Χιλιάδες μετανάστες οι περισσότεροι άνδρες από το Αφγανιστάν, έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά σύνορα στις Καστανιές, προσπαθώντας να εισέλθουν στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας.

500 αστυνομικοί και στρατιώτες, έχοντας σποραδικές θέσεις, ρίχνουν δακρυγόνα κατά των μεταναστών για να τους αποτρέψουν. Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι από την Παρασκευή έχουν αποτραπεί περισσότερες από 4000 προσπάθειες, παράνομης εισόδου, στην Ελλάδα και 66 συλλήψεις. 

"Ο αγώνας ο δικός μας είναι να κάνουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε τα σύνορα μας κλειστά. Είναι ξεκάθαρο μέχρι τώρα ότι δεν είναι Σύριοι πρόσφυγες, μιλάμε για πολλές εθνικότητες και ένα τεράστιο κύμα μεταναστών. Η Τουρκία αποφάσισε να μας στείλει αυτά τα κύματα μεταναστών, θέλουν να δημιουργήσουν αυτή την δυσάρεστη κατάσταση".

 (Δήλωση του Προέδρου των Συνοριοφυλάκων Ελλάδος, Παναγιώτη Χαρέλα)

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι μετανάστες ρίχνουν δακρυγόνα, που έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία. Είναι η απόδειξη ότι είναι μια παράνομη, οργανωμένη απόπειρα να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα. 

Κάποιοι άλλοι μετανάστες προσπαθούν να βρουν άλλα περάσματα κατά μήκος του ποταμού Έβρου, που είναι και η συνοριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

"Είμαστε μόνο μερικά μέτρα μακριά από τα σύνορα της Τουρκίας και εδώ είναι το κοντινότερο σημείο που μπορούμε να πλησιάσουμε. Υπάρχουν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα. Αυτό είναι αδύνατο, φυσικά, καθώς οι Ελληνικές Αρχές έχουν σφραγίσει τα σύνορα."
δήλωση του ανταποκριτή του Εuronews Απόστολου Χάριτου)