Αριθμ. Σχετ . : 05/ 2020 

Θεσσαλονίκη 10/03/2020


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που διανύουμε με τις κατευθυνόμενες και υποκινούμενες μεταναστευτικές πιέσεις να εντείνονται στα σύνορα του Έβρου, από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στα σύνορα μας ταγμένοι στην διαφύλαξη των συνόρων μας, προάγοντας την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας. Συνεχίζουμε μια τεράστια προσπάθεια για την φύλαξη των συνόρων και την καταπολέμηση της διασυνοριακής εγκληματικότητας. Είναι προφανές πως τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή που σκοπό έχει να πλήξει το κύρος αλλά και την ασφάλεια της.

Την υπέρμετρη αυτή προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μαζί, τα Σώματα Ασφαλείας και ο Στρατός, ήρθε πολύ γρήγορα να την αγκαλιάσει ολόκληρος ο Ελληνισμός και όχι μόνο. Η συμπαράσταση όλων των Ελλήνων από όλη την επικράτεια αλλά και από το εξωτερικό, δεν έχει προηγούμενο. Αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να σας μεταφέρουμε πως ότι έχει αποσταλεί έως σήμερα, σε είδη πρώτης ανάγκη, τρόφιμα, νερά, έχουν φτάσει στα χέρια των συναδέλφων μας που επιχειρούν στα σύνορα. Οι Υπηρεσίες μας τροφοδοτούν καθημερινά με αυτά τα είδη, τις περιπολίες, τις διμοιρίες και όλα τα πληρώματα σε όλο τον Έβρο.

Σήμερα η αγάπη όλων και η βούλησή πολλών που θέλουν να συνεισφέρουν ακόμη περισσότερο στις δύσκολες ώρες που διανύουμε είναι μεγάλη. Είναι δεδομένο πως οι ανάγκες πλέον σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( νυχτερινές και θερμικές κάμερες, φακοί κ.α.) είναι διαφορετικές μετά την τελευταία βδομάδα. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, συστήθηκε επιτροπή επικοινωνίας και καθοδήγησης για όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση των συναδέλφων μας με υλικοτεχνικό εξοπλισμό , που επιχειρούν σήμερα στον Έβρο.

Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα της Ομοσπονδίας μας σε συνεργασία με τις ΔΑ Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, μπορεί να καθοδηγήσει κάθε ενδιαφερόμενο, για τις ανάγκες που απαιτούνται άμεσα για να επιχειρούν με σύγχρονα μέσα και ασφάλεια. Με ομόφωνη απόφασή μας, η Ομοσπονδία δεν επιθυμεί χρηματικά ποσά αλλά θα περιοριστεί στην καταγραφή των αναγκών μας προκειμένου να γίνει η προμήθεια από την κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.

Κάθε φορέας, σύλλογος ή και ιδιώτης που αισθάνεται την ανάγκη να συνεισφέρει σε αυτή την πρωτοβουλία, μπορεί να απευθύνεται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων τηλεφωνικά ή και με mail στο επίσημο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας (info@posyfy.gr & posyfy@posyfy.gr) για περαιτέρω ενέργειες.

Η αγάπη σας, μας εξοπλίζει - Σας ευχαριστούμε