Ενώ ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια που προκάλεσαν λαθρομετανάστες, το φωτογραφικό στιγμιότυπο αδιάψευστος μάρτυρας.

Οι Αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια που είναι σε εξέλιξη από το πρωί (03/02) στη Μόρια της Λέσβου. Γυναίκες μεταξύ των λαθρομεταναστών που συμμετέχουν στα επεισόδια, επιτίθενται κατά των Αστυνομικών της διμοιρίας.

Διακρίνεται σε στιγμιότυπο ενώ η διμοιρία ενεργεί σε απώθηση των ταραξιών -διαβιούντες στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου το χέρι γυναίκας από την πλευρά των εξεγερμένων λαθρομεταναστών να επιχειρεί να αποσπάσει όπλο Αστυνόμου της διμοιρίας των ΜΑΤ ενώ προηγουμένως έχει αποπειραθεί να αφαιρέσει την αντιασφυξιογόνο μάσκα Αστυνομικού της διμοιρίας.

Το στιγμιότυπο έχει αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό ωστόσο καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ σε διερεύνηση του περιστατικού και αποδώσω ευθύνης στην Αφγανή που αποπειράθηκε να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο και τον εξοπλισμό των Αστυνομικών.

Όπως επισημαίνουν στο Nantiareport.gr αστυνομικές πηγές ο Αστυνομικός της διμοιρίας είχε ασφαλισμένο με κλιπ το όπλο που έφερε στη θήκη της εξάρτησης του και δεν κατάφερε η Αφγανή που συμμετείχε στα επεισόδια να του το αποσπάσει, ενώ αντιλήφθηκε την κίνησή της και την απώθησε απομακρύνοντάς την.