Τα μέτρα ενίσχυσης του Έβρου, οι 400 νέοι συνάδελφοι, οι μικτές περιπολίες και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην μείωση των μεταναστευτικών ροών
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ALFA TV, στη Θράκη, φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, Χαρέλας Παναγιώτης, με αφορμή την πρόσληψη των 400 συνοριοφυλάκων αλλά και την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα στον Έβρο. 

Ο κ. Χαρέλας μίλησε για την έμπρακτη πλέον υποστήριξη της Κυβέρνησης στο έργο των συνοριοφυλάκων, αφού ήδη τρέχει μετά από 18 χρόνια ξανά, διαδικασίες πρόσληψης νέων συνοριακών φυλάκων. 

Αρχικώς για την περιοχή του Έβρου αλλά και για τις άλλες προκηρύξεις που θα ακολουθήσουν σε άλλα μέρη της χώρας. Είναι πλέον αναγκαία και η προμήθεια σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και μέσων ώστε να αναβαθμιστεί πλήρως το επίπεδο της συνοριοφυλακής και να γίνει πιο αποτελεσματικό. 

Τόνισε παράλληλα πως η διαδικασία ΑΣΕΠ που χρησιμοποιείται με αντικειμενικά κριτήρια και μοριοδότηση για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων αποτελεί μια αξιόπιστη διαδικασία που θα πρέπει να επεκταθεί για την εισαγωγή όλων στην ΕΛ.ΑΣ. Είναι αναγκαία επεσήμανε μια τέτοια διαδικασία που θα προϋποθέτει όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ να έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. 

Με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο προσαρμοστικότητας στην αστυνομία είναι πολύ υψηλό. Επεσήμανε πως είναι ένα κεφάλαιο που θα πρέπει η Ηγεσία να αξιολογήσει ουσιαστικά. Αναφέρθηκε επίσης και στο νέο φορέα διαχείρισης μετανάστευσης που φαίνεται ξεκάθαρα πως αποτελεί το επόμενο βήμα στη συνοριακή φύλαξη.

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ALFA TV