ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Προεδρος ΠΟΣΥΦΥ : Δημιουργία κλειστών Κέντρων - "Η αδυναμία πειθούς με επιχειρήματα δεν λύνεται με καταστολή"


Αδυνατούμε ακόμη και σήμερα να αντιληφθούμε πως οι κλειστές δομές είναι απαραίτητες να δημιουργηθούν. Και θα έπρεπε εδώ και χρόνια να γίνουν και να λειτουργούν αποτρεπτικά για τις παράνομες εισόδους. 

Απο την άλλη όμως, όταν αδυνατεί και η πολιτεία να πείσει την κοινωνία πως η δημιουργία αυτών των δομών είναι απαραίτητη, τότε πραγματικά μπορούμε να περιμένουμε τα χειρότερα. Και τα χειρότερα δεν είναι αυτά διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στα νησιά. Υπάρχουν σήμερα δομές που πριν 8 χρόνια δεν ξεκίνησαν με καλούς οιωνούς με όμοιες καταστάσεις, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε πως κοινωνία, μετανάστες και αστυνομία μπορούν να απολαμβάνουν συνθήκες ανθρώπινες και αρμονικές. 

Εκεί δεν θα δούμε Μόριες. Στα νησιά, δεν έπεισε κανείς κανέναν ακόμη, πως η δημιουργία αυτών των δομών θα γινόταν με ασφάλεια για την κοινωνία, με ανθρώπινες συνθήκες για τους μετανάστες και με ασφαλείς συνθήκες εργασίας για το προσωπικό φύλαξης και διαχείρισης των δομών.

 Όταν αυτή η σχέση δεν μπορεί να καλλιεργηθεί από την πρώτη στιγμή από τους υπεύθυνους, αναπόφευκτα οι αντιδράσεις και οι εντάσεις θα είναι συγκρουσιακές. Η κοινωνία θα εκτροχιαστεί, η αστυνομία θα υπερβεί τα όρια και η πολιτεία θα μοιράσει τις ευθύνες στους άλλους για την ανικανότητά της. 

Ελπίζω πρωτίστως η Πολιτεία να αφυπνιστεί. Η καταστολή δεν μπορεί να είναι μέρος του διαλόγου και της λύσης. Αποτελεί το έσχατο μέσο και αναγκαίο για την τήρηση της τάξης και τίποτε παραπάνω. Η αδυναμία πειθούς με επιχειρήματα δεν λύνεται με την καταστολή.

Χαρελας Παναγιώτης πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ

bordernews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου