ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

"Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες" Τού αρχιφύλακα ΖΉΚΟΥ Δημήτρη Τ.Σ.Φ Μεσοποταμίας.


"Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των ωρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες" 
( Κ.Π. Καβάφης, Θερμοπύλες 1903) 

Από την πρώτη Μαρτίου αποσπάστηκα με έτερους συναδέλφους στον Έβρο και από την πρώτη βδομάδα βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε έναν ορατό κίνδυνο,τις ορδές των λαθρομεταναστών εκ Τουρκίας ορμώμενοι να προσπαθούν να εισβάλουν στην Ελλάδα μας, ανεπιτυχώς μιας και λειτουργώντας αποτρεπτικά κρατήσαμε στεγανά τα σύνορα μας. 

Οπλισμένοι από το εθνικό φρόνημα,γιγαντομενοι απο περηφάνια εκτελουσαμε την υπηρεσία μας συνησφεροντας στον αμυντικό μηχανισμό των συνόρων μας παρόλο τις αντίξοες συνθήκες. Την δεύτερη βδομάδα εμφανίζεται άλλος ένας κίνδυνος, ένας αόρατος εχθρός,ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. 

Παίρνοντας όμως τις απαραίτητες ατομικές προφυλάξεις συνεχίσαμε την αποτροπή των λαθρομεταναστών προσπαθώντας παράλληλα να περιορίσουμε και την εκθεση μας στον Κορονοιο. Δυστυχώς όμως την τρίτη βδομάδα τα νέα και οι πληροφορίες από τον νόμο μας ήτανε ανησυχητικά μιας και η Καστοριά μας μαστίζεται από τον Κορονοιο. 

Χιλιόμετρα να μας χωρίζουν από τις οικογένειες μας χωρίς εμείς να μπορούμε να τους προφυλάξουμε . Παρατηρούμε με έντονη ανησυχία όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας καθημερινά να πλήττονται και να μεταφέρονται στα νοσοκομεία της χώρας. Χωρίς να μειώνεται ο εργασιακός μας ζήλος, το μυαλό μας ταξίδευε κοντά στους συντοπίτες μας στην Καστοριά. Σεβόμαστε την προσπάθειά των συναδέλφων μας ώστε να περιορίσουνε την περαιτέρω εξάπλωση του ιού και γνωρίζοντας πως θα προφυλάξουν και τους δικούς μας ανθρώπους καλύπτοντάς την απουσία μας... 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ

Ζήκος Δημήτρης 

Aρχιφύλακας υπηρετεί ΤΣΦ Μεσοποταμίας

2 σχόλια:

Ευχαριστούμε πολύ να σε έχει ο Θεός καλά και δυνατό και την εικογαινια σου

ΜΠΡΑΒ0 ΣΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση σχολίου