώσουμε αυτό που οι πρόγονοι μας απέκτησαν με θυσίες, χωρίς να συντασσόμαστε με κανέναν πολιτικό χώρο και με καμία οργάνωση, να στείλουμε το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση, ότι η θυσία δεν αποτελεί προνόμιο και δώρο των Ελλήνων προγόνων μας σε εμάς, αλλά είμαστε διατεθειμένοι και εμείς να την προσφέρουμε στους απογόνους μας !

Συνάδελφοι, επαναλαμβάνοντας ότι η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία, αποτελεί παραχώρηση της πατρίδας μας στους εχθρούς της, ζητούμε να παρευρεθείτε στις 4 του Φλεβάρη στο Σύνταγμα και να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας με τις φωνές όλων των Ελλήνων.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν.Γραμματέας

 

ΝΤΟΥΜΑΣ Βασίλειος                                  ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ Ευστράτιος

Πηγή:policenet.gr

Οι τοποθετήσεις των Ταξιάρχων Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

• ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, από Δ/νση Αστυνομίας Κορινθίας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
• ΚΑΛΥΒΑΣ Κωνσταντίνος στη Γ.Α.Δ. Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.
• ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ Γεώργιος στη Δ/νση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΑΣΤΑΝΗΣ Γεώργιος, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Δ/νση Δημόσιας Ασφάλειας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
• ΧΑΡΩΝΗ Παναγιώτα στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας, όπου υπηρετεί.
• ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, από Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, ως Διευθυντής.
• ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ Κωνσταντίνος στη Δ/νση Αστυνομίας Β/Α Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Αβραάμ στη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, από Δ/νση Αστυνομίας Ηλείας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδος, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
• ΟΣΤΑΔΗΜΗΤΡΗΣ Νικόλαος, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής, ως Διευθυντής.
• ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος στον Κλάδο Τάξης/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Προϊστάμενος.
• ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ευστράτιος στη Δ/νση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος, από Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στη Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
• ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Βασίλειος, από Δ/νση Αστυνομίας Καρδίτσας στη Δ/νση Αστυνομίας Λάρισας, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
• ΞΑΝΘΑΚΗΣ Ηλίας στη Δ/νση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΓΚΡΑΝΑΣ Γεώργιος στη Δ/νση Αστυνομίας Καβάλας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΣΑΝΙΔΑΣ Παρασκευάς στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος στη Δ/νση Οικονομικών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ Παναγιώτης στη Δ/νση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ Γεώργιος στη Δ/νση Αστυνομίας Ευβοίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΛΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, από Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής , ως Διευθυντής.
• ΡΟΥΤΖΑΚΗΣ Αντώνιος στη Δ/νση Αστυνομίας Ρεθύμνης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Ιωάννης, από Δ/νση Αστυνομίας Κέρκυρας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Ιονίων Νήσων, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
• ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Λάζαρος στη Δ/νση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΑΝΕΛΛΟΣ Γεώργιος στη Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΤΖΕΦΕΡΗΣ Πέτρος στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ Αθανάσιος, από Δ/νση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, ως Βοηθός.
• ΣΙΟΡΕΝΤΑΣ Δημήτριος στη Δ/νση Αστυνομίας Πρέβεζας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΤΣΙΡΟΣ Σπυρίδωνας στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.Α.Τ., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ Νικόλαος στη Δ/νση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΔΟΥΒΑΛΗΣ Γεώργιος στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ Ηλίας, στη Γενική Δ/νση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, όπου υπηρετεί.
• ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΣ Γεώργιος, από Α΄ Δ/νση Αστυνομίας Δωδεκανήσου στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
• ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ Ιωσήφ στη Δ/νση Αστυνομίας Ηρακλείου, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΦΕΥΓΑΣ Θωμάς στη Δ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΟΤΛΙΔΑΣ Χρήστος στη Δ/νση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΣΔΟΥΚΟΣ Μιχαήλ στη Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΓΚΑΡΙΛΑΣ Ελευθέριος στη Γ.Α.Δ. Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.
• ΝΤΟΝΤΗΣ Ηλίας στη Δ/νση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΓΑΤΣΟΥΝΙΑΣ Δημήτριος, από Δ/νση Αστυνομίας Λάρισας στη Δ/νση Αστυνομίας Καρδίτσας, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
• ΣΚΛΑΒΟΣ Σπυρίδωνας, από Υπηρεσία Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων στη Δ/νση Αστυνομίας Κορινθίας, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
• ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος στη Δ/νση Τροχαίας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΟΝΔΥΛΗΣ Χρήστος, από Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, ως Βοηθός.
• ΜΑΛΛΙΟΣ Δημήτριος στη Δ/νση Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ Γεώργιος, από Δ/νση Τροχαίας Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Μεταγωγών - Δικαστηρίων Αττικής, ως Διευθυντής.
• ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Γεώργιος στη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνος, από Δ/νση Αστυνομίας Αχαΐας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδος, ως Βοηθός.
• ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ Αθανάσιος, από Δ/νση Αστυνομίας Χίου στη Δ/νση Αστυνομίας Χαλκιδικής, ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
• ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ Γεώργιος, από Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.Α.Τ. στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.ΜΕ.Τ., ως Διευθυντής.

• ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ στη Δ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΤΣΑΚΙΡΗΣ Θεολόγος στη Δ/νση Αστυνομίας Πέλλας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΠΑΠΠΑΣ Γεώργιος, από Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών στη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιώς, ως Διευθυντής.
• ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος στη Δ/νση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ Στυλιανός, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Γ.Α.Δ. Αττικής, ως Βοηθός.
• ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βασίλειος στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, όπου υπηρετεί, ως Διοικητής.
• ΛΑΣΠΙΑΣ Δήμος, από Υποδ/νση Ασφάλειας Αθηνών στη Γ.Α.Δ. Αττικής, ως Βοηθός.
• ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Παύλος, από Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας στη Δ/νση Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
• ΚΑΡΙΑΝΑΚΗΣ Βασίλειος, από Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, ως Υποδιευθυντής.
• ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥ Ελευθέριος στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
• ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος στη Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΟΡΚΟΝΤΖΕΛΟΥ Αθανασία, από Δ/νση Οικονομικών/Α.Ε.Α., ακυρουμένης μεταθέσεώς της στη Δ/νση Προμηθειών/Α.Ε.Α., στην Αστυνομική Ακαδημία, ως Διοικητής.
• ΛΑΔΟΜΕΝΟΣ Μιχαήλ στη Δ/νση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΣΚΑΡΤΣΗΣ Νικόλαος, από Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
• [ΥΓ] ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗΣ Αντώνιος στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Υποδιευθυντής.
• [ΥΓ] ΜΠΑΔΕΚΑΣ Αθανάσιος στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• [ΥΓ] ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ Γεώργιος στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
• [ΥΓ] ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Στέφανος στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί.
• [ΥΓ] ΒΥΝΑΚΟΣ Γεώργιος στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
• [Ε.Κ.] ΠΟΛΛΑΤΟΥ Ιωάννα στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.  Πηγή:zougla.gr

Ρεκόρ συλλήψεων αλλοδαπών στο Λιμάνι της Πάτρας

Βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το λιμάνι της Πάτρας τα τελευταία 24ωρα, όπου οι "επιδρομές" των αλλοδαπών έχουν μειωθεί. 

Την ίδια ώρα μέσα στον Ιανουάριο έχει γίνει ρεκόρ συλλήψεων. Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα 350 αλλοδαποί όταν τον προηγούμενο χρόνο είχαν συλληφθεί  συνολικά 900 άτομα.
Επίσης, όπως αναφέρει  ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, ήδη χθες ενισχύθηκε το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου  με 5 άτομα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα. Επίσης, με εσωτερικές μετακινήσεις αυξήθηκαν τα άτομα που εκτελούν περιπολίες, ενώ εκτιμάται ότι η ανύψωση του φράχτη που οριοθετεί τον χώρο ISPS, έχει συμβάλει στη θωράκιση του χώρου υψίστης ασφαλείας.
Επιπλέον, ολοκληρώνεται η κατασκευή περίφραξης, που θα δημιουργεί χώρο ελέγχου, ανάμεσα στην εξωτερική υπάρχουσα περίφραξη και τη λιμενική ζώνη.
Ο χώρος θα εποπτεύεται και από κάμερες.
Το έργο έχει δρομολογήσει ο ΟΛΠΑ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.
Πηγη:dete.gr

Μυτιλήνη: Οι μετανάστες υποχώρησαν κάτω από τους 5.000

Κάτω από τους 5.000 έπεσε για πρώτη φορά, μετά από τέσσερις μήνες, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας. 

Δεδομένων των μηδενικών αφίξεων το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω της κακοκαιρίας, μόλις 531 καθ' όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου, αλλά και των αναχωρήσεων από το νησί μεταναστών και προσφύγων που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, την Τετάρτη 24 η Μόρια είχε 4.996 διαμένοντες. Ας σημειωθεί ότι χθες με το πλοίο της γραμμής αναχώρησαν για την Αθήνα 376 άτομα τα οποία παρελήφθησαν από υπηρεσίες προκειμένου να διαμείνουν σε δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας, περιμένοντας εκεί την εξέταση των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλλει.

Η μείωση του αριθμού των διαμενόντων στη Μόρια, βελτίωσε τη κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό. Από τις περίπου 450 σκηνές που υπήρχαν έμειναν πια σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΥΤ λιγότερες από 80 με προοπτική σε λίγες μέρες να μην υπάρχει πλέον καμία σκηνή στην οποία να μένει πρόσφυγας ή μετανάστης.

Την ίδια ώρα, στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ διαμένουν 1.095 άτομα. Συνολικά στο νησί στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ και σε άλλες δομές φιλοξενίας στην πόλης μένουν 6.964 άτομα. Την Πρωτοχρονιά στη Λέσβο ο αντίστοιχος αριθμός ξεπερνούσε τα 8.200 άτομα.Πηγή: http://www.skai.gr


Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες

Το πρόγραμμα στοχεύει στη στήριξη των προσφυγικών πληθυσμών ηλικίας 15 ετών και άνω, μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη προσαρμογή τους

Τον σχεδιασμό Προγράμματος Μαθημάτων Γλώσσας και Πολιτισμού για Πρόσφυγες και Μετανάστες, ανακοίνωσαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου, οι υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Τα βασικά σημεία του προγράμματος περιέγραψαν ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ηλίας-Μιλτιάδης Κλάπας, ο γ.γ Δια Βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας, Τζιανλούκα Ρόκο.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη στήριξη των προσφυγικών πληθυσμών ηλικίας 15 ετών και άνω, μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη προσαρμογή τους τόσο στην ελληνική πραγματικότητα όσο και στο ευρύτερο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Ωφελούμενοι για το έτος 2018 θα είναι συνολικά 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες  εκ των οποίων:

- 2000 είναι ηλικίας 15 έως 18 ετών και

- 3000 είναι ηλικίας 18 και άνω.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και είναι σχεδιασμένο  με γνώμονα τις μαθησιακές ανάγκες διαφορετικών ομάδων, ενώ παράλληλα προάγει τόσο τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού για τους έφηβους και ενήλικες πρόσφυγες.  

Πιο συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα προετοιμασίας και προσανατολισμού των παιδιών 15-18 ετών, μέσω ταχύρυθμων μαθημάτων γλώσσας και κατά συνέπεια  εξασφαλίζεται μία πιο ομαλή ένταξη στην τυπική εκπαίδευση. Σε όλους τους εκπαιδευόμενους διασφαλίζεται η συμμετοχή σε εξετάσεις για την  απόκτηση αναγνωρισμένου διπλώματος γλώσσας (Α1, Α2, Β1) με σκοπό την πιστοποίηση των γνώσεων και την απόκτηση ανάλογων προσόντων.

Επιπλέον, μέσω υποστηρικτικών δράσεων, εξασφαλίζεται η μεταφορά από τις Δομές Φιλοξενίας στους χώρους των μαθημάτων, αλλά και η δυνατότητα σε γυναίκες με μικρά παιδιά να παρακολουθήσουν μαθήματα κοντά στο χώρο διαμονής τους.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα δώσει έμφαση στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ως ενός σημαντικού και καθοριστικού στοιχείου της ενσωμάτωσης προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία μας. Μπορεί να φαντάζει περίπλοκο στην υλοποίησή του, αλλά  η επιτυχία του εξασφαλίζεται και από το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων  φορέων,  συμπεριλαμβανομένου και του Πανεπιστημίου Αθηνών».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ανέφερε:

