Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Η Τσεχία θα προχωρήσει σε απωθήσεις μεταναστών από τα σύνορα της


Η Τσεχία είναι έτοιμη, όπως διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις, να προχωρήσει σε απωθήσεις μεταναστών και προσφύγων από τα σύνορά της, εάν η Γερμανία και η Αυστρία εφαρμόσουν το ίδιο μέτρο.
«Μπορούμε να προβλέψουμε ότι η Αυστρία θα υιοθετήσει το ίδιο μέτρο και σε αυτήν την περίπτωση, εμείς θα κάνουμε επίσης το ίδιο» δήλωσε ενώπιον του Τύπου ο Μπάμπις, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα στην Πράγα.
«Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε αμέσως στα συνοριακά περάσματα προκειμένου να ελέγξουμε τα σύνορά μας» υπογράμμισε.
Τη Δευτέρα, στη Γερμανία, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χορστ Ζεεχόφερ προειδοποίησε ότι θα ήταν έτοιμος «τον Ιούλιο» να προχωρήσει στην «άμεση απώθηση» των μεταναστών που θα έφθαναν στα σύνορα της Γερμανίας προερχόμενοι από κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης, εάν η Άγγελα Μέρκελ δεν μπορέσει να πετύχει μια «ισοδύναμη» λύση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την 28η-29η Ιουνίου.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι παράνομοι μετανάστες να εισέρχονται στην επικράτειά μας, διότι κατόπιν αυτό θα ήταν δικό μας πρόβλημα και δεν το επιθυμούμε αυτό» υπογράμμισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τσεχίας.
«Τα συνοριακά περάσματα (της Τσεχίας) θα ελέγχονται, σε αυτήν την περίπτωση, από την αστυνομία, όμως έχουμε επίσης εκπονήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που προβλέπει τελωνειακοί και ενδεχομένως ο στρατός να αναπτυχθούν» συμπλήρωσε ο Αντρέι Μπάμπις.
Σύμφωνα με τον ίδιο «τα νότια σύνορα της ΕΕ πρέπει να προασπίζονται από κράτη όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα και η Ισπανία και τα υπόλοιπα κράτη πρέπει να τα βοηθούν».
Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας τάχθηκε επίσης υπέρ της «αλλαγής των αρμοδιοτήτων» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex στην περίπτωση που το προσωπικό του ανέλθει σε 10.000 υπαλλήλους έως το 2020, όπως το ζητά η Ιταλία εδώ και καιρό.
«Δεν είναι δυνατόν να δαπανάμε τόσα χρήματα (για τη Frontex) για να παρακολουθεί απλά την παράνομη μετανάστευση και να βλέπουμε να αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις της μαφίας των διακινητών. Η Frontex πρέπει να επιχειρεί εκτός της Ευρώπης» υποστήριξε ο Μπάμπις.
«Η λύση είναι πολύ απλή: τα πλοία (με τους μετανάστες) δεν πρέπει να βγαίνουν στη θάλασσα».

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Καστοριά : Άλλο ένα χτύπημα κατά των εμπόρων ναρκωτικών Νέο χτύπημα στη διακίνηση ναρκωτικών από την Ομάδα Δίωξης ναρκωτικών της ΔΑ Καστοριάς σε συνεργασία με την Ομάδα Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τ.Σ.Φ. Μεσοποταμίας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης,  τη μέρα του συλλαλητηρίου στη Φλώρινα.     

Συγκεκριμένα η ΕΡΤ - Φλώρινας αναφέρει  : 


     Για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση 208 κιλών και 580 γραμμαρίων κάνναβης, για αντίσταση και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση, συνελήφθησαν 4 άτομα  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης.
Η σύλληψη των 4 ατόμων έγινε σε περιοχή της Κοζάνης κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους Αστυνομικούς της Καστοριάς. Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν 3 Έλληνες ηλικίας 25, 32 και 46 ετών και ενός 32χρονος αλλοδαπός, μη νόμιμος μετανάστης. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Κοζάνης ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 25χρονο και συνοδηγό τον 32χρονο αλλοδαπό, κατά διάρκεια του οποίου βρέθηκαν εντός του χώρου αυτού 17 τσουβάλια που περιείχαν 59 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 208 κιλών και 580 γραμμαρίων.
Ταυτόχρονα ακινητοποιήθηκε για έλεγχο έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 46χρονο, ο οποίος συνόδευε το ανωτέρω όχημα, διευκολύνοντας την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Ανωτέρω οδηγός συνελήφθη παρά την σθεναρή αντίστασή του και την προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης.
Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης ακινητοποιήθηκε και τρίτο όχημα, με οδηγό τον 32χρονο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός διευκολύνοντας επίσης την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ενημερώνοντας το πρώτο όχημα για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού, μη νόμιμου μετανάστη, εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για ληστεία.  Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 6 κινητά τηλέφωνα και 6 κάρτες SIM. Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

  ΠΗΓΗ      -    ΕΡΤ Φλώρινας  - Συντάκτης Θωμαή Αδάμου

      Η Ένωση Συνοριακών Καστοριάς, επιβραβεύει με Ανακοίνωσή της, την προσπάθεια των αστυνομικών που παρά τις δύσκολες συνθήκες, επιμένουν στην καταπολέμηση των κυκλωμάτων ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στα σύνορα :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε μία μέρα που το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων απασχολούνταν με την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης για την υπογραφή συμφωνίας για το σκοπιανό στις Πρέσπες άνδρες της Δ.Α Καστοριάς συνέχιζαν με άρτια επιχειρησιακή οργάνωση τον ανελέητο αγώνα κατά των εμπόρων ναρκωτικών καταφέρνοντας τους ένα νέο χτύπημα με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων και την κατάσχεση 209 κιλών κάνναβης.
Η επιτυχία αυτή έρχεται να προστεθεί στις πολλές και αξιόλογες υποθέσεις που χειρίστηκαν οι συνάδελφοι καταδεικνύοντας στην πολιτεία ότι στο νομό Καστοριάς επιτελείται σπουδαίο Αστυνομικό έργο και ότι είναι άδικο αυτή η περιοχή να εξαιρείται από το επίδομα παραμεθορίου.
Θα θέλαμε για μια ακόμα φορά να συγχαρούμε το προσωπικό που πήρε μέρος σε αυτή την επιχείρηση και να τους τονίσουμε ότι ως ένωση θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ Κυριάκος
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔημήτριοςΤρίτη 19 Ιουνίου 2018

Παπαχρήστου Χρ: " Στην Ελληνική Αστυνομία είμαστε όλοι Έλληνες "
    Miα ημέρα μετά τα θλιβερά επεισόδια στο Πισοδέρι Φλώρινας γίνομαι δέκτης κακής κριτικής από πολλούς για το πώς αντιμετωπίστηκε το συλλαλητήριο από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν για τα μέτρα εκεί..
     Τα social media  από χθες έχουν  κατακλυστεί από φωτογραφίες και βίντεο αστυνομικών οι οποίοι φταίνε αποκλειστικά για τα γεγονότα με τη βίαιη αντίδρασή τους και ότι πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας.
      Η μοίρα και οι υπηρεσιακές ανάγκες τα έφεραν  έτσι ώστε να είμαι και εγώ στην πρώτη γραμμή, εκεί στο Πισοδέρι, βλέποντας από κοντά τις εξελίξεις. Η συνδικαλιστική μου ιδιότητα με υποχρεώνει να αξιολογήσω και να τοποθετηθώ για αυτά που είδα και όχι μόνο για αυτά που ακούω και διαβάζω σήμερα.   Όχι αποκλειστικά για να υπερασπιστώ τον συνάδελφο λόγω θέσης. Εξάλλου ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που θα ευχόμουνα να βρισκόμουν με αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά κατά των εξελίξεων που διαδραματιζόταν πιο κάτω στους Ψαράδες.
Όμως  στάθηκε εκεί λόγω διαταγής που είχε να κάνει με την υπεράσπιση της τάξης και των θεσμών του κράτους. Σε αυτό που υπηρετούμε διαχρονικά και όχι περιστασιακά.
     Είδα λοιπόν και περιστατικά που δεν αποτυπώνονται σήμερα στη γενική κατακραυγή.
Είδα συναδέρφους των διμοιριών να αποθέτουν τις ασπίδες στα πόδια τους κατόπιν προτροπής των διαδηλωτών αλλά και των αξιωματικών τους.
Είδα και συνανθρώπους μου να διαδηλώνουν ειρηνικά ακόμη και με τις οικογένειές τους και να φωνάζουν συνθήματα, να τραγουδούν τον Εθνικό μας ύμνο, την Μακεδονία, να βγάζουν λόγους στα μεγάφωνα και να διαμαρτύρονται ειρηνικά. Εκεί  οι αστυνομικές δυνάμεις στάθηκαν στο περιθώριο. Δεν υπήρχε λόγος να αντιδράσει κανείς.  Η φόρτιση μεγάλη και τα συναισθήματα  έντονα. 
     Η κατάσταση ήταν ομαλή, έως ότου  στο πλήθος αυτό προστέθηκαν και οι γνωστοί - άγνωστοι με σκοπό όχι να διεκδικήσουν διαδηλώνοντας ειρηνικά αλλά να δημιουργήσουν προβλήματα όπως άλλωστε κάνουν πάντα.
     Τα γεγονότα λοιπόν τα προκάλεσαν αυτοί και όχι η αστυνομία. Η αστυνομία βρέθηκε εκεί για να διαφυλάξει τους θεσμούς του κράτους και όχι πολιτικά πρόσωπα. Μια αστυνομία η οποία δούλεψε εβδομάδες πριν με πολλές δυνάμεις για να μην κινδυνέψουν ζωές  συνανθρώπων μας αλλά και ζωές αστυνομικών .
    Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονταν και αυτοί στην πρώτη γραμμή από την πρώτη στιγμή και προσπαθούσαν να συντονίσουν προστατεύοντας τους θεσμούς του κράτους ,τους συνανθρώπους μας αλλά και τους συναδέρφους μου «τρώγοντας» και αυτοί τα χημικά που φάγαμε όλοι μας έχοντας απέναντί μας ανθρώπους που ήθελαν να διαδηλώσουν ειρηνικά αλλά και μερικούς όμως που σκοπό είχαν να προκληθούν επεισόδια. Είδα επίσης το πλήθος να προσπαθεί να απομακρύνει κάποιους από αυτούς και να τους βγάλει από την συγκέντρωση.

    Για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε στο μέσο μιας αντιπαράθεσης. Μιας αντιπαράθεσης που δεν είχε νικητή παρά μόνο χαμένους.  
Εύχομαι  γρήγορη ανάρρωση στους συνανθρώπους μας που τραυματίστηκαν στο Πισοδέρι Φλώρινας ,πολίτες και συναδέρφους μου.

ΥΓ.   Στην Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχουν προδότες και πουλημένοι .
         Στην Ελληνική Αστυνομία ήμαστε όλοι Έλληνες.

                                                                                         Παπαχρήστου Χρήστος
                                                                                     Πρόεδρος Ένωσης Συνοριακών 
                                                                                                   Ν. Φλώρινας