Αναβάλλεται, άγνωστο αυτή την στιγμή για πόσο χρονικό διάστημα, λόγω του κορονοϊού, η ολοκλήρωση της πρόσληψης των 400 Συνοριακών Φυλάκων που θα θα αναλάμβαναν άμεσα υπηρεσία στο νομό Έβρου για την φρούρηση και επιτήρηση των συνόρων.

Το ίδιο ισχύει και για τους 800 Συνοριοφύλακες που θα προσληφθούν για τα νησιά και αυτό συμβαίνει για έναν πολύ απλό λόγο. Δεν μπορεί να ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις αρχές Απριλίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί για τους 400 που προορίζονται για τον Έβρο, στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου , αφού και αυτή έπαψε πλέον να λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που πήρε η Κυβέρνηση για την προστασία και μη εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Από τη στιγμή άλλωστε που έκλεισαν σχολεία, πανεπιστήμια και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην χώρα, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση και οι Σχολές Αστυφυλάκων τόσο του Διδυμοτείχου όσο και της Κομοτηνής.

Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη ανακοινωθεί τα ονόματα των επιτυχόντων αλλά και των επιλαχόντων και αναμένονταν να ολοκληρωθούν οι τελικοί πίνακες, αφού πρώτα οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες υποβάλλονταν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, τα ψυχολογικά τεστ και τις αθλητικές δοκιμασίες, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι 400 που θα προσληφθούν. Πλέον είναι άγνωστο πότε θα γίνει αυτό, αφού κανείς δεν ξέρει για πόσο διάστημα θα διαρκέσει το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων λόγω κορονοϊού και θα ξανανοίξει η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου αλλά και της Κομοτηνής, για να αρχίσουν την εκπαίδευσή τους οι συνολικά 1.200 Συνοριοφύλακες.


Την αβεβαιότητα αυτή εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.g και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης στους συνδικαλιστές, οι οποίοι τον ρώτησαν κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην περιοχή μας. Τι πρόκειται να συμβεί δηλαδή με το συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί όχι μόνο όσους σε πρώτη φάση συμπεριλαμβάνονται στους επιτυχόντες, αλλά και τους αστυνομικούς που περίμεναν πριν το καλοκαίρι να είχαν στην διάθεση τους, έστω και στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους, αρκετούς νέους συναδέρφους τους στην επιτήρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων, τα οποία τις τελευταίες ημέρες δέχονται έντονη πίεση από χιλιάδες λαθρομετανάστες.