Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ανταποκρίθηκε σε ενα πάγιο αίτημα της Ένωσης Συνοριακών Φλώρινας
Ένα αίτημα που έγινε πράξη.
   Όταν η συνδικαλιστική έκφραση ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα πραγματικά προβλήματα, είναι ικανή να επιλύει χρόνια προβλήματα με την ανταπόκριση της Ηγεσίας.
Σε ένα τέτοιο αίτημα ανταποκρίθηκε η Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και ο αρμόδιος κλάδος με την χορήγηση ενός ασφαλούς οχήματος που να πληρεί τις προδιαγραφές για τους δύσκολους δρόμους της περιοχής της Φλώρινας. 
       Με ανακοίνωση τους, το Σωματείο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης λαθρομετανάστευσης Ν.Φλώρινας, εκφράζει τις ευχαριστίες στην Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για την ανταπόκριση σε ένα δίκαιο Αίτημα : 
   " Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων & Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν.Φλώρινας, με την παρούσα θέλει να ευχαριστήσει τον Υποστράτηγο ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ Παναγιώτη Προϊστάμενο της Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της ΕΛ.ΑΣ. που με τις πολύπλοκες και μακροχρόνιες προσπάθειές του έκανε πράξη ένα χρόνιο αλλά και δίκαιο αίτημα συναδέρφων μας, να προμηθευτούν στην ακριτική Δ.Α. Φλώρινας ένα λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού για τις ανάγκες των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης.
Τέτοιες προσπάθειες και ενέργειες είναι που κρατούν το ηθικό του προσωπικού ψηλά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ!!!

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο "

bordernews.gr


Η ΠΟΣΥΦΥ είχε προειδοποιήσει "η λειψανδρία συνοριακών δυνάμεων δημιουργεί ύψιστο ζήτημα για την φύλαξη των συνόρων"
   Περίεργο περιστατικό δολιοφθοράς στα σύνορα της π.Γ.Δ.Μ. με την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Φλώρινας συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής ως και αυτά του Σαββάτου (23/11/2018) . Άγνωστοι εκρίζωσαν περίπου 105 πυραμίδες που οριοθετούσαν τα σύνορα των δύο χωρών χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Οι συγκεκριμένες πυραμίδες είχαν χρεωθεί στην π.Γ.Δ.Μ. αφού βρίσκονται μακριά από τα ελληνικά φυλάκια. 

    Το περιστατικό ερευνά η Ασφάλεια της Φλώρινας αλλά και στρατιωτικές Αρχές και έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων που πριν δύο χρόνια είχε επισκεφθεί την περιοχή σε περιοδεία που είχε πραγματοποιήσει. 

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων είχε προειδοποιήσει σχετικά, τον Φεβρουάριο του 2017 μετά απο περιοδεία στην περιοχή της ΔΑ Φλώρινας, την τότε Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, "...  η έλλειψη ενίσχυσης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης σε συνδυασμό με την εναπομείνουσα δύναμη δημιουργεί ύψιστο ζήτημα για το μέλλον της φύλαξης των συνόρων. Πέραν της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών , η διασυνοριακή εγκληματικότητα χτυπάει στα κόκκινα. Η ενίσχυση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης με νέο προσωπικό και με την διασφάλιση της παραμονής αυτού στη φύλαξη των συνόρων αποτελεί πλέον για την Ομοσπονδία πρωταρχικό ζήτημα..."

Προειδοποίηση για την λήψη μέτρων που όμως δεν  εισακούστηκε καν και δεν επήλθε κανένα μέτρο ενίσχυσης της συνοριακής φύλαξης με την ΠΓΔΜ απο τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα. Είχε θέσει ζητήματα διασυνοριακής εγκληματικότητας που αυξήθηκαν  λόγω της μείωσης της στρατιωτικής δύναμης αλλά κυρίως λόγω της τεράστιας λειψανδρίας στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης.  bordernews