Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Σαββίδου Δ : "Οι συνάδελφοι στη Μόρια δεν υπηρετούν, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ. Αυτά δεν θα σας τα πει ποτέ κανείς "

 
Η αποσπασματική πληροφόρηση δεν αποτελεί γνώση. Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι ένα μοντάζ, μια επιλεκτική επεξεργασία πληροφοριών μπορεί να δώσει μια τελείως διαφορετική εικόνα. Η προκατάληψη όμως, είναι κάτι που πολύ δύσκολα ξεπερνιέται.
 
Άρθρο της Δέσποινας Σαββίδου
Μέλος Δ.Σ. της ΠΟΣΥΦΥ
Δεν είναι δυνατόν όμως να καταδικάζουμε ανθρώπους από μεμονωμένη, κακοπροαίρετη και επιτηδευμένη, διαστρεβλωμένη παρουσίαση γεγονότων και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ούτε το ποιόν του, ούτε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη ένα περιστατικό. Από προσωπική άποψη και εμπειρία του να εργάζεται ένας αστυνομικός στην Μόρια, θα πω πως αντιμετωπίζοντας απίστευτες δυσκολίες που έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού, την επικινδυνότητα και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, γίνεται το καλύτερο δυνατό.
Ένα μεγάλο κομμάτι της προσφοράς των αστυνομικών που υπηρετούν στην Μόρια βασίζεται κατά μεγάλο βαθμό στο ότι έχουν συνείδηση, φιλότιμο και αγάπη για την πατρίδα. Και ναι, είναι η δουλειά μας αυτή, η αυτοθυσία όμως έχει και τα όρια της.
Πρωταρχικός μας στόχος να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ακόμα και πράγματα που είναι έξω από το καθήκον μας για να το πετύχουμε. Έχω δει, ΓΝΩΡΙΖΩ πως η πλειοψηφία των συναδέλφων που υπηρετούν στη Μόρια δεν “υπηρετούν” εκεί απλά, αλλά αγωνίζονται, βοηθούν και χαμογελούν σε ηλικιωμένους, παιδιά, άντρες, γυναίκες, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Αλλά ΑΥΤΑ, δεν θα σας τα πει ΠΟΤΕ κανείς ή πολύ απλά, θα περάσουν απαρατήρητα.Ανακοίνωση καταπέλτης της ΠΟΣΥΦΥ για τη Μόρια και το περιστατικό με τον αστυνομικό


Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

Lesvospost.com

Ομοσπονδία συνοριακών φυλάκων «Να σταματήσει η «ανθρωποφαγία» για όσους υπηρετούν στην Μόρια»Ανακοίνωση καταπέλτης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων για την κατάσταση που επικρατεί στην Μορια αλλά και με αφορμή το τελευταίο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας όπου αστυνομικός επιτίθεται με ύβρεις σε ηλικιωμένη πρόσφυγα.Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο     Δ Ε Λ Τ Ι Ο                                                                              
                          
Να σταματήσει η «ανθρωποφαγία» για  όσους υπηρετούν στην Μόρια

 Το τελευταίο επεισόδιο που διαδραματίσθηκε στη Μόρια με το συνάδελφο να βγαίνει εκτός εαυτού και με συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τις  αρμόζουσες, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στο Camp.

Ξεκαθαρίζουμε πως τέτοιες συμπεριφορές θεωρούμε ότι  είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν παρά να είναι κατακριτέες από όλους, ακόμη και απ τον ίδιο που ενεπλάκη στο περιστατικό μιας και γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι, αλλά και την διαχρονική προσφορά του στο Σώμα.  Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ο ίδιος  συνάδελφος που πριν δύο  χρόνια  έκλαψε για τον μικρό Bares που κάηκε στη Μόρια και είχαν δημιουργήσει σχέση φιλίας μεταξύ τους, είναι ο ίδιος που την ίδια ημέρα του περιστατικού πριν την ανάληψη υπηρεσίας συνέλαβε δράστη για κλοπές, είναι ο ίδιος που εδώ και χρόνια υπηρετεί στην πρώτη γραμμή, είτε στην Ελληνοαλβανική είτε στον Έβρο είτε στα νησιά με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα. Όλα αυτά που δεν αμείφτηκαν ποτέ,  αλλά αντίθετα η τεράστια πίεση,  προκάλεσαν στο τελευταίο επεισόδιο αυτήν την αδικαιολόγητη συμπεριφορά.
       
