Τον αναζητούσε η Ιντερπόλ - Στην πατρίδα του ήταν μέλος κυκλώματος εκβιαστών
Βεντέτα φαίνεται ότι κρυβόταν πίσω από την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία του 23χρονου Πακιστανού που βρέθηκε νεκρός στις 22 Φεβρουαρίου στην παραλία του Αλμυρού στον νομό Λασιθίου. Ο νεαρός Βαχίντ αναζητούνταν από την Ιντερπόλ για δυο δολοφονίες στην πατρίδα του όπου ήταν μέλος κυκλώματος εκβιαστών αλλά, αν και είχε συλληφθεί το 2016 στην Ελλάδα, κατάφερε να αποφύγει την έκδοσή του!

Όπως είχε γράψει από την πρώτη στιγμή το protothema.gr, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου ερευνούσαν αν είχε προηγούμενα με κάποιον από την πατρίδα του. Όπως αποκαλύπτεται τώρα, μετά την επικοινωνία τους με τις αρχές του Πακιστάν, ο 23χρονος ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε επιχειρηματίες. Τον Ιούλιο του 2014, πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο ενός εύπορου επιχειρηματία που είχε αρνηθεί να πληρώσει 10.000 ευρώ για την προστασία των επιχειρήσεών του, ενώ φέρεται ότι ενεπλάκη και σε δεύτερη δολοφονία!


Ωστόσο, κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό και τον Ιούνιο του 2016 συνελήφθη στην Θήβα, καθώς διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης και Ερυθρά Αγγελία της Ιντερπόλ. Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ανατολή», ζήτησε να του χορηγηθεί άσυλο έχοντας απόφαση της Επιτροπής για τους Πρόσφυγες ότι στο Πακιστάν κινδυνεύει η ζωή του και έφτασε να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, που έκρινε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί!

Ωστόσο, οι συγγενείς των θυμάτων τον αναζητούσαν θέλοντας εκδίκηση και στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου υπάρχει κατάθεση ομοεθνούς του 23χρονου ότι είδε στην περιοχή έναν από αυτούς. Όλα δείχνουν ότι ο δράστης είχε σκοπό να τιμωρήσει παραδειγματικά τον 23χρονο Βαχίντ, αφού του διέλυσε το πίσω μέρος του κρανίου χτυπώντας το με το σφυρί τόσο άγρια ώστε έσπασε η λαβή, στη συνέχεια έσφαξε το νεαρό κόβοντάς του πέρα για πέρα το λαρύγγι και όταν ξεψύχησε, του έκοψε τα αυτιά!