Στις δύο αστυνομικές διευθύνσεις του Έβρου (Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας) θα τοποθετηθούν οι 400 συνοριοφύλακες που θα προσληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα σύμφωνα με την προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Εξ αυτού του λόγου, άλλωστε, η επιπλέον μοριοδότηση των 5 μορίων της εντοποιότητας αφορά τους Εβρίτες υποψήφιους και αυτό το επιβεβαίωσε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) Παναγιώτης Χαρέλας.
Την ίδια ώρα, όμως, ο κος Χαρέλας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «αυτή η δύναμη πάει στον Έβρο, αλλά θα συμφωνήσω ότι ενίσχυση των συνόρων χρειάζεται σε όλη την Ελλάδα γιατί το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει. Είναι βέβαιο ότι η πολιτεία πρέπει να ενισχύσει και την Α/Δ Ροδόπης».
Πέραν της προκήρυξης των 400 συνοριοφυλάκων για τον Έβρο ακολουθούν οι προκηρύξεις: 800 ατόμων για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και των ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης και Παρανεστίου (από 100 άτομα η καθεμία). 
Στη μεγάλη εικόνα πάντως οι συνοριοφύλακες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις κινήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα του προσφυγικού / μεταναστευτικού καθώς οι περισσότερες εξ αυτών απαντούν σε χρόνια αιτήματά τους.

Όμως το αίτημα ενίσχυσης της συνοριοφυλακής παραμένει «έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σε ποιον πρέπει να περιορίζουμε την ελευθερία και σε ποιον όχι. 
Δηλαδή, θα πρέπει πολύ γρήγορα να αποδίδεται το καθεστώς του πρόσφυγα σε αυτούς που το δικαιούνται, αλλά στους παράνομους μετανάστες πρέπει να περιορίζεται η ελευθερία έως ότου επιστραφούν πίσω στην πατρίδα τους» καταλήγει ο κος Χαρέλας.