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να  διατυπώσουμε τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών που υπηρετούν στη Μόρια και την ασφυκτική υπηρεσιακή και ψυχολογική πίεση που τους ασκείται σε ένα camp που αριθμεί πάνω από 8.000 μετανάστες  αντί για 3.000 και με μια αστυνομική δύναμη των 10-12  αστυνομικών ανά βάρδια. Ένα camp που επικρατεί η ανομία και οι κανόνες λειτουργίας του δεν τηρούνται από κανένα. Με συμπλοκές που διαδραματίζονται καθημερινά μεταξύ των μεταναστών και οι  ελάχιστοι αστυνομικοί καλούνται να επιβάλλουν  την τάξη. Σε κάθε βάρδια αμέτρητα περιστατικά που οι συνάδελφοι καλούνται να ανταποκριθούν και να επαναφέρουν την ηρεμία. Μέσα από τέτοιες συνθήκες η ψυχολογική πίεση γίνεται αφόρητη και η έκρηξη πέραν της αρμόζουσας συμπεριφοράς, πιθανή. Πόσο δε μάλλον, όταν καλείσαι να επιβάλλεις την κανονικότητα στη λειτουργία του camp και να δέχεσαι φτυσίματα στο πρόσωπο από μετανάστες που προσπαθείς να βοηθήσεις και να εξυπηρετήσεις. Να δέχεσαι επιθέσεις και απειλές με «μαγκούρες» που σηκώνονται να σε χτυπήσουν γιατί προσπαθείς να διασφαλίσεις την τάξη και τους κανόνες λειτουργίας του camp.
        
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα, και αυτή θα πρέπει να προβληθεί προς την κοινωνία. Η αποσπασματική προβολή μιας κοινώς καταδικαστέας πράξης δεν μπορεί να εξάγει από μόνη της αντικειμενική κρίση. Μπορεί όμως να υπηρετήσει την «ανθρωποφαγία» αστυνομικών από αυτούς που δεν επιθυμούν την Ελληνική Αστυνομία στα πόδια τους για τους δικούς τους λόγους.    Είναι όμως τελευταία, η νέα τάση να τοποθετούμε τον αστυνομικό στο περιθώριο και να βάλλουμε εναντίον του ώστε να  τον φέρουμε στα όρια του για να τον καταδικάζει η κοινωνία.  Τον διατάσσουμε να υπηρετεί σε ανοικτές δομές φιλοξενίας στα σύνορα όπου δεν υπάρχει περιορισμός κράτησης, να συνδράμει στην σίτιση των μεταναστών στο camp και να θεωρείται η μοναδική Αρχή για όλα τα δεινά.   Σε ένα συγκεχυμένο πλαίσιο κανόνων λειτουργίας αυτών των  camp η Αστυνομία είναι η μόνη που δεν έχει καμία αρμοδιότητα αλλά παράλληλα και η μοναδική υπεύθυνη για ότι συμβεί.
   
Αποτέλεσμα αυτής της συγκεχυμένης κατάστασης  σε συνδυασμό με την μηδαμινή αστυνομική δύναμη ( 10 -12 αστυνομικοί για 8.000 μετανάστες ) είναι  οι συνάδελφοι μας να φτάνουν στα όρια τους και να προβάλλεται μια  λανθασμένη εικόνα που δεν τιμά την Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της. 
   
Οι ένοχοι θα πρέπει να αναζητηθούν σε άλλες «κινηματογραφικές» σκηνές που κόβονται στο μοντάζ γιατί δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς τους.
    
Εμείς οφείλουμε να αποτυπώνουμε την ωμή πραγματικότητα και να διεκδικούμε την πραγματική θέση του αστυνομικού μέσα στην κοινωνία μας και όχι αυτή του άχαρου θύματος των «ανθρωποφάγων». 

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΣΥΦΥ : Να αναμένουν οι συνάδελφοι, για την αξίωση των δώρων και των επιδομάτων αδειών


Αναμονή, προτρέπει η ΠΟΣΥΦΥ στα μέλη της για την αξίωση των δώρων και των επιδομάτων αδειών στα δικαστήρια.
Με ανακοίνωση της, θέτει υπόψη διαδικασία που θα κινήσει για την μη παραγραφή του χρονικού διαστήματος σε ενδεχόμενη διεκδίκηση και η οποία δεν απαιτεί κανένα οικονομικό κόστος.
18.10.2018
www.posyfy.gr
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Δικαστική αξίωση  επιδομάτων εορτών και αδείας
      Σχετικά με το ζήτημα της δικαστικής διεκδίκησης των δώρων και των επιδομάτων αδείας  που έχουν απολεσθεί με τον ν. 4093/2012 και την μεγάλη αναστάτωση που έχει προκαλέσει η φημολογία της πιθανής θετικής έκβασης της αξίωσης  μέσω προσφυγής στη δικαιοσύνη, ως Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. επεξεργαστήκαμε αυτό το ενδεχόμενο λαμβάνοντας υπόψη και νομικές γνωμοδοτήσεις.  
      Με δεδομένο την μεγάλη ανησυχία που έχει προκληθεί στους συναδέλφους που καλούνται να αποφασίσουν άμεσα αν θα προβούν σε μια δικαστική διεκδίκηση ώστε να μην χαθεί διάστημα διεκδίκησης ( για τα έτη 2017 και 2018 ) καταβάλλοντας και οικονομική δαπάνη, αποφασίστηκε η Ομοσπονδία να καταθέσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  Αίτηση διακοπής  της παραγραφής των αξιώσεων διεκδίκησης των επιδομάτων εορτών και αδείας στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η επέκταση και του χρόνου διεκδίκησης  αλλά κυρίως αναστέλλεται η αμεσότητα της κατάθεσης Αγωγής έως τέλους του τρέχοντος έτους. Έτσι θα υπάρξει  περαιτέρω χρόνος αξιολόγησης των νέων δεδομένων και με νηφαλιότητα ο καθένας να αποσαφηνίσει και εν τέλει να αποφασίσει αν θα προβεί στην συγκεκριμένη αξίωση.
      Η Ομοσπονδία θα αναλάβει - αφού προηγουμένως επικοινωνήσει με τα πρωτοβάθμια Σωματεία - να επιμεληθεί του συγκεκριμένου Αιτήματος για τον καθένα χωρίς κανένα οικονομικό  κόστος και να καταθέσει αρμοδίως το Διακοπτικό Αίτημα.
     Αποστέλλεται για το λόγο αυτό, υπόδειγμα – εξουσιοδότηση για την συμπλήρωση των ενδιαφερομένων ( χωρίς οικονομικό κόστος ) και την υποβολή τους  μετά την συμπλήρωση, στην Ομοσπονδία.

Καβάλα: 12 μετανάστες τραυματίες σε τροχαίο ύστερα από καταδίωξη 
αΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ απο bloko.gr


Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μεταφέρθηκαν δώδεκα μετανάστες και ο οδηγός διακινητής ενός οχήματος, μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν λίγο πριν τις 12.30 σήμερα το
μεσημέρι. Από τους συνολικά δεκατρείς επιβαίνοντες οι δυο είναι σε κρίσιμη κατάσταση χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.
Το τροχαίο ατύχημα συνέβη στην παλιά Εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Γαληψού του Δήμου Παγγαίου, όταν το ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο τύπου τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δώδεκα μετανάστες εξετράπη της πορείας του, στη συνέχεια ανετράπη και τυλίχτηκε στις φλόγες.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου δε σταμάτησε νωρίτερα σε σήμα των ανδρών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Λόγω της μεγάλης ταχύτατος που ανέπτυξε ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και λίγο αργότερα να πάρει φωτιά.
Χάρη στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών και των αντρών της πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν έγκαιρα όλοι οι μετανάστες μαζί με τον οδηγό και διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.
Οι δώδεκα μετανάστες είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι κυρίως υπήκοοι Πακιστάν και Σομαλίας, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχει μία γυναίκα κι ένα παιδί.


ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΠΗΓΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ BLOKO.GR

Παίρνουν εντολές οι μετανάστες στον Έβρο: «Καθίστε κάτω, κλείστε τους δρόμους»Kάτι τρέχει στον Έβρο. Τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο του να κλείνουν οι δρόμοι από τους μετανάστες ολοένα και αυξάνεται, με τις αρμόδιες αρχές να ανησυχούν για αυτή την νέα μόδα.
Δύο νέα περιστατικά με προσπάθειες λαθρομεταναστών να κλείσουν τους δρόμους, καταγράφηκαν το Σάββατο στον Έβρο.
Το μεσημέρι ομάδα ατόμων προσπάθησε να κλείσει τον κάθετο άξονα του Έβρου στο ύψος της Μάνδρας, ενώ νωρίς το απόγευμα μία άλλη ομάδα, επιχείρησε να κλείσει το δρόμο στο ύψος των Λαβάρων.
Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση και οι ομάδες των ατόμων απομακρύνθηκαν, όμως τα νέα περιστατικά προκαλούν ανησυχία, καθώς πλέον θεωρείται σίγουρο ότι είναι κατευθυνόμενα.
Το ερώτημα είναι από ποιους υπάρχει σαφής παρότρυνση για τέτοιες ενέργειες και πιο σκοπό έχουν, σύμφωνα με το thrakinea.
Την Πέμπτη, όπου παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες βρέθηκαν κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών στο αυτόφωρο μονομελής πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, είπαν ότι άκουσαν κάποιον να λέει καθίστε κάτω και κάθισαν με αποτέλεσμα να αποκλειστεί ο κόμβος της Καβύλης, χωρίς όμως να υποδείξουν το ποιος έδωσε την εντολή και φυσικά, ποιος είναι αυτός που κατηύθυνε ώστε να δοθεί η συγκεκριμένη εντολή.
Το κλείσιμο των δρόμων απασχολεί εντόνως τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν να διαχειριστούν και αυτό το πρόβλημα.
Tαυτόχρονα έχουμε εισβολή μεταναστών και στο Θρακικό πέλαγος, καθώς ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 36 αλλοδαποί μετανάστες έπλεαν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του λιμένα «ΜΑΚΡΗΣ” Αλεξανδρούπολης.
Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Θρακικού Πελάγους, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
Δηλαδή έχουμε ταυτόχρονη είσοδο μεταναστών και από τα χερσαία σύνορα, αλλά και από την θάλασσα.
Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές ότι έως και 500.000 Αφγανοί έχουν μετακινηθεί από το Ιράν και το Ιράκ στην Τουρκία, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των πιέσεων στα ελληνικά βόρεια σύνορα.
Πίσω από αυτές τις κινήσεις βρίσκεται η Άγκυρα. Είμαστε ουσιαστικά σε ένα είδος «πολέμου» με την Τουρκία, καθώς θέλουν να μελετήσουν την ελληνική αντίδραση σην εισβολή των μεταναστών, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, ότι ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και πράκτορες της ΜΙΤ.
Στην ουσία έχουμε ένα ταυτόχρονο εσωτερικό και εξωτερικό μέτωπο. Η Άγκυρα κλιμακώνει σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ταυτόχρονα μας γεμίζει με μετανάστες.
Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, διότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να ανοίξει πολλά μέτωπα με τον Ελληνισμό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.