Το Σάββατο 18 Μαΐου η Ειδική Ομάδα του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, εντόπισε και ακινητοποίησε φορτηγό - ψυγείο σε επαρχιακή οδό από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη με σκοπό να ελέγξει το φορτίο του και τον οδηγό. Το φορτηγό ιδιοκτησίας αλλοδαπού με οδηγό ημεδαπό, μετακινούνταν από Έβρο προς Θεσσαλονίκη.
    Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο τόσο στο σημείο του ελέγχου όσο και κατόπιν σε χώρο της Υπηρεσίας Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντοπίστηκαν σε ειδική κρύπτη που είχε κατασκευαστεί με αριστοτεχνικό τρόπο, παράνομοι μετανάστες οι οποίοι μεταφέρονταν έναντι αμοιβής στο εσωτερικό της Χώρας από τον Έβρο.
    Τον διακινητή ημεδαπό, πρόδωσε αρχικά ο κλιματισμός που είχε  στο φορτηγό - ψυγείο για τα ..άδεια τελάρα που κουβαλούσε. Αυτή ήταν και η αρχική υπόνοια των συνοριακών - αστυνομικών που με την εμπειρία τους επέμειναν στο να εντοπίσουν την ειδική κρύπτη. Παρόλο που για αρκετή ώρα η προσπάθεια εντοπισμού της κρύπτης με τους μετανάστες δεν έφερνε αποτέλεσμα, χρειάστηκε η μεταφορά  του φορτηγού σε χώρο της Υπηρεσίας τους όπου με τη χρήση ειδικής συσκευής καρδιακών παλμών, εντοπίστηκαν και η κρύπτη και οι μετανάστες.
    Χαρακτηριστικό της αριστοτεχνικής κατασκευής της κρύπτης ήταν το γεγονός πως διέθετε και κρυφό κόκκινο φωτισμό, όπου με διακόπτη όταν το άναβε ο οδηγός από την καμπίνα, σήμανε και συναγερμό για απόλυτη ησυχία για τους μετανάστες.
    Η εμπειρία όμως των Συνοριακών - Αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας της Καβάλας, έσβησε τα μεγαλόπνοα σχέδια του διακινητή για εύκολο και παράνομο πλουτισμό.
 Οι συλληφθείς θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Καβάλας.

 
bordernews.gr