«Διαλύοντας την Ειδομένη, το υπουργείο Παιδείας πήρε τα παιδιά και τα πήγε στα σχολεία και αυτή είναι μια σημαντική κίνηση ένταξής τους. Το πρόγραμμα αυτό και ο τρόπος που βλέπουμε την ένταξη είναι μία πολύ σημαντική αλλαγή σε σχέση με τον παρελθόν. Όπως ξέρετε στο παρελθόν υπήρχαν μικρά, διασπασμένα προγράμματα σε ένα μεγάλο πληθυσμό μεταναστών και προσφύγων, τα οποία είχαν την προσφορά τους. Κρίναμε, ως Κυβέρνηση, ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο δραστικές λύσεις. Κάναμε λοιπόν τρία οριζόντια προγράμματα, μεγάλα, και σήμερα παρουσιάζουμε το πρώτο που υλοποιείται χάρη στις τεράστιες προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας και στη βοήθεια που δώσαμε εμείς σ' αυτό το πρόγραμμα. Εκείνο που λέμε είναι το αυτονόητο: ότι χωρίς γλώσσα δεν γίνεται ένταξη. Στοχεύουμε στην εκμάθηση Ελληνικών, Αγγλικών, αλλά και άλλες δεξιότητες ανάλογα με τις περιοχές, σε ένα μεγάλο αριθμό ενηλίκων πλέον, για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να ορθοποδήσουν, να μπορέσουν να κινηθούν, να μπορέσουν να προχωρήσουν. Το δεύτερο που κάνει, που είναι πάλι μία τεράστια αλλαγή, είναι ότι το κάνει ανεξάρτητα αν ο συμμετέχων είναι πρόσφυγας ή μετανάστης. Το πρόγραμμα λοιπόν, ισχύει για όλους τους αιτούντες άσυλο, κάτι το οποίο δεν γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά εδώ γίνεται και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει με επιτυχία. Έχουμε περίπου 35.000 αιτούντες άσυλο στην ενδοχώρα και, με βάση την πρώτη του φάση υλοποίησης του προγράμματος, πάνω από 5.000 θα μάθουν ελληνική γλώσσα, Αγγλικά, πολιτισμό, τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι οι 5.000 άνθρωποι είναι 4.000 οικογένειες. Δηλαδή είναι πάνω από τους μισούς από όσους έχουν έρθει. Η ένταξη βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους να ζήσουν μία καλύτερη ζωή μέσα στην Ελλάδα. Βοηθάει όμως και την τοπική κοινωνία και την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό Κράτος, να δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας. Να γίνει, δηλαδή, μια πολιτισμική και πολιτική παρέμβαση με πολύ απλά πράγματα, μαθαίνοντας γλώσσα και δίνοντας μία προοπτική σ' αυτούς τους ανθρώπους».

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, τόνισε την υψηλής αποτελεσματικότητας συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθ' όλη τη διάρκεια κατάρτισης του προγράμματος σημειώνοντας: «Η χώρα μας από το 2015 μέχρι σήμερα, πέρα από τον αριθμό των 700 χιλιάδων νόμιμων καταγεγραμμένων μεταναστών έχει κληθεί να φιλοξενήσει και έναν αριθμό περίπου 55 χιλιάδων ανθρώπων και να καλύπτει τις άμεσες ανάγκες των ανθρώπων αυτών, γρήγορα και αποτελεσματικά. Ανάγκες όπως είναι η σίτιση και η στέγαση. Αυτό σε ένα σημαντικό βαθμό το καλύψαμε και τώρα βρισκόμαστε σε μια φάση όπου η προσοχή μας στρέφεται στην ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών. Αυτή η εξέλιξη, δηλαδή το πέρασμα από τις άμεσες ανάγκες στην ένταξη, συνιστά τη μεγάλη σημασία αυτής της μέρας».

Περιγράφοντας σημεία του προγράμματος, ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος σημείωσε ότι το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και το αποτέλεσμά του είναι το προοίμιο μιας δουλειάς που τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί. «Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μικρό ή καθόλου επίπεδο γλωσσομάθειας και θα τους φέρει σε διαφορετικά επίπεδα γλωσσομάθειας ανάλογα με την ταχύτητα με την οποία μαθαίνουν και με τη διαφορετική γλωσσική αφετηρία από την οποία ξεκινούν». Σημείωσε ότι η διάρκεια παρακολούθησης των μαθημάτων θα είναι 12 μήνες, επί 25 ώρες εβδομαδιαίως (20 ώρες Ελληνικά και 5 ώρες Αγγλικά).

Ο γ.γ του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ηλίας-Μιλτιάδης Κλάπας, χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως ένα ακόμη βήμα στον συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό ένταξης μεταναστών και προσφύγων που συνοδεύεται από μια σειρά δράσεων για την εργασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σημείωσε, δε, ότι το πρόγραμμα θα λαμβάνει χώρα σε εγκαταστάσεις των Πανεπιστημίων και δημόσιους χώρους, ενώ ειδικά για τις μητέρες που θέλουν τα το παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα γίνονται στις δομές φιλοξενίας όπου το Υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει Νηπιαγωγεία για τα παιδιά.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο γ.γ Διά Βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου είπε χαρακτηριστικά ότι η αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αναγκών των μεταναστών και των προσφύγων έχει και συμβολική διάσταση, καθώς η παροχή εκπαίδευσης δείχνει τον πολιτισμό μιας χώρας.

Ο Τζιανλούκα Ρόκο, επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής  Πολιτικής. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΔΟΜ συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα. Συμβαίνουν πολλά στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα λόγω όσων συμβαίνουν στη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή και είναι σημαντικό το ότι η Ελλάδα μπορεί και παραμένει επικεντρωμένη στις δράσεις της και στον ρόλο της. Το πρόγραμμα για μας δεν αφορά αριθμούς. Αφορά αρχές. Και είναι σημαντικό που και τα δύο Υπουργεία είναι προσηλωμένα σε αυτές τις αρχές και κυρίως την αρχή της ένταξης. Δεν είναι ένα έκτακτο πρόγραμμα που απευθύνεται στους πρόσφυγες. Αφορά όλους τους μετανάστες και το μέλλον τους. Και για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ο ΔΟΜ είναι μέρος αυτού. Εμείς θα βοηθήσουμε με τη μεταφορά των επωφελούμενων και την άρτια ενημέρωση τους ως προς το πρόγραμμα».

Σημειώνεται, τέλος, ότι τις δράσεις θα πλαισιώσει καμπάνια ενημέρωσης για τη σημασία της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Πηγή: Η Αυγή.gr

Αυξάνονται και πληθύνονται. Τρεις διακινητές λαθρομεταναστών συνέλαβαν οι αστυνομικοί στον Έβρο

Αυξάνονται και πληθύνονται οι διακινητές λαθρομεταναστών στον Έβρο, αφού χθες συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί, ένας 21χρονος Αφγανός, ένας 31χρονος Πακιστανός και ένας 29χρονος Παλαιστίνιος, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Νεπάλ, Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Συρίας και Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 31 και 21 ετών, διότι, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (βόρειο κόμβο Σουφλίου), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Πλησίον των διοδίων της Μέστης, ο 29χρονος ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σουφλίου.

Πηγή:Evros-news.gr

Διδυμότειχο: Καινούργιο… φρούτο στη διακίνηση λαθρομεταναστών. Συνελήφθη 26χρονος Ούγγρος να μεταφέρει Σύριους

Η Ουγγαρία ως χώρα μπορεί να μην δέχεται στο έδαφος της πρόσφωυγες και μετανάστες, δημιουργώντας παράλληλα φράχτες και προκαλώντας αντιδράσεις στους Ευρωπαίους, αλλά οι Ούγγροι θέλουν να τα… κονομάνε απ' τη διακίνηση των λαθρομεταναστών. Όπως ο 26χρονος Ούγγρος που συνελήφθη χθες (22-1-2018) το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ενώ προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Πηγή:Evros-news.gr

Άγρια καταδίωξη Βούλγαρου διακινητή που κουβαλούσε 42 λαθρομετανάστες στον ορεινό όγκο του Έβρου

Άγρια καταδίωξη ενός 25χρονου Βούλγαρου διακινητή, που κουβαλούσε 42 λαθρομετανάστες με το φορτηγάκι του και έγινε αντιληπτός στον δρόμο που ξεκινάει από το Μικρό Δέρειο και μέσα απ' τα πομακοχώρια καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη. Αστυνομικοί από το Τμήμα Συνοριοφυλάκων Μεταξάδων τον κυνήγησαν και τελικά κατάφεραν να τον συλλάβουν στον Δορίσκο των Φερών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας: Συνελήφθη χθες (22-1-2018) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Φερών, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας σαράντα δύο (42) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ, Ιράν και Συρίας.

Αναλυτικότερα, σε επαρχιακή οδό πλησίον του οικισμού Μικρού Δερείου, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Το όχημα αρχικά κατευθύνθηκε προς την πόλη της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια εισήλθε στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Φερών, όπου και ακινητοποιήθηκε στο ύψος του οικισμού Δορίσκου. Ακολούθως, ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα σαράντα δύο (42) μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων δεκαεννέα (19) ανήλικοι.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων.  Πηγη:Evros-news.gr


Έβρος-Με αυτοκίνητα πολυτελείας η μεταφορά των μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (21-1-2018), στο νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις  αλλοδαποί, ένας 21χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 29χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Νεπάλ, Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Συρίας και Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 31 και 21 ετών, διότι, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (βόρειο κόμβο Σουφλίου), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Πλησίον των διοδίων της Μέστης, ο 29χρονος ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ  μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σουφλίου.  Πηγη:faros24.gr


