ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας νησιωτών στην Αθήνα


Συλλαλητήριο μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν αυτοί την ώρα κάτοικοι και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων νησιών του Βόρειου Αιγαίου, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίταξη ακινήτων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών στα νησιά.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας απηύθυνε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ με ψήφισμά τους 12 Διοικητικά Συμβούλια Λεσβιακών Συλλόγων της Αττικής στηρίζουν την σημερινή κινητοποίηση, ζητώντας την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την κατάργηση όλων των δομών στα νησιά.

«Όχι άλλη Μόρια» και «Η Μόρια δεν μπορεί να ζει με απειλή» είναι ορισμένα από τα συνθήματα των πλακάτ και πανό που κρατούν οι κάτοικοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για το μεταναστευτικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Βόρειου Αιγαίου αποφάσισε να σταματήσει κάθε διάλογο με την κυβέρνηση και να προσφύγει κατά της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Επίσης ζητά να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό αλλά και προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το ΠΕΣΥ Βορείου Αιγαίου αποφάσισε:

-Καταδίκη των πρακτικών της επίταξης

-Διακοπή διαλόγου με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης μέχρι να υπάρξει ανάκληση της ΠΝΠ για την επίταξη

-Την επαναβεβαίωση προηγούμενης απόφασής για την αποσυμφόρηση των νησιών και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών

-Να επιμείνει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί καμία νέα δομή και να κλείσουν οι ήδη υπάρχουσες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου