Μετά από τον εντοπισμό, στην Εγνατία οδό και συγκεκριμένα στον κόμβο Κερδυλίων,  οχήματος που δεν σταμάτησε   σε σήμα των αστυνομικών της ειδικής ομάδας του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, ακολούθησε καταδίωξη και τελικώς συνελήφθησαν  δύο αλλοδαποί  ηλικίας  37 και 19 ετών διότι μετέφεραν  αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα από  την περιοχή του Έβρου.
    Οι αλλοδαποί με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησαν να εμβολίσουν  τα αστυνομικά οχήματα  που τους καταδίωξαν χωρίς να έχουν διάθεση να σταματήσουν και να υποστούν τον αστυνομικό έλεγχο.   Με συντονισμένες ενέργειες το κλιμάκιο των αστυνομικών της ειδικής ομάδας διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, κατάφερε να ακολουθήσει το όχημα το οποίο και εξετράπη της πορείας του, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος. Ακολούθησε  καταδίωξη του οδηγού και συνοδηγού που προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν και συνελήφθησαν.
   Όπως διαπιστώθηκε οι δύο διακινητές μετέφεραν πέντε αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν καταβάλει χρηματικό ποσό προκειμένου να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    Η σύλληψη αυτή έρχεται να προστεθεί στις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. και των Υπηρεσιών Διαχείρισης Μετανάστευσης  και Συνοριακής Φύλαξης  που από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν εντείνει τους ελέγχους στον οδικό άξονα Έβρου – Θεσσαλονίκης.  
     Η εμπειρία των ειδικών ομάδων διαχείρισης Μετανάστευσης  έχουν  φέρει τεράστια χτυπήματα το τελευταίο διάστημα  στα διεθνή κυκλώματα των λαθροδιακινητών.
      Παρ’ όλες τις διάφορες φωνές οργανώσεων και συλλόγων για την παύση των ελέγχων και των καταδιώξεων στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών ώστε να μην προκαλούνται ατυχήματα, οι ειδικές ομάδες και τα κλιμάκια της αστυνομίας που διενεργούν μπλόκα,  ενεργούν με υψηλό φρόνημα αυτοσυγκράτησης που σε κάθε  περίπτωση  όμως οι διακινητές συλλαμβάνονται.

www.bordernews.gr