Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ : αγκάθια για προεκλογικές εξαγγελίες ορισμένων περί επιστροφής όλων των μεταναστών σε τρίτες χώρεςΜε νέα τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ Χαρέλας Παναγιώτης, καταθέτει σειρά επιχειρημάτων με τα οποία αποδεικνύεται πως τελικά οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών στις Χώρες τους είναι δύσκολη υπόθεση σε βαθμό τέτοιο που καθιστούν ανέφικτες τις προεκλογικές εξαγγελίες που μιλούν για επιστροφή στις χώρες τους όλων των παράνομων μεταναστών απο την Ελλάδα. 
    
     Ειδικότερα επισημαίνει : " Αυτό το " θα τους στείλουμε όλους πίσω" που αποτελεί "λύση" στην αθρόα είσοδο των παράνομων μεταναστών στη Χώρα μας, πως θα γίνει ; Ακόμα και οι χώρες που εφαρμόζουν σκληρή μεταναστευτική πολιτική δεν το εφαρμόζουν. Όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί όλοι είναι αναγκασμένοι να διαπραγματεύονται με τις τρίτες χώρες τον επαναπατρισμό. Χώρες όμως που δεν νοιάζονται και ιδιαίτερα να δεχθούν πίσω τους ομοεθνής τους. Δεν είναι τυχαίο πως πολλές φορές οι πτήσεις του frontrex επιστρέφουν πίσω με μετανάστες που δεν τους κάνουν δεκτούς οι χώρες τους. 
Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή έχει αναπτύξει ένα πλαίσιο υποστήριξης των επιχειρήσεων επιστροφών στις τρίτες χώρες. Δυστυχώς οι αποφάσεις δεν είναι μονομερείς και οι διαπραγματεύσεις με τις τρίτες χώρες αρκετά δύσκολες.
Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να πετύχεις το απόλυτο. να επιστρέψεις όσους εισήλθαν παράνομα ή ακόμη και την πλειοψηφία. Οι επιστροφές έχουν τεράστιες δαπάνες που δύσκολα ένα Κράτος μπορεί να υποστηρίξει μόνο του, αλλά παράλληλα ελάχιστοι μετανάστες γίνονται δεκτοί από τις πατρίδες τους, που θέτουν κάθε δικαιολογία για να μην τους παραλάβουν.
Δεν μπορούμε λοιπόν ούτε να τους "πετάξουμε" στις χώρες τους με το έτσι θέλω, όπως μπορεί να ισχυριστεί ο καθένας, ούτε να επιβάλουμε στις χώρες τους την παραλαβή τους. Υπάρχουν οι αρμόδιοι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί και οι εθνικές αντιπροσωπείες που διαπραγματεύονται με τις τρίτες χώρες για επαναπατρισμό όσων περισσότερων γίνεται.
Ποιος νοιάζεται σε μια τρίτη χώρα με 170 εκ κατοίκους να παραλάβει πίσω κάποιους χιλιάδες ομοεθνής τους. Να φύγουν όσοι περισσότεροι γίνεται είναι η πολιτική τέτοιων χωρών.
Αυτά, για αυτούς που εύκολα λένε στην προεκλογική περίοδο "θα τους γυρίσουμε όλους πίσω". Μακάρι να ήταν εφικτό.

Οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στις επιστροφές γνωρίζουν καλύτερα !  ".

Επίσης καταθέτει και την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποδεικνύει το βαθμό δυσκολίας, για διαπραγματευσεις της ΕΕ με τις τρίτες χώρες μέσω του συνδέσμου : 


bordernews.gr

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Θεσσαλονίκη : Και με ....ασθενοφόρο οι διακινητές μεταναστών ! Συνελήφθησαν από τους έμπειρους του ΤΔΜ Θεσσαλονίκης
αναδημοσίευση : policenet.gr

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Μεταμφίεσαν μετανάστες σε νοσηλευτές και τους μετέφεραν με ασθενοφόρο
Το πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη στην Ευκαρπία και μετά από κυνηγητό χιλιομέτρων που ξεκίνησε από το Δερβένι αφού οι αστυνομικοί ήξεραν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το εν λόγω ασθενοφόρο...

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το grtimes.gr η αστυνομία γνώριζε εδώ και καιρό την νέα μέθοδο κυκλώματος διακίνησης μεταναστών οι οποίοι είχαν αγοράσει ένα όχημα που ήταν ασθενοφόρο στη Γερμανία και με πλαστά έγγραφα και πινακίδες το χρησιμοποιούσαν στην Ελλάδα για την μεταφορά μεταναστών.

Εδώ και μήνες οι αστυνομικοί που γνώριζαν τα παράνομα δρομολόγιά του, προσπαθούσαν να το εντοπίσουν και τελικά τα κατάφεραν πριν από λίγη ώρα όπου μετά από κυνηγητό το εντόπισαν και το σταμάτησαν.

Μάλιστα, οι παράτυποι μετανάστες φορούσαν ρούχα νοσηλευτών ενώ ο οδηγός του «ασθενοφόρου» ήταν Έλληνας.