Στη Καστοριά συνεδρίασε το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων

Στη Καστοριά βρέθηκε δύο ημέρες το Δ.Σ της ΠΟΣΥΦΥ παρουσία του Προέδρου Παναγιώτη Χαρέλα και πέρα του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχε και στη Γενική Συνέλευση του τοπικού
Σωματείου των Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς. Η ΠΟΣΥΦΥ φυσικά δεν ξέχασε και τον Γιώργο Δουβλετή που «έφυγε» πρόσφατα χτυπημένος από την επάρατη νόσο.Πηγη:svouranews.gr,bloko.gr

Ποιοι Ταξίαρχοι γίνονται Yποστράτηγοι - Ποιοι αποστρατεύονται

Δημοσιεύουμε από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ: Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα την 23 Ιανουαρίου 2018, μετά από πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών :

Α. Προάγονται, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ.1 περίπτ. γ΄ εδάφιο πέμπτο, 38 παρ.1 και 40 παρ.1 του π.δ.24/1997, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στο βαθμό του Υποστρατήγου, για πλήρωση κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω Ταξίαρχοι Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
1. 234659 Βολυράκης Στυλιανός του Γεωργίου
2. 233240 Κρίκας Δημήτριος του Παναγιώτη
3. 233431 Σκανδάλης Αχιλλέας του Λάμπρου
4. 232065 Μαντζούκας Αθανάσιος του Παντελή
5. 235949 Τηλελής Γεώργιος του Χρήστου
6. 233325 Ντζιοβάρας Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
7. 237035 Πουρσανίδης Μιλτιάδης του Κυριάκου
8. 233396 Τόλιας Ιωάννης του Γεωργίου
9. 232063 Μανιάτης Αναστάσιος του Βασιλείου
10. 232228 Ψωμάς Γεώργιος του Δημητρίου

Β. Προάγονται, ενόψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ.1 περίπτ. γ΄ εδάφιο τρίτο και 43 παρ.1 περίπτ. β΄ του π.δ.24/1997, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, οι κατωτέρω Ταξίαρχοι Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως :
1. 237888 Κοκκίνης Νικόλαος του Δήμου
2. 227717 Αναστασάκος Αναστάσιος του Κωνσταντίνου
3. 231737 Τζουμαϊλής Θεολόγος του Χρήστου
4. 243398 Νικολάου Χρήστος του Νικολάου - 2 -
5. 233440 Καϊπάκης Γεώργιος του Αθανασίου
6. 233297 Μουστακαλής Δημήτριος του Νικολάου
7. 236899 Μαρκετάκης Παναγιώτης του Αντωνίου
8. 233145 Βόγλης Ευάγγελος του Αποστόλου
9. 236830 Κούμπουλας Παναγιώτης του Θεοδώρου
10. 233274 Μαρουδάς Γεώργιος του Κωνσταντίνου
11. 238337 Θεοδωρακόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη
12. 233119 Αγάκος Γεώργιος του Αθανασίου
13. 233157 Γιαννόπουλος Γεώργιος του Νικολάου
14. 238124 Δημητριάδης Νικόλαος του Γεωργίου
15. 234547 Ντελής Στυλιανός του Δημητρίου -

Οι Αξιωματικοί αυτοί θα αποστρατευθούν μετά τριάντα (30) ημέρες από την προαγωγή τους αυτή, με άλλο Προεδρικό διάταγμα.

Γ. Προάγεται, ενόψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ. 3 εδάφιο δεύτερο, 43 παρ.1 περίπτ. β΄ και 49 του π.δ.24/1997, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, λόγω καταλήψεώς του από το όριο ηλικίας του βαθμού του την 31-12-2018, ο Ταξίαρχος Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας Φ ο υ τ ά κ η ς Αριστείδης του Ιωάννη (ΑΓΜΣ.235606), ο οποίος θα αποστρατευθεί μετά τριάντα (30) ημέρες από την προαγωγή του αυτή, με άλλο προεδρικό διάταγμα. -

Αριθμός Βεβαιώσεως Δ/νσης Ελέγχου, Εκκαθάρισης και Πληρωμής Δαπανών/ Γ.Δ.Ο.Ε.Σ./ Υπουργείο Εσωτερικών : 1739 / 23-1-2018.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΣΚΑΣ Πηγή:bloko.gr