Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. - Ξεκινάμε διαδικασίες διεκδίκησης ένταξης στη β' κατηγορία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ  ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ' ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 124 ΤΟΥ Ν. 4472/2017

head

                                                                                                          Θεσσαλονίκη  6  /  2  / 2018

Αριθμ. Σχετ . :  6 / 2018

                             Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο    Δ Ε Λ Τ Ι Ο

                             

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ  ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ' ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 124 ΤΟΥ Ν. 4472/2017

 

   Με τις διατάξεις του άρθρου 124 του Ν. 4472/2017, δημιουργήθηκαν τέσσερις (4) κατηγορίες για τη μισθολογική κατάταξη στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, ανάλογα με την προέλευση αυτών.

  Στην κατηγορία Β΄ εντάσσονται αξιωματικοί του ν.δ. 649/1970 (Α΄ 176), υπαξιωματικοί, ανθυπαστυνόμοι και αξιωματικοί που προέρχονται από παραγωγικές ή μη σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας καθώς και Αστυφύλακες.

  Στην κατηγορία Γ΄ εντάσσεται το αστυνομικό προσωπικό που προέρχεται από τους εντασσόμενους στη κατηγορία Δ΄ Ειδικούς φρουρούς και Συνοριακούς φύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Διακηρυγμένος σκοπός του νέου μισθολογίου των στελεχών της ΕΛΑΣ, είναι η διαμόρφωση και εξέλιξη των μισθών με κεντρικό άξονα τον κατεχόμενο βαθμό και συναφώς τα τυπικά, κυρίως δε, τα ουσιαστικά προσόντα των στελεχών.

  Με βάση τον επιδιωκόμενο σκοπό και μόνο, το κριτήριο της προέλευσης κρίνεται μη συναφές, ασύνδετο, άσχετο και ξένο προς την ικανοποίησή του, δημιουργεί δε αφόρητες ανισότητες σε βάρος των εκ των Συνοριακών Φυλάκων Αστυνομικών υπαλλήλων μέχρι και του βαθμού του Ανθυπαστυνόμου. Τούτο διότι το τυπικό και παρωχημένο κριτήριο της προέλευσης αδρανεί και υποχωρεί προ του νομικού πλαισίου της ένταξης των Συνοριακών Φυλάκων στο Αστυνομικό Προσωπικό, δεδομένου ότι το άρθρο 13 του Ν 3686/2008, σαφώς ορίζει ότι οι εντασσόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με το λοιπό αστυνομικό προσωπικό, εξελισσόμενοι προαγωγικά ομοίως.

  Συνεπώς, η ένταξη σε υποδεέστερη κατηγορία των συναδέλφων μας που ασκούν τα ίδια ακριβώς υπηρεσιακά καθήκοντα με τους αντίστοιχους της κατηγορίας Β΄, κατέχουν τον ίδιο βαθμό και σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερο, ανώτεροι ιεραρχικά πολλών συναδέλφων της κατηγορίας Β΄, παραβιάζει κατάφορα τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

  Διότι με οιοδήποτε επιχείρημα, δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα και ενδεικτικά να δικαιολογηθεί η ένταξη Ανθυπαστυνόμου ή Αρχιφύλακα ανακριτικού υπαλλήλου  προερχόμενου από τους Συνοριακούς Φύλακες στην κατηγορία Γ΄, σε σχέση με Αρχιφύλακα προερχόμενο από παραγωγική ή μη σχολή της Αστυνομικής Ακαδημίας που εντάσσεται στην κατηγορία Β΄.

  Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία μας αντιλαμβανόμενη ευθύς μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου την κατάφορη στα όρια της ιδεοληψίας αδικία σε βάρος των συναδέλφων μας για την ένταξή τους στην Γ' κατηγορία, προσέφυγε πρώτη - αλλά και μόνον αυτή - στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποκατάστασή τους.

  Επειδή ωστόσο η πρόσφατη εμπειρία από τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις αποδοχές μας, απέδειξε ότι η Διοίκηση αρέσκεται να μην τις εφαρμόζει, κρίνεται απαραίτητη για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και προς αποφυγή κινδύνου αδρανοποίησης αυτών, και η προσωπική προσφυγή τους ανάλογα με το βαθμό τους.

  Για τον λόγο αυτό, η Ομοσπονδία μας, δρομολογεί άμεσα, παράλληλη διαδικασία διοικητική και δικαστική με ομαδικές προσφυγές αφενός και αιτήματα προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αφετέρου, με σκοπό την ικανοποίηση του αυτονόητου και προδήλως δίκαιου αιτήματός μας για την ένταξη στην κατηγορία Β΄.

   Για την αποφυγή κάθε κινδύνου παραγραφής των δικαιωμάτων  η Ομοσπονδία θα επιμεληθεί και θα αναλάβει το οικονομικό κόστος της αρχικής προδικαστικής και διοικητικής διαδικασίας με την σύνταξη και κατάθεση των υπογεγραμμένων αιτημάτων  για την ένταξη στην Β' κατηγορία προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., δια μέσου των πληρεξούσιων δικηγόρων. Τα έντυπα εξουσιοδοτήσεων – αιτημάτων  θα συμπληρωθούν και θα υποβληθούν ανά κατηγορία σύμφωνα με τον  κατεχόμενο βαθμό ( αστ/κες, υπαρχ/κες, αρχ/κες – ανακρ Αρχ/κες και Ανθυπαστυνόμοι) αμέσως μετά την αποστολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων προς την Ομοσπονδία μετά την 15/2/2018.

   Είτε ανά Σωματείο – μέλος της ΠΟΣΥΦΥ είτε ανά Υπηρεσία που υπηρετούν οι συνάδελφοι, για τους ενδιαφερόμενους απαιτείται συγκεντρωτική κατάσταση (συνημμένο υπόδειγμα) με τα στοιχεία, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, κιν. τηλέφωνο, βαθμός και οργανική θέση, να αποσταλούν στο φαξ της ΠΟΣΥΦΥ 2312204847 ή2331064074  έως και την 15η Φεβρουαρίου 2018.

   Δεδομένης της οικονομικής στενότητας όλων των συναδέλφων, η ΠΟΣΥΦΥ, θα αναλάβει το οικονομικό κόστοςτης προδικαστικής - διοικητικής αυτής διαδικασίας η οποία ΔΕΝ  θα συνεπάγεται απαραίτητα και υποχρεωτική προσωπική προσφυγή για το μέλλον. Είναι όμως απαραίτητη διαδικασία για τον παρόντα χρόνο, η υποβολή αυτού του αιτήματος. Μέσω των συγκεντρωτικών καταστάσεων, η ΠΟΣΥΦΥ θα ενημερώσει για τις διαδικασίες τους ενδιαφερόμενους.

    Μετά την αποστολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων των ενδιαφερομένων, η Ομοσπονδία θα στείλει σε αυτούς τα υποδείγματα των αιτήσεων – εξουσιοδοτήσεων με τις σχετικές επισημάνσεις. Για όλα τα ανωτέρω θα σας κρατάμε ενήμερους με νεότερες ανακοινώσεις μας. 

footeer

Πηγή:posyfy.gr

Συνελήφθησαν 2 διακινητές κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (6-2- 2018) το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης

Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 38χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 23χρονος υπήκοος Τσέχικης Δημοκρατίας, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς οκτώ (8) μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Αφγανιστάν, Πακιστάν και Συρίας.

Αναλυτικότερα, χθες (6-2- 2018) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Πέπλου Έβρου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να οδηγούν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν οκτώ (8) μη νόμιμοι μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο δράστες μετέβησαν στο σημείο, προκειμένου να παραλάβουν τους μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος είχε τοποθετήσει στο όχημα πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ ο 38χρονος κατά τον έλεγχο υπέδειξε πλαστή ταυτότητα Ρουμανικών Αρχών.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ, 2.500 κορώνες Τσεχίας, η πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, η πλαστή ταυτότητα και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Πηγή:e-evros.gr

Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (6-2- 2018) το απόγευμα, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου - Ορμενίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κινούμενος σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου. Πηγή:e-evros.gr


Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος FYROM, με 23 μη νόμιμους μετανάστες στην Κομοτηνή

Συνελήφθη χθες (5-2-2018), τις πρωινές, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν, Μπανγκλαντές και Ινδίας.

Αναλυτικότερα, στην παλαιά εθνική οδό Σαπών – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια ο δράστης εισήλθε στην πόλη της Κομοτηνής, όπου εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο διακινητής είχε τοποθετήσει στο παραπάνω όχημα πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητ.ο

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.  Πηγή:Evros24.gr


Άλλες 1.159 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους τον Ιανουάριο

Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι (1.159) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Ιανουάριο.

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (628 άτομα), το Πακιστάν (154), το Ιράκ (88), τη Γεωργία (40), το Αφγανιστάν (38), την Αλγερία (29), το Ιράν (27), το Μπανγκλαντές (19) και τη Βουλγαρία (18).

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο έτος (2017) επεστράφησαν συνολικά στις χώρες καταγωγής τους (20.255) άτομα.

Πηγή:Evros24.gr

Βαρύ το πένθος στην Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Δ/σης Αλλοδαπών Αττικής

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Αστυνομικών προερχομένων από Συνοριακούς Φύλακες Αττικής: Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση , να εκφράσουμε τη βαθιά μας 
οδύνη και θλίψη  για τον άδικο  χαμό ενός ακόμη συναδέλφου και φίλου με τον οποίο υπηρετήσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια .

                                                                                        
    Βαρύ το πένθος στην Ελληνική  Αστυνομία  και ιδιαίτερα στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Δ/σης Αλλοδαπών Αττικής στο οποίο υπηρετούσε .

   Ακόμη βαρύτερο το πένθος για την οικογένεια του αδικοχαμένου  συναδέλφου και φίλου  Υπ/κα  Πουλικαράκου Παναγιώτη  ο οποίος άφησε πίσω σύζυγο και δυο τέκνα. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι .

   Η οικογένεια  των  Συνοριακών  Φυλάκων Αττικής εκφράζει  τη  βαθιά   της θλίψη  και  τα  ειλικρινή  συλλυπητήρια  προς   τους  οικείους  του  καλού φίλου και συναδέλφου Παναγιώτη.

   Το στερνό αντίο θα το πούμε όλοι αύριο 08/02/2018 στις 14:15 στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στο Γ νεκροταφείο στη  Νίκαιας .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ                           ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Πηγή:bloko.gr

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Συλλήψεις Σκοπιανού και Βούλγαρου σε Κίρκη και Ταύρη γιατί μετέφεραν 18 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (1-2-2018), στο νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας 26χρονος Βούλγαρος και ένας 49χρονος Σκοπιανός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαοχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν, Ερυθραίας, Ιράν, Πακιστάν και Νεπάλ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στον κόμβο Κίρκης της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν, Ερυθραίας, Ιράν και Πακιστάν.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Ταύρης), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 49χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του κόμβου Αρδανίου της Εγνατίας  Οδού, ο δράστης ελάττωσε ταχύτητα και εγκατέλειψε το όχημα εν κινήσει, κατευθυνόμενος πεζός σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε εκτός της οδού, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο  49χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Νεπάλ.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο διακινητής είχε τοποθετήσει στο παραπάνω όχημα πινακίδες κυκλοφορίας, για την οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Πηγή:Evros-news.gr

Αλεξανδρούπολη: Συνέλαβαν Μολδαβό για διακίνηση λαθρομεταναστών. Ξέφυγε και αναζητείται ο συνεργός του

Συνελήφθη χθες (3-2-2018) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 31χρονος Μολδαβός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Μπανγκλαντές.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη συνεργό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί  συνέλαβαν τον 31χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε έτερος διακινητής, ο οποίος εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερου.

Πηγή:Evros-news.gr

Μία ακόμη καταδίωξη για όχημα που μετέφερε μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (30-1-2018) το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 21χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 22χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Πακιστάν και Ιράκ.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, με οδηγό τον 22χρονο και συνοδηγό τον 21χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τη σύλληψη, κατευθύνθηκαν στην  Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και λίγο πριν την είσοδο της πόλης της Ξάνθης, ο 22χρονος οδηγός ακινητοποίησε το όχημα. Ακολούθως, μαζί με τον 21χρονο συνοδηγό και τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες, τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο εντόπισαν άλλους τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Πηγή:faros24.gr

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (31-1-2018) το απόγευμα, στον ανατολικό κόμβο Ξάνθης της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 18 και 17 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Πηγή:faros24.gr

Οι διακινητές την …δουλειά τους και η Αστυνομία την δική της!!!!

Συνελήφθη χθες (31-1-2018) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Πηγή:faros24.gr

Επιδόματα εξομάλυνσης και παραμεθορίου - ενημέρωση από την ΠΟΣΥΦΥ

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας των Συνοριακών: Μετά από ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με την απόδοση του επιδόματος οικογενειακής παροχής στο οποίο έχει ενσωματωθεί το
εξομάλυνσης με τον νόμο 4472/2017 για τους  διαζευγμένους, ενημερωθήκαμε πως η καταβολή του επιδόματος για αυτή την κατηγορία παρέχεται από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του νέου μισθολογίου και σύμφωνα  με το άρθρο 15 του 4354/2015. Η ισχύς της διάταξης έχει αναδρομικότητα και θα καταβληθεί επομένως και στους διαζευγμένους από 1/1/2017. Με αυτή τη διάταξη αντισταθμίζεται τουλάχιστον η άρνηση της πολιτείας να χορηγήσει και στους διαζευγμένους ότι τους απώλεσε μετά την  λήξη του γάμου τους.   Επίσης ενημερωθήκαμε πως τα αναδρομικά ποσά που οφείλονται σε αυτή την κατηγορία για το έτος 2017 είναι πολύ πιθανόν να καταβληθούν τους επόμενους μήνες, ίσως η καταβολή τους και από την επόμενη μισθοδοσία ( Μισθοδοσία Μαρτίου ). Τυχόν μειωμένες αποδόσεις πριν την 1.1.2017 στο εξομάλυνσης λόγω διαζυγίου ή χηρείας, θα πρέπει να διεκδικηθούν δικαστικώς και ατομικώς από τον καθένα. Η ισχύ του νόμου ξεκινά από την 01/01/2017 και επομένως δεν θα εφαρμοστεί η αναδρομικότητα πριν την ημερομηνία αυτή.

      Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου, το οποίο δεν αποδόθηκε σε όλους τους δικαιούχους με την τελευταία μισθοδοσία, αυτό οφείλετε σε μεγαλύτερο βαθμό στο γεγονός πως οι αρμόδιες υπηρεσίες που επεξεργάζονται το μισθολόγιο, δεν έλαβαν ακόμη καταστάσεις με το προσωπικό που αποσπάστηκε και υπηρέτησε στις  Υπηρεσίες που δικαιούνται το επίδομα. Επισημαίνεται, πως όταν φτάνουν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις  στην κεντρική διαχείριση, άμεσα γίνεται η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου. Πηγή:bloko.gr

Συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. με γερμανική αστυνομία σε εξάρθρωση ομάδας διακινητών

Στο πλαίσιο επιχείρησης εξάρθρωσης ομάδας διακινητών, η γερμανική αστυνομία προχώρησε στην έρευνα τεσσάρων κατοικιών στη Γερμανία, σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Focus,  η ομάδα διακινητών που βρίσκεται στο στόχαστρο της επιχείρησης φέρεται να προμήθευε πλαστά έγγραφα σε Σύρους πρόσφυγες από το 2015 έως το 2017 και να τους μετέφερε αεροπορικώς από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στη Γερμανία.
Ένας από τους υπόπτους είχε καταθέσει αίτημα ασύλου στη Γερμανία το 2015, είχε γυρίσει στην Αθήνα και από εκεί οργάνωνε τη διακίνηση προσφύγων.
Πηγη:in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσφυγικό δράμα, γερμανική... τραγωδία

Ο Γιούσεφ, Κούρδος από τη Συρία, βρίσκεται στη Γερμανία από το καλοκαίρι του 2015. Κάθε πρωί, η μέρα του αρχίζει με τηλεφωνήματα στο παράρτημα της 
Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων BAMF και τελειώνει το βράδυ με ένα τηλεφώνημα στην οικογένειά του, που βρίσκεται ακόμα σε καταυλισμό προσφύγων στην Τουρκία.
Οι δύο αιτήσεις επανένωσης που έχει κάνει δεν είχαν αποτέλεσμα. Η πρώτη απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, η δεύτερη δεν εξετάστηκε, γιατί η σύζυγός του δεν κατάφερε να πάει στο γερμανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης για να υποστηρίξει την αίτηση.
Ο 47χρονος Γιούσεφ ετοιμάζεται τώρα για την επόμενη αίτηση, αλλά δεν τρέφει πολλές ελπίδες ότι η οικογένειά του θα έλθει σύντομα στο Βερολίνο.
Οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης για τους πρόσφυγες που έχουν επικουρική προστασία είναι παγωμένες από τον Μάρτιο του 2016 και, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη από την Ομοσπονδιακή Βουλή, η αναστολή παρατείνεται μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Από τον Αύγουστο και μετά θα ικανοποιούνται 1.000 αιτήσεις τον μήνα.
Σε εξαιρετικές περιστάσεις, όπως συμφώνησαν τα κυβερνητικά κόμματα, η Χριστιανική Eνωση και οι Σοσιαλδημοκράτες, θα γίνεται υπέρβαση του ορίου, με τη ρήτρα επιείκειας που περιλαμβάνει η ρύθμιση.

Ιστορίες πόνου 

Στην ίδια θέση με τον Γιούσεφ είναι άλλοι 45.000 πρόσφυγες από τη Συρία, που έχουν προσωρινή προστασία (για τρία χρόνια) και μετά η περίπτωση καθενός θα επανεξεταστεί.
Και άλλοι 30.000 πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Ιράν, τη Σομαλία και άλλες χώρες, που περιμένουν να ξαναδούν τις οικογένειές τους. Να γυρίσουν πίσω είναι αδύνατον.
Προσπαθούν λοιπόν να οργανώσουν όσο είναι δυνατόν τη ζωή τους στη Γερμανία, παρακολουθώντας μαθήματα γερμανικών, κατάρτισης και αναζητώντας εργασία, με την ελπίδα ότι, εάν καταφέρουν να βρουν μια σταθερή θέση, αποκτήσουν σταθερό εισόδημα και κατοικία, μπορεί να είναι ευνοϊκότερη η μεταχείριση του αιτήματος οικογενειακής επανένωσης.
Σαν την ιστορία του Γιούσεφ υπάρχουν χιλιάδες προσωπικές ιστορίες, στα τοπικά ιδρύματα των εκκλησιών που βοηθούν τους πρόσφυγες, στις περιοδικές αναφορές των εθελοντικών οργανώσεων, και στις επίσημες σελίδες της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της οργάνωσης «Pro Asyl»: του Φαντί, 37 ετών από τη Συρία, που η οικογένειά του βρίσκεται τώρα εγκλωβισμένη στο Σουδάν· του Σαμέρ, 49 ετών, επίσης από τη Συρία που είναι με την 22χρονη κόρη του στη Γερμανία, ενώ η σύζυγός του με τους τρεις γιους τους βρίσκεται σε καταυλισμό προσφύγων στην Ιορδανία· του Μαχέρ, 38 ετών από τη Συρία που είναι με τα τρία του παιδιά στη Γερμανία, ενώ η γυναίκα του με τα τρία μικρότερα στην Τουρκία· του Αμίρ από το Αφγανιστάν που είναι στη Γερμανία και τα δύο ανήλικα αδέλφια του, ο Αλί και ο Αμίν, βρίσκονται στην Ελλάδα και ενώ το πρώτο αίτημα επανένωσης είχε εγκριθεί πέρυσι, η διαδικασία δεν έχει υλοποιηθεί και είναι άγνωστο πότε και πώς θα ολοκληρωθεί.
Οι νομικές υπηρεσίες των οργανώσεων αλληλεγγύης δεν βρίσκουν άκρη με το δαιδαλώδες πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για τους πρόσφυγες με προσωρινή προστασία.
Για να επιτευχθεί η επανένωση των τριών αδελφών, ο ενήλικας που βρίσκεται στη Γερμανία πρέπει να έχει σταθερή θέση εργασίας και εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες στέγασης και διαβίωσης των άλλων δύο ανήλικων αδελφών του, δηλαδή τουλάχιστον 2.500 με 3.000 ευρώ τον μήνα. Πλην όμως και οι διαδικασίες κοινωνικής ένταξης και απορρόφησης στην αγορά εργασίας, εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς.
Οι θέσεις εργασίας που παρέχουν οι εταιρείες στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, μετρώνται σε εκατοντάδες. Η Ζίγκριντ Εμπρίτς από την «Pro Asyl» τονίζει πως πρόκειται για θέατρο του παραλόγου.
Οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων της Προτεσταντικής και της Καθολικής Εκκλησίας, Μάνφρεντ Ρεκόφσκι και Ούλριχ Λίλι, επέκριναν την αναστολή της οικογενειακής επανένωσης στην ακρόαση της Βουλής, επισημαίνοντας ότι δεν συνάδει ούτε με τη χριστιανική ηθική ούτε με την κοινωνική πραγματικότητα και τις ανάγκες των προσφύγων.
Η καμπάνια που είχε οργανώσει τις προηγούμενες ημέρες η «Pro Asyl» κατά της περαιτέρω αναστολής του μέτρου της οικογενειακής επανένωσης, συγκέντρωσε 30.000 υπογραφές.
Πολιτικά μόνον η Αριστερά και οι Πράσινοι πήραν ξεκάθαρη θέση κατά της νέας νομοθετικής ρύθμισης που επεκτείνει την αναστολή μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Αναδιπλώσεις

Οι Σοσιαλδημοκράτες, που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά αλλαγή του πλαισίου και μετεκλογικά το έθεσαν πιο επιτακτικά, λέγοντας ότι η αναστολή αντίκειται και στον Βασικό Νόμο της Γερμανίας αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις για την προστασία των Προσφύγων και των Παιδιών, αναδιπλώθηκαν για να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.
Το παραδέχθηκε με τον τρόπο της η αντιπρόεδρος του SPD Μανουέλα Σβέσιχ, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD, λέγοντας ότι «θα ήταν υπερβολικό να μιλήσει κανείς για επιτυχία στο ζήτημα της οικογενειακής επανένωσης, με τον ορισμό 1.000+ επανενώσεων τον μήνα. Ηταν ένας οδυνηρός συμβιβασμός για το κόμμα μου, αλλά κρίσιμος συμβιβασμός».
Επίσης οδυνηρός αλλά κρίσιμος είχε χαρακτηριστεί και ο πρώτος συμβιβασμός τον Μάρτιο του 2016, για τη διετή αναστολή της επανένωσης.

Στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest dimap που παρουσιάστηκε στο ARD, αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλιστών, το 66% των ψηφοφόρων του SPD λέει ότι η φόρμουλα 1.000+ κινείται σε θετική κατεύθυνση, ενώ το 25% έχει την αντίθετη γνώμη – θα ήθελε διασταλτικότερη ερμηνεία.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στους ψηφορόους της Ενωσης CDU/CSU, αλλά με αντίθετη ερμηνεία, καθώς το CSU και μέρος του CDU θα προτιμούσε να μην υπάρχει ούτε η φόρμουλα 1.000+.
Ο γρίφος, που όπως φαίνεται έχει κριθεί πολιτικά, πρέπει να λυθεί μετά τον Αύγουστο νομικά στα δικαστήρια, με τις προσφυγές που θα γίνουν από τους πρόσφυγες με επικουρική προστασία.
Το 2017 ικανοποιήθηκαν μόνον 100 αιτήματα οικογενειακής επανένωσης, για εξαιρετικούς λόγους, επειδή κρίθηκε επικίνδυνη η κατάσταση των οικογενειών των προσφύγων.Πηγη:Μπάμπης Αγρολάμπος
efsyn